Студопедия — Тема: Організація фінансування і кредитування капітальних вкладень.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Тема: Організація фінансування і кредитування капітальних вкладень.






 

3. Організація фінансування і кредитування капітальних вкладень.

3.1. Загальна характеристика капітальних вкладень і джерел їх фінансування.

3.2. Порядок відкриття фінансування і кредитування капітальних вкладень

3.3. Механізм фінансування і кредитування капітальних вкладень:

3.3.1. Порядок розрахунків за виконані будівельно-монтажні роботи при підрядному і господарському способах будівництва.

3.3.2. Особливості фінансування капітальних вкладень за рахунок власних коштів підприємства.

3.3.3 Порядок довгострокового кредитування капітальних вкладень

4. Вдосконалення організації фінансування і кредитування капітальних вкладень.

Висновки та пропозиції.

Список використаної літератури.

Додатки.

Методичні вказівки.

В питанні 3.1. дати загальну характеристику капітальних вкладень, їх зміст, роль в розвитку сільського господарства, а також характеристику джерел фінансування капітальних вкладень. Формування фінансових ресурсів для капітальних вкладень необхідно пов’язати з оптимізацією джерел їх фінансування, які повинні направлятися на:

- підвищення ефективності інвестицій;

- прискорення введення в дію об’єктів;

- підвищення якості об’єктів.

Оптимізація джерел повинна базуватися на раціональній структурі власних, кредитних і бюджетних резервів. Навести дані динаміки і структури джерел фінансування капітальних вкладень за останні роки в господарстві, проаналізувати динаміку і структуру кредиту на капітальні вкладення за 3 роки. Визначити долю, яку він займає в джерелах фінансування капітальних вкладень.

В питанні 3.2. необхідно охарактеризувати порядок відкриття фінансування і кредитування капітальних вкладень в установах банків. Описати, які рахунки відкрито в банку для фінансування капітальних вкладень і порядок акумуляції коштів на них. Вияснити, які власні кошти перераховуються на рахунки. Описати документацію, яку необхідно надати до банку для відкриття фінансування капітальних вкладень.

В питанні 3.3. розглянути механізм фінансування і кредитування капітальних вкладень. Необхідно описати порядок розрахунків при підрядному і господарському способах будівництва. На його основі визначити суму платежу за виконання підрядним способом будівельно-монтажних робіт і санкцій. Розглянути порядок пролічення розрахунків з підрядними організаціями за будівельно-монтажні роботи і за об’єкт після здачі його в експлуатацію. З’ясувати, чи використовуються економічні санкції при порушенні нормативних строків введення в дію об’єктів. Тут розглядається кредитування капітальних вкладень. Прикласти документи, які надаються в кредитну установу для одержання кредиту. Звернути увагу на порядок складання кредитного договору, повернення позичок і виплати відсотків на них.

В питанні 4. використовуючи літературні джерела, пропозиції вчених в галузі кредитування і практиків, а також підсумки дослідження по матеріалах господарства, накреслити шляхи подальшого вдосконалення капітальних вкладень. При цьому – всі висновки обов’язково підтверджуються конкретними даними господарства.

 

Тема: Фінансове планування (прогнозування) в підприємствах і шляхи його вдосконалення.

 

Вступ.

1. Теоретико-методологічні основи організації фінансового планування на підприємстві.

3.Фінансове планування (прогнозування). Його роль в раціональній організації виробничо-фінансової діяльності підприємства.

3.1. Вихідні дані для фінансового планування (прогнозування).

3.2. Зміст таблиці “Зведений фінансовий план” та методика її складання.

3.3. Оперативна робота і контроль за виконанням фінансових планів.

4. Шляхи вдосконалення фінансового планування в агроформуваннях.

Висновки та пропозиції.

Список використаної літератури.

Додатки.

Методичні вказівки.

В питанні 3.1. слід розкрити зміст і задачі фінансового планування (прогнозування), його роль в раціональному формуванні фінансових ресурсів, для своєчасного фінансування витрат підприємства.

Також слід охарактеризувати вихідні дані фінансового планування: таблиці, розрахунки та інші показники, на основі яких здійснюється фінансове планування, дати характеристику таблиць фінансової частини і виробничо-фінансового плану.

В питанні 3.2. розкрити зміст і структуру форми “Зведений фінансовий план”, методику її складання. Зокрема показати складання плану (прогнозу) доходів і джерел надходження коштів, прогнозування витрат і видатків, а також методику взаємозв’язку окремих систем доходної і видаткової частини. Показати методику складання прогнозу доходів і видатків підприємства. Розділ ілюструвати матеріалами господарства.

В питанні 3.3. розглянути як здійснюється оперативна робота і контроль за виконанням фінансового плану (прогнозу). Що являє і відображає оперативка і яке її значення для регулювання платежів і витрачання грошових коштів, ліквідації тимчасового не співпадання між затратами і наявними фінансовими джерелами і таке інше. Використати матеріал господарства.

В питанні 4 слід показати шляхи вдосконалення фінансового планування в різних агроформуваннях. При цьому необхідно використати пропозиції вчених і практиків, які викладені в літературних джерелах, а також результати дослідження по матеріалах господарства.

 

 







Дата добавления: 2015-08-30; просмотров: 395. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Тема 5. Анализ количественного и качественного состава персонала Персонал является одним из важнейших факторов в организации. Его состояние и эффективное использование прямо влияет на конечные результаты хозяйственной деятельности организации.

Билет №7 (1 вопрос) Язык как средство общения и форма существования национальной культуры. Русский литературный язык как нормированная и обработанная форма общенародного языка Важнейшая функция языка - коммуникативная функция, т.е. функция общения Язык представлен в двух своих разновидностях...

Патристика и схоластика как этап в средневековой философии Основной задачей теологии является толкование Священного писания, доказательство существования Бога и формулировка догматов Церкви...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит...

Кран машиниста усл. № 394 – назначение и устройство Кран машиниста условный номер 394 предназначен для управления тормозами поезда...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.007 сек.) русская версия | украинская версия