Студопедия — Документи
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Документи






Перелік матеріалів, які студент повинен подати на кафедру перед захистом дипломної роботи:

–дипломну роботу, надруковану та переплетену у тверду палітурку. Матеріали дипломноїї роботи подаються у такій послідовності:

1. титульний аркуш;

2. зміст;

3. перелік умовних позначень (при необхідності);

4. вступ;

5. основна частина;

6. висновки;

7. список використаних джерел;

8. додатки;

7. реферат;

8. завдання на дипломнуроботу;

9. відгук наукового керівника;

10. зовнішню рецензію;

11. роздруковану презентацію;

12. конверт формату А5;

13. оптичний диск (CD чи DVD), який містить електронний примірник роботи, реферат роботи, презентацію роботи.

Відсутність будь-яких з перелічених документів на кафедрі є підставою для не допуску студента до захисту дипломної роботи перед Державною екзаменаційною комісією.

Випускова кафедра передає зазначені документи секретарю ДЕК у день захисту, але до початку засідання ДЕК.

4.3. Представлення до захисту дипломної роботи

Дипломна робота повинна представляється до захисту разом із відзивом наукового керівника та рецензією, які вкладаються в роботу окремо та оприлюднюються під час захисту дипломної роботи. До роботи обов’язково додається диск з її електронним варіантом та ксерокопія наукової статті та/або тез доповіді на наукову конференцію.

З метою підвищення якості дипломних робіт випускова кафедра проводять їх попередній захист на своїх засіданнях за попередньо визначеним графіком, але не пізніше, ніж за чотири тижні до першого дня захистів дипломних робіт на ДЕК.

Участь студента у попередньому захисті є обов’язковою.

Після попереднього захисту й усунення недоліків робота (з підписами, відгуком керівника і рецензією) за тиждень до першого дня захистів подається на випускову кафедру, реєструється і підписується завідувачем кафедри з поміткою «До захисту допущено».

У разі ухвалення кафедрою рішення про недопущення дипломної роботи до захисту (невиконання студентом встановлених завдань з її доопрацюванням) студент має право подати заяву на ім'я ректора Університету про допуск до державної атестації під власну відповідальність. З цього моменту відповідальність кафедри та наукового керівника за якість дипломної роботи та її відповідність встановленим вимогам припиняється. В інших випадках студенту надається академічна відпустка (при наявності об'єктивних обставин) або студент відраховується за невиконання графіку навчального процесу (при відсутності об'єктивних обставин).

Науковий керівник не звільняється від подання відгуку на дипломну роботу в разі її подання для захисту під власну відповідальність студента.

Випускова кафедра передає дипломну роботу разом з відгуком наукового керівника та зовнішньою рецензією секретарю ДЕК у день захисту, але до початку засідання ДЕК.

 

4.4. Процедура публічного захисту дипломної роботи

 

Публічний захист дипломної роботи носить характер наукової дискусії і проводиться під час проведення державної атестації на відкритому засіданні Державної екзаменаційної комісії (ДЕК), на якому можуть бути присутні студенти, рецензенти, керівники наукових робіт, а також запрошуються представники підприємств, організацій, установ, на замовлення яких було здійснено дослідження та інші особи.

Процедура захисту починається з повідомлення секретаря ДЕК про захист дипломної роботи, указуючи її назву, прізвище, ім'я і по батькові її автора, а також доповідає про наявність необхідних у справі документів.

Після цього секретар ДЕК зачитує письмовий висновок наукового керівника та зовнішню рецензію на виконану роботу.

Потім слово для повідомлення основних результатів наукового дослідження головуючий на засіданні надає студентові, на виступ якого відводиться до 10 хвилин.

Свій виступ студент будує на основі читання заздалегідь підготовлених тез доповіді. Для більш наглядного викладу матеріалів дослідження випускник може підготувати презентацію своєї дипломної роботи, роздаткові матеріали.

При створенні презентації PowerPoint доцільно розмістити у ній таку інформацію:

ПІБ слухача;

Назва роботи;

Назва та шифр спеціальності;

Дипломна робота на здобуття кваліфікації юриста;

ПІБ, посада, науковий ступінь, наукове звання керівника дипломної роботи;

Актуальність теми дослідження;

Об'єкт, предмет, мета та завдання дослідження;

Зміст роботи (назви розділів і підрозділів);

Виклад основних результатів роботи (дуже стисло, акцентуючи увагу на результатах дослідження, їх апробації та впровадженню).

Студент робить свою доповідь на трибуні. Після цього починається наукова дискусія, у якій мають право брати участь усі присутні на захисті. Члени ДЕК й особи, запрошені на захист, в усній формі можуть задавати будь-які питання з проблем, порушених у роботі, методів дослідження, уточнювати її результати. Відповідаючи на такі запитання мають бути лаконічними і стосуватися виключно суті запитання.

Захист дипломної роботи фіксується у протоколі ДЕК.

Критеріями оцінки є теоретичній рівень, новизна, практична значимість роботи, уміння студента вести наукову дискусію, аргументовано захищати свою висновки та пропозиції.

Рішення про оцінювання підготовки та захисту дипломної роботи приймається на закритому засіданні ДЕК більшістю голосів членів комісії, що беруть участь у засіданні. При рівному числі голосів голос голови ДЕК є вирішальним.

Потім на відкритому засіданні в день захисту голова ДЕК повідомляє всім присутнім оцінки, а також, оголошує рішення про присвоєння випускникам відповідної кваліфікації. Оголошена оцінка є остаточною та апеляції не підлягає.

У випадках, коли захист дипломної роботи визнається незадовільним, державна комісія встановлює, чи може студент подати на повторний захист ту саму роботу з доопрацюванням, чи він зобов'язаний опрацювати нову тему, визначену кафедрою.

Студент, який не захистив дипломну роботу допускається до повторного захисту протягом трьох років після закінчення вищого навчального закладу.

 

4.5. Типові недоліки дипломних робіт

 

Досвід виконання та захисту дипломних робіт студентами юридичного факультету Університету економіки та права «КРОК» дозволяє виокремити найбільш типові недоліки, що притаманні як змісту робіт, так і їх оформленню, процедури виконання та захисту. До них можна віднести такі:

1. Зміст дипломної роботи не розкриває тему повністю чи її основної частини, а у вступі роботи чітко не визначені об’єкт, предмет, мета та завдання дослідження.

2. Текст роботи не відповідає плану роботи.

3. Текст роботи є компіляцією, плагіатом, цитати та посилання належним чином не оформлені.

4. При написанні роботи використана недостатня кількість необхідних нормативних та наукових джерел, або ж вони є застарілими (нечинними).

5. Сформульовані в роботі висновки не дають уяви про ступінь досягнення мети і завдань дослідження, вони необґрунтовані, або ж текст висновків носить реферативний характер (дається огляд роботи), що свідчить про недотримання алгоритму послідовності написання дипломної роботи та обґрунтування висновків (тема – мета – завдання – наукова новизна – висновки).

6. Оформлення списку використаних літературних джерел не відповідає стандарту.

7. Порушується графік виконання дослідження, обсяг та оформлення роботи не відповідають вимогам, вона виконана неохайно, з помилками.

8. Порушуються строки подання роботи на кафедру цивільно-правових дисциплін для попереднього захисту.

Наявність подібних недоліків безумовно впливає на оцінку роботи під час її публічного захисту.

 








Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 156. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

ТЕОРИЯ ЗАЩИТНЫХ МЕХАНИЗМОВ ЛИЧНОСТИ В современной психологической литературе встречаются различные термины, касающиеся феноменов защиты...

Этические проблемы проведения экспериментов на человеке и животных В настоящее время четко определены новые подходы и требования к биомедицинским исследованиям...

Классификация потерь населения в очагах поражения в военное время Ядерное, химическое и бактериологическое (биологическое) оружие является оружием массового поражения...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия