Студопедия — Завдання № 1. Двадцять перше століття стає століттям високорозвинутої економіки, заснованої на знаннях, де інтелектуальна власність буде основною рушійною силою.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Завдання № 1. Двадцять перше століття стає століттям високорозвинутої економіки, заснованої на знаннях, де інтелектуальна власність буде основною рушійною силою.






ВСТУП

Двадцять перше століття стає століттям високорозвинутої економіки, заснованої на знаннях, де інтелектуальна власність буде основною рушійною силою.

Розвиток наукової, технічної і художньої творчості з давніх часів наполегливо пробивається до визнання. Завдяки інтенсифікації науково-технічного прогресу, інтернаціоналізації економічних зв’язків та комп’ютеризації виробництва інформація стала таким самим об’єктом права власності, як і засоби виробництва. Досвід розвинених країн показав, що саме по собі виробництво вже не є визначальним у зростанні економіки, воно поступається місцем науці, розвитку нових технологій. Успішний розвиток будь-якої держави, суспільства в сучасних умовах неможливий без належної інтелектуалізації суспільно корисної діяльності. Сьогодні інтелектуальна, творча діяльність визначає зміст і напрями соціально-економічного розвитку України.

Пріоритетна значимість інтелектуальної власності в житті людей зростає та обумовлює необхідність її ґрунтовного теоретичного вивчення, а також розробки механізму стимулювання, розвитку та захисту інтелектуальної власності.

Вивчення дисципліни "Інтелектуальна власність” має сприяти підготовці молодих спеціалістів, які не тільки отримують професійні знання, а й збагачуються науковим, практичним світоглядом і навичками самостійно орієнтуватися у правовідносинах між творцями інтелектуальної власності, державою і суспільством. Тому, даний курс покликаний дати знання сучасному фахівцю незалежно від профілю, де він буде не тільки професіонал в обраній ним сфері діяльності, а й людина, яка вільно орієнтується в проблемах інтелектуальної власності і здатна успішно працювати в умовах конкурентної ринкової економіки.

 

 

2 МЕТА І ЗНАЧЕННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ

Контрольна робота є самостійним видом роботи студета, передбаченим навчальним планом вивчення курсу „Інтелектуальна власність”. Навчаючись на гуманітарно-правовому факультеті студент готує себе до майбутньої роботи в якості спеціаліста, який досконало володіє методологією пізнання та методами дослідження coцiaльно-правових явищ i пpoцeciв, вміє творчо мислити, аналізувати, робити відповідні висновки. Обов’язковою умовою підготовки наукової роботи є чітке уявлення студента про сучасний рівень наукових досягнень теорії та практики, перспектив розвитку приватно-правової науки.

Сучасний рівень спеціаліста передбачає його високий професіоналізм, високі професійні знання вміння їх в потрібний момент і в потрібному місці продемонструвати, впевненість у своїх знаннях, можливостях.

Написання контрольних робіт з дисципліни “Iнтелектуальна власність” переслідує певні цілі:

а) закріплення i поглиблення правових знань, отриманих в пpoцeci навчання, а також застосування цих знань під час вирішення наукових і практичних задач правового характеру;

б) сприяння виробленню навички самостійно вести науково-дослідницьку роботу;

в) розвиток вміння аналізувати, узагальнювати i робити висновки;

г) засвоєння юридичного інструментарію, що склався у цій галузі;

д) застосовання здобутих знань для аналізу конкретної юридичної дійсності.


3 ВИМОГИ ЩОДО ОФОРМЛЕННЯ, НАПИСАННЯ ТА ЗАХИСТУ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Кожен студент групи обирає власний варіант.

Контрольна робота повинна бути виконана самостійно, написана грамотно, українською мовою. Закреслення, вставки, довільні скорочення слів (крім загальноприйнятих) і будь-які позначення не дозволяються.

До виконання контрольної роботи можна приступити лише будучи впевненим у тому, що навчальний матеріал засвоєний, джерела і література з теми – вивчені.

Під час виконання контрольної роботи важливо звертатись до нормативно-правових актів, судової практики, спеціальної, монографічної літератури, хрестоматій і т.д. Підручник повинен грати тільки роль орієнтира, давати основи знань, але не бути головним і, тим більше, єдиним джерелом контрольної роботи.

Чистовий варіант роботи містить титульний лист, зміст, текст, список використаних джерел.

Для написання тексту роботи рекомендується використовувати стандартні аркуші білого паперу, як правило формату А4, складені або підшиті до папки. Текст друкують через півтора інтервали; розмір шрифту 14.

На кожному аркуші слід залишати поля: зліва –25 мм, справа – не менше 10 мм, зверху – 20 мм, знизу – 20 мм. У кінці роботи вказується використана література, ставиться дата і підпис виконавця. Робота повинна бути зброшурована, тобто аркуші повинні бути скріплені. Сторінки обов’язково нумеруються. Відлік сторінок слід починати з титульного аркуша.

Контрольна робота має бути здана на перевірку до початку сесії (або в інший термін, визначений викладачем). Студенти, що не здали у вказані строки контрольну роботу, або якщо її зміст та оформлення не заслуговують позитивної оцінки, не допускаються до складання заліку з дисципліни.

Робота не допускається до захисту, якщо вона не носить самостійного характеру, списана із літературних джерел або у інших авторів, якщо основні питання не розкриті, викладені схематично, фрагментарно, в тексті містяться помилки, науковий аппарат оформлений невірно.

Рівень знань слухачами дисципліни за підсумками виконання контрольних робіт оцінюється з огляду на наступні критерії:

1. Повнота та правильність виконання завдання – основний критерій.

2. Здатність слухача:

− диференціювати, інтегрувати та уніфікувати знання;

− аналізувати зміст правових актів, які відносяться до регулювання суспільних відносин у сфері інтелектуальної власності;

− користуватися законами та нормативно-правовими актами державних органів;

− знати та характеризувати складові системи інтелектуальної власності в Україні;

− вміти визначати об'єкти та суб'єкти права інтелектуальної власності;

− знати процедуру захисту прав інтелектуальної власності у разі їх порушення;

− вміти визначати випадки порушення прав власників на об'єкти промислової власності.

Контрольна робота, що виконана не за своїм варіантом, в якій розкриті не всі питання, або не в повному обсязі, не має списку використаної літератури - не зараховується.

У список використаної літератури вносяться праці, з яких запозичуються цитати, думки, статистичні дані, на які робиться посилання. Бібліографічні посилання – це сукупність відомостей про літературне джерело, що використовується в тексті ко-нтрольної роботи. Джерела в списку літератури потрібно розташовувати згідно порядку посилань в тексті записки. Відомості про джерела повинні включати: прізвище та ініціали автора, місце видання, видавництво та рік видання, кількість сторінок. Посилання в тексті на джерела потрібно розташовувати у квадратних дужках, порядковий номер згідно з списком літератури.

Контрольна робота може бути не зарахована у випадках:

– виконано не той варіант контрольної роботи;

– теоретичні завдання виконані з порушенням вимог до нього, в т.ч. стосовно обсягу;

– не виконано або не вірно виконано одне із завдань.

При оцінці роботи враховуються висновки наукового керівника, виступ студента (слухача) на захисті - наскільки він володіє матеріалом та вміє відстоювати свої результати, висновки. Оцінюється робота з урахуванням глибини викладення матеріалу, самостійності виконання та вміння використовувати теоретичні знання на практиці.

Номер варіанту співпадає з першою літерою прізвища студента.

 

Варіант № 1 - А Б В Г Д Є Ж

Варіант № 2 - З І К Л М Н О

Варіант № 3 - П Р С Т У

Варіант №4 - Ф Х Ц Ч Ш Ю Я

4 ЗАВДАННЯ (ВІДПОВІДНО ВАРІАНТУ)

ВАРІАНТ №1

Завдання № 1

Дати обґрунтовану відповідь:

1. Вкажіть об’єкти інтелектуальної власності, щовідносяться до групи комерційних позначень.

2. У чому полягає різниця між об’єктами авторського права і суміжних прав?

3. Чи можна реєструвати як торгівельну марку звукосполучення (вимову, фонетику слова)?

4. Які ви знаєте громадські організації у сфері інтелектуальної власності?

5. Який статус і яка структура Всесвітньої організації інтелектуальної власності?

6. Яку функцію виконує торговельна марка?







Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 325. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Ситуация 26. ПРОВЕРЕНО МИНЗДРАВОМ   Станислав Свердлов закончил российско-американский факультет менеджмента Томского государственного университета...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Характерные черты немецкой классической философии 1. Особое понимание роли философии в истории человечества, в развитии мировой культуры. Классические немецкие философы полагали, что философия призвана быть критической совестью культуры, «душой» культуры. 2. Исследовались не только человеческая...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Демографияда "Демографиялық жарылыс" дегеніміз не? Демография (грекше демос — халық) — халықтың құрылымын...

Субъективные признаки контрабанды огнестрельного оружия или его основных частей   Переходя к рассмотрению субъективной стороны контрабанды, остановимся на теоретическом понятии субъективной стороны состава преступления...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия