Студопедия — РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ НАДАННЯ ПОСЛУГ МОБІЛЬНОГО ЗВ’ЯЗКУ ЗАТ «КИЇВСТАР ДЖ. ЕС. ЕМ.».
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ НАДАННЯ ПОСЛУГ МОБІЛЬНОГО ЗВ’ЯЗКУ ЗАТ «КИЇВСТАР ДЖ. ЕС. ЕМ.».






2.1 Характеристика діяльності ЗАТ «Київстар Дж. Ес. Ем.»

Свою історію компанія почала в Україні ще в 1994 році, а 9 грудня 1997 року пролунав перший дзвінок у мережі мобільного зв’язку «Київстар». Більше 18 років компанія безперервно працює для України та українців, розвиваючи технічну інфраструктуру телеком-ринку і сумлінно виконуючи всі зобов’язання перед державою і суспільством. Компанія надає послуги мобільного зв’язку в стандартах GSM-900 та GSM-1800, роумінгові послуги в 195 країнах на 5 континентах, послуги широкосмугового доступу в Інтернет на базі технології FTTB, фіксований зв’язок і передачу даних для приватних і корпоративних клієнтів, індивідуальні та галузеві рішення для бізнесу на основі конвергенції мобільного та фіксованого зв’язку.

«Київстар» входить до складу однієї з найбільших у світі інтегрованих телекомунікаційних компаній VimpelCom Ltd. (Нідерланди). Акції компанії знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі NASDAQ, Нью-Йорк. Холдингова компанія VimpelCom Ltd. володіє телекомунікаційними активами в країнах СНД, Європи, Азії, Африки та Північної Америки, є суб’єктом міжнародного права і підкоряється його нормам і вимогам. Виконавчим директором VimpelCom Ltd. є Джо Лундер (Jo Lunder) [8].

Особливу важливість і успішність «Київстар» у складі VimpelCom Ltd. визначає те, що це практично єдина компанія, яка виділена в самостійну бізнес-одиницю «Україна», і надає послуги під власним, виключно українським брендом.

Компанія першою серед телеком-операторів України почала оновлення інфраструктури для підготовки до технологій швидкісної мобільної передачі даних, і повністю модернізувала комутаційну мережу. У 2012 році розпочато процес заміни обладнання базових станцій та повний перехід мережі на IP архітектуру.

Завдяки інвестиціям в розвиток власної волоконно-оптичної мережі, «Київстар» досяг значних успіхів в обміні національним і міжнародним голосовим та інтернет-трафіком. Волоконно-оптична мережа «Київстар» має протяжність близько 50 тисяч кілометрів і ємність зовнішніх каналів вище 620 Гбіт/с. Для прямого обміну інтернет-трафіком з міжнародними операторами «Київстар» використовує власні технологічні майданчики в телекомунікаційних центрах Ancotel Gmbh (Франкфурт), Dataplex (Будапешт), LIM (Варшава), більше 100 національних і 50 міжнародних інтерконектів. Волоконно-оптична мережа «Київстар» є важливою ланкою в обміні трафіком між Європою та Азією і надійним партнером українців у процесі зв’язку з іншими країнами світу.

Сьогодні послугами «Київстар» користується понад 25 млн абонентів мобільного зв’язку і близько 800 тис. — широкосмугового Інтернету. Мобільна мережа «Київстар» — одна з кращих в Європі, і охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських і річкових узбереж. Щорічно проводяться дослідження параметрів мережі «Київстар» з боку міжнародних постачальників обладнання, українських експертів лабораторії НТЦ «ОМНІС» і регулятора телеком-ринку України. За результатами міжнародних аудитів, мережа «Київстар» демонструє кращу якість і продуктивність ніж у середньому в регіоні та світі. А за дослідженнями українських експертів — повністю відповідає всім показникам, встановленим Міністерством транспорту та зв’язку України, і демонструє один з кращих результатів за якістю, доступністю та успішністю з’єднань [8].

АТ «Київстар» багато років поспіль є найбільшим платником до Державного бюджету України серед компаній галузі транспорту та зв’язку, а також одним з найкращих роботодавців і найбільш соціально відповідальних суб’єктів господарювання. За час своєї діяльності в Україні, «Київстар» інвестував у розвиток телеком-послуг 30 млрд грн. і перерахував до державного бюджету 35 млрд грн. податків і зборів.

«Київстар» або «Kyivstar» — українська телекомунікаційна компанія, що надає послуги мобільного зв'язку та доступу до мережі Інтернет. Надає послуги у стандартах GSM-EDGE та UMTS-HSPA+, під брендом «Київстар» та суббрендом «Київстар Бізнес».

Станом на грудень 2013 «Київстар» був найбільшим оператором мобільного зв'язку в Україні за кількістю абонентів (25,8 млн.). Також компанія надає послуги широкосмугового доступу до інтернету для 762 тис. користувачів.

Волоконно-оптична мережа «Київстар» для швидкісної передачі даних має загальну довжину понад 46 тисяч кілометрів і ємність зовнішніх каналів понад 620 Гбіт/с. Клієнти «Київстар» можуть користуватися послугами міжнародного роумінгу в 195 країнах на 5 континентах.

Компанією керує Правління, до складу якого входять:

· Петро Чернишов, голова української бізнес-одиниці VimpelCom Ltd., голова правління, президент «Київстар».

· Андрій Осадчук, громадянин України. Директор з регуляторно-правового забезпечення.

· Кай Гулбрансен, громадянин Норвегії. Технічний директор.

· Ібрагім Карам, громадянин Єгипту. Фінансовий директор.

· Сантьяго Аргелік, громадянин Іспанії. Комерційний директор.

Розвитку компанія посприяли такі етапи в її історії:

1994 — засновано компанію «Bridge», яка згодом отримала назву «Київстар».

1997 — перший дзвінок у мережі «Київстар» (9 грудня 1997 року).

1998 — відкрито чотири представництва в найбільших містах України — Одеса, Дніпропетровськ, Харків і Львів; вперше в Україні запроваджено послугу коротких текстових повідомлень СМС;запроваджено послугу міжнародного роумінгу.

1999 — запроваджено послугу передоплаченого зв'язку «ACE&BASE»;

вперше на ринку запроваджено посекундну тарифікацію з 30-ої секунди;

відкрито кримську філію в м. Сімферополь.

2000 — вперше на ринку запроваджено безкоштовні вхідні дзвінки всередині мережі для всіх абонентів;мережею «Київстар» охоплено всі обласні центри та основні шляхи національного й регіонального значення;вперше на ринку запроваджено послугу WAP і традиційного доступу в мережу Інтернет;компанія стала першим оператором, у чиїй мережі запроваджено послугу GSM-банкінга («СтарКард»);абонентам надано можливості міжстандартного роумінгу.

2001 — вперше на ринку запроваджено посекундну тарифікацію з першої секунди розмови;вперше на ринку контрактні абоненти «Київстар» отримали можливість оперативно і зручно поповнювати рахунок за допомогою скреч-карт «СтарТайм»;мережею «Київстар» охоплено всі обласні центри та основні шляхи національного й регіонального значення;кількість абонентів перевищила 1 000 000. «Київстар» стає лідером за кількістю абонентів на мобільному ринку України.

2002 — введено в тестову експлуатацію технологію високошвидкісної передачі даних GPRS; «Київстар» стає першим мобільним оператором України, який надає послуги роумінгу у всіх європейських країнах;«Київстар» сертифіковано міжнародною системою якості ISO 9001:2000.

2003 — восени скасовано плату за вхідні дзвінки;«Київстар» здобув міжнародну премію «ЄвроМаркет» Європейського центру досліджень ринку (EMRC);рейтинг «ТОР-100» від «Української інвестиційної газети» визнав «Київстар» найдинамічнішою компанією України.

2004 — «Київстар» уперше в Україні продемонстрував EDGE — принципово нову технологію високошвидкісної передачі даних;«Київстар» став офіційним мобільним оператором Національної Олімпійської збірної України;випуск корпоративних облігацій ЗАТ «Київстар Дж. Ес. Ем.» визнано кращою фінансовою операцією року на міжнародних ринках, що розвиваються;з 1 вересня «Київстар» виводить на ринок перший в Україні міжнародний молодіжний мобільний бренд djuice;вперше на ринку для абонентів ACE&BASE та djuice запроваджено послугу «Переказ коштів».

2005 — міжнародний довготерміновий кредитний рейтинг «Київстар» підвищився з рівня «В» до рівня «В+»;компанія «Київстар» стала офіційним міжнародним мобільним оператором та офіційним міжнародним спонсором пісенного конкурсу «Євробачення 2005»;компанія «Київстар» випустила євробонди на рекордну суму 175 млн доларів;«Київстар» став титульним спонсором національної та молодіжної збірних команд України з футболу; у серпні кількість абонентів перевищила 10 000 000.

2006 — наприкінці року кількість абонентів перевищила 20 000 000; вперше на ринку запроваджено послуги «Мобільна карта» та «Знайди друга» на базі технології LBS; міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service покращило прогноз рейтингу лідера українського ринку мобільного зв'язку компанії «Київстар» зі «стабільного» до «позитивного» (на рівні В1).

2007 — на 1 січня 2007 року абонентська база «Київстар» нараховувала 21 млн 510 тис. 279 абонентів. На той час це найбільша кількість абонентів серед операторів стільникового зв'язку;з 4 травня «Київстар» виводить на ринок нову економ-послугу під брендом «Мобілич»;

2008 — на 1 січня 2008 року кількість абонентів «Київстар» склала 23 млн 604 тис. осіб. Крім абонентів оператора «Київстар» (12,377 млн осіб), ця цифра охоплює також абонентів Djuice (9,196 млн осіб) та «Мобілич» (790 тис. осіб).

2009 — у квітні припинено продаж стартових пакетів під суббрендом «Мобілич»;

запущено музичний портал Djuice MUSIC DRIVE — соціальну мережу для молодих музикантів;у жовтні оприлюднено спільну заяву Telenor та Altimo (управляє телекомунікаційними активами Альфа-груп). Сторони вирішили об'єднати свої пакети в російському «Вимпелком» та українському «Київстарі» в новій компанії VimpelCom Ltd з лістингом на NYSE.«Альфа-груп» отримає 43,9% голосів у новій компанії, Telenor — 35,4%, free float складе 20,7%.

2010 — з березня «Київстар» надає послуги високошвидкісного фіксованого інтернет-доступу в 7 найбільших містах України — Київ, Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, Львів, Одеса, Сімферополь.

21 жовтня 2010 — Почався процес інтеграції українських телекомунікаційних операторів — «Київстар» та «Beeline-Україна» (ЗАТ «Українські радіосистеми» і ТОВ «Голден Телеком») в одну компанію. Об'єднана компанія надає телекомунікаційні послуги під брендами «Київстар», djuice, «Київстар-Бізнес» та «Beeline».

2012 — «Київстар» надає послуги широкосмугового доступу до мережі Інтернет за технологією FTTB (послуга «Домашній Інтернет»).

Кількість абонентів досягла 26 мільйонів у мобільному зв’язку та 613 тисяч у широкосмуговому інтернеті.У грудні, напередодні 15-ти річчя компанії, засновник та президент «Київстар» Ігор Литовченко опублікував перший український бізнес-роман «Запалюючи зірку. Історія „Київстар“ від першої особи». Книга містить фотографії з особистого архіву, історію життя та факти, пов'язані зі становленням мобільного оператора «Київстар».

2013 – розпочато надання мобільно-фінансових послуг; запуск послуги «Мобільні гроші», за допомогою якої абоненти можуть здійснювати поповнення банківських карт, розрахунки за товари та послуги інших компаній з мобільних телефонів; «Київстар» увійшов до рейтингу «500 найбільш перспективних компаній Східної Європи», складеному Deloitte.

 







Дата добавления: 2015-08-12; просмотров: 682. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Тема: Составление цепи питания Цель: расширить знания о биотических факторах среды. Оборудование:гербарные растения...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

Типовые примеры и методы их решения. Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно. Какова должна быть годовая номинальная процентная ставка...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Общая и профессиональная культура педагога: сущность, специфика, взаимосвязь Педагогическая культура- часть общечеловеческих культуры, в которой запечатлил духовные и материальные ценности образования и воспитания, осуществляя образовательно-воспитательный процесс...

Устройство рабочих органов мясорубки Независимо от марки мясорубки и её технических характеристик, все они имеют принципиально одинаковые устройства...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия