Студопедия — I група динамічного спостереження (вагітні "низького" ступеню ризику).
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

I група динамічного спостереження (вагітні "низького" ступеню ризику).






II рівень - ЦРЛ і акушерсько-гінекологічні відділення міських лікарень, міські пологові будинки, у яких є відділення анестезіології й інтенсивної терапії, а також черговий неонатолог цілодобово.

Установи цього рівня забезпечують розродження вагітних "низького" і „високого" (за сукупністю факторів) ступеня ризику, а також виконують всі функції установ І рівня. Надають стаціонарну допомогу жінкам з гінекологічною патологією, окрім спеціалізованої гінекологічної допомоги.

Установи II рівня повинні забезпечити надання медичної допомоги новонародженим масою тіла > 1800 г (термін гестації > 34 тиж), які мають неважкі форми захворювань без значних порушень життєвих функцій. І і II група динамічного спостереження (вагітні "низького" і „високого" ступеня ризику).

ПІ рівень - обласний, міський пологові будинки і перинатальні Центри, які є клінічними базами кафедр акушерства і гінекології III-IV рівня акредитації, а також обласні пологові будинки за відсутності ВУЗів, які мають у своєму складі відділення акушерської реанімації та інтенсивної терапії новонароджених; НДІ ПАГ АМН України.

Установи цього рівня забезпечують розродження вагітних „вкрай високого" та „високого" ступеня ризику розвитку перинатальних та материнських ускладнень з важкою акушерською й екстрагенітальною патологією, а також виконують всі функції установ І-ІІ рівня. Надають спеціалізовану гінекологічну допомогу (ендокринна, онко-, підліткового віку, гнійно-септична гінекологія) із застосуванням сучасних методів діагностики та лікування.

Установи III рівня повинні забезпечити надання медичної допомоги новонародженим масою тіла < 1800 г і терміном гестації < 34 тиж незалежно від наявної патології, а також усім новонародженим з важкими формами захворювань або будь-якими порушеннями життєвих функцій.

 

Усі групи динамічного спостереження (вагітні "низького", „високого" і „вкрай високого” ризику розвитку перинатальних та материнських ускладнень).

 

Державні заходи щодо здійснення активної демографічної політики, спрямованої на стимулювання народжуваності, збереження та зміцнення репродуктивного здоров'я населення, визначені в Указі Президента України від 26.03.2001 р. "Про Національну програму "Репродуктивне здоров'я 2001-2005", постанові Кабінету Міністрів України від 09.08.2001 №960 "Про затвердження Концепції розвитку охорони здоров'я населення України", розпорядженнях Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 р. №161-р. "Про затвердження Концепції безпечного материнства" та від 01.07.2002р. № 355-р "Про затвердження комплексних заходів щодо заохочування народжуваності на 2002-2007 pp.". передбачають удосконалення організації діяльності акушерсько-гінекологічної служби, в т.ч. стаціонарної ланки.

В Указах Президента України визначено низку профілактичних заходів, які, зокрема, передбачають підвищення рівня проінформованості населення з питань репродуктивного здоров'я та планування сім'ї, здоров'я вагітних жінок і молодих матерів.

 

Стаціонарна акушерсько-гінекологічна та неонатальна допомога в Україні здійснюється в акушерсько-гінекологічних відділеннях районних, центральних районних, міських, обласних лікарень, міських пологових будинках, перинатальних центрах, ІПАТ АМН України і є доступною для всіх верств населення.

Стаціонарна акушерсько-гінекологічна та неонатальна допомога пацієнтам на всіх рівнях організується цілодобово.

Госпіталізація вагітних, роділь, гінекологічних хворих в акушерсько-гінекологічний стаціонар здійснюється за направленням лікарів швидкої медичної допомоги, амбулаторно-поліклінічних лікувально-профілактичних закладів, акушерок, фельдшерів або медичних сестер фельдшерсько-акушерських пунктів. В ургентних

ситуаціях госпіталізація пацієнтки може здійснюватись за само зверненням з визначенням показань до госпіталізації лікарем приймального відділення/черговим лікарем.

Сучасні принципи надання кваліфікованої акушерської допомоги передбачають: ведення партограми, визначення (за показаннями) біофізичного профілю плода, організацію роботи акушерських стаціонарів із впровадженням спільного перебування матері і дитини, грудного вигодовування, практики «індивідуальних» у відповідності до чинного законодавства та «сімейнтих» пологових залів, забезпеченням запасу медикаментів для надання невідкладної медичної допомоги.

Спеціалізована акушерська допомога – це вид медичної допомоги, що надається вагітним, роділлям та породіллям в акушерських стаціонарах (відділеннях) лікарями-акушерами-гінекологами, які мають відповідну підготовку, досвід і можуть забезпечити надання більш кваліфікованої консультативної та лікувально-діагностичної допомоги певним категоріям вагітних, роділь та породіль.

Акушерська допомога вагітним, роділлям та породіллям з інфекційними захворюваннями надається в обсерваційних акушерських відділеннях, у структурі яких передбачається наявність боксів.

Надання допомоги ВІЛ-інфікованим вагітним здійснюється згідно з наказом МОЗ України від 25.05.2000р. №120 «Про вдосконалення організації медичної допомоги хворим на ВІЛ-інфекцію/СНІД».

Акушерська допомога хворим на туберкульоз надається в акушерських відділеннях протитуберкульозних лікарень та в обсерваційних відділеннях родопомічних закладів. Вагітні та роділлі з неактивними формами туберкульозу можуть бути госпіталізовані в обсерваційне відділення акушерського стаціонару.

 

Структурні підрозділи пологового будинку:

приймально-оглядове відділення;

відділення патології вагітності;

пологове фізіологічне відділення з індивідуальними пологовими залами та передпологовими палатами (індивідуальні пологові зали без передпологових палат за наявності умов);

післяпологове фізіологічне відділення з ліжками спільного перебування матері та дитини;

відділення неонатального догляду та лікування новонароджених;

обсерваційне відділення з індивідуальними пологовими залами та перед пологовими палатами (індивідуальні пологові зали без передпологових палат за наявності умов), з боксами;

відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії (для жінок);

відділення інтенсивної терапії новонароджених;

відділення трансфузіології;

пологовий зал сімейного типу;

відділення оперативної гінекології;

відділення консервативної гінекології;

жіноча консультація;

ліку вально-діагностичні відділення з кабінетами ультразвукової діагностики,

рентгенологічним відділенням (кабінетом);

лабораторія;

аптека;

центральний стерилізаційний блок з відділенням дезинфекції; господарчий підрозділ (пральня, харчоблок, склади);

медичний архів;

 

 

Основними завданнями пологового,будинку є:

Надання кваліфікованої стаціонарної лікувально.-діагностичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим та гінекологічним хворим згідно з "Нормативами надання стаціонарної акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги".

Забезпечення пацієнтів невідкладною акушерсько-гінекологічною та неонатологічною допомогою.

Забезпечення пацієнтів кваліфікованою анестезіологічною та реанімаційною допомогою.

Впровадження у практику сучасних засобів діагностики та лікування ускладнень вагітності, захворювань породіль, гінекологічних захворювань.

Своєчасне скерування при необхідності пацієнтів на вищий рівень надання медичної допомоги згідно з визначеними рівнями організації акушерсько-гінекологічної допомоги в Україні.

Здійснення заходів щодо профілактики виникнення внутрішньолікарняних інфекцій. Вивчення та впровадження сучасних методик ведення пологів та післяпологового періоду, діагностики та лікування гінекологічних захворювань, ускладнень вагітності, пологів та післяпологового періоду, досвіду роботи кращих лікувально-профілактичних закладів щодо сучасних технологій надання акушерсько-гінекологічної допомоги.

 







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 380. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Интуитивное мышление Мышление — это пси­хический процесс, обеспечивающий познание сущности предме­тов и явлений и самого субъекта...

Объект, субъект, предмет, цели и задачи управления персоналом Социальная система организации делится на две основные подсистемы: управляющую и управляемую...

Законы Генри, Дальтона, Сеченова. Применение этих законов при лечении кессонной болезни, лечении в барокамере и исследовании электролитного состава крови Закон Генри: Количество газа, растворенного при данной температуре в определенном объеме жидкости, при равновесии прямо пропорциональны давлению газа...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия