Студопедия — Структура курсової роботи.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Структура курсової роботи.






 

Курсова робота складається з:

- титульного аркуша,

- змісту, вступу,

- основної частини,

- висновків,

- списку використаних джерел,

- додатків.

Титульний аркуш курсової роботи містить найменування вищого навчального закладу і кафедри, де виконана курсова робота, спеціальності, дисципліни, з якої вона виконується, тему курсової роботи, прізвище та ініціали студента, курс і групу, відомості про наукового керівника.

Зміст подають після титульного аркуша. Він містить найменування та позначення початкових сторінок усіх розділів, підрозділів та пунктів (якщо вони мають заголовок), вступу, висновків, додатків, списку використаної літератури (зразок оформлення змісту курсової роботи наведено наприкінці навчально-методичного комплексу).

Вступ розкриває сутність і стан економічної проблеми та її значущість, актуальність, мету та основні завдання дослідження, предмет і об'єкт аналізу, характеризує структуру курсової роботи та джерела інформації.

Основна частина курсової роботи складається з трьох розділів.

У першому розділі подають критичних огляд літератури за обраною темою курсової роботи. Під час написання цього розділу студент обов'язково має посилатися на авторів та джерела, з яких запозичені матеріали. Загальний обсяг огляду літератури не має перевищувати 25—30 % обсягу основної частини курсової роботи.

Другий розділ присвячений проведенню дослідження стану і перспектив розвитку конкретної організації відповідно до теми курсової роботи на основі зібраної економічної інформації. Джерелом інформації є планові, обліково-звітні та необлікові документи (набір документів, які використовують у процесі написанні курсової роботи, слід подавати в додатку до неї). Розділ повинен містити розрахунки показників, аналітичні таблиці та аргументовані пропозиції відповідно до мети курсової роботи.

Третій розділ передбачає обґрунтування пропозицій на основі отриманих результатів аналізу певного об'єкта: порівняння показників аналізованої організації та інших організацій галузі; встановлення тенденцій зміни таких показників в Україні та за кордоном; застосування оригінальної методики діагностики та прогнозування відповідних показників для поліпшення діяльності організації.

Виклад матеріалу підпорядковують меті курсової роботи, чітко визначеній у вступі.

Висновки містять стислий виклад основного змісту курсової роботи, оцінку відповідності проведеного дослідження сформульованим у вступі завданням.

Список використаних джерел слід розміщувати за алфавітом або в порядку згадування джерел у тексті за їх наскрізною нумерацією. Оформляють цей список відповідно до стандарту.

До додатків доцільно включати планові документи, форми фінансової та статистичної звітності організації, інші матеріали, які використовувалися для написання другого і третього розділів основної частини курсової роботи. Головне призначення додатків — розвантажити змістовну частину наукового дослідження.

Вибір теми курсової роботи.

Курсова робота передбачає оцінювання господарської діяльності на матеріалах конкретної організації та пошук шляхів її вдосконалення. Тему курсової роботи студент обирає з наведеної нижче тематики, враховуючи власну зацікавленість та можливий інтерес з боку керівництва організації, результати якої досліджуватимуться. Крім того, студент може самостійно запропонувати тему курсової роботи, яка обов'язково має бути погоджена з науковим керівником.

Етапи виконання курсової роботи.

Курсова робота виконується в певній послідовності. На першому етапі студент обирає тему курсової роботи та узгоджує її з науковим керівником. На другому етапі відбувається пошук, аналіз та узагальнення інформації, що міститься в літературі (підручниках, навчальних посібниках, монографіях, статистичних збірниках, наукових статтях тощо) відповідно до обраної теми. На основі проведеного огляду літератури студент розробляє план курсової роботи із зазначенням основних розділів і підрозділів. План погоджується з керівником і затверджується ним.

На третьому етапі студент здійснює спробу обґрунтувати актуальність теми, сформулювати мету та основні завдання курсової роботи, визначити об'єкт і предмет дослідження; визначається з інформаційним забезпеченням виконання курсової роботи. Надалі окремі складові вступу можуть доопрацьовуватися й уточнюватися відповідно до змісту курсової роботи. Обсяг вступу до курсової роботи має становити не більше двох-трьох сторінок тексту.

На четвертому етапі студент вивчає спеціальну літературу та пише кваліфікований огляд, в якому визначає основні напрями дослідження певної управлінської проблеми та методику їх проведення.

На п'ятому етапі реалізують методику дослідження господарської діяльності конкретної організації щодо обраної теми. Для цього застосовують методи, які мають відповідати складності економічної проблеми і сформульованій меті курсової роботи.

Найвідповідальнішим моментом є обґрунтування конкретних пропозицій за результатами проведеного дослідження.

Порядок захисту курсової роботи.

Курсова робота виконується протягом семестру і захищається до складання іспиту з дисципліни "Стратегічне управління". Не пізніше ніж за два тижні до захисту студент подає курсову роботу керівнику, який рецензує та оцінює її.

У разі негативної оцінки науковий керівник повертає курсову роботу студентові, який повинен доопрацювати її з урахуванням зауважень. Після цього доопрацьований варіант студент подає науковому керівнику для повторної оцінки.

Якщо оцінка за виконання позитивна, то курсова робота допускається до захисту. Захист відбувається на засіданні комісії. На захист запрошуються інші студенти, які можуть брати участь в обговоренні.

Тези виступу на комісії студент готує заздалегідь. Доповідь має бути змістовною і тривати 5—10 хв. У доповіді необхідно назвати тему курсової роботи, довести її актуальність і значення, сформулювати основну мету і завдання дослідження, стисло розкрити зміст роботи, викласти результати дослідження, висновки і пропозиції.

Після доповіді студент відповідає на запитання. У процесі захисту курсової роботи студенту ставлять 3—5 запитань. У випадку, коли студент бажає поліпшити результат захисту, йому можуть бути поставлені додаткові запитання для уточнення рівня знань.

Критерії оцінювання знань та вмінь студента

Об'єктивне оцінювання знань студентів у межах кредитно-модульної системи в умовах впровадження ідей Болонського процесу має сприяти підвищенню якості підготовки і конкурентоспроможності фахівців, стимулювати самостійну та систематичну роботу студента протягом навчального семестру. Досягається така об'єктивність запровадженням відповідних критеріїв оцінювання, тобто системи вимог до рівня знань та вмінь студента, які він повинен продемонструвати для підтвердження набутих ним компетенцій за 100-бальною шкалою.

Критерії оцінювання якості виконання курсових робіт: — відповідність змісту курсової роботи завданню та вимогам навчально-методичних рекомендацій щодо її виконання;

— самостійність розв'язання поставленої задачі, проектного рішення, виконання розрахунків, графіків і таблиць;

— наявність елементів науково-дослідного характеру;

— використання комп'ютерних технологій;

— оформлення пояснювальної записки, графічних матеріалів згідно з вимогами нормативних документів.

 

 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО:







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 178. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Гидравлический расчёт трубопроводов Пример 3.4. Вентиляционная труба d=0,1м (100 мм) имеет длину l=100 м. Определить давление, которое должен развивать вентилятор, если расход воздуха, подаваемый по трубе, . Давление на выходе . Местных сопротивлений по пути не имеется. Температура...

Огоньки» в основной период В основной период смены могут проводиться три вида «огоньков»: «огонек-анализ», тематический «огонек» и «конфликтный» огонек...

Упражнение Джеффа. Это список вопросов или утверждений, отвечая на которые участник может раскрыть свой внутренний мир перед другими участниками и узнать о других участниках больше...

Эффективность управления. Общие понятия о сущности и критериях эффективности. Эффективность управления – это экономическая категория, отражающая вклад управленческой деятельности в конечный результат работы организации...

Мотивационная сфера личности, ее структура. Потребности и мотивы. Потребности и мотивы, их роль в организации деятельности...

Классификация ИС по признаку структурированности задач Так как основное назначение ИС – автоматизировать информационные процессы для решения определенных задач, то одна из основных классификаций – это классификация ИС по степени структурированности задач...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия