Студопедия — Рерайт статей (ReWrite)
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Рерайт статей (ReWrite)






Один із способів отримати контент для сайту – рерайт готових статей. Рерайт це перерозподіл домінанти тексту, зміна форми без зміни сенсу, так і розбавлення контенту необхідними ключовими фразами, за якими розробник представляє сайт. При рерайті, також, як і при копіпасті, постає питання законності та етики. Щоб не переступати межі етики, слід обов'язково посилатися на джерело цих ідей.

 

Блогінг

Ще один з методів сучасного отримання контента – блогінг. Це написання статей про події, що відбуваються навколо даної теми чи компанії. Сучасні оптимізатори добре знайомі з цією сферою і пошуковики ввели додаткові сервіси пошуку по блогах чи записах в щоденниках.

 

Стеження за тенденціями в різних співтовариствах

Бути постійно в курсі того, що необхідне користувачам даної тематики, означає мати можливість писати популярний і необхідний контент. Для цього потрібно відвідувати і активно брати участь в тематичних форумах, digg-подібних сайтах, гостьових книгах і інших соціальних співтовариствах, де обговорюються предмети необхідної тематики. Вміти влитися в потік в потрібний час в потрібному місці є необхідною умовою успішного підвищення популярності сайту без залучення ресурсів рекламних кампаній.

 

Збір інформації

Наступний спосіб отримати хороший контент – збирати інформацію з різних онлайн і оффлайн джерел. Це може бути інтерв'ю з професіоналом у даній галузі, або звичайна підбірка матеріалу, або ж збір інформації з журналів, газет, книг, публікація оффлайн-конференцій, презентацій, виступів тощо. Ідей для написання контенту сайту є багато і всі вони мають свої особливості. Застосування певних методів написання залежить, перш за все, від спрямованості і типу сайту. Самий кращий спосіб наповнення сайту контентом – це дозволити користувачам робити це самостійно: коментування, питання і відповіді, обговорення (форум), рейтинги тощо. Цей метод є часто застосовується в соціальних сервісах, таких як «вконтакте», «однокласники».

Основні принципи і рекомендації
Використовуйте графічні зображення на сайті з певною метою
Прагніть обходитися без використання графічного тексту
Прописуйте всі зображення альтернативним текстом
Графіка що є частиною змісту, повинні супроводжуватися текстовим описом
Використовуйте зменшені копії великих малюнків
Уникайте надмірного використання анімованих зображень на сайті

CMS (Content Management System) – це комп’ютерна програма або система, яку використовують для забезпечення і організації сумісного процесу створення, редагування і керування вмістом сайту (текстовими, графічними чи мультимедійними елементами). Зазвичай, в CMS вміст розглядається як сукупність неструктурованих даних предметного завдання на противагу до структурованих даних сайтів, які знаходяться під керуванням СУБД. CMS має панель управління, яка є лише частиною системи, але достатньою для керування сайтом. Існують різноманітні системи управління сайтом, що створені за різними технологіями, серед яких є платні і безкоштовні.

 

 

26. Способи створення гіперпосилання.

Створення гіперпосилання на документ, файл або веб-сторінку

Виділіть текст або рисунок, який потрібно відобразити як гіперпосилання.

На вкладці Вставлення у групі Посилання виберіть пункт Гіперпосилання .

Можна також клацнути правою кнопкою миші текст або рисунок і вибрати команду Гіперпосилання з контекстного меню.

Виконайте одну з таких дій:

Щоб створити посилання на наявний файл або веб-сторінку, виберіть варіант Наявний файл або веб-сторінка у розділі Зв'язати з, а потім введіть адресу, на яку потрібно зробити посилання, у полі Адреса. Якщо адреса файла невідома, натисніть стрілку поруч зі списком Папка і знайдіть потрібний файл.

Щоб створити посилання на файл, який ще не створено, виберіть варіант новим документом у спискуЗв'язати з, введіть ім'я нового файлу в поліІм'я нового документа, а потім у розділі Коли почати редагування нового документа виберіть варіант Пізніше або Зараз.

ПРИМІТКА Щоб настроїти текст підказки, який відображається під час наведення вказівника на гіперпосилання, натисніть кнопку Підказка та введіть текст підказки. Якщо текст підказки не задано, Microsoft Word відображає шлях до файлу або його адресу як підказку.

НА ПОЧАТОК СТОРІНКИ

Створення гіперпосилання на пусте повідомлення електронної пошти

Виділіть текст або рисунок, який потрібно відобразити як гіперпосилання.

На вкладці Вставлення у групі Посилання виберіть пункт Гіперпосилання .

Можна також клацнути правою кнопкою миші текст або рисунок і вибрати команду Гіперпосилання з контекстного меню.

У списку Зв'язати з виберіть пункт електронною поштою.

Введіть потрібну адресу електронної пошти у полі Адреса електронної пошти або виберіть адресу зі списку Недавно використані адреси електронної пошти.

У полі Тема введіть тему повідомлення електронної пошти.

ПРИМІТКИ

Деякі веб-браузери та програми електронної пошти можуть не розпізнавати рядок теми.

Щоб настроїти текст підказки, який відображається під час наведення вказівника на гіперпосилання, натисніть кнопку Підказка та введіть текст підказки. Якщо текст підказки не задано, як підказка відображатиметься напис «mailto» та електронна адреса й рядок теми.

ПОРАДА Щоб створити гіперпосилання на пусте повідомлення електронної пошти, можна також ввести адресу в документі. Наприклад, введіть [email protected], і гіперпосилання буде створено автоматично, якщо не вимкнено автоматичне форматування гіперпосилань.

НА ПОЧАТОК СТОРІНКИ

Створення гіперпосилання на елемент поточного документа або веб-сторінки

Щоб створити гіперпосилання на елемент поточного документа або веб-сторінки, створеної у Word, необхідно позначити розташування гіперпосилання або місце призначення, і додати посилання на нього.

 

27. Як завантажити файли на сайт

Я навіть не знаю як тут можна конкретно відповісти. Завантаження файлів користувачем, чи ж то самим власником сайту. Систем завантаження файлів багато, тобто й методи завантаження різні відповідно до систем.

 

 

28. Структурування веб-сайтів

Зовнішній вигляд кожного сайту є унікальним, проте в усіх сайтів можна знайти спільні за функціональністю частини.

Структура веб-сайтів.

  1. Головна сторінка
  2. Меню сайту
  3. Гіперпосилання на інші сторінки або сайти

 

На будь-якому сайті першою відкривається головна сторінка. У верхній частині головної сторінки зазвичай розташована так звана шапка, яку дублюють на інших сторінках сайту. Це роблять спеціально, адже ця частина відображається у вікні браузера пер­шою і відвідувач насамперед звертає увагу на неї.

Щоб забезпечити швидкий перехід до основних тематичних роз­ділів сайту, створюють меню сайту — список гіперпосилань на його розділи. Горизонтальне меню зазвичай розташовують у шапці, іно­ді дублюючи його в нижній частині сторінки, а вертикальне — пере­важно в лівій частині сторінки, у місці, звідки відвідувач починає її переглядати. Меню є одним із найважливіших компонентів сайту, користувач постійно звертає на нього увагу, і тому вимоги до ньо­го високі. Меню має бути зручним, помітним і зрозумілим, інакше користувач не знатиме, як перейти до потрібного розділу, і покине сайт. Пункти меню мають бути чітко відділені один від одного.

Гіперпосилання, розміщені в тексті чи у вигляді графічних об'єктів, дозволяють переходити на різні сторінки сайту або навіть на інші сайти. На сайтах із дуже великим обсягом інформації є сто­рінки третього рівня, а якщо необхідно — то й четвертого, п'ятого тощо.

Виділяють три типи структур веб-сайтів — лінійну, де­ревоподібну та довільну. Подорожуючи сайтом із лінійною структу­рою, з головної сторінки ви перейдете на другу сторінку, з неї — на третю тощо. На сайті з деревоподібною структурою з головної сто­рінки можна потрапити на одну зі сторінок другого рівня, звідти — на одну зі сторінок третього рівня тощо. Сайт із довільною структу­рою видається зовсім неорганізованим, але саме в цьому й полягає принцип його створення. Подорожуючи таким сайтом, ви можете переходити з однієї його сторінки на інші в різні способи, і ваш шлях назад не обов'язково має бути таким самим.

Вибір структури визначається особливостями завдань, що розв'язуються за допомогою веб-сайту.

Наведемо додатково чотири приклади структур сайту. Кожна із цих структур має свої недоліки та переваги у проектуванні веб­сайту.

Стандартна

Основна веб-сторінка містить посилання на інші документи веб­сайту, а документи містять посилання, відповідно, на основну веб-сторінку. Це найпростіший і найпоширеніший спосіб організації веб-сайту.

Каскад

У цьому випадку посилання в документах задані таким чином, що існує тільки один шлях обходу сторінок веб-сайту. За каскадно­го способу організації сторінок відвідувачі сайту можуть переміщу­ватися тільки в одному з напрямків — вперед або назад.

Хмарочос

У цій моделі відвідувачі можуть опинитися на деяких сторін­ках, тільки якщо вони йдуть правильним шляхом. Це нагадує під­йом до потрібної кімнати у великому хмарочосі.

Павутина

У цьому випадку всі сторінки веб-сайту містять посилання на інші сторінки, і користувач може легко перейти з будь-якої сто­рінки практично на будь-яку іншу. Ця схема може перетворитися на лабіринт, якщо вийде з-під контролю, але вона популярна в тих випадках, коли посиланнями на документи користуються не надто часто.

 

 







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 100. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Тема: Изучение приспособленности организмов к среде обитания Цель:выяснить механизм образования приспособлений к среде обитания и их относительный характер, сделать вывод о том, что приспособленность – результат действия естественного отбора...

Тема: Изучение фенотипов местных сортов растений Цель: расширить знания о задачах современной селекции. Оборудование:пакетики семян различных сортов томатов...

Условия, необходимые для появления жизни История жизни и история Земли неотделимы друг от друга, так как именно в процессах развития нашей планеты как космического тела закладывались определенные физические и химические условия, необходимые для появления и развития жизни...

Метод архитекторов Этот метод является наиболее часто используемым и может применяться в трех модификациях: способ с двумя точками схода, способ с одной точкой схода, способ вертикальной плоскости и опущенного плана...

Примеры задач для самостоятельного решения. 1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P   1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия