Студопедия — ч. 3 ст.296 КК України.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ч. 3 ст.296 КК України.

ОБВИНУВАЛЬНИЙ ВИСНОВОК

(кримінальна справа № 06040299) по обвинуваченню:

Сердюка Олександра Миколайовича

За ознаками злочину передбаченого

ч.3 ст.296 КК України;

Пугача Сергія Миколайовича

За ознаками злочину передбаченого

ч. 3 ст.296 КК України.

 

 

12 грудня 2006 року слідчим Білопільського РВ УМВС України в Сумській області було порушено кримінальну справу №060400299 щодо Сердюка О.М. та Пугача С.М. за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.296 КК України. 9 лютого 2007 року дії обвинувачених Сердюка О.М. та Пугача С.М. перекваліфіковані із ч. 2 на ч. 3. ст. 296 КК України.

а.с. 1.

 

Приводом та підставами для порушення кримінальної справи стали заяви громадянок Андрущенко Л.А. та Москаленко А.В. про факт отримання тілесних ушкоджень під час хуліганських дій, які сталися поблизу магазина “Елена” с. і матеріали перевірки, які містять ознаки складу злочину.

а.с.6-7.

Проведеним розслідуванням встановлено, що: 2 грудня 2006 року біля 23.30 годин Сердюк Олександр Миколайович, 26.11.1980 року народження, мешканець с. Річки Білопільського р-ну вул. Енергетична 54, разом з Пугачем Сергієм Миколайовичем 22.02.1987 року народження мешканцем с. Річки Білопільського р-ну вул. Першотравнева, 39, який також знаходився у стані алкогольного сп”яніння, проходили по вулиці Центральна с. Річки. В цей час, поблизу магазина “Елена” вони зустріли Москаленко Аллу Володимирівну 1969 р.н. та Андрущенко Лідію Андріївну 1958 р.н., які йшли їм на зустріч. Грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, Пугач С.М. звернувся до Москаленко А.В., та висловив образу в бік її чоловіка, після чого, продовжуючи свої хуліганські дії, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, з особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, безпричинно вдарив Москаленко А.В. кулаком в обличчя, після чого за Москаленко А.В. вступилась Андрущенко Л.А., вказавши йому про недопустимість биття жінок, на що Пугач С.М., грубо порушуючи громадський порядок, з хуліганських спонукань, висловлюючись брутальною лайкою, відштовхнув її від себе, а Сердюк О.М., грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, з особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, безпричинно вдарив Андрущенко Л.А. ногою по її ногам, після чого вона впала на асфальт, і продовжуючи свої хуліганські дії, висловлюючись брутальною лайкою, Сердюк О.М. почав бити ногами Андрущенко Л.А., а остання прикривала своє обличчя руками, захищаючись від його ударів. Андрущенко Л.А. та Москаленко А.В. просили Пугача О.М. та Сердюка О.М. припинити свої хуліганські дії, але вони не реагували на прохання вказаних жінок, і продовжували їх побиття.

В цей час до них підійшли громадяни Пугач О.М., Лютий О.Г., Шевченко О.В., які побачили, як Пугач С.М. та Сердюк О.М. б”ють жінок. Пугач О.М намагаючись припинити хуліганські дії та протидіяти побиттю Москаленко А.В. та Андрущенко Л.А., почав

- 2-

відтягувати Пугача С.М. від Москаленко А.В., коли той бив її, а також Сердюка О.М., який в цей час, з особливою зухвалістю та винятковим цинізмом наносив удари ногами по ногам Андрущенко Л.А., яка лежала на асфальті, при цьому Пугач С.М. та Сердюк О.М. вперто, незважаючи на зусилля Пугача О.М. активно фізично протидіяли йому та продовжували бити жінок.

Шевченко О.В. також намагався відтягнути Пугача С.М. від Москаленко А.В. та Сердюка О.М. від Андрущенко Л.А., щоб останні припинили їх побиття, але Пугач С.М. та Сердюк О.М., чинили йому опір, з хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, з особливою зухвалістю та винятковим цинізмом продовжували бити жінок, та на громадян, які припиняли хуліганські дії не реагували.

В цей час до магазину “Елена” підійшли Москаленко В.О. зі своїм братом Москаленко М.О. та дружиною Москаленко Ю.Б., які також намагались припинити хуліганські дії Пугача С.М. та Сердюка О.М., при цьому Пугач С.М. почав провокувати бійку з Москаленком М.О., а його брат Пугач О.М. втримував свого брата Пугача С.М., а потім на велосипеді під”їхав і Сердюк О.М., що ненадовго відлучився, і висловлюючись брутальною лайкою, підійшов до них, і намагався розпочати бійку, але Пугач О.М., та Лютий О.Г. втримали його, хоча Сердюк О.М. вперто вчиняв опір, та намагався продовжити вчиняти свої хуліганські дії.

Під час утримування Сердюка О.М., Пугач С.М. відійшов на узбіччя дороги, та знайшовши пусту пляшку з-під пива, і тримаючи її за спиною, почав підходити до Москаленка М.О., але Москаленко В.О., побачивши це, підійшов до Пугача С.М. та відібрав у нього пляшку, та відкинув її в бік, на що Пугач С.М. почав активно виражати своє невдоволення та висловлюватись брутальною лайкою в його бік.

В подальшому хуліганські дії, припинились завдяки Пугачу О.М., Лютому О.Г., Шевченку О.В., Москаленку В.О., Москаленку М.О. які протидіяли і припиняли хуліганські дії з боку Пугача С.М. та Сердюка О.М.

В результаті хуліганських дій з боку Сердюка Олександра Миколайовича та Пугача Сергія Миколайовича були спричинені тілесні ушкодження:

- Москаленко А.В., відповідно до висновку експерта №17 від 15.01.2007 року у вигляді синців: на слизовій нижньої губи справа, на шкірі нижньої губи, на правій гомілці. Дані пошкодження відносяться до категорії Легких.

- Андрущенко Л.А. відповідно до висновку експерта №18 від 15.01.2007 року у вигляді синців: на нижніх повіках очей, 3 на передній поверхні правого стегна. Дані пошкодження відносяться до категорії Легких.

Хуліганські дії Пугача С.М. та Сердюка О.М. продовжувались близько однієї години.

 

Допитаний як обвинувачений за ч. 3 ст. 296 КК України Сердюк О.М. свою вину

в інкримінованому йому злочині визнав повністю та пояснив, що 02.12.2006 року у суботу, він приїхав у с. Річки до своїх батьків. Близько 18 годин пішов до свого товариша Горкуши Олексія, тому, що той запросив його на день народження.

Коли він прийшов до нього, то там вже знаходився Пугач С.М. Пізніше підійшов Пугач О.М. і вони сіли за стіл і почали їсти та вживати спиртні напої, пили горілку. Просиділи вони у Горкуши О. приблизно до 20.30, до того часу Сердюк О.М. випив близько 250-300 грамів горілки. Потім вони вирішили піти на дискотеку в будинок культури с. Річки, і були там до закриття дискотеки. З дискотеки вони пішли у трьох: він, Пугач Сергій М. та Горкуша Олексій і вирішили зайти в магазин – кафе “Спокуса”, щоб випити кави. Біля магазину стояли люди, серед яких він побачив і Москаленка М.О. з яким привітався і почав з ним розмовляти. Москаленко М.О. на його погляд знаходився у стані алкогольного сп”яніння. Під час розмови вони затронули тему автомобілів, при цьому Москаленко М.О. почав говорити про те, що він може розбити свій автомобіль, а наступного дня купити собі новий, при цьому він пропонував поспорити з ним. Сердюк О.М. з Москаленком М.О. не погодився, сказав, що не вірить тому,

 

-3-

 

що він може розбити свій автомобіль, але Москаленко М.О. всерівно говорив, що він може це зробити, а він в свою чергу казав, що не вірить Москаленку М.О.

Так, на цьому грунті, у нього з Москаленком М.О. виникла сварка, при цьому вони у двох дещо відійшли від магазину, приблизно на 10 метрів в бік зупинки, і Москаленко М.О. почав махати руками і вдарив його, влучивши в ніс, і після удару Сердюк О.М. впав на асфальт. Неподалеку від місця бійки знаходився Пугач Олександр Григорович, який підійшовши, почав Москаленка М.О. заспокоювати, а Сердюк О.М., у свою чергу наніс удар Москаленку М.О. в область тулуба, і в цей час підбіг Пугач С. М., який почав їх з Москаленком М.О. розтягувати, і в результаті у них також між собою виник конфлікт, в ході якого вони також били один одного кулаками по різним частинам тіла, а він був дещо у стороні.

Потім з магазину вийшов Горкуша Олексій, який також почав припиняти бійку, що виникла у нього з Москаленком М.О., яку на той час вже припиняв Пугач С.М. Після того, як Горкуша О.В. долучився примиряти їх з Москаленком М.О., під час даних подій Москаленко М.О. також вдарив рукою в обличчя Горкуши О.В., і побіг у бік магазину “Спокуса” але в коридорчику магазина його утримали Пугач С.М. та Горкуша О.В., при цьому, коли утримували Москаленка М.О., то порвали на ньому сорочку. Коли Москаленко М.О. опинився на вулиці, то там була вже не бійка, Пугач С.М., Горкуша О.В. та Москаленко М.О. просто штовхалися між собою, і, в результаті Москаленко М.О. почав бігти в бік болота. Він в цей час стояв неподалеку від входу у магазин. Коли Москаленко М.О. побіг від магазину, то Москаленко М.О. був вище пояса голий, сорочки на ньому вже не було. Чи хтось за ним побіг він не побачив.

Автомобіль “Москвич”, що належить Москаленку М.О. стояв недалеко від магазину, при цьому Шевченко Олександр Валерійович - несин Москаленка М.О., заскочив в автомобіль і від”хав від магазину, та розвернувшись, поїхав у бік магазину “Елена”.

Пугач С.М. біля магазина “Спокуса” знайшов мобільний телефон, який загубив Москаленко М.О. і він вирішив віддати мобільний телефон дружині Москаленка М.О., і пішов у бік магазина “Елена”, а він пішов неподалеку вслід за ним. Пугач С.М. пішов у тому напрямку, адже бачив, що у той бік поїхав автомобіль “Москвич” Москаленка М.О. За ним також пішов Пугач Олександр Григорович, Пугач Олександр М. - брат Пугача С.М. та Горкуша Олексій. Коли він підійшов до магазину “Елена”, то там були Москаленко Алла В., Андрущенко Лідія А., біля автомобіля знаходився син Москаленко А.В. - Шевченко О.В. При цьому, коли він підійшов до них, то сварка між Пугачем О.М. та Москаленко А.В. вже почалась, і Пугач О.М. та Москаленко А.В. вже билися між собою, при цьому вони ще стояли на ногах, самої причини бійки він не знав на той час, тому, що був від них на відстані близько 15 метрів від того місця. Москаленко А.В. кричала на Пугача С.М., навіщо побили її чоловіка. При цьому він підійшов і вдарив Андрущенко Л.А. ногою, після чого вона впала на асфальт. Потім він помітив, як в процесі сварки Пугач Сергій М. вдарив Москаленко Аллу В. кулаком, але куди точно він влучив не пам”ятав, але вона після удару Пугача С.М. не падала. В цей час Андрущенко Л.А. почала на нього кричати,, при цьому він кулаком вдарив її в область тулуба, але після цього удару вона не падала.

Пугач Олександр Миколайович намагався припинити бійку, також це робили ще хтось, але точно не зміг сказати хто, Горкуша О.В. та Пугач О.Г. стояли в стороні.

Потім прийшов Москаленко М.О., його брат Москаленко Володимир О. і далі була словесна сварка. В цей час він вирішив піти вмитися, після бійки поблизу магазина “Спокуса”, у нього з носа текла кров. Відходив він до магазина “Спокуса”, і з калюжі вмив своє обличчя. Біля магазину стояв велосипед Пугача О.Г., і він сів на нього, та поїхав до магазина “Елена”, юрба там ще стояла. Під”їжджаючи до них він різко загальмував, і впав на асфальт лівою частиною обличчя. В цей час він помітив, що Москаленко М.О. кричав у їх бік, погрожував, стоявши біля свого автомобіля, витягнувши монтировку та сокиру, при цьому всі відійшли від

 

-4-

автомобіля, а Москаленко М.О., Москаленко А.В., Андрущенко Л.А., Шевченко О.В. сіли в автомобіль.

В цей час до автомобіля підійшов Пугач О.М., але Москаленко М.О. від'їхав з того місця, і наїхав на ногу Пугача О.М. заднім колесом автомобіля, і не зупиняючись поїхав далі. Після цього ми розійшлись по домах. Пугач О.М., коли відійшов від автомобіля, сказав, що Москаленко М.О. переїхав його ногу колесом автомобіля. Через день Сердюк О.М. дізнався, що у Пугача О.М. поламаний палець на нозі.

Прийшовши додому, кров з носа при цьому зупинилась, у нього була розцарапана шкіра правої брови і ніс також. Також він десь згубив в'язану шапку чорного кольору.

Свою вину він визнав повністю в тій частині, що непотрібно було бити жінок та сваритись з ними, адже в нього була можливість обійтися без бійки, та припинити її. А щодо бійки з Москаленком М.О., то Сердюк О.М. вказав, що Москаленко М.О. також у цьому винен, адже на його погляд Москаленко М.О. був у стані алкогольного сп”яніння. Щиро розкаявся за вчинене.

а.с.221-223.

Допитаний як обвинувачений за ч. 3 ст. 296 КК України Пугач С.М. свою вину

в інкримінованому йому злочині визнав повністю і пояснив: 02.12.2006 року він приїхав з м. Суми додому. При цьому його товариш Горкуша Олексій В. запросив до себе, відсвяткувати день народження. Прийшов він до нього десь о 16 годині, там були його батьки, його брат. Пізніше, близько 18 години, підійшли Сердюк Олександр М., його брат Пугач Олександр М., і вони сіли за стіл, де їли та вживали спиртні напої, а саме – горілку, випив Пугач С.М. близько 300 грамів. Були вони на святкування приблизно до 20.30, а потім пішли у трьох на дискотеку, пішов він, Сердюк О.М. та Горкуша О.В.

Були вони на дискотеці майже до закриття, і вирішили зайти після дискотеки в м-н “Спокуса” попити кофе. Коли підійшли, то він пішов у туалет, а Сердюк залишився на вулиці біля входу в магазин. Коли він підійшов до входу в магазин “Спокуса”, то побачив, що неподалеку від магазину, йде словесна сварка між Сердюком О.М. та Москаленком М.О., вони спорились між собою за автомобіль, при цьому Москаленко М.О. говорив, що він може розбити свій автомобіль, а наступного дня купити собі новий, і спорився, що це зробить. Сердюк О.М., говорив, що йому всерівно щодо його автомобіля, хоча дослівно їх розмову Пугач С.М. не запам”ятав, і помітив те, що вони віддалились від магазину в бік зупинки і між ними вже почалась бійка, при цьому Москаленко М.О. вдарив Сердюка О.М., але чи падав Сердюк О.М. він не пам”ятає, після чого Пугач С.М. підійшов, і почав Сердюка О.М. та Москаленка М.О. розмиряти, але бійка між Сердюком О.М. та Москаленком М.О. не припинялась. Потім підбіг Горкуша О.В., який почав розмиряти їх, і Москаленко М.О. побіг у бік магазина та забіг у коридорчик, а він разом з Горкушею О.В. утримували його за одяг і, коли тримали Москаленка М.О. за сорочку, то порвали на ньому сорочку, светра він на ньому не бачив. На вулиці Москаленко М.О. був вже голим вище пояса, при цьому на вулиці була штовханина під час якої Москаленко М.О. почав бігти, але впав, а потім піднявся і побіг в бік болота, а він погнався за ним, кричав, щоб він почекав, і поговорив з ним, але Москаленко М.О. побіг далі, а він повернувся назад, і коли повернувся, то зважаючи на те, що він був дещо розлючений після вказаного випадку, підійшовши до автомобіля “Москвич”, що належав Москаленку М.О. і декілька раз вдарив його, без наміру пошкодити автомобіль, і не пошкодив його. Потім в автомобіль сів Шевченко О.В., і розвернувшись поїхав у бік клубу.

Коли Москаленко М.О. впав, перед тим як бігти в бік болота, він побачив, як у нього з руки випав мобільний телефон “Сіменс”, він підняв його, і вирішив повернути його Москаленко Аллі В., дружині Москаленка М.О., яка разом з Андрущенко Лідією А. наближались до магазину “Елена”, і він пішов їм на зустріч.

Коли Пугач С.М. підійшов до Москаленко А.В., то спитав її чоловіка, і сказав, що хоче віддати йому його мобільний телефон, при цьому вона почала кричати на нього, але телефон забрала. Вона почала махати руками в його бік, і він вдарив її рукою в обличчя, куди саме

-5-

попав він не пам”ятав, але вона не впала, при цьому Андрущенко Л.А. втрутилась на захист Москаленко А.В. і він відштовхнув її від себе, вона не впала. Потім підійшов Сердюк О.М., але він не помітив як бив Андрущенко Л.А. Сердюк О.М., тому, що він продовжував сваритись з Москаленко Алою В., сварились вони словесно, а коли він повернувся, то побачив, як Андрущенко Л.А. сварилась з Сердюком О.М., при цьому підійшов його брат Пугач Олександр М., який втрутився в бійку, і почав їх розмиряти, але Пугач С.М. намагався вдарити Москаленко А.В. ногою, але не дотягнувся, тому, що брат не дав йому цього зробити. Горкуша О.В. стояв у стороні та не втручався в бійку.

Потім підійшов Москаленко М.О. з братом Москаленко В.О., і у нього виникла словесна сварка з Москаленком М.О., це було декілька хвилин, бійки вже не було. Під час сварки він відійшов на узбіччя дороги та взяв пусту пляшку з-під пива і почав підходити до Москаленка М.О., але бити його пляшкою його не збирався, просто хотів налякати його, при цьому Москаленко Володимир О. забрав пляшку у нього. Після чого сварка припинилась і він вирішив іти додому, а Москаленко М.О., Москаленко А.В., Андрущенко Л.А., Шевченко О.В. сіли в автомобіль. В цей час до автомобіля підійшов його брат Пугач О.М., але Москаленко М.О. від'їхав з того місця, і наїхав на ногу Пугача О.М. заднім колесом автомобіля, і не зупиняючись поїхав далі. Після цього всі розійшлись по домах. Пугач О.М., коли відійшов від автомобіля, то сказав, що Москаленко М.О. переїхав його ногу колесом автомобіля. Через день Пугач С.М. дізнався, що у його брата Пугача О.М. поламаний палець на нозі.

Вину свою він визнав повністю в тій частині, що непотрібно було бити жінок та сваритись з ними, адже в нього була можливість обійтися без бійки та припинити її. А щодо бійки з Москаленком М.О., то і Москаленко М.О. також у цьому винен, адже на його погляд Москаленко М.О. був у стані алкогольного сп”яніння. Щиро розкаявся за вчинене.

а.с.229-231.

 

Хоча Сердюк О.М. та Пугач С.М. свою вину в інкримінованому злочині визнали повністю, та їх вина повністю доведена матеріалами кримінальної справи. Зокрема:

 

- свідченнями потерпілої Андрущенко Л.А., згідно яких остання пояснила, що 02.12.2006 року близько 20.00 до неї додому приїхали її знайомі: Москаленко М.О. та Москаленко А.В. Приблизно через півтори години вона сіла до них в автомобіль, і вони поїхали до сільського клубу, Москаленки там збирались забрати свої речі, а вона поїхала з ними за компанію.

Приїхавши до клубу вона з Москаленко А.В. була до закриття та спілкувалась з завідуючим клубом, а Москаленко М.О. та його несин Шевченко О.В. поїхали в магазин купити пива додому.

Пробувши до 23.00, та не дочекавшись чоловіка Москаленка А.В., вони вирішили піти до магазину і дізнатись причину затримки.

Дійшовши до магазину “Елена” до них підійшов Пугач Сергій М., який спитав у Москаленко А.В., - “Де твій “козел” і пояснив їй, що це її чоловік Москаленко М.О., на що та відповіла, що ми самі йдемо його шукати. Пугач С.М. також повідомив, що у нього знаходиться мобільний телефон Москаленка М.О. і він збирається його віддати, на що Москаленко А.В. відповіла, щоб Пугач С.М. сам віддавав телефон Москаленку М.О. При цьому Андрущенко Л.А. помітила, що Пугач С.М. знаходився у стані алкогольного сп”яніння. Після відповіді Москаленко А.В. Пугач С.М. несподівано та безпричинно вдарив Москаленко А.В. в обличчя, а вона, при цьому сказала Пугачу С.М. про недопустимість биття жінок, і в цей момент відчула удар в область правого стегна, після удару вона впала на асфальт і помітила, що це зробив Сердюк Олександр М., який після її падіння продовжував бити її ногами, а потім долучився і Пугач С.М., і вони у двох продовжували її бити. Влучаючи в область голови, а вона при цьому закривала обличчя руками намагаючись захиститись від побоїв. Потім втрутилась і Москаленко А.В., яка намагалась зупинити їх, але Пугач С.М. та Сердюк О.М. почали потім бити їх обох. Пугач С.М. та Сердюк О.М. під час її побиття ругались брутальною лайкою.

-6-

Їх побиття продовжувалось до тих пір, поки не прийшов Пугач Олександр Миколайович, який почав заспокоювати Пугача С.М. та Сердюка О.М., і їй в цей час вдалося підвестися на ноги. Пугач С.М. та Сердюк О.М. при цьому намагались продовжити бійку, махали руками та ногами, але їх удари були вже не такі сильні. Пугач О.М. побачивши, що йому не вдається припинити їх побиття, взяв їх під руки, і відвів їх від Пугача С.М. та Сердюка О.М., але не зважаючи на це Пугач С.М. та Сердюк О.М. всерівно намагались продовжити бійку.

Також потім втрутився припиняти бійку і син Москаленко А.В. – Шевченко О.В., та Лютий О.Г., які також намагались зупинити Пугача С.М. та Сердюка О.М., як словесно, так і утримували їх фізично, але останні всерівно намагались продовжити бійку.

Пізніше підійшли і Москаленко М.О. зі своїм братом Москаленком В.О. та невісткою Москаленко Ю.Б., які також прийняли участь у заспокоєнні Сердюка О.М. та Пугача С.М.

Андрущенко Л.А. також пояснила, що після того, як бійка закінчилась і вона їхала додому, то помітила, що з вуха зникла одна сережка, та її головний убір, а приїхавши додому помітила тілесні ушкодження в результаті вищезазначених подій.

а.с 68-71.

 

- свідченнями потерпілої Москаленко А.В., про те, що 02.12.2006 року близько 20.00 вона разом зі своїм чоловіком Москаленком М.О. на автомобілі “Москвич” приїхали до своєї знайомої Андрущенко Л.А., і пробувши у неї деякий час, поїхали у будинок культури, щоб забрати свої речі. Були вони в клубі до 23 години, розмовляли з завідуючим клубом. ЇЇ чоловік, разом з її сином поїхали до магазину, щоб купити пива.

Не дочекавшись свого чоловіка, після закриття дискотеки, вона разом із Андрущенко Л.А. пішли до магазина. Щоб дізнатись причину затримки, і коли вони підійшли до магазину “Елена” то зустріли Пугача Сергія М., який на її погляд був у стані алкогольного сп”яніння, при цьому він спитав у неї: “Де твій козел?” і пояснив, що це її чоловік. Вона відповіла йому, що не знає і сама йде його шукати, Пугач С.М. при цьому пояснив, що він хоче віддати мобільний телефон, на що вона спитала навіщо йому мобільний телефон, адже у нього він є. після чого Пугач С.М. несподівано і безпідставно вдарив її кулаком в обличчя, влучивши у нижню губу. Після удару, вона втрималась на ногах, і за неї почала заступатись Андрущенко Лідія А., сказавши Пугачу С.М. навіщо він б”є жінку, але він на її слова не зреагував.

А в цей час підійшов Сердюк Олександр М., який нічого не сказавши, вдарив ногою по ногах Андрущенко Л.А., після чого Андрущенко Л.А. впала на асфальт, і після її падіння, лежачу на асфальті, почали бити ногами Пугач С.М. та Сердюк О.М., при цьому вона, захищаючись, закривала руками своє обличчя. Побачивши це вона почала кричати на Пугача С.М. та на Сердюка О.М., та намагалася відтягнути їх від Андрущенко Л.А., але вони на це не реагували, і продовжували бити Андрущенко Л.А. Потім Пугач С.М. знову почав бити її влучаючи кулаками їй в обличчя, при цьому Пугач С.М. та Сердюк О.М. ругались в їх з Андрущенко Л.А. адресу брутальною лайкою. Вона також помітила, що і Сердюк О.М. також був у стані алкогольного сп”яніння.

Їх побиття продовжувалось до тих пір, поки не прийшов Пугач Олександр М. - брат Пугача Сергія М., який почав заспокоювати Пугача С.М. та Сердюка О.М., Андрущенко Л.А. в цей час вдалося підвестися на ноги. Пугач С.М. та Сердюк О.М. при цьому намагались продовжити бійку, махали руками та ногами, але їх удари були вже не такі сильні. Пугач О. М. побачивши, що йому не вдається припинити їх побиття, взяв її та Андрущенко Л.А. під руки, і відвів їх від Пугача С.М. та Сердюка О.М., але не зважаючи на це Пугач С.М. та Сердюк О. М. всерівно намагались продовжити бійку.

Також потім втрутився припиняти бійку і ії син Шевченко О.В., та Лютий О.Г., які також намагались зупинити Пугача С.М. та Сердюка О.М., як словесно, так і утримували їх фізично, але останні всерівно намагались продовжити бійку.

Пізніше підійшли і Москаленко М.О. зі своїм братом Москаленком В.О. та невісткою Москаленко Ю.Б., які також прийняли участь у заспокоєнні Сердюка О.М та Пугача С.М.

-7-

Москаленко А.В. також пояснила, що під час бійки у її сапожку відірвався підбір. А приїхавши додому помітила тілесні ушкодження в результаті вищезазначених подій.

а.с.59-63.

 

- свідченнями свідка Москаленка М.О., про те, що 02.12.2006 року близько 20.00 він разом зі своєю дружиною Москаленко А.В. на автомобілі “Москвич” приїхали до своєї знайомої Андрущенко Л.А., і пробувши у неї деякий час, поїхали у будинок культури, щоб забрати свої речі. Під”їхавши до клубу, його дружина та Андрущенко Л.А. залишились розмовляти з завідуючим клубом, а він з несином Шевченко О.М. поїхав до магазина “Спокуса”, щоб купити додому пива, і під”хавши поставив автомобіль біля магазину, а потім підійшов привітатись до хлопців, що стояли неподалеку. В ході розмови з Сердюком О.М., щодо його автомобіля, у них виник спір, який у подальшому переріс у сварку, а потім, коли вони з Сердюком О.М. відійшли подалі від магазину “Спокуса” – у бійку між ними, під час якої вони наносили удари один одному, під час якої розмиряти їх долучились і Пугач Сергій М. та Горкуша Олексій В. Під час бійки на ньому була розірвана сорочка, яка залишилась поблизу магазина, а він, вище пояса голий побіг до свого брата Москаленка Володимира О., де привів себе у порядок, одівся, і разом з братом та його дружиною Москаленко Юлією Б. пішли до магазина “Спокуса, а коли прийшли туди, то магазин був вже зачинений, а біля магазина “Елена” в цей час лунали крики, там стояв і його автомобіль “Москвич”, і вони у трьох пішли у той бік.

Підійшовши до магазина “Елена” він побачив там свою дружину, Андрущенко Л.А., Шевченка О.В., Пугача О.М. - брата Пугача С.М., Горкушу О.В., які при цьому намагались заспокоїти Пугача С.М. та Сердюка О.М., які ругались брутальною лайкою.

Побачивши його, Пугач С.М. намагався до нього підійти, ображав його словесно. При тому, Пугач С.М., поряд з дорого,знайшов скляну пляшку і намагався підійти з нею до нього, але у нього з рук забрав її його брат Москаленко Володимир О..

Приїхавши додому Москаленко М.О. помітив на тілі і голові тілесні ушкодження, а також під час бійки біля магазина “Спокуса” зник светр, також на місці події біля м-на “Спокуса” залишилась і пошкоджена сорочка.

а.с.75-79.

- свідченнями свідка Шевченка О.В., про те, що 02.12.2006 року він знаходився в сільському клубі і близько 23 години побачив. Як під”їхали його матір, вітчим та Андрущенко Л.А. Його матір Москаленко А.В. та Андрущенко Л.А. залишились у клубі, а він разом із вітчимом Москаленком М.О. поїхали до магазину “Спокуса”, щоб взяти додому пива. Біля магазина стояли хлопці, з якими його вітчим підійшов привітатись, а вже в результаті розмови між його вітчимом та Сердюком О.М., між ними виник спір, який в подальшому переріс у бійку, що продовжувалась неподалеку від зупинки навпроти магазина “Спокуса”, в результаті якої його вітчим голий вище пояса побіг в бік болота, а він, побачивши, як Пугач С.М. підійшов до автомобіля його вітчима, і вдарив його, при цьому він сів за його кермо, та розвернувшись під”їхав до магазина “Елена”, де став свідком побиття його матері Москаленко А.В. та Андрущенко Л.А. Пугачем Сергієм м. та Сердюком Олександром М., при цьому Андрущенко Л.А. лежала на асфальті, і її бив Сердюк О.М., а його матір бив Пугач С.М., з боку Пугача С.М. та Сердюка О.М. лунала брутальна лайка, і обидва були у стані алкогольного сп”яніння. При цьому він намагався їх зупинити, а Пугач С.М. та Сердюк О.М. в свою чергу чинили опір і на його слова припинити свої дії не реагували. Потім підійшов Пугач О.М.- брат Пугача С.М., який також намагався зупинити бійку, відтягував Пугача С.М. та Сердюка О.М., які при цьому також чинили опір діям Пугача О.М. Поряд також були Лютий О.Г. та Горкуша О.В., які також заспокоювали Сердюка О.М. та Пугача С.М.

Пізніше підійшов і його вітчим та брат вітчима Москаленко В.О. з дружиною, які також словесно почали заспокоювати Пугача С.М. та Сердюка ОМ. але вони всерівно провокували бійку і намагались продовжити свої хуліганські дії.

а.с.80-83.

-8-

- свідченнями свідка Лютого О.Г., про те, що 02.12.2006 року він був на дискотеці до 23 години, а потім пішов до магазину “Спокуса” попити кави і там став свідком бійки, де були Москаленко М.О., Пугач С.М., Горкуша О.В., в результаті якої Москаленко М.О., голий вище пояса, побіг в бік болота.

Потім Пугач С.М. знайшов мобільний телефон Москаленка М.О. і, побачивши, що йдуть Москаленко Алла В. та Андрущенко Лідія А., пішов його віддавати. Неподалеку за ним пішов і Сердюк О.М. Пугач С.м., підійшовши до Москаленко А.В. почав бити її, а брат Пугача С.М. - Пугач О.М. почав відтягувати Пугача С.М. від неї. Також, побачив, як Сердюк О.М. вдарив Андрущенко Л.А., і після того, як вона впала, він бив її ногами в область її ніг, при цьому Пугач Олександр М. почав відтягувати Сердюка О.М. від Андрушенко Л.А., але він, незважаючи на це, намагався бити ногами Андрущенко Л.А.

Невдовзі прийшов Москаленко М.О., його брат Москаленко В.О. та невістка Москаленко Юлія Б., які також долучились заспокоювати Пугача С.М. та Сердюка О.М., в результаті чого бійка припинилась.

а.с.84-86.

- свідченнями свідка Москаленка В.О., про те, що 02.12.2006 року у вечері він знаходився вдома, а близько опівночі до нього додому прийшов його брат Москаленко М.О., роздягнений вище пояса, та слідами побоїв на тілі та обличчі і повідомив про обставини бійки, що трапилась біля м-ну “Спокуса”. Після чого вони з дружиною привели Москаленка М.О. в порядок, а потім у трьох пішли до магазину “Спокуса”, а коли підійшли, то побачили, що магазин вже зачинено, а біля магазина “Елена” в цей час лунали крики, там стояв і автомобіль його брата “Москвич”, і вони пішли у той бік.

Підійшовши до магазина “Елена”, він побачив там Москаленко А.В., Андрущенко Л.А., Шевченка О.В., Пугача О.М.- брата Пугача С.М., Горкушу О.В., Пугача С.М. які при цьому розмовляли між собою. Коли вони підійшли, то Пугач С.М. почав вести себе агресивно, що виразилось в брутальній лайці в їх бік, почав провокувати бійку з Москаленком М.О. Пугач Олександр М., при цьому намагався втримати свого брата Пугача Сергія М. Потім до них під”їхав на велосипеді Сердюк О.М. який не втримавши керування, впав. Вдарившись обличчям об асфальт, а коли встав, то, то підійшов до них, ругаючись брутальною лайкою, але дійти не встиг, як його втримав Пугач О.М., але йому вдалося вирватись і він підбіг до Андрущенко Л.А. і почав бити її руками та ногами, поки до нього не підбігли Пугач О.М., Лютий О.Г., Горкуша О.В., та не відтягнули його від неї.

Після цього він помітив, як Пугач С.М. відійшов на узбіччя дороги, і взявши пусту пляшку з-під пива, почав підходити до них, і він, побачивши це, підійшов до Пугача С.М. та відібрав у нього дану пляшку з-під пива, та викинув її на город в бік будинків, при цьому Пугач С.М. почав висловлювати своє невдоволення, лаявся брутальною лайкою, але Пугач О.М. та Горкуша О.В. почали заспокоювати його.

Пізніше сварка припинилась. Москаленко В.О. доповнив, що Сердюк О.М. та Пугач С.М. під час вказаних подій знаходились у стані алкогольного сп”яніння.

а.с. 87-89.

- свідченнями свідка Москаленко Ю.Б. про те, що 02.12.2006 року у вечері вона знаходилася вдома, а близько опівночі му прийшов його брат її чоловіка Москаленко М.О., роздягнений вище пояса, та слідами побоїв на тілі та обличчі, і повідомив про обставини бійки, що трапилась біля м-ну “Спокуса”. Після чого вона з чоловіком привели Москаленка М. в порядок, а потім у трьох пішли до магазину “Спокуса”, а коли підійшли, то побачили, що магазин вже зачинено, а біля магазина “Елена” в цей час лунали крики.

Підійшовши до магазина “Елена”, вона побачила там юрбу людей: Москаленко А.В., Андрущенко Л.А., Шевченка О.В., та інших хлопців. Незнайомий хлопець, що стояв поряд з ними, почав вести себе агресивно, що виразилось в брутальній лайці в їх бік, почав провокувати бійку з Москаленком М.О. При цьому його намагались втримати. Потім до них під”їхав на велосипеді Сердюк О.М. який не втримавши керування, впав. Вдарившись

-9-

обличчям об асфальт, а коли встав, то, то підійшов до них, лаючись брутальною лайкою, але дійти не встиг, як його втримали, але йому вдалося вирватись, і він підбіг до Андрущенко Л.А. і почав бити її руками та ногами, поки до нього не підбігли хлопці, та не відтягнули його від неї.

Пізніше сварка припинилась. Москаленко Ю.Б. доповнила, що Сердюк О.М. та Пугач С.М. під час вказаних подій знаходились у стані алкогольного сп”яніння.

а.с.90-92.

- свідченнями свідка Пугача О.М. про те, що 02.12.2006 року він приїхав додому в с. Річки та отримав запрошення від Горкуши О.В. відсвяткувати його день народження. Знаходився він у нього до 20.30, а потім пішов у клуб. На дискотеці він був до закриття, там він був окремо від Пугача С.М. - свого брата, Сердюка О.М. та Горкуши О.М., але вони попередили його, що будуть після дискотеки в магазині “Спокуса”.

Після закінчення дискотеки він пішов до вказаного місця, і про те, що була бійка біля м-на “Спокуса” дізнався від Сердюка О.М., який також повідомив, що бійка була з Москаленком М.О., і виникла із-за суперечки навколо автомобіля. Також він дізнався, що його брат Пугач Сергій М. знайшов мобільний телефон Москаленка М.О. і пішов віддавати його дружині Москаленка М. Він вирішив піти слідом, а коли підійшов до м-на “Елена”, то побачив, що бійка вже почалась, його брат Пугач Сергій та Москаленко А.В. тягали один одного за одяг, при цьому була брутальна лайка з обох боків. Поряд між собою сцепились Сердюк О.М. та Андрущенко Л.А. Він повідомив, що намагався припинити бійку, що вже розпочалась, інколи це вдавалось, час від часу Москаленко А.В. та Пугач С.М., Андрущенко Л.А., Сердюк О.М. знову розпочинали бійку.

Потім з”явився Москаленко М.о. зі своїм братом Москаленком Володимиром О. і в скорі сварка припинилась і Пугач С.М., Сердюк О.М., Горкуша О.М. пішли у бік м-на “Спокуса”, і він вирішив підійти до Москаленка М.О. і дізнатись причину виниклого конфлікта, Москаленко М.О., Москаленко А.В., Андрущенко Л.А., Шевченко О.В. вже знаходились в автомобілі, двигун автомобіля був заведений, і він почав підходити до автомобіля з боку водія, але не встиг дійти, як несподівано автомобіль зрушив з місця, і заднім лівим колесом переїхав йому ногу, після чого він відчув біль, що посилювався при ходьбі.

а.с.93-96

- свідченнями свідка Горкуши О.В. про те, що 02.12.2006 року він запросив до себе на день народження Пугачів Сергія та Олександра, Сердюка О.М. і до 20.30 вони були у нього та вживали спиртні напої, а потім пішли на дискотеку, де були майже до її закриття. Потім він разом з Сердюком О.М., Пугачем О.М. вирішили зайти в м-н “Спокуса” попити кави, і підійшовши до магазина, він зайшов до приміщення, а його знайомі залишились на вулиці, а коли вийшов, то став свідком бійки що відбувалась між Сердюком О.М. та Москаленком М.О., при цьому він розпочав примиряти їх, це саме робив і Пугач С. Підчас цих подій Москаленко М.О. вдарив його в обличчя, влучивши в ніс, а він, утримуючи Москаленка М.О. за сорочку, разом із Пугачем С.М., випадково розірвали її на ньому. Потім Москаленко М.О. побіг у бік болота, а Пугач С.М. знайшов мобільний телефон Москаленка М.О. і пішов віддавати його, в бік м-на “Елена”. Невдовзі і я пішов слідом.

Коли дійшов до магазина, то побачив штовханину між Андрущенко Л.А. та Пугачем С.М., Сердюком О.М. та Андрущенко Л.А., при цьому Пугач О.М. - брат Пугача С.М. примиряв їх. Горкуша О.В. також казав Пугачу С.М. та Сердюку О.М., щоб вони йшли додому, але сварка продовжувалась, особисто він стояв у стороні. і не втручався в дані події.

Пізніше підійшли Москаленко М.О. зі своїм братом Москаленко Володимиром, та невісткою Москаленко Юлею, а в скорі сварка припинилась. Під час даних подій Москаленко А.В. говорила мені, щоб я забирав своїх друзів і ми йшли додому, і мені з Пугачем Олександром М. вдалося умовити Пугача Сергія М. та Сердюка Олександра М. і ми розійшлись по домах.

а.с.97-99.

-10 -

- протоколами очних ставок між потерпілими та обвинуваченими, обвинуваченими між собою, в ході яких вони підтвердили свої свідчення.

а.с.103-126.

- протоколами відтворення обстановки та обставин події за участю обвинувачених Сердюка О.М. та Пугача С.М. де останні розповіли та показали на місцевості обставини при яких вони вчинили хуліганські дії.

а.с.127-141.

- висновком судово-медичної експертизи від 15 січня 2007 року №17, згідно якого в результаті хуліганських дій Пугача С.М. та Сердюка О.М., Москаленко А.В. було заподіяно тілесні ушкодження у вигляді: “Синці: на слизовій нижньої губи справа, на шкірі нижньої губи справа, на правій гомілці” - які відносяться до категорії Легких.

а.с145-146.

- висновком судово-медичної експертизи від 15 січня 2007 року №18, згідно якого в результаті хуліганських дій Пугача С.М. та Сердюка О.М., Андрушенко Л.А. було заподіяно тілесні ушкодження у вигляді:”Синці: на нижніх п




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
ВИСНОВКИ. У результаті вивчення теоретичних і практичних аспектів обліку й аналізу розрахунків з різними дебіторами на матеріалах ТОВ «Санаторій «Псьол» можна зробити | І. ВСТУПНА ЧАСТИНА

Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 561. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Методика обучения письму и письменной речи на иностранном языке в средней школе. Различают письмо и письменную речь. Письмо – объект овладения графической и орфографической системами иностранного языка для фиксации языкового и речевого материала...

Классификация холодных блюд и закусок. Урок №2 Тема: Холодные блюда и закуски. Значение холодных блюд и закусок. Классификация холодных блюд и закусок. Кулинарная обработка продуктов...

ТЕРМОДИНАМИКА БИОЛОГИЧЕСКИХ СИСТЕМ. 1. Особенности термодинамического метода изучения биологических систем. Основные понятия термодинамики. Термодинамикой называется раздел физики...

Закон Гука при растяжении и сжатии   Напряжения и деформации при растяжении и сжатии связаны между собой зависимостью, которая называется законом Гука, по имени установившего этот закон английского физика Роберта Гука в 1678 году...

Характерные черты официально-делового стиля Наиболее характерными чертами официально-делового стиля являются: • лаконичность...

Этапы и алгоритм решения педагогической задачи Технология решения педагогической задачи, так же как и любая другая педагогическая технология должна соответствовать критериям концептуальности, системности, эффективности и воспроизводимости...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия