Студопедия — Семінар. Зовсім недавно інша властивість глиняної штукатурки прикувала до себе пильну увагу: здатність стін покритих глиняною штукатуркою послаблювати високочастотне
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Семінар. Зовсім недавно інша властивість глиняної штукатурки прикувала до себе пильну увагу: здатність стін покритих глиняною штукатуркою послаблювати високочастотне

Зовсім недавно інша властивість глиняної штукатурки прикувала до себе пильну увагу: здатність стін покритих глиняною штукатуркою послаблювати високочастотне випромінювання. Численні експерименти встановили, що шар глини, певної мінімальної товщини володіє значною екрануючою здатністю. Глиняні штукатурки відрізняються підвищеною здатністю "тримати" вологу, що сприяє створенню якнайтоншого водного шару, який ще більш збільшує екрануючу здатність глиняної штукатурки.

Винайшли все це недавно? Ні. Просто, коли від глини майже відмовилися, виявилось, що не так-то просто її замінити, особливо в будівництві.

У всьому світі попит на обробку стін глиняними штукатурками неухильно росте. Бажання мати здорове середовище в будинку, як і раніше, дуже значуще. Унікальні технічні характеристики, величезний декоративно-дизайнерський потенціал цього природного матеріалу дозволяють віднести глиняну штукатурку до списку салонних матеріалів.

З різних джерел

ecobum.io.ua

 

Програма курсу

„ Історія сексуальності у ранньомодерній Європі ";

 

Викладач: Диса К. Л., PhD, к.і.н.

 

 

Київ, 2014

Історія сексуальності у ранньомодерній Європі

Диса Катерина Леонідівна

e-mail: [email protected]

 

Курс є введенням до основних тем, які стосуються досілджень історії сексуальнсоті Європи від XV до XIX ст. і розрахований на студентів ІІІ року навчання.

Мета курсу:Ознайомитистудентів з тенденціями у дослідженнях історії сексуальності, а також з основними віхами змін у ставленні до сексуальності протягом «довгого ранньомодерного періоду»: від XV до XIX ст.

Завдання курсу: В результаті роботи на курсі, студенти зможуть засвоїхти різні методологічні підходи до вивчення історії сексуальності і пов’язану з нею термінологію, також розрізняти відмінності у ставленні до сексуальності, що відбулися на зламі Середніх віків і ранньомодерної доби; виділити зміни, що принесли географічні відкриття, Ренесанс і Реформація. Проаналізувати впливи, що справив розвиток науки і медицини на уявлення про сексуальність.

Контроль і оцінювання:Для успішного завершення курсу студенти мають брати активну участь у дискусіях й обговореннях прочитаних текстів. Також написати письмову роботу.

Участь у семінарських дискусіях є обов’язковою. Мовчазна присутність на семінарі оцінюється у 0,5 балів. Під час виступу студенти мають продемонструвати не загальну ерудованість і широту власних суджень, а обізнаність із запропонованими для опрацювання текстами, а також вміння критично осмислити і проаналізувати інформацію, що міститься у цих текстах. Відпрацювання можливі лише в тому разі, коли семінарське заняття було пропущене з поважної причини (приймається не більше 3 відпрацювань). NB! Не приймаються перездачі за заняття, на яких студент був присутній і мовчав.

Письмова робота: Критичний аналіз використання теми ранньомодерної сексуальності в кіно (5-6 сторінок).

Додаткові вимоги: Бажано вчасно приходити на кожне заняття – регулярні запізнення позначаться на загальній оцінці за роботу в триместрі. Плагіат (свідоме чи несвідоме вживання чужих висловлювань та ідей без належного посилання) є неприпустимим. Робота з елементами плагіату оцінюватиметься у 0 балів. Обов’язковим є дотримання термінів здачі письмових робіт. Роботи, здані після призначеного терміну розглядатися не будуть!

Види запланованих робіт та їх оцінювання:

Вид роботи в триместрі Максимальна кількість балів
1. Участь у дискусіях  
2. Письмова робота  
Залік  

ТЕМИ ЛЕКЦІЙНИХ І СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ

Тема 1. Вступ. Сексуальність як предмет дослідження різних дисциплін. Сексуальність і антропологія (2 год.)

Лекція

Предмет і мета курсу. Сексуальність як поле наукових досліджень. Антропологічні праці про сексуальність до початку двадцятого століття. Броніслав Маліновський, тробріанці і реформи сексуальної сфери у Європі й Америці. Жіночий погляд Маргарет Мід. Пожвавлення і урізноманітнення тем в антропологічних розвідках починаючи з 1970х років.

Тема 2. Двояке ставлення до сексуальності у Середні віки (2 год.)

Лекція

Сексуальність у християнській доктрині. Регулювання інтимних стосунків для свящиників і пастви у канонічному праві. «Інший бік» середньовічної сексуальнсоті – куртуазне кохання і розкуті нрави простолюду.

Тема 3. Історія сексуальності Мішеля Фуко і подальша критика (2 год.)

Семінар-дискусія тексту першої частини Історії сексуальності Мішеля Фуко. Обговорення основних тез і положень. Що в тому було революційного? У чому полягала критика підходу Фуко.

Джерела:

Фуко М. Воля к истине. По ту сторону знания, власти и сексуальности. / Пер. с фр. С. Табачниковой под ред. А. Пузырея. М., 1996.

Фуко М. Использование удовольствий. История сексуальности. Т. 2 / Пер. с фр. В. Каплуна. — [СПб.]: Академический проект, 2004.

Література:

Foxhall Lin. Pandora unbound: A Feminist Critique of Foucault’s History of Sexuality// Rethinking Sexuality: Foucault and Classical Antiquity /Ed. David Larmour. Princeton, N.J: Princeton University Press, 1998. – P. 122-137.

 

Тема 4. Дисципліна і контроль доби Реформації і Контрреформації (2 год.)

Лекція

Сексуальність під прицілом уваги релігійних реформаторів. Нагляд за родинним життям. Переслідування аморальної поведінки. Чи реформа Післятридентської Католицької церкви бере до уваги сексуальне життя прихожан?

Тема 5. Сексуальність у текстах Св Августина (2 год.)

Семінар

«Близьке прочитання» і обговорення джерел.

Джерела:

Блаженный Августин. О книге Бытия / режим доступу:http://superbook.azbyka.ru/LIBRARY/augustine_genesis/index.htm (відвідано 20.04.2011)

St. Augustine. Of the Good of Marriage / режим доступу: http://www.newadvent.org/fathers/1309.htm (відвідано 20.04.2011)

Тема 6. Сексуальність і контакт з новими цивілізаціями (2 год.)

Лекція

Іспанці у Новому світі. Діалоги католицьких місіонерів з місцевим населенням – відкриття нових стандартів моралі. Загадкова «третя стать». Еротична екзотика – європейці у Південних морях.

Тема 7. Сексуальність і православ’я: російський приклад (2 год.)




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Соціальний устрій нашого краю в XIV – XVI століття. | Література. 1. Наш край у 50-70 роках ХХ століття.

Дата добавления: 2015-08-30; просмотров: 317. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Ганглиоблокаторы. Классификация. Механизм действия. Фармакодинамика. Применение.Побочные эфффекты Никотинчувствительные холинорецепторы (н-холинорецепторы) в основном локализованы на постсинаптических мембранах в синапсах скелетной мускулатуры...

Шов первичный, первично отсроченный, вторичный (показания) В зависимости от времени и условий наложения выделяют швы: 1) первичные...

Предпосылки, условия и движущие силы психического развития Предпосылки –это факторы. Факторы психического развития –это ведущие детерминанты развития чел. К ним относят: среду...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Разработка товарной и ценовой стратегии фирмы на российском рынке хлебопродуктов В начале 1994 г. английская фирма МОНО совместно с бельгийской ПЮРАТОС приняла решение о начале совместного проекта на российском рынке. Эти фирмы ведут деятельность в сопредельных сферах производства хлебопродуктов. МОНО – крупнейший в Великобритании...

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЦЕНТРА ТЯЖЕСТИ ПЛОСКОЙ ФИГУРЫ Сила, с которой тело притягивается к Земле, называется силой тяжести...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.017 сек.) русская версия | украинская версия