Студопедия — Розірвання спадкового договору
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Розірвання спадкового договору






1. Спадковий договір може бути розірвано на вимогу відчужувача, набувача або осіб, які здійснюють контроль за виконанням такого договору. Отже, за життя відчужувача спадковий договір може бути розірвано судом на вимогу останнього у разі невиконання набувачем його розпоряджень. Після смерті відчужувача спадковий договір може бути розірвано на вимогу осіб, які здійснюють контроль за виконанням такого договору (в тому числі нотаріуса).

На вимогу набувача спадковий договір може бути розірвано судом як до смерті, так і після смерті відчужувача. Однак для цього має бути встановлена неможливість виконання ним розпоряджень відчужувача (ч.2 ст.1308 ЦК). Якщо ж набувач має можливість виконувати розпорядження відчужувача, він має право розірвати договір на загальних підставах (ст.ст.615, 651, 652 ЦК) з наслідками, передбаченими ст.653 ЦК.

ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ

ЦК, прийнятий 16 січня 2003 p., набрав чинності з 1 січня 2004 р.

Виходячи із Прикінцевих та перехідних положень, ЦК 1963 p., а також Закон про його затвердження визнані такими, що втратили чинність з 1 січня 2004 р.

Прикінцеві та перехідні положення передбачають здійснення низки юридико-технічних дій, які мають привести у відповідність із положеннями ЦК 2003 p. цивільне законодавство України, а також нормативно-правові акти, що перебувають в органічному зв'язку із ЦК.

Оскільки при прийнятті ЦК 2003 p. була вилучена книга "Міжнародне приватне право", а ЦК 1963 р. (в тому числі і його розділ 8, який регулює відносини, ускладнені іноземним елементом), втратив чинність, особливо важливе значення набуває необхідність прийняття Закону про міжнародне приватне право.

За загальним правилом ЦК застосовується до тих відносин, які виникли після набрання ним чинності, тобто після 1 січня 2004 р.

Оскільки акти цивільного законодавства не мають зворотної сили, і це підтверджується положенням про те, що ЦК застосовується до цивільних відносин, що виникли після набрання ним чинності, відповідно до ст.4 Прикінцевих та перехідних положень щодо цивільних відносин, які виникли до набрання чинності ЦК, його положення застосовуються тільки до тих прав і обов'язків, що виникли або продовжують існувати після набрання ним чинності. Таким чином ЦК поширюється на права і обов'язки, які хоча і виникли до 1 січня 2004 p., але не припиняються, а тривають і після 1 січня 2004 р. Такий підхід до регулювання прав і обов'язків, що продовжуються, є певною новелою.

Стосовно спадкових відносин, норми ЦК поширюються також на спадщину, яка хоча і відкрилася до 1 січня 2004 p., але не була прийнята ніким із спадкоємців до цієї дати. Спеціальна норма про надання зворотньої сили ст.1277 ЦК (про відумерле майно) поширена на спадщину, від дня відкриття якої до набрання чинності ЦК спливло не менше одного року.

Оскільки загальні строки позовної давності передбачають можливість пред'явлення позовів впродовж трьох років з моменту порушення цивільного права або охоронюваного законом інтересу (цей строк може бути відповідно до норм ЦК в окремих випадках і іншим), виникає питання про застосування норм про позовну давність, передбачену в ЦК. Правила про позовну давність відповідно до ст.6 Прикінцевих та перехідних положень можуть бути поширені тільки на ті позови, строк пред'явлення яких, встановлений попереднім законодавством, не сплив до набрання чинності ЦК, тобто до 1 січня 2004 р. Наприклад, якщо строк позовної давності закінчується в березні 2004 p., то правила ЦК 2003 р. про позовну давність до цих відносин можуть застосовуватися. Якщо ж строк позовної давності закінчився 31 грудня 2003 р., то на ці відносини мають поширюватися правила про позовну давність, встановлені ЦК 1963 p.

До позовів про визнання заперечуваного правочину недійсним, а також про застосування наслідків недійсності нікчемного правочину, правила про позовну давність, встановлені ЦК 2003 p. будуть застосовуватися за умови, що право на пред'явлення такого позову виникло лише після 1 січня 2004 р. До позовів, права на пред'явлення яких виникли до 1 січня 2004 p., застосовуватиметься попереднє законодавство про позовну давність, тобто ЦК 1963 p.

Важливим є правило про застосування набувальної давності, оскільки це — новий інститут ЦК. Відтак правило ст.344 ЦК про на-бувальну давність поширюється не тільки на випадки, коли володіння майном почалося від 1 січня 2004 р. і, згідно зі ст.344 ЦК, щодо нерухомого майна триває протягом 10 років, а щодо рухомого майна — протягом 5 років. Відповідно до ст.8 Прикінцевих та перехідних положень, ці правила про набувальну давність можуть поширюватися також на випадки, коли володіння майном почалося за три роки до набрання чинності цим Кодексом, тобто відлік цих 10 і 5 років відповідно може починатися з 1 січня 2001 р.

Статті 9 і 10 Прикінцевих та перехідних положень стосуються випадків особливого застосування правил ЦК до договірних відносин. Насамперед до договорів, укладених до 1 січня 2004 р. і тих, що продовжують діяти після набрання чинності ЦК, мають застосовуватися правила Кодексу щодо підстав, порядку і наслідків зміни або розірвання договорів окремих видів, незалежно від дати їх укладення. Таким чином, якщо виникає питання, пов'язане із розірванням договору оренди, укладеного 20 березня 2003 p., а питання про розірвання виникає у лютому 2004 р., то незалежно від того, що договір був укладений до набрання чинності ЦК, питання стосовно підстав, порядку і наслідків розірвання цього договору будуть вирішуватися на підставі ЦК. Оскільки ст.9 не передбачає, що в такому ж порядку мають вирішуватися і питання, пов'язані з недійсністю договорів, тобто з підставами, порядком та правовими наслідками визнання договорів недійсними, слід визнати, що стосовно вирішення цих питань (підстав, порядку і правових наслідків визнання договорів недійсними) мають застосовуватися правила Кодексу, який діяв на момент укладання такого договору.

Щодо застосування правил про відповідальність за порушення договору, правила ЦК можуть застосовуватися до тих договорів, факти порушення яких були допущені вже після набрання чинності ЦК, за винятком тих випадків, коли в договорах, що були укладені до 1 січня 2004 p., була встановлена інша відповідальність за такі порушення. У таких виняткових випадках застосовуватимуться незалежно від часу порушення договорів, правила про відповідальність, передбачені у самих договорах.

Якщо у провадженні перебуває справа про припинення права власності з підстав, не встановлених ЦК або іншими законами на підставі ЦК і по цій справі не винесене до набрання чинності ЦК Рішення, такі справи підлягають припиненню. У разі якщо судові рішення ухвалені, але не виконані до набрання чинності ЦК, такі рішення примусовому виконанню не підлягають.

 

абз.

гл.

п.

проф.

ред.

розд.

ст.

ст.ст.

ч.

чч.

АРК

БТІ

ВАСУ

ВР

Мін'юст

Мінагрополітики

Мінекономіки

Міносвіти

Мінтранс

Мінфін

МКАС

НБУ Установа

ФДМ

Конституція

ЦК 1963 p.

ЦПК

КпШС КЗпП ЖК ГПК

ПЕРЕЛІК СКОРОЧЕНЬ, ЩО ВЖИВАЮТЬСЯ В КОМЕНТАРІ

абзац глава пункт професор редакція розділ стаття статті частина частини

Автономна Республіка Крим бюро технічної інвентаризації Вищий арбітражний суд України Верховна Рада України Міністерство юстиції України Міністерство аграрної політики України

Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України

Міністерство освіти і науки України

Міністерство транспорту України Міністерство фінансів України Міжнародний комерційний арбітражний суд Національний банк України Державний департамент інтелектуальної власності Фонд державного майна України Конституція України, прийнята 28 червня 1996 р. Цивільний кодекс Української РСР, затв. Законом від 18 липня 1963 р.

Цивільний процесуальний кодекс України, затв. Законом від 18 липня 1963 р.

Кодекс про шлюб та сім'ю України, прийнятий 20 червня 1969 Р-Кодекс законів про працю України, прийнятий 10 грудня 1971 Р-Житловий кодекс Української РСР, прийнятий 30 червня 1983 р-Господарський процесуальний кодекс України, прийнятий 6 листопада 1991 р.

 

пк  
лк  
ктм  
вк  
кк  
зк Ч3! і /
ск '/і
мк  
ЦК  
гк  
Закон про мови
Закон про ціни
Закон про власність
Закон про підприємництво
Закон про підприємства

Закон про зовнішньоекономічну діяльність

Закон про свободу совісті та релігійні організації

Закон про захист прав споживачів

Закон про цінні папери

Закон про охорону навколишнього природного середовища

Повітряний кодекс України, прийнятий 4 травня 1993 р. Лісовий кодекс України, прийнятий 21 січня 1994 р. Кодекс торговельного мореплавства України, прийнятий 23 травня 1995 р.

Водний кодекс України, прийнятий 6 червня 1995 р. Кримінальний кодекс України, прийнятий 5 квітня 2001 р. Земельний кодекс України, прийнятий 25 жовтня 2001 р. Сімейний кодекс України, прийнятий 10 січня 2002 р. Митний кодекс України, прийнятий 11 липня 2002 р. Цивільний кодекс України прийнятий 16 січня 2003 р. Господарський кодекс України, прийнятий 16 січня 2003 р. Закон України від 28 жовтня 1989 р. № 8312-11 "Про мови в Українській РСР". Закон України від 3 грудня 1990 р. № 507-ХІІ "Про ціни і ціноутворення"

Закон України від 7 лютого 1991 р. № 697-ХІІ "Про власність". Закон України від 7 лютого 1991 р. № 698-ХІІ "Про підприємництво" Закон України від 27 березня 1991 р. № 887-ХІІ "Про підприємства в Україні" Закон України від 16 квітня 1991 р. № 959-ХІІ "Про зовнішньоекономічну діяльність" Закон України від 23 квітня 1991 р. № 987-ХІІ "Про свободу совісті та релігійні організації" Закон України від 12 травня 1991 р. № 1023-ХІІ "Про захист прав споживачів" в редакції Закону від 15 травня 1996 р. Закон України від 18 червня 1991 р. № 1201-ХП "Про цінні папери і фондову біржу" Закон України від 25 червня 1991 р. № 1264-ХІІ "Про охорону навколишнього природного середовища"

Закон про господарські товариства

Закон про товарну біржу

Закон про податок з власників транспортних засобів

Закон про приватизацію державного майна

Закон про приватизацію невеликих державних підприємств

Закон про споживчу кооперацію

Закон про оренду

Закон про відновлення платоспроможності боржника

Закон про об'єднання громадян

Закон про приватизацію житлового фонду

Закон про плату за землю

Закон про заставу Закон про інформацію

Закон України від 19 вересня 1991 р. № 1576-ХІІ "Про господарські товариства" Закон України від 10 грудня 1991 р. № 1956-ХІІ "Про товарну біржу" Закон України від 11 грудня

1991 р. № 1963-ХІІ "Про податокз власників транспортних засобівта інших самохідних машин і механізмів" в редакції Закону від 18лютого 1997 р.

Закон України від 4 березня

1992 р. № 2163-ХІІ "Про приватизацію державного майна" в редакції Закону від 19 лютого 1997 р.Закон України від 6 березня1992 р. № 2171-ХІІ "Про приватизацію невеликих державнихпідприємств (малу приватизацію)" в редакції Закону від 15травня 1996 р.

Закон України від 10 квітня 1992 р. № 2265-ХІІ "Про споживчу кооперацію" Закон України від 10 квітня 1992 р. № 2269-ХІІ "Про оренду державного та комунального майна" в редакції Закону від 14 березня 1995 р.

Закон України від 14 травня 1992 р. № 2343-ХІІ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом в редакції Закону від ЗО червня 1999 р.

Закон України від 16 червня 1992 р. № 2460-ХІІ "Про об'єднання громадян" Закон України від 19 червня 1992 р. № 2482-ХІІ "Про приватизацію державного житлового фонду"

Закон України від 3 липня 1992 р; № 2535-ХІІ "Про плату за землю' в редакції Закону від 19 вересня 1996 р.

Закон України від 2 жовтня 1992 Р-№ 2654-ХІІ "Про заставу" Закон України від 2 жовтня 1992 р-№ 2657-ХІІ "Про інформацію"

Основи законодавства України про охорону здоров'я

Закон про рослини

Закон про дорожній рух

Закон про нотаріат Закон про винаходи

Закон про охорону прав на промислові зразки

Закон про знаки

Закон про державну службу

Закон про міжнародні договори

Закон про авторське право

Закон про державну таємницю

Закон про міжнародний комерційний арбітраж

Закон про енергозбереження

Закон про захист інформації в автоматизованих системах

Закон про порядок здійснення Розрахунків в іноземній валюті

Основи законодавства України про охорону здоров'я від 19 листопада 1992 р. № 2801-ХП Закон України від 21 квітня 1993 р. № 3116-ХІІ "Про охорону прав на сорти рослин" в редакції Закону від 17 січня 2002 р. Закон України від 30 червня 1993 р. № 3353-ХІІ "Про дорожній рух"

Закон України від 2 вересня 1993 р. № 3425-ХП "Про нотаріат" Закон України від 15 грудня 1993 р. № 3687-ХІІ "Про охорону прав на винаходи і корисні моделі" в редакції Закону від 1 червня 2000 р.

Закон України від 15 грудня 1993 р. № 3688-ХІІ "Про охорону прав на промислові зразки" Закон України від 15 грудня 1993 р. № 3689-ХП "Про охорону прав на знаки для товарів і послуг".

Закон України від 16 грудня 1993 р. № 3723-ХІІ "Про державну службу" Закон України від 22 грудня

1993 р. № 3767-ХІІ "Про міжнародні договори України"

Закон України від 23 грудня 1993 р. № 3792-ХІІ "Про авторське право і суміжні права" в редакції Закону від 11 липня 2001 р. Закон України від 21 січня 1994 р. № 3855-ХІІ "Про державну таємницю" в редакції Закону від 21 вересня 1999 р. Закон України від 24 лютого

1994 р. № 4002-ХІІ "Про міжнародний комерційний арбітраж"Закон України від 1 липня 1994 р.№ 74/94-ВР "Про енергозбереження"

Закон України від 5 липня 1994 р. № 80/94-ВР "Про захист інформації в автоматизованих системах" Закон України від 23 вересня 1994 р. № 185/94-ВР "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті"

 

Закон про транспорт

Закон про порядок відшкодування шкоди, завданої громадянинові незаконними діями

Закон про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку

Закон про застосування реєстраторів розрахункових операцій

Закон про поставки продукції для державних потреб

Закон про страхування

Закон про режим іноземного інвестування

Закон про трубопровідний транспорт

Закон про захист від недобросовісної конкуренції

Закон про залізничний транспорт

Закон про Конституційний Суд України

Закон про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань

Закон про державний матеріальний резерв

Закон про місцеве самоврядування

Закон України від 10 листопада 1994 р. № 232/94-ВР "Про транспорт"

Закон України від 1 грудня 1994 р. № 266/94-ВР "Про порядок відшкодування шкоди, завданої громадянинові незаконними діями органів дізнання, досудового слідства,прокуратури і суду" Закон України від 8 лютого 1995 р. № 39/95-ВР "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку"

Закон України від 6 липня 1995 р. № 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" в редакції Закону від 1 червня 2000 р. Закон України від 22 грудня 1995 р. № 493/95-ВР "Про поставки продукції для державних потреб" Закон України від 7 березня 1996 р. № 85/96-ВР "Про страхування" в редакції Закону від 4 жовтня 2001 р.

Закон України від 19 березня 1996 р. № 93/96-ВР "Про режим іноземного інвестування" Закон України від 15 травня 1996 р. № 192/96-ВР "Про трубопровідний транспорт" Закон України від 7 червня 1996 р. № 236/96-ВР "Про захист від недобросовісної конкуренції" Закон України від 4 липня 1996 р. № 273/96-ВР "Про залізничний транспорт"

Закон України від 16 жовтня 1996 р. № 422/96-ВР "Про Конституційний Суд України" Закон України від 22 листопада

1996 р. № 543/96-ВР "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань"Закон України від 24 січня 1997№ 51/97-ВР "Про державний матеріальний резерв"

Закон України від 21 травня

1997 р. № 280/97-ВР "Про місцеве самоврядування в Україні"

Закон про благодійництво

Закон про електроенергетику

Закон про охорону прав на топографії інтегральних мікросхем

Закон про Національну депозитарну систему

Закон про фінансовий лізинг

Закон про Верховну Раду Автономної Республіки Крим

Закон про оренду землі

Закон про регулювання товарообмінних (бартерних) операцій у галузі зовнішньоекономічної діяльності

Закон про столицю України

Закон про державне оборонне замовлення

Закон про місцеві державні адміністрації

Закон про виконавче провадження

Закон про Національний банк України

Закон про охорону прав на зазначення походження товарів

Закон України від 16 вересня 1997 р. № 531/97-ВР "Про благодійництво та благодійні організації"

Закон України від 16 жовтня 1997 р. № 575/97-ВР "Про електроенергетику"

Закон України від 5 листопада 1997 р. № 621/97-ВР "Про охорону прав на топографії інтегральних мікросхем"

Закон України від 10 грудня 1997 р. № 710/97-ВР "Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні" Закон України від 16 грудня

1997 р. № 723/97- ВР "Про фінансовий лізинг" в редакції Закону від 11 грудня 2003 р.

Закон України від 10 лютого

1998 р. № 90/98-ВР "Про Верховну Раду Автономної РеспублікиКрим"

Закон України від 6 жовтня 1998 р. № 161-XIV "Про оренду землі" в редакції Закону від 2 жовтня 2003 р.

Закон України від 23 грудня 1998 р. № 351-XIV "Про регулювання товарообмінних (бартерних) операцій у галузі зовнішньоекономічної діяльності" Закон України від 15 січня 1999 р. № 401-XFV "Про столицю України — місто герой Київ" Закон України від 3 березня 1999 р. № 464-XIV "Про державне оборонне замовлення" Закон України від 9 квітня 1999 р. № 586-XIV "Про місцеві державні адміністрації"

Закон України від 21 квітня 1999 р. № 606-XIV "Про виконавче провадження"

Закон України від 20 травня 1999 р. № 679-XIV "Про Національний банк України"

Закон України від 16 червня 1999 р. № 752-XIV "Про охорону прав на зазначення походження товарів"

Закон про концесії

Закон про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людині

Закон про професійні спілки

Закон про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку

Закон про транзит вантажів

Закон про закупівлю товарів за державні кошти

Закон про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів

Закон про перевезення небезпечних вантажів

Закон про природні монополії

Закон про ліцензування певних видів господарської діяльності

Закон про охорону культурної спадщини

Закон про банки

Закон про захист економічної конкуренції

Закон України від 16 липня 1999 р № 997-XIV "Про концесії" Закон України від 16 липня 1999 р № 1007-XIV "Про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людині" Закон України від 15 вересня 1999 р. № 1045-XIV "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності"

Закон України від 23 вересня 1999 р. № 1105-XIV "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" Закон України від 20 жовтня

1999 p. № 1172-XIV "Про транзитвантажів"

Закон України від 22 лютого

2000 р. № 1490-ІП "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти"

Закон України від 23 березня 2000 р. № 1587-Ш "Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм" в редакції Закону від 10 липня 2003 р.

Закон України від 6 квітня 2000 р. № 1644-Ш "Про перевезення небезпечних вантажів" Закон України від 20 квітня 2000 р. № 1682-ІП "Про природні монополії"

Закон України від 1 червня 2000 р. № 1775-ІН "Про ліцензування певних видів господарської діяльності"

Закон України від 8 червня 2000 р. № 1805-Ш "Про охорону культурної спадщини" Закон України від 7 грудня 2000 р. № 2121-ІН "Про банки і банківську діяльність"

Закон України від 11 січня 2001 р. № 2210-ІН "Про захист економічної конкуренції"

Закон про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням

Закон про інститути спільного інвестування

Закон про платіжні системи та переказ грошей в Україні

Закон про обіг векселів в Україні

Закон про фінансові послуги

Закон про нафту і газ

Закон про визнання та виконання рішень іноземних судів

Закон про кредитні спілки

Закон про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів

Закон про особисте селянське господарство

Закон про державну реєстрацію

Закон про електронні документи

Закон

Закон про електронний цифровий підпис

про іпотеку

Закон України від 18 січня 2001 р. № 2240-ПІ "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами,зумовленими народженням та похованням"

Закон України від 15 березня 2001 р. № 2299-ІН "Про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди)"

Закон України від 5 квітня 2001 р. № 2346-Ш "Про платіжні системи та переказ грошей в Україні" Закон України від 5 квітня 2001 р. № 2374-Ш "Про обіг векселів в Україні"

Закон України від 12 липня 2001 р. № 2664-ІІІ "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" Закон України від 12 липня 2001 р. № 2665-Ш "Про нафту і газ" Закон України від 29 листопада

2001 р. № 2860-Ш "Про визнання та виконання в Україні рішень іноземних судів"

Закон України від 20 грудня 2001 р. № 2908-Ш "Про кредитні спілки" Закон України від 28 листопада

2002 р. № 249-IV "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержанихзлочинним шляхом"

Закон України від 15 травня 2003 р. № 742-IV "Про особисте селянське господарство" Закон України від 15 травня 2003 р. № 755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців" Закон України від 22 травня 2003 р. № 851 -IV "Про електронні документи та електронний документообіг" Закон України від 22 травня

2003 p. № 852-IV "Про електронний цифровий підпис"

Закон України від 5 червня 2003 р. № 898-IV "Про іпотеку"

Закон про фермерське господарство

Закон про іпотечне кредитування

Закон про кооперацію

Закон про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень

Закон про телекомунікації

Закон про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень

Декрет Кабінету Міністрів України "Про управління майном, що є у загальнодержавній власності"

Декрет Кабінету Міністрів України "Про впорядкування діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, створених за участю державних підприємств"

Декрет Кабінету Міністрів України "Про систему валютного регулювання і валютного контролю"

Указ Президента України про порядок переміни громадянами прізвищ

Тимчасове положення про правову охорону об'єктів промислової власності та раціоналізаторських пропозицій

Указ Президента України про збільшення неоподатковуваного мінімуму доходів громадян

Закон України від 19 червня 2003 p. № 973-iV "Про фермерське господарство" Закон України від 19 червня 2003 p. № 979-IV "Про іпотечне кредитування"

Закон України від 10 липня 2003 р. № 1087-fV "Про кооперацію" Закон України від 18 листопада 2003 p. № 1255-IV "Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень" Закон України від 18 листопада 2003 р. № 1280-IV "Про телекомунікації"

Закон України від 1 липня 2004 р. № 1952-IV "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень" Декрет Кабінету Міністрів України від 15 грудня 1992 р. №8-92 "Про управління майном, що є у загальнодержавній власності" Декрет Кабінету Міністрів України від 31 грудня 1992 р. № 24-92 "Про впорядкування діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, створених за участю державних підприємств" Декрет Кабінету Міністрів України від 19 лютого 1993 р. № 15-93 "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" Указ Президента України від 31 грудня 1991 р. № 23 "Про порядок переміни громадянами України прізвищ, імен та по батькові"

Тимчасове положення про правову охорону об'єктів промислової власності та раціоналізаторських пропозицій в Україні, затв. Указом Президента України від 18 вересня 1992 р. № 479/92

Указ Президента України від 13 вересня 1994 р. № 519/94 "Про збільшення неоподатковуваного мінімуму та ставки прогресивного оподаткування доходів громадян"

Указ Президента України про облік окремих видів зовнішньоекономічних договорів (контрактів) в Україні

Положення про порядок реєстрації окремих видів зовнішньоекономічних договорів (контрактів)

Указ Президента України про систему центральних органів виконавчої влади

Указ Президента України "Про додаткові заходи щодо поліпшення медичної допомоги населенню України"

Указ Президента України "Про Концепцію розвитку охорони здоров'я населення України"

Указ Президента України про заходи щодо створення єдиної системи державної реєстрації земельних ділянок, нерухомого майна

Постанова ВР "Про порядок тимчасової дії на території України окремих актів законодавства Союзу РСР"

Постанова ВР "Про право власності на окремі види майна"

Постанова ВР "Про страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів"

Положення про фірму

Указ Президента України від 7 листопада 1994 р. № 659/94 "Про облік окремих видів зовнішньоекономічних договорів (контрактів) в Україні"

Положення про порядок реєстрації окремих видів зовнішньоекономічних договорів (контрактів), затв. Указом Президента України від 7 листопада 1994 р. № 659/94 Указ Президента України від 15 грудня 1999 р. № 1572/99 "Про систему центральних органів виконавчої влади"

Указ Президента України від 8 серпня 2000 р. № 963/2000 "Про додаткові заходи щодо поліпшення медичної допомоги населенню України".

Указ Президента України від 7 грудня 2000 р. № 1313/2000 "Про Концепцію розвитку охорони здоров'я населення України" Указ Президента України від 17 лютого 2003 р. № 134/2003 "Про заходи щодо створення єдиної системи державної реєстрації земельних ділянок, нерухомого майна та прав на них у складі державного земельного кадастру"

Постанова Верховної Ради України від 12 вересня 1991 р. № 1545-ХП "Про порядок тимчасової дії на території України окремих актів законодавства Союзу РСР"

Постанова Верховної Ради України від 17 червня 1992 р. № 2471-XII "Про право власності на окремі види майна" Постанова Верховної Ради України від 28 грудня 1994 р. № 333/94-ВР "Про страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів" Положення про фірму, затв. постановою Центрального Виконавчого Комітету Союзу РСР, Ради Народних Комісарів Союзу РСР від 22 червня 1927 р.

Статут внутрішнього водного транспорту

Статут залізниць СРСР - •

Статут автомобільного транспорту

Правила обліку громадян

Положення про поставки продукції виробничо-технічного призначення

Положення про поставки товарів народного споживання

Постанова Кабінету Міністрів України "Про державну реєстрацію науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт і дисертацій"

Правила користування приміщеннями житлових будинків

Положення про порядок розгляду клопотань про переміну громадянами України прізвищ

Статут внутрішнього водного транспорту Союзу РСР, затв. постановою Ради Міністрів Союзу РСР від 15 жовтня 1955 р. № 1801 Статут залізниць Союзу РСР, затв. постановою Ради Міністрів Союзу РСР від 6 квітня 1964 р № 270

Статут автомобільного транспорту Української РСР, затв. постановою Ради Міністрів Української РСР від 27 червня 1969 р. № 401

Правила обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР, затв. постановою Ради Міністрів Української РСР і Укр-профради від 11 грудня 1984 р. № 470

Положення про поставки продукції виробничо-технічного призначення, затв. постановою Ради Міністрів СРСР від 25 липня 1988 р. № 888

Положення про поставки товарів народного споживання, затв. постановою Ради Міністрів СРСР від 25 липня 1988 р. № 888 Постанова Кабінету Міністрів України від 31 березня 1992 р. № 162 "Про державну реєстрацію науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт і дисертацій"

Правила користування приміщеннями житлових будинків і прибудинковими територіями, затв. постановою Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 1992 р. № 572

Положення про порядок розгляду клопотань про переміну громадянами України прізвищ, імен, по батькові, затв. постановою Кабінету Міністрів України від 27 березня 1993 р. № 233

Тимчасове положення про місячне планування та організацію перевезень експортних, імпортних і транзитних вантажів залізничним, морським та річковим транспортом

Тимчасове положення з питань кооперованих поставок

Правила здійснення транспортно-експедиційної діяльності

Постанова Кабінету Міністрів України "Про реалізацію окремих положень Закону України "Про захист прав споживачів"

Перелік товарів належної якості, що не підлягають обміну (поверненню)

Порядок заняття торговельною діяльністю







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 393. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Меры безопасности при обращении с оружием и боеприпасами 64. Получение (сдача) оружия и боеприпасов для проведения стрельб осуществляется в установленном порядке[1]. 65. Безопасность при проведении стрельб обеспечивается...

Весы настольные циферблатные Весы настольные циферблатные РН-10Ц13 (рис.3.1) выпускаются с наибольшими пределами взвешивания 2...

Хронометражно-табличная методика определения суточного расхода энергии студента Цель: познакомиться с хронометражно-табличным методом опреде­ления суточного расхода энергии...

Эффективность управления. Общие понятия о сущности и критериях эффективности. Эффективность управления – это экономическая категория, отражающая вклад управленческой деятельности в конечный результат работы организации...

Мотивационная сфера личности, ее структура. Потребности и мотивы. Потребности и мотивы, их роль в организации деятельности...

Классификация ИС по признаку структурированности задач Так как основное назначение ИС – автоматизировать информационные процессы для решения определенных задач, то одна из основных классификаций – это классификация ИС по степени структурированности задач...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия