Студопедия — Варіант 20 5 страница
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Варіант 20 5 страница






Фіскальна функція податків – це напрямок податкової діяльності, який полягає у забезпеченні втілення у життя державної податкової політики та задоволенні фінансових інтересів держави.

Фонд банківського управління кошти учасників фондів банківського управління та інші активи, що знаходяться у довірчому управлінні уповноваженого банку відповідно до закону.

Фондовий дериватив стандартний документ, який засвідчує право продати та/або купити цінний папір на обумовлених умовах у майбутньому. Правила випуску та обігу фондових деривативів встановлюються державним органом, на який покладаються функції регулювання ринку цінних паперів.

Форвардний контракт стандартний документ, який засвід­чує зобов'язання особи придбати (продати) цінні папери, товари або кош­ти у визначений час та на визначених умовах у майбутньому, з фіксацією цін такого продажу під час укладення такого форвардного контракту. При цьому будь-яка сторона форвардного контракту має право відмо­витися від його виконання виключно за наявності згоди іншої сторони контракту або у випадках, визначених цивільним законодавством.

Формальні перевірки – перевірки за яких здійснюють перевірку правильності оформлення документів, наприклад, з'ясовують дійсність підписів, наявність підчищень і виправлень, правильність заповнення реквізитів.

Фрахт винагорода (компенсація), що сплачується за договорами перевезення, найму або піднайму судна або транспортного засобу (їх частин) для цілей: перевезення вантажів та пасажирів морськими або повітряними судна­ми; перевезення вантажів залізничним або автомобільним транспортом.

Фронтальні перевірки – в ході цих перевірок вивчають абсолютно всі документи й облікові записи за визначений період.

Функції фінансової діяльності держави – це головні напрямки здійснення фінансового забезпечення діяльності держави, її гілок влади щодо економічного і соціального розвитку країни. фінансова діяльність держа­ви – це процес формування, розподілу, перерозподілу та використан­ня централізованих та децентралізованих грошових фондів, що забезпечують виконання функцій держави.

Ф'ючерсний контракт стандартний документ, який засвідчує зобов'язання придбати (продати) цінні папери, товари або кошти у визначений час та на визначених умовах у майбутньому, з фіксацією цін на момент виконання зобов'язань сторонами контракту. При цьому будь-яка сторона ф'ючерсного контракту має право відмовитися від його виконання виключно за наявності згоди іншої сторони контракту або у випадках, визначених цивільним законодавством.

Ц

Цільові (тематичні) перевірки – це перевірки, присвячені визначеному колу питань, дільниці роботи (темі), охоплюють окремий напрям діяльності суб'єкта, що перевіряють, або визначений тип операцій.

Цінний папір документ, що засвідчує право володіння або
відносини позики та відповідає вимогам, установленим законодавством
про цінні папери.

Централізовані фонди коштів – це фінансові відносини, пов'язані з мобілізацією, розподілом і використанням централізованих фінансів, тобто коштів, які надходять у розпорядження держави і органів місцевого самоврядування.

 

Ч

Часткові (неповні) перевірки – перевірки, в ході яких перевіряють окремий напрямок фінансово-господарської діяльності.

Ю

Юридичні вчинки – це правомірна дія, з якою фінан­сово-правова норма пов'язує юридичні наслідки в силу самого факту вольової дії (наприклад, платник податку заявляє про помилку у нарахуванні податку з доходу, який підлягав оподаткуванню).

Юридичний обов'язок суб’єктів фінансових правовідносин – це формально визначена нормами фінансового права міра необхідної, обов’язкової поведінки, що приписана зобов'язаному суб'єкту і забезпечена можливістю держав­ного примусу щодо суб’єкту, який не виконує свої обов’язки.

Юридичний склад податку – це визначена податковим законодавством держави структура правового механізму, що застосовується державою при справлянні податків та забезпеченні порядку їх сплати.

Юридичний факт – це життєві обставини, з якими фінансово-пра­вова норма пов'язує виникнення, зміну або припинення фінансових право­відносин.

Юридичні факти як дії у фінансових правовідносинах – це вольова поведінка суб’єктів цих правовідносин, яка передбачена фінансово-правовою нормою.

Юридичні факти у вигляді юридичних подій – це об’єктивні обставини, що виникають не залежно від волі людей, але тягнуть за собою виникнення, зміну або припинення фінансових правовід­носин (наприклад, народження дитини надає одному з батьків право на щомісячне зменшення оподатковуваного доходу).







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 314. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Индекс гингивита (PMA) (Schour, Massler, 1948) Для оценки тяжести гингивита (а в последующем и ре­гистрации динамики процесса) используют папиллярно-маргинально-альвеолярный индекс (РМА)...

Методика исследования периферических лимфатических узлов. Исследование периферических лимфатических узлов производится с помощью осмотра и пальпации...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия