Студопедия — Стажування на посаді заступника начальника ДПРЧ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Стажування на посаді заступника начальника ДПРЧ






 

№ з/п Назва заходів Звітний матеріал
     
1. Вивчити:
1.1 Організацію гарнізонної та караульної служби, внутрішнього наряду. Короткий опис.
1.2 Район виїзду підрозділу. Пожежну та техногенну безпеку об’єктів. Короткий опис.
1.3 Організацію роботи з особовим складом щодо дотримання правил безпеки праці, порядок проведення інструктажів з особовим складом, ведення адміністративно-громадського контролю з безпеки праці. Відмітка в щоденнику. Короткий опис.
1.4 Планування роботи в підрозділі. Розклад занять частини. Копія розкладу занять з черговим караулом.
1.5 Тактико-технічні характеристики протипожежних та аварійно-рятувальних автомобілів, іншого оснащення, яке знаходиться в оперативному розрахунку та в резерві частини. Схеми оперативного розгортання із застосуванням спеціальної та аварійно-рятувальної техніки гарнізону. Опис тактико-технічних характеристик пожежних та аварійно - рятувальних автомобілів частини (гарнізону).
1.6 Розподіл обов’язків серед начальників чергових караулів та здійснення контролю за станом протипожежних вододжерел, доріг, проїздів, засобів зв’язку та сигналізації, техніки та ПТО, рукавного господарства підрозділу, ГДЗС, складання та відпрацювання оперативних карток та оперативних планів пожежогасіння, ліквідації аварій техногенного та природного характеру, наслідків стихійного лиха тощо. Короткий опис.
1.7 Порядок відбору кадрів в підрозділи ДСНС України, планування та здійснення індивідуальної виховної роботи з особовим складом чергового караулу, організацію наставництва в підрозділі, інших громадських організацій. Копія матеріалів.
1.8 Порядок планування службової підготовки особового складу, відпрацювання нормативів з ПСП з черговими караулами та начальницьким складом гарнізону. Відмітка в щоденнику. Копія розкладу занять.
1.9 Документи протипожежної служби цивільної оборони, які є в підрозділі, та порядок оповіщення особового складу з оперативних положень ЦО. Відмітка в щоденнику.
1.10 Організацію роботи ГДЗС, порядок обліку роботи в ізолюючих апаратах, проведення перевірок № 1, 2, ведення документації по ГДЗС, порядок проведення огляду-конкурсу стану ГДЗС. Відмітка в щоденнику.
1.11 Організацію зв’язку в гарнізоні, технічні засоби зв’язку, документи пункту зв’язку підрозділу, роботу електронної пошти, пожежного спостереження. Короткий опис. Відмітка в щоденнику.
1.12 Порядок організації обліку та нагляду за протипожежним водопостачанням. Відмітка в щоденнику.
1.13 Досвід організації і проведення змагань з ППС на першість підрозділу, гарнізону. Організацію проведення спортивно-масової роботи в частині. Короткий опис. Відмітка в щоденнику.
1.14 Порядок складання, відпрацювання та коригування оперативних карток і планів пожежогасіння. Копія графіку складання та відпрацювання карток і планів пожежогасіння.
2. Ознайомитися з:
2.1 Порядком залучення сил та засобів гарнізону для ліквідації НС. Копія розкладу виїзду (план залучення С і З).
2.2 Організацією роботи зведеного загону щодо ліквідації великих пожеж, аварій та наслідків стихійного лиха в гарнізоні. Короткий опис.
2.3 Порядком зміни караулів. Відмітка про виконання.
2.4 Організацію контролю та перевірки несення служби начальницьким складом частини. Короткий опис. Відмітка про виконання.
2.5 Матеріально-технічним забезпеченням бази ГДЗС (поста). Перелік обладнання поста або бази ГДЗС.
2.6 Порядком постановки пожежного (рятувального) автомобіля в оперативний розрахунок. Відмітка в щоденнику.
2.7 Порядком взаємодії підрозділів ДСНС України зі службами міста (енергетична служба, медична служба, військова комендатура, міліція, водоканал, інші) щодо ліквідації пожеж, аварій надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха. Опис, копії документів.
2.8 Порядком організації та проведення ТО пожежних автомобілів.   Копія графіка ТО ПА, короткий опис, проведення.
2.9 Аналізом служби, підготовки і пожежогасіння в підрозділі за попередній рік. Копія аналізу бойових дій частини (гарнізону).
2.10 Документацією підрозділу та порядком її утримання, зберігання. Відмітка про виконання.
2.11 Організацією кадрової роботи з підбору кандидатів на службу до ДСНС України. Відмітка про виконання.
2.12 Організацією наставництва в підрозділі. Відмітка про виконання.
2.13 Порядком організації діловодства в підрозділі. Короткий опис. Відмітка про виконання.
2.14 Організацією роботи ради зборів рядового та начальницького складу. Копія протоколу ради зборів.
2.15 Організацією індивідуальної виховної роботи в підрозділі. Короткий опис.
3. Взяти участь у:
3.1 Перевірці вододжерел разом з представниками водоканалу. Копія довідки про стан вододжерел в районі виїзду.
3.2 Технічному обслуговуванні та перевірці технічного стану пожежної техніки підрозділу. Скласти акт перевірки технічного стану однієї одиниці пожежної техніки.
3.3 Проведенні випробовування пожежно-технічного обладнання та пожежного насосу основного пожежного автомобіля загального призначення. Скласти акти випробування пожежного рукава, пожежного насосу основного пожежного автомобіля загального призначення та однієї одиниці пожежно-технічного обладнання.
3.4 Заповненні (веденні) технічної документації по експлуатації пожежної техніки, пожежних рукавів. Заповнити експлуатаційну картку однієї одиниці пожежної техніки підрозділу за період стажування та паспорт пожежного рукава.
4. Практично відпрацювати:
4.1 Оперативний план пожежогасіння та ліквідації аварії на об’єкт, який знаходиться в районі виїзду підрозділу (1-2 плани). Копія плану. Відмітка в щоденнику.
4.2 Оперативну картку пожежогасіння на об’єкти, які розташовані в районі виїзду частини (не менше 2-х). Копії карток. Відмітка в щоденнику.
4.3 Опис пожежі, який стався на об’єкті в районі виїзду підрозділу (не менше 2-х). Копії описів пожеж (за наявності).
4.4 Ведення радіообміну на стаціонарних та автомобільних радіостанціях, а також роботу з переговорним устаткуванням, яке є на озброєнні в підрозділі. Відмітка в щоденнику.
4.5 Заповнення службової документації чергового караулу. Копія листа наряду на службу.
5. Провести:
5.1 Практичне заняття із службової підготовки особового складу чергового караулу відповідно до розкладу занять. Методична розробка.
5.2 Пожежно-тактичні заняття в якості КГП. План - конспект. Відмітка в щоденнику.
5.3 Відпрацювання схеми подачі вогнегасних речовин від пожежної автоцистерни з установкою та без установки пожежного автомобіля на вододжерело. Скласти план-конспект на проведення 2-х практичних занять за різними темами.
5.4 Аналіз роботи ланок ГДЗС караулів під час гасіння пожеж за останній рік. Аналіз ГДЗС пожежно-рятувальної частині. Копія аналізу стану ГДЗС частини.
5.5 Заняття з особовим складом частини в теплодимокамері та на смузі психологічної підготовки. Методична розробка.
5.6 Розбір пожежі з караулами. Копія картки оперативних дій.
5.7 Інструктаж з питань безпеки праці з водіями пожежних автомобілів. Копії інструкцій.
5.8 Перевірку № 1 АСП - 2 з черговим караулом під час заступання на чергування. Відмітка в щоденнику.
5.9 Контрольну перевірку дотримання вимог безпеки праці в черговому караулі. Виписка з журналу обліку 3-х ступеневого контролю з питань безпеки праці.
5.10 Заняття з особовим складом чергового караулу за темою: «Надання першої медичної допомоги постраждалим під час НС» План-конспект заняття.
6. Розробити (скласти):  
6.1 Оперативний план пожежогасіння на об’єкт, який знаходиться в районі виїзду підрозділу (1-2 плани). Копія плану. Відмітка в щоденнику.
6.2 Оперативну картку пожежогасіння на об’єкти, які розташовані в районі виїзду частини (не менше 2-х). Копії. Відмітка в щоденнику.
6.3 Довідку про пожежу (згідно до Додатку 1 статуту дій у НС…) Копія. Відмітка в щоденнику.






Дата добавления: 2015-06-29; просмотров: 379. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Принципы и методы управления в таможенных органах Под принципами управления понимаются идеи, правила, основные положения и нормы поведения, которыми руководствуются общие, частные и организационно-технологические принципы...

ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ САМОВОСПИТАНИЕ И САМООБРАЗОВАНИЕ ПЕДАГОГА Воспитывать сегодня подрастающее поколение на со­временном уровне требований общества нельзя без по­стоянного обновления и обогащения своего профессио­нального педагогического потенциала...

Эффективность управления. Общие понятия о сущности и критериях эффективности. Эффективность управления – это экономическая категория, отражающая вклад управленческой деятельности в конечный результат работы организации...

Метод Фольгарда (роданометрия или тиоцианатометрия) Метод Фольгарда основан на применении в качестве осадителя титрованного раствора, содержащего роданид-ионы SCN...

Потенциометрия. Потенциометрическое определение рН растворов Потенциометрия - это электрохимический метод иссле­дования и анализа веществ, основанный на зависимости равновесного электродного потенциала Е от активности (концентрации) определяемого вещества в исследуемом рас­творе...

Гальванического элемента При контакте двух любых фаз на границе их раздела возникает двойной электрический слой (ДЭС), состоящий из равных по величине, но противоположных по знаку электрических зарядов...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия