Студопедия — Промо - сайт
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Промо - сайт






Його ще можна назвати рекламний сайт (від 5 до 50 сторінок) - інтернет - ресурс, який рекламує окремий продукт, послугу або бренд. Крім того такий сайт може бути створений для інформування про разовому подію (виставка, конференція, свято, концерт). Основними складовими такого сайту є: розгорнута інформація про майбутню подію, безліч візуальних прийомів для утримання фокусу відвідувача на необхідній інформації. Для таких промо - ресурсів велике значення мають якість рекламних текстів, маркетингові елементи і Flash-анімація. Промо - сайти нагадують рекламні ролики.

 

Корпоративний сайт (від 10 до 100 сторінок) - це повнофункціональний web-сайт, ефективний інструмент для залучення та обслуговування клієнтів. Такий сайт має містити повну інформацію про компанію, про товари та послуги, прайс - листи, форми спілкування відвідувачів і персоналу компанії. Для такого ресурсу обов'язково проводиться оптимізація сайту, для підняття позиції у видачі пошукових роботів. Обов'язково розробляється зручна і зрозуміла навігаційна структура сайту, для того, що б відвідувач міг легко та швидко знайти потрібну інформацію, замовити товар або послугу. Якісний і правильний корпоративний сайт може стати основним засобом залучення клієнтів.

 

Інтернет-каталог (від 10 до 500 сторінок) - це корпоративний web-сайт компанії, яка пропонує великий асортимент товарів або послуг. Такий сайт передбачає таку структуру, яка дає можливість для:

 

• добавлення або видалення товарів чи послуг;

• створення рубрик та підрубрик наданих сервісів;

• створення розгалудженноїструктури категорій;

• зручного розміщення інформації або зображення товарів.

 

Сайт може містити презентації, детальну інформацію про кожен товар, відгуки експертів, ціни на товари та послуги. Відвідувачі сайту можуть замовляти товари та послуги за допомогою електронної форми замовлення.

 

Інтернет-магазини (від 100 до 1000 сторінок) призначені для продажу товарів чи послуг через Інтернет. Розробка інтернет магазину відрізняється від інтернет - каталогу тим, що такі сайти дають можливість замовити і оплатити товар прямо на сайті, а також працювати з кошиком покупок. В інтернет - магазинах існують різні системи розрахунків: відправка товарів післяоплатою, моментальний розрахунок за допомогою банківських карт або віртуальних гаманців, автоматична відправка рахунок - фактури по факсу або електронною поштою. На сторінках сайту можна дізнатися про наявність товару на складі, акційні пропозиції, найбільш популярні товари, та багато іншої корисної інформації про товари.

 

Інформаційний портал

Для ресурсів цього типу (від 100 сторінок) характерна велика кількість інформаційних матеріалів (новини, аналітичні статті, репортажі, інтерв'ю, коментарі, огляди) по тематиці сайту. Матеріали регулярно оновлюються, зручна навігація та пошук, додаткові сервіси, інтерактивні форми: форум, чат, обговорення, анкети, опитування, голосування та ін Такий сайт являє собою мережеве видання, інформаційне агентство або інтернет-представництво ЗМІ.

 

Соціальна мережа (від 500 сторінок) спрямована на створення спільнот в інтернеті з людей зі спільними інтересами або родом діяльності. Зв'язок між користувачами соціальних мереж здійснюється за допомогою внутрішньої пошти або миттєвого обміну повідомленнями. Це можуть бути різноманітні тематичні форуми, або такі ресурси як ЖЖ і Вконтакте.

 

Є й інші види сайтів, але вони зустрічаються не так часто, тому на них можна не зупинятися, а просто перерахувати. Це можуть бути: сайти знайомств, персоналізовані сайти (створені для однієї людини) та інші. Студія Can-All візьметься за створення веб сайтів будь-якого ступеня складності.

 

ВИДИ ВЕБ-СТОРІНОК:

головна(домашня)сторінка, інформаційні сторінки, сторінки-контейнери,веб-каталоги,каталоги файлів, комунікативні(інтерактивні) сторінки, сторінки форуму,сторінки чата, сторінки гостьової книги,сторінки форми, статичні сторінки,динамічні сторінки, флеш-сторінки.

 

 

18. Поняття «гіпертекст».

Гіперте́кст (англ. Hypertext) — текст для перегляду на комп'ютері, який містить зв'язки з іншими документами («гіперзв'язки» чи «гіперпосилання»); читач має змогу перейти до пов'язаних документів безпосередньо з вихідного (первинного) тексту, активізувавши посилання.

 

 

19. Поняття «гіперпосилання».

Гіперпосила́ння (інколи гіперланка) — це активний (виділеним кольором) текст, зображення чи кнопка на веб-сторінці, натиснення на яку (активізація гіперпосилання) викликає перехід на іншу сторінку чи іншу частину поточної сторінки.

 

 

20. Поняття «веб-документ».

Веб-документ — це концепція, подібна до веб-сторінки, але це більш широкий термін.

 

21. Структура простого веб(html) документа

Прежде всего хочу пояснить что HTML документ состоит из тегов, из которых и собирается вся интернет страничка. Тэг - это единица HTML-кода. Например,<HTML>,<HEAD>,<TITLE>и так далее, все это и есть теги. Тэги бывают открывающими и закрывающими. Открывающиеся были перечислены выше. Всем им соответствуют закрывающиеся теги, например:</HTML>, </HEAD>, </TITLE>.

Структура самого простого HTML документа имеет следующий вид:

 

<HTML> <HEAD> <TITLE>ЗАГОЛОВОК ДОКУМЕНТА</TITLE> </HEAD> <BODY> ПЕРВЫЙ ТЕКСТ НА СТРАНИЧКЕ </BODY> </HTML>


Перепечатайте данный код и сохраните его например UROK1.HTM (название файла должно состоять из латинских букв или цифр, расширение файла должно быть ИМЯ.HTM либо ИМЯ.HTML). Затем запускаем интернет обозреватель и открываем сохраненный нами файл.

Теперь подробнее познакомимся с каждым тегом.

Любой HTML документ должен начинаться с тега <HTML> и заканчиваться тегом </HTML>. Это дает понять интернет обозревателю, что это действительно HTML документ, а не MP3 (музыка), или GIF (картинка).

Далее следует тег <HEAD>. Все что находится между этим тегом, является служебной информацией. Она не отображается на самой страничке, но играет большую роль для поисковых машин. В нем пишутся: ключевые слова страницы, ее название, автор страницы, и другая служебная информация, с которой мы познакомимся на следующих уроках.

Следующий тег - <TITLE>, он как раз и определяет название страницы. Оно отображается в самом верхнем левом угле окна. Например название этой страницы:

<<Структура простого html документа. >>.

Её я сделал следующим образом:


<TITLE>Структура простого html документа. </TITLE>

 

Далее следует закрывающийся тег </TITLE>. Он говорит что название документа закончилось.
За ним следует другой закрывающийся тег - </HEAD>. Он в свою очередь говорит, что завершена служебная информация.

Далее между открывающимся тегом <BODY> и закрывающимся </BODY>, следует информация, располагаемая на самой странице, ту которую мы видим. (Текс, рисунки,...). В приведенном нами коде

 

<HTML> <HEAD> <TITLE>ЗАГОЛОВОК ДОКУМЕНТА</TITLE> </HEAD> <BODY> ПЕРВЫЙ ТЕКСТ НА СТРАНИЧКЕ </BODY> </HTML>

 

Это текст: << ПЕРВЫЙ ТЕКСТ НА СТРАНИЧКЕ >>.

Ну и в конце, как говорилось ранее, закрывающийся тег </HTML>. Он говорит о завершении страницы.

Схематически весь наш HTML документ будет выглядеть так:

 

<HTML> Начало документа. <HEAD> Служебная информация. (Название страницы, ее автор, ключевые слова, и т.д.) </HEAD> <BODY> Тело документа. (Все, что видно на страничке - текс, рисунки, и т.д.) </BODY> </HTML> Конец документа.

 

22. Структура та особливості веб-сайтів

 

Веб-сторінка – інформаційний ресурс, доступний у мережі World Wide Web, який можна переглянути у веб-браузері. Зазвичай ця інформація записана у форматі HTML або XHTML і може містити гіпертекст із навігаційними гіперпосиланнями на інші веб-сторінки.

Веб-сайт, сайт – сукупність веб-сторінок, доступних в Інтернеті, які об’єднані як за змістом, так і навігаційно.

Фізично сайт може розміщуватися як на одному, так і на кількох серверах.

Типи сайтів:

· статичні веб-сайти;

· веб-спільноти;

· інтернет-магазини;

· портали;

· блоги.

Типи веб-сторінок:

· домашня (головна);

· веб-каталог;

· форум;

· чат;

· сторінка розділу веб-сайту.

Створення веб-сайту починається зі створення інформаційної моделі сайту. Будь-яку веб-сторінку можна оцінити за двома параметрами: зміст та зовнішній вигляд. Зовнішній вигляд кожного сайту є унікальним.

Структура веб-сайтів

· головна сторінка;

· шапка сайту, яка розташована у верхній частині головної сторінки;

· меню сайту – список гіперпосилань на його розділи. Меню є одним із найважливіших компонентів сайту;

· гіперпосилання для переходу на різні сторінки сайту або навіть на інші сайти.

Загалом виділяють три типи структур веб-сайтів – лінійну, деревоподібну та довільну.

Додаткові структури сайту:

· Стандартна

· Каскад

· Хмарочос

· Павутина

· Етапи створення сайту

Створення сайту умовно можна розділити на такі етапи:

1. Попередній етап розробки сайту.

На цьому етапі розв’язуються питання загального характеру.

Обговорюється загальна концепція сайту, формулюються та фіксуються цілі створення сайту.

2. Етап проектування сайту.

Визначення структури сайту: меню, посилання, розміщення модулів, побудова списку компонентів, що підключаються, тощо.

3. Етап розробки й тестування сайту.

4. Розміщення сайту.

5. Розвиток ресурсу.

23. Гіпертекстові редактори.

Гіпертексти — це тексти зі гіперпосиланнями на інші гіпертексти, розміщені в Інтернет або локальній мережі ЕОМ. Для запису гіпертекстів використовується мова розмітки гіпертекстів HTML, який сприймається всіма браузерами на всіх персональних комп'ютерах. Мова HTML є міжнародним стандартом, тому всі гіпертексти, єдиним чином сприймаються і єдиним чином відображаються на всіх персональних комп'ютерах в усьому світі. Для підготовки гіпертекстів зазвичай використовуються візуальні гіпертекстові редактори, у яких відразу видно — як буде виглядати гіпертекст на ЕОМ і можлива вставка гіперпосилань на сайти в Інтернет. Одним з найкращих візуальних гіпертекстових редакторів є вільний офісний редактор Writer у вільному офісному пакеті Open Office.

HTML (англ. HyperText Markup LanguageМова розмітки гіпертекстових документів)

В разных операционных системах имеются различные редакторы, которые можно использовать для создания документов HTML. Если вы используете:

  • Microsoft Windows запустите редактор Notepad;
  • Mac OS запустите редактор SimpleText;
  • OSX запустите редактор TextEdit (обязательно измените настройки "Rich Text" или "Расширенный текст" на "Plain text" или "Простой текст" и отметьте пункт "Ignore rich text commands in HTML files" или "Игнорировать команды расширенного текстового формата в файлах HTML").

Файлы HTML можно создавать и в редакторе Microsoft Word, в котором имеется возможность сохранить документ как Web-страницу

 

24. Редактор веб-сайтів з графічним інтерфейсом.
Найпоширенішими візуальними редакторами для створення сайтів є: Frontpage і Dreamweaver.
Kompozer
Amaya
Microsoft Expression Web
Microsoft SharePoint Designer

 

25. Методи наповнення сайту текстовою та графічною інформацією.

Джерела контенту для сайту

Оптимізуючи сайт під пошукові системи великої уваги слід приділяти значущим ключовим словам, що розміщуються на сторінках сайту.
При правильному підході кожна нова стаття — це набір ключових слів, за якими відвідувачі заходять на сайт через пошукові системи. Чим текст на сторінках є унікальнішим, тим більшою є вірогідність високої популярності в пошукових результатах. Унікальний контент цінується не лише пошуковиками, але і відвідувачами сайту. Від контенту залежатиме позиція сайту в результатах пошукової системи, кількість підписчиків на RSS-канал, популярність і цитованість матеріалу і сайту в цілому, а також ряд інших переваг. Часом, буває складно знайти ідеї для написання контенту сайту. Тому, варто використовувати надійні джерела інформації для наповнення сайту, які допоможуть у підтримці життєвого тонусу ресурсу і збільшать його популярність, як серед користувачів, так і серед пошукових систем.

 

Написання документації

Якщо ви добре розбираєтеся в чомусь і можете із цього приводу написати докладну документацію, то це відмінний спосіб привернути до сайту необхідну аудиторію. Документація може бути як звичайними відповідями на питання FAQ (Frequently Asked Questions), що часто ставляться, інструкція по використанню, так і докладним описом пристроїв з наведенням табличних параметрів. Наприклад, якщо сайт про велосипеди, тоді, на ньому доречно розмістити статті про те, як правильно чистити ланцюг, міняти камеру чи покришки тощо. Люди, що відвідали такий сайт і прочитали корисну інформацію, обов'язково підпишуться на розсилку і порадять сайт своїм друзям і знайомим.

 

Публікація новин

Моніторинг і публікація новин з тематики сайту є ефективним способом підтримувати інтерес користувачів до матеріалу і сайту. В корпоративному сайті доречно розміщувати новини фірми, поставлені і досягнуті цілі, інформацію про проведення заходів, випуск нового продукту. Хоча, з часом новини застарівають і перестають бути актуальними, вони відіграють велику роль у момент актуальності. Окрім звичайного пошуку в пошукових системах існує пошук по новинах і блогах, що сприяє залученню додаткової аудиторії до ресурсу через новинний контент.

 

Законний копіпаст (Copy Paste)

Якщо матеріал на сторонньому ресурсі підходить для сайту за тематикою і його варто розмістити на сайті, то, по-перше, необхідно переконатися, що власник або автор контента не проти розміщення своїх праць на іншому ресурсі, і, по-друге, обов'язково в статті послатися на джерело. В цьому випадку користувачі будуть вдячні за корисний матеріал і за посилання, за яким вони, можливо, знайдуть додаткову інформацію з цієї темі. Релевантні посилання також цінуються пошуковиками.

 

Імпорт контенту

В іншомовному Інтернеті існує багато корисного матеріалу з різних тематик. Багато що з цього матеріалу не представлене українською чи російською мовами, тому є можливість бути першим представником або перекладачем корисного контенту. Імпортом займаються багато оптимізаторів, оскільки це хороший і простій спосіб отримання унікального контенту.

 

Моніторинг відповідей на mail.ru, google або yahoo

Відповіді у google, yahoo, mail.ru є хорошим джерелом ідей для написання контенту на сайті. Копірайтінг матеріалу по відповідях на соціальних сервісах буде актуальним і відповідно може привернути велику кількість аудиторії на ваш сайт.

 







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 102. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Травматическая окклюзия и ее клинические признаки При пародонтите и парадонтозе резистентность тканей пародонта падает...

Подкожное введение сывороток по методу Безредки. С целью предупреждения развития анафилактического шока и других аллергических реак­ций при введении иммунных сывороток используют метод Безредки для определения реакции больного на введение сыворотки...

Принципы и методы управления в таможенных органах Под принципами управления понимаются идеи, правила, основные положения и нормы поведения, которыми руководствуются общие, частные и организационно-технологические принципы...

Огоньки» в основной период В основной период смены могут проводиться три вида «огоньков»: «огонек-анализ», тематический «огонек» и «конфликтный» огонек...

Упражнение Джеффа. Это список вопросов или утверждений, отвечая на которые участник может раскрыть свой внутренний мир перед другими участниками и узнать о других участниках больше...

Влияние первой русской революции 1905-1907 гг. на Казахстан. Революция в России (1905-1907 гг.), дала первый толчок политическому пробуждению трудящихся Казахстана, развитию национально-освободительного рабочего движения против гнета. В Казахстане, находившемся далеко от политических центров Российской империи...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия