Студопедия — Вибір ведучого механізму. Методи виконання робіт
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Вибір ведучого механізму. Методи виконання робіт






 

В приміщеннях площею до 10 м2 тинькування виконується вручну, а в приміщеннях площею більше 10 м2 тинькування виконується механізовано.

Нанесення тинькувального розчину, набризг, грунт, покривний шар виконується тинькувальною станцією "Салют-3"

Розрівнювання попереднього шару виконується правилом, півтеркою.

Затирання накривного шару здійснюється машиною тинькувально-затиральною СО-86

 

 

Арк.    
№документа    
Підпис    
Дата    
 
  Арк.

5.1.3. Відомість підрахунку працевитрат і зарплат   Таблиця 7  
Обгрун- тування ДБН Назва будівельного процесу Од. вим. Обсяг робо- ти Затрати праці Склад ланки, розряд Роз-цінка грн.-коп. Зарп-лата на весь обсяг грн.-коп.
на од. вим. люд.- год. на весь об’єм люд.- год
                 
Е15-61-3 Поліпшене   41,1554 9233,57   муляр- 1715,51  
  штукатурення м2       штука-    
  цементно-вап-         тур    
  няним розчи-         4роз-    
  ном внутріш-         ряду,    
  ніх стін та пе-         3роз-    
  регородок         ряду,    
            2роз-    
          ряду.    
Е15-65-1 Штукатурення   3,099 1051,45   муляр- 4052,2  
  віконних та м2       штука-    
  дверних плос-         тур    
  ких косяків по         4роз-    
  каменю і бето-         ряду,    
  ну         3роз-    
            ряду,    
            2роз-    
            ряду.    
                 
                 

 

            Арк.
           
Зм. Арк. №документа Підпис Дата
5.1.4. Визначення необхідної кількості матеріалів   Таблиця 8
Обгрун- тування ДБН Назва роботи Од. вим. Об- сяг робо-ти Матеріали
Назва матеріалу Од. вим. Норма витрат Загальна кількість
               
Е15-61-3 Поліпшене   41,1554 - цвяхи буді- т 0,00012 0,005
  штукатурення м2   вельні з пло-    
  цементно-вап-     скою голов-      
  няним розчи-     кою 1,8х60      
  ном внутріш-     мм      
  ніх стін та пе-     - сітка дро- м2 5,54 228,00
  регородок     тяна ткана з      
        квадратними      
        чарунками      
        №50 без      
        покриття      
        - розчин го- м3 1,87 76,96
        товий опо-      
        ряджуваний      
        цементно-      
        вапняковий      
        1:1:6      
Е15-65-1 Штукатурення   3,099 - розчин го- м3 0,1 0,31
  віконних та м2   товий опо-      
  дверних плос-     ряджуваний      
  ких косяків по     цементно-      
  каменю і бето-     вапняковий      
  ну     1:1:6      
        - розчин го- м3 4,30 13,33
      товий опо-      
        ряджуваний      
        вапняковий      
        1:2:5      
               
               

 

            Арк.
           
Зм. Арк. №документа Підпис Дата
5.1.5. Визначення складу бригади Нанесення набризгу розчинонасосом на стіни та перегородки виконується 4 мулярами-штукатурами 4 розряду, 2 мулярами-штукатурами 3 розряду, 2 мулярами-штукатурами 2 розряду.   Нанесення ґрунту розчинонасосом на стіни та перегородки виконується 4 мулярами-штукатурами 4 розряду, 4 мулярами-штукатурами 3 розряду, 2 мулярами-штукатурами 2 розряду.   Нанесення покривного шару розчинонасосом на стіни та перегородки виконується 9 мулярами-штукатурами 4 розряду, 5 мулярами-штукатурами 5 розряду.   Затирання поверхні з відокремленням кутів виконується 4 мулярами-штукатурами 4 розряду, 4 мулярами-штукатурами 3 розряду.   Бригада складається з:   5 мулярів-штукатурів 5 розряду, 21 мулярів-штукатурів 4 розряду, 10 мулярів-штукатурів 3 розряду, 4 мулярів-штукатурів 2 розряду,   Всього:31 чол.     5.1.6. Вказівки по технології і організації будівельного процесу 5.1.6.1. Готовність об’єкта і підготовчі роботи Підготовку поверхні починають з перевірки площини їхньої вертикальності та горизонтальності. Якщо є відхилення від вертикалі або горизонталі понад 40 мм, дефектні місця обтягують металевою сіткою на цвяхах або дюбелях. Для кращого зчеплення з основою цегляні стіни кладуть у пустошовну, бетонні поверхні або насікають, або обтягують металевою сіткою. Після цього поверхні, які підлягають тинькуванню, очищають від пилу, брудних плям. Для простого тинькування підготовка поверхні на цьому закінчується, для поліпшеного і високоякісного тинькування треба ще поставити марки і маяки, які гарантують рівну товщину шару тиньку, горизонтальність і вертикальність площин.  
            Арк.
           
Зм. Арк. №документа Підпис Дата
5.1.6.2. Транспортування, вивантаження і складування матеріалів і елементів   Тинькувальні суміші приготовляють централізовано на розчино-бетонних заводах і вузлах, а як виключення на об’єктах будівництва на тинькувально-змішувальних агрегатах. В процесі перевезення розчин розшаровується, щоб він був придатним для роботи, його додатково перемішують, а при необхідності вводять добавки. Використання і подача розчину до робочого місця здійснюється за допомогою рухомих тинькувальних станцій, які складаються з: приймальний бункер для розчину, розчиномішалка, вібросито, один або два розчинонасоси з комплектом розчиношлангів, форсунки, компресор. Все обладнання монтується на двохосьовий автомобільний причеп. 5.1.6.3. Технологія будівельного процесу Нанесення тинькувального розчину, як правило, виконують комплексно-механізованим методом з використанням тинькувальних станцій або тинькувальних установок і комплекту механізованих та ручних інструментів, пристроїв та інвентарю. Комплекс тих чи інших механізмів та установок підбирають залежно від фронту роботи, відстані подавання розчину, характеру об’єкта. Тинькувальний розчин наносять на поверхню за допомогою розпилювальних форсунок механічної та пневматичної дії зверху стін кількома шарами (кількість шарів залежить від виду тинькування). Кожний наступний шар тиньку наносять лише після розрівнювання попереднього шару правилом або півтерком і тужавіння розчину (не підлягає розрівнюванню лише набризг). Накривний шар наносять після тужавлення останнього шару ґрунту Після тужавіння накривного шару його затирають електро або пневмозатиральними машинами чи загладжують металевими гладилками відразу після нанесення розчину. Тинькувальні роботи - це процес покриття конструкцій або їхніх окремих елементів шаром різноманітних за складом будівельних розчинів (мокре тинькування) або тинькувальними листами заводського виготовлення (сухе тинькування). Тинькувальний розчин вибирають залежно від виду тинькування, матеріалу основи та призначення приміщення. Міцність тинькувального розчину характеризується маркою. Процес тинькування поверхонь складається з таких основних операцій: підготовка поверхні, нанесення тинькувального розчину, його розрівнювання, затирання або загладжування, влаштування декоративних обрамлень, оформлень кутів, одвірків.  
            Арк.
           
Зм. Арк. №документа Підпис Дата
5.1.6.4. Організація будівельного процесу   Графік виконання робіт розроблений на виконання тинькувальих робіт. Поліпшене тинькування цементно-вапняним розчином внутрішніх стін та перегородок загальною площею S= 4115,54м2 виконується в одну зміну ** мулярами-штукатурами, загальною тривалістю ** дні. Тинькування віконних і дверних косяків цементно-вапняним розчином загальною площею S= 309,90 м2виконується в одну зміну * мулярами-штукатурами, загальною тривалістю ** день.   5.1.6.5. Контроль якості і приймання робіт СОКЯ   До початку тинькувальних робіт майстер перевіряє підготовку поверхні стін, а саме очищення поверхні від пилу, бруду, жирових та бітумних плям і солей, контроль здійснюється візуально. За допомогою правила,рейки з рівнем майстер здійснює провішування перевіряючи рівність поверхні стін. Майстер візуально та з допомогою метра перевіряє встановлення нівелірних знімних марок, а саме відповідність висоти марок товщині намету. В процесі виконання робіт майстер перевіряє нанесення набризгу, грунту і його розрівнювання, а саме перевірка відповідність розчину паспорту, перевірка товщини тинькувального настилу здійснюється за допомогою метра. Після розрівнювання грунту майстер за допомогою правила та рейки з рівнем здійснює перевірку рівності поверхні. В процесі виконання розробки кутів, стельових, рустів, обробки відкосів майстер за допомогою метра, відвісів, рівня перевіряє відхилення від прямої, від вертикалі і горизонталі. Допустимі відхилення поверхні від вертикалі на всю висоту приміщення 10мм. Середня загальна товщина тинькувальної накиді не більше 15 мм, відхилення поверхні від вертикалі на 1 м висоти. Товщина шару накривки після її вирівнювання і затирання 2 мм. Відхилення поверхні від горизонталі на 1 м довжини 2 мм. Не рівності, виявленні при накладанні правила або 2 м шаблону 3 мм. Не допускаються тріщини, раковини, дуйки, пропуски, залишки розчину, плями, висоли, сліди затирочного інструменту, відшарування тиньку від поверхні, проведення тинькувальних робіт із застосуванням хлорованих розчинів в середині будови.  
            Арк.
           
Зм. Арк. №документа Підпис Дата
5.1.6.6 Розрахунок ТЕП по технологічній карті Загальна площа тинькування внутрішніх стін, перегородок та відкосів підрахованої по технологічній карті: V = 4425,44 м2   Нормативна працемісткість на весь обсяг роботи Qн =1285,63 л-дні Прийнята працемісткість на весь обсяг роботи Qп = 1248,00 л-дні   Нормативна працемісткість на одиницю виміру Qн/V = 1285,63/7918,30 = 0,162 л-дні/м3 Прийнята працемісткість на одиницю виміру Qп/V = 1248,00/7918,30 = 0,158 л-дні/м3   Нормативна виробітка на одного робітника в зміну V/Qн = 7918,30/1285,63 = 6,16 м3/л-дні Прийнята виробітка на одного робітника в зміну V/Qп = 7918,30/1248,00 = 6,34 м3/л-дні   Зарплата на весь обсяг роботи Σзп=144157,00 грн.   Зарплата на одиницю виміру Σзп/V =144157,00/7918,30 = 18,21 грн.   Нормативна зарплата на одного працівника в змінуΣзп/ Qн = 144157,00/1285,63 = 112,13 грн Прийнята зарплата на одного працівника в зміну Σзп/ Qп = 144157,00/1248,00 = 115,51 грн   Продуктивність праці нормативна Пн = 100%   Продуктивність праці прийнята Пп= (Qн/Qп) х 100% = 1285,63/1248,00 = 103 %  
            Арк.
           
Зм. Арк. №документа Підпис Дата
5.2. Календарний графік будівництва 5.2.1. Визначення номенклатури обсягів робіт 5.2.1.1. Підрахунок обсягів земляних робіт     Вихідні дані: Довжина будинку – l = 26,30 м Ширина будинку – b = 12,50 м Грунт – суглинок; Відмітка закладання фундаментів hз.ф. = -2,92 м Відмітка поверхні землі hп.з. = -1,30 м Товщина рослинного шару tр.ш. = 0,15 м 1.Визначення об’єму зрізання рослинного шару: (рис. 14)   а) довжина зрізання рослинного шару: Lр.ш. = lбуд. +20 + 20= 26,30 + 20 + 20 = 66,30 м б) ширина зрізання рослинного шару: Bр.ш. = bбуд. + 40 + 10 = 12,50 + 40 + 10 = 62,50 м в) площа зрізання рослинного шару: Sр.ш. = Lр.ш. · Bр.ш. =66,30 · 62,50 = 4143,8 м2 г)об’єм зрізання рослинного шару: Vр.ш. = Sр.ш. · tр.ш. =4143,8 · 0,15 = 621,6 м3 2. Визначення об’єму котловану: а) глибина котловану: h = Hп.з. - Нз.ф. =-1,30 - (-2,92) = 1,62 м Грунт – суглинок.  
             
           
Зм. Арк. №документа Підпис Дата
При глибині котловану до 3м - модуль укосу буде дорівнювати = 0,5   (рис. 15)   б) довжини котловану по низу:   (рис. 16)   l = l1 + вфп +вфп +0,3+0,3= 25,8 + 0,3 + 0,3 + 0,3 + 0,3 = 27,0 м в) довжина котловану по верху L = l +2 mh = 27,0 + 2 · 0,5 · 1,62 = 28,62 м г) ширину котловану по низу: (рис. 17)   b = b1 + вфп +вфп + 0,3 + 0,3 =12,0 + 0,8 + 0,8 + 0,3 + 0,3 = 14,20 м д) ширину котловану по верху: B = b + 2mh =14,2 + 2 · 0,5 · 1,62 = 15,82 м  
            Арк.
           
Зм. Арк. №документа Підпис Дата
г) об’єм котловану: Vк = [l·b + L·B + (l+L)(b+B)] = [27,0 · 14,2 + 28,62 · 15,82 + (27,0 + 28,62) · (14,2 + 15,82)] = 0,27 (383,4 + 452,8 + (55,62 · 30,02) = 676,6 м3 3. Визначення об’єму призми в'їзду в котлован: Vпр.в. = (3b+2mh )(m1-m) = (3·3+2·0,5·1,62· ) (10-0,5) = 0,44 (9+1,62·0,95) 9,5 = 44,05 м3 де b - ширина призми в'їзду в котлован і приймається від 3÷4м; m1 - модуль природного укосу, призма в'їзду в котлован і приймається в межах від 7-10м. 4. Визначення загального об’єму земляних робіт: Vзаг. = Vк. + Vпр.в= 676,6 + 44,05 = 720,65 м3 5. Визначення балансу ґрунту: а) об’єм недобору ґрунту: Vнед. = 0,05 · Vзаг. = 0,05·720,65 = 36,00 м3 б) розробка ґрунту екскаватором: Vекс. = Vзаг. - Vнед. =720,65 – 36,00 = 684,65 м3 в) об’єм ґрунту, що розробляється екскаватором в автотранспорт: Vекс. авт. = Vп.ч.б. - Vпід. = 379,2 + 39,11 - 86,2 = 332,11 м3 де Vп.ч.б. - об’єм підземної частини будинку Vп. - об’єм підсипки. Визначення довжини підземної частини будинку: lп.ч.б. = l1 – 0,5 bф.б. – 0,5 bф.б. =25,8 – 0,3 – 0,3 = 25,2 м Визначення ширини підземної частини будинку: bп.ч.б. = b1 - b ф.б. - b ф.б. =12,0 - 0,3 - 0,3 = 11,4 м Визначення об’єму підземної частини будинку: Vп.ч.б. = lп.ч.б. · bп.ч.б. · h =25,2·11,4·1,32 = 379,2 м3 де h- глибина підвалів, які знаходяться в землі, приймається: h = Hп.з - Hв.ф.п. =-1,30- (-2,62) = 1,32 м Визначення об’єму підсипки Vп. = (lп.ч.б · bп.ч.б) · h =(25,2 · 11,4) ·0,3 = 86,2 м3 Об’єм фундаментних подушок: Vф.п. =39,11 м3 г) об’єм ґрунту, що розробляється екскаватором у відсип: Vекс. від. = Vекс. - Vекс. авт.= 684,65 – 332,11 = 352,54 м3 д) об’єм зворотнього засипання ґрунту: Vзв. зас. = Vекс. від. + Vнед.= 352,54 + 36,00 = 388,54 м3 е) визначення об’єму ґрунту, що зворотньо засипається бульдозером: Vзв. зас. б. = Vзв. зас. · 0,9 = 388,54 · 0,9 = 349,69 м3 Визначення об’єму ґрунту, що зворотньо засипається вручну: Vзв. зас. в. = Vзв. зас. · 0,1= Vзв. зас. - Vзв. зас. б. =388,54-349,69 = 38,85 м3  
            Арк.
           
Зм. Арк. №документа Підпис Дата






Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 83. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Броматометрия и бромометрия Броматометрический метод основан на окислении вос­становителей броматом калия в кислой среде...

Метод Фольгарда (роданометрия или тиоцианатометрия) Метод Фольгарда основан на применении в качестве осадителя титрованного раствора, содержащего роданид-ионы SCN...

Потенциометрия. Потенциометрическое определение рН растворов Потенциометрия - это электрохимический метод иссле­дования и анализа веществ, основанный на зависимости равновесного электродного потенциала Е от активности (концентрации) определяемого вещества в исследуемом рас­творе...

Дизартрии у детей Выделение клинических форм дизартрии у детей является в большой степени условным, так как у них крайне редко бывают локальные поражения мозга, с которыми связаны четко определенные синдромы двигательных нарушений...

Педагогическая структура процесса социализации Характеризуя социализацию как педагогический процессе, следует рассмотреть ее основные компоненты: цель, содержание, средства, функции субъекта и объекта...

Типовые ситуационные задачи. Задача 1. Больной К., 38 лет, шахтер по профессии, во время планового медицинского осмотра предъявил жалобы на появление одышки при значительной физической   Задача 1. Больной К., 38 лет, шахтер по профессии, во время планового медицинского осмотра предъявил жалобы на появление одышки при значительной физической нагрузке. Из медицинской книжки установлено, что он страдает врожденным пороком сердца....

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.015 сек.) русская версия | украинская версия