Студопедия — Організація бойової підготовки
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Організація бойової підготовки






Бойова і гуманітарна підготовка організується і проводиться на підставі наказів і директив Міністра Оборони України, заступника Міністра Оборони з гуманітарних питань, організаційних вказівок по бойовій підготовці Сухопутних Військ, наказу командуючого ОК, статутів, настанов, програми бойової підготовки механізованих і танкових підрозділів і планів бойової і гуманітарної підготовки старших командирів (начальників).

Програма розроблена на півтора роки служби солдата (сержанта) і розрахована на чотири періоди навчання. На бойову і гуманітарну підготовку виділяється:

- для механізованих підрозділів частин повного складу: у першому періоді навчання 20–22, у другому, третьому і четвертому періодах по 18–20 навчальних днів на місяць;

- для механізованих підрозділів частин скороченого складу: у першому періоді навчання в перші два місяця по 20, а в наступні місяці першого періоду і надалі (у другому, третьому і четвертому періодах) по 10 навчальних днів на місяць.

Тривалість навчального дня — 6 год., навчальної години — 50 хв. При проведенні навчань, стрільб, занять по водінню, а також інших занять, зв'язаних з виходом у навчальні центри, тривалість навчального дня не регламентується.

Час після закінчення кожного періоду навчання і до початку наступного періоду (навчального року) приділяється: для відпрацьовування менш засвоєних тем з підрозділами; на проведення учбово-методичних зборів, удосконалення початкової підготовки молодого поповнення; переводу техніки, озброєння на режим сезонної експлуатації і розвиток учбово-матеріальної бази.

Для підрозділів, що займаються по третьому і четвертому періодах, передбачається резерв часу, якій може бути використаний для виконання ними господарських робіт у частині. Підрозділи, які займаються по першому періоду, звільняються від несення вартової служби, господарських і інших робіт обов'язково протягом перших двох місяців, а по можливості і до кінця періоду навчання. Парково-господарські дні з ними проводяться два дні на місяць.

Підготовка особового складу проводиться переважно в полі, при озброєнні і бойовій техніці. Не менш 30% усіх польових занять повинне проводитися вночі.

До кінця першого року служби передбачається підготовка фахівця 2-го класу, на другому році служби — фахівця 1-го класу.

Удосконалювання початкової підготовки молодого поповнення проводиться з дня прибуття його в частину і до початку періоду навчання.

Одиночна підготовка молодих солдатів проводиться з початком першого періоду навчання тривалістю два місяці. У підрозділах на БМП у цей час організується роздільне навчання, у ході якого поряд з одиночною підготовкою молодих солдатів удосконалюються навички навідників-операторів і механіків-водіїв, що прибули з навчального підрозділу.

У процесі одиночної підготовки молоді солдати повинні зрозуміти сутність і значення служби в Збройних Силах як почесного обов'язку громадянина України. Їм роз'ясняється, що військові статути є законом, а точне і беззаперечне виконання їхніх вимог — священним обов'язком кожного військовослужбовця.

У результаті навчання молоді солдати повинні вміти: тактично грамотно і вміло діяти в бою; уражати з автомата з місця нерухомі цілі, цілі що з'являються і рухомі цілі; використовувати засоби захисту і захисні властивості місцевості і споруджень; надавати першу медичну допомогу; виконувати обов'язки днювального роти і вартового, а також стройові прийоми без зброї і зі зброєю.

Бойове злагодження підрозділів проводиться після одиночної підготовки і про­довжується протягом усієї служби військовослужбовця. Воно досягається в ході тактичних навчань і занять, стрілецьких тренувань, стрільб, водіння й інших занять, на яких солдати навчаються виконувати свої обов'язки в складі штатного підрозділу в польових умовах.

Основу польової виучки і бойового злагодження підрозділів складає тактична підготовка. Їй повинне підкорятися вивчення всіх предметів навчання.

Головна увага приділяється високій якості бойової підготовки, що досягається:

- цілеспрямованим проведенням командирської і методичної підготовки офіцерів і сержантів;

- інтенсифікацією навчального процесу, пошуком і впровадженням більш якісних форм і методів навчання;

- удосконаленням стилю і методів роботи з посібника бойової підготовки, особистою відповідальністю командира за організацію і проведення кожного заняття і навчання на високому рівні.

Командирська і методична підготовка сержантів організується і проводиться на командирських зборах, заняттях, інструктажах, а удосконалюється на тактичних навчаннях і заняттях з особовим складом.

Командирська підготовка проводиться на командирських зборах (заняттях) два дня на місяць (перший день — 8 год., а другий — 6 год.) у масштабі батальйону, а з малочисельними категоріями, (командири відділень АГС, ПТУР, зенітних) один день занять у батальйоні, а другий у масштабі частини за фахом. На цих заняттях удосконалюються навички сержантів в організації бою на місцевості і керуванні відділенням і вогнем у бою, знання штатної техніки й озброєння й уміння використовувати їх при веденні бою, а також проводиться навчання виконанню прийомів і дій в обсязі своїх функціональних обов'язків, проведенню виховної роботи з підлеглими і виконанню вимог статутів у повсякденній діяльності. Теми і зміст командирських зборів (занять) визначені програмою бойової підготовки.

Методична підготовка проводиться на учбово-методичних зборах, інструкторсько-методичних заняттях і інструктажах.

Учбово-методичні збори проводяться перед початком періоду навчання тривалістю 3–5 днів у батальйоні (частини). Зміст зборів визначається командиром частини. У результаті зборів встановлюються єдині методи проведення занять по найбільш складних темах тактичної, вогневої, стройової підготовки й інших предметів навчання; сержанти опановують передові форми і методи навчання і виховання підлеглих, вивчають рекомендації з найбільш ефективного використання навчального часу й учбово-матеріальної бази.

Інструкторсько-методичні заняття плануються в ротному розкладі занять і проводяться перед відпрацьовуванням кожної нової теми, по якій сержанти будуть проводити заняття з підлеглими. На них сержанти виступають у ролі тих, яких навчають, одержують практику в проведенні занять, а також беруть участь у розборі, проведеному керівником.

Інструктажі проводяться командирами взводів і рот напередодні занять. На них даються вказівки про методику і порядок проведення майбутнього заняття, використання учбово-матеріальної бази; рекомендації з організації змагання з задач і нормативів, а також перевіряється готовність сержантів до занять.

Командирська підготовка офіцерів організується і проводиться на підставі програми командирської підготовки.

У програмі передбачено 70% усього навчального часу на заняття в полі і на техніку (при озброєнні) і не менш 20% занять по тактичній, вогневій підготовці і водінню проводити вночі. Основними формами навчання є групові вправи, тактичні літучки, практичні і методичні заняття.

Самостійна підготовка є однією з важливих форм професійної підготовки офіцерів. Вона проводиться у встановлені дні і години, передбачені розпорядком дня. Крім самостійного вивчення літератури офіцерам на період навчання визначаються індивідуальні завдання по розробці лекцій, рефератів, методичних розробок, планів проведення навчань, окремих занять і інших навчальних матеріалів.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 1779. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Понятие о синдроме нарушения бронхиальной проходимости и его клинические проявления Синдром нарушения бронхиальной проходимости (бронхообструктивный синдром) – это патологическое состояние...

Опухоли яичников в детском и подростковом возрасте Опухоли яичников занимают первое место в структуре опухолей половой системы у девочек и встречаются в возрасте 10 – 16 лет и в период полового созревания...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Методика обучения письму и письменной речи на иностранном языке в средней школе. Различают письмо и письменную речь. Письмо – объект овладения графической и орфографической системами иностранного языка для фиксации языкового и речевого материала...

Классификация холодных блюд и закусок. Урок №2 Тема: Холодные блюда и закуски. Значение холодных блюд и закусок. Классификация холодных блюд и закусок. Кулинарная обработка продуктов...

ТЕРМОДИНАМИКА БИОЛОГИЧЕСКИХ СИСТЕМ. 1. Особенности термодинамического метода изучения биологических систем. Основные понятия термодинамики. Термодинамикой называется раздел физики...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия