Студопедия — ДЛЯ ВИКОНАННЯ ПРАКТИЧНИХ РОБІТ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ДЛЯ ВИКОНАННЯ ПРАКТИЧНИХ РОБІТ






1. Васильков В. Г., Дзюбенко Л. М. Організація виробництва: Навч. посібник. — К.: КНЕУ, 2003. — 524 с.

2. Гриньова В.М., Салун М.М. Організація виробництва: Підручник. — К.: Знання, 2009. — 582 с.

3. Давыдов, В. А. Монтаж конструкций реконструируемых промышленных предприятий [Текст] / В. А. Давыдов, А. Я. Конторчик, В. А. Шевченко. – М.: Стройиздат, 1997. – 209 с.

4. Давыдов, В. А. Рекомендации по выбору организационно-технологический решений монтажа реконструируемых одноэтажных промышленных зданий [Текст] / В. А. Давыдов, А. Я. Конторчик. – М.: Госстрой СССРЦНИИОМТП, 1990. – 112 с.

5. Дикман Л.Г. Организация и планирование строительного производства. Управление предприятиями с основами АСУ. – М.: Высш.шк., 2006. – 608 с.

6. Економіка та організація виробництва: Підручник / За ред.. В.Г. Герасимчука, А.Е. Розенплентера. – К.: Знання. – 2007. – 678 с.

7. Кирнос В.М., Залунин В.Ф., Дадиверина Л.Н.. Организация строительства. Днкпропетровськ: «Пороги», 2007. – 309 с.

8. Кожекин Г. Я., Синица А. М. Организация производства: Учеб. пособие. — Минск: ИП «Экоперспектива», 1998. — 334 с.

9. Монастирський Г.Л. М77 Теорія організації: Навч. посіб. — К.: Знання, 2008. — 319 с.

10. Новицкий Н. И. Организация производства: Учеб.-метод. пособие. — М.: Финансы и статистика, 2002. — 392 с.

11. Организация производства на предприятии: Учебник для технических и экономических специальностей / Под ред. О. Г. Туровца, Б. Ю. Сербиновского. — Ростов-на-Дону: Изд. центр МарТ, 2002. — 464 с.

12. Організація виробництва:Навч.-метод. посібник для самост.
вивч. дисц. — К.: КНЕУ, 2003. — 241 с.

13. Сачко Н. С. Теоретические основы организации производства. — Минск.: Дизайн ПРО, 1997. — 320 с.

14. Тян Р.Б., Чернышук Н.М. Организация производства. – Днепропетровск.: Наука и образование, 2001. – 264 с.

15. Управління виробничою інфраструктурою / За ред. М. А. Бєлова. — К.: КНЕУ, 1997. — 208 с.

16. Фатхудинов Р. А. Организация производства: Учебник. — М.: ИНФРА-М, 2000. — 672 с.

17. Організація будівництва [Текст]: метод. вказівки щодо вивчення програм. мат-лу / Т. В. Маркєлова, Ф. І. Павлов, О. О. Мартиш,
Т. В. Ткач. – Д.: ДНВЗ ПДАБА, 2011. – 35 с.

18. Організація будівництва. Матричне моделювання [Текст]: метод. вказівки до практичних занять / Т. В. Маркєлова, Л. Ю. Дьяченко,
О. О. Мартиш, Д. С. Нечепуренко, Т. В. Ткач.– Д.: ДНВЗ ПДАБА, 2013.– 33 с.

19. Організація будівництва. Сітьове моделювання [Текст]: метод. вказівки до практичних занять / Т. В. Маркєлова, Л. Ю. Дьяченко,
О. О. Мартиш, Т. В. Ткач, Е. В. Протасова.– Д.: ДНВЗ ПДАБА, 2013. – 32 с.

МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК

з дисципліни: «Теорія і технологія виробництва сталі і феросплавів»

ДЛЯ ВИКОНАННЯ ПРАКТИЧНИХ РОБІТ

Напрямку: 050401 Металургія

Спеціальності: 5.05040103 «Виробництво сталі і феросплавів»

 

Розробник: викладач КТНМетАУ

Коваль А.П.

Розробку розглянуто і схвалено на

засіданні циклової комісії металургійних

та хіміко-біологічних дисциплін

Протокол № ____ від ______________

Голова циклової комісії:

_____________ Н.Д.Власова

 

 

м. Кривий Ріг

2015 р

 

ЗМІСТ

 

 

Вступ

 

1. Лабораторна робота № 1. «Моделювання процесу продувки».

2. Практична робота № 1 «Розрахунок основних розмірів кисневого конвертера»

3. Практична робота № 2 «Розрахунок матеріального і теплового балансів конвертерної плавки марки 35ГСм».

4. Практична робота № 3 Тема: Вивчення по виробничим кресленням планування конвертерних цехів.

5. Практична робота № 4 Тема: Розрахунок основного технологічного обладнання ККЦ (конвертерного відділення)

6.Практична робота № 5. Тема: «Вивчення конструкції мартенівських печей за виробничими кресленнями»

7. Практична робота № 6 Тема: «Розрахунок розмірів, конструктивних елементів мартенівських печей».

 

8.Практична робота № 7 Тема: «Розрахунок матеріального балансу сталі марки 70КК в мартенівській печі».

9.Практична робота № 8: «Вивчення планування мартенівських цехів по виробничим кресленням».

 

10.Практична робота № 9 Тема: «Розрахунок матеріального та теплового балансів сталі марки 3ТРнс в ДСПА».

 

Перелік посилань

 

 

ВСТУП

 

 

Виконання практичних робіт з навчальної дисципліни «Теорія і технологія виробництва сталі і феросплавів» передбачено програмою, з даної навчальної дисципліни міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Завдання для практичних робіт видається викладачем перед початком виконання практичної роботи безпосередньо в кожній практичній роботі і в довідкових матеріалах.

Виконання практичних робіт проводиться після вивчення студентами теоретичних основ з навчальної дисципліни «Теорія і технологія виробництва сталі і феросплавів» отриманих на лекція та на заняттях.

Дані практичні роботи виконуються для подальшого використання даних навиків при виконанні курсових проектів для спеціальності «Виробництво сталі і феросплавів».

Після виконання практичних робіт, складається звіт на листах формату А4.

Повинен містити титульний лист, певного зразка і зміст, тобто послідовність з якою виконані практичні роботи.

 

Лабораторна робота № 1. «Моделювання продувки зверху»

 

Кисневий струмінь, зустрічаючись з рідкою ванною, утворює лунко реакційну зону. Реакційна зона характеризується інтенсивним механічним перемішуванням кисневого струменю з поверхнею металу, бурхливим протіканням процесів окислення Fе, Мп, Sі, С, Р, високими температурами 2500 – 3000 0С і димоутворенням.

Інтенсивність перемішування конвертерної ванни визначається двома факторами: дією кисневого струменю та роботою реакції зневуглецювання. Бульбашки СО, проходячи об’єм металу, здійснюють значну роботу по перемішуванню, приблизно складає 80%, 20% приходиться на роботу кисне6вого струменю. Від глибини та площі реакційної зони залежить характер процесу продувки плавки. При односопловій фурмі струмінь кисню, занурюючись в метал на значну глибину, провокує викиди та виноси металу і шлаку із конвертера. Струмінь кисню в лунці розкладається на бульбашки, які ковзають по її стінкам і виносять з собою на поверхню металу і в порожнину конвертера краплинки металу і шлаку. Із конвертера разом з газами викидаються ці краплинки. Плавки «метет» тобто проходить «жорстка» продувка. В наслідок проходить заметалювання фурми та витрати металу. Застосування багато соплових фурм супроводжується зменшенням глибини реакційної зони, її розосередження на декілька зон і збільшення її площі. Це сприяє усуненню виносів крапель металу і шлаку, більш спокійної продувки і зниженню витрат металу.

МЕТА РОБОТИ:

Метою дійсної роботи є практичне ознайомлення з впливом висоти розташування фурми і тиском дуття на характер циркуляційних потоків та, глибину проникнення струменя дуття (повітря) в рідкий метал при продувці зверху, а також практичне закріплення теоретичного матеріалу по режиму продувки,
Рідиною моделюючою метал є вода. Продувка проводиться повітрям, що надходить від насоса постійної продуктивності чи азотом, що надходить від балона.

ОБЛАДНАННЯ:

1. Модель конвертора виконана з дерева та прозорого органічного скла в масштабі 1: 50 дійсної величини 100 – тонного конвертора (по діаметру).

2. Фурма для підведення дуття, представляє собою мідну трубку діаметром 3,0 см, яка має на нижньому кінці бронзову втулку з різьбою (яка служить для швидкої зміни сопел з отворами рівного діаметру), на верхньому два бокових патрубка, які служать для підۥєднання фурми до насосу (за допомогою гумових шлангів). Для введення фурми і фіксації її на заданій висоті є механізм пересування.

3. Насос з мотором, який служить для подачі повітря в конвертер.

 

Виконання роботи проводиться по наступній методі:

1. Визначається вплив висоти розташування фурми на глибину і характер розповсюдження потоків в рідині при 3 висотах розташування фурми над рівнем спокійної ванни 25,20 і 10 см, при постійних втратах і тиску дуття (6- 4,5 мм). Діаметр сопла фурми 0,82 см.

2. Визначається вплив тиску дуття на глибину і характер розповсюдження циркуляційних потоків при постійних витратах і висоті розташування фурми над рівнем спокійної ванни (45 мм), але при різних наконечниках: односопловому (0,82см) та чотири сопловому (0,4см).

3. При кожному варіанті продувки за допомогою лінійки проходить замір глибини та ширини (на окремих горизонтах) зони циркуляції.

4. Дані розмірів заносяться у таблицю та будуються графіки залежності глибини реакційної зони (пр. з) від розташування фурми (Нф) та тиску газу перед фурмою для кінцевого виду наконечника.

 

Таблиця

Р, отн. Відстань фурми до ванни, см Глибина реакційної зони, см
Наконечник фурми  
односопловий чотирисопловий
  4,5      
     
     
       
     
     

 

 

Звіт про роботу повинен мати: таблицю, графіки, висновок.

 

 







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 555. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Устройство рабочих органов мясорубки Независимо от марки мясорубки и её технических характеристик, все они имеют принципиально одинаковые устройства...

Ведение учета результатов боевой подготовки в роте и во взводе Содержание журнала учета боевой подготовки во взводе. Учет результатов боевой подготовки - есть отражение количественных и качественных показателей выполнения планов подготовки соединений...

Сравнительно-исторический метод в языкознании сравнительно-исторический метод в языкознании является одним из основных и представляет собой совокупность приёмов...

Опухоли яичников в детском и подростковом возрасте Опухоли яичников занимают первое место в структуре опухолей половой системы у девочек и встречаются в возрасте 10 – 16 лет и в период полового созревания...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия