Студопедия — Техніку безпеки при експлуатації балонів.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Техніку безпеки при експлуатації балонів.






1. Зовнішня поверхня балонів має бути пофарбована (кисень медичний – голубий колір), мати напис (текст – кисень медичний), колір напису – чорний.

2. Термін зберігання балонів установлюється особою, яка здійснює їх перевірку, але не більше 2 років.

Експлуатація балонів. При експлуатації балонів забороняється повністю використовувати газ, який у них знаходиться (залишковий тиск газу має бути 0,05 МПа – 0,5 кгс/см кв.

Балони з газом можуть зберігатись як у спеціальних приміщеннях, так і на відкритому повітрі (але захищені від атмосферних опадів і сонячних променів).

Балони з газм у приміщенні мають знаходитись на відстані не менше ніж 1 м від радіаторів опалення, не менше ніж 5 м – від джерела тепла з відкритим вогнем.

Наповнені балони мають зберігатися у вертикальному положенні (у спеціально обладнених гніздах, клітках або огороджені бар'єром).

Склади для балонів, наповнених газом, повинні мати природну або штучну вентиляцію. Склади повинні розташовувати у зоні, захищеній від ураження блискавкою.

Перевезення наповнених балонів потрібно здійснювати на ресорному транспорті або на автокарах у горизонтальному положенні, обов'язково з прокладками між балонами (дерев'яні бруси з вирізаними гніздами для балонів, а також мотузкові чи гумові кільця завтовшки не менше 25 мм – по 2 кільця на балон).

Відповіді на питання для самоконтролю.

1.Операційний блок (ОБ) – це комплекс спеціально обладнаних приміщень, призначених для проведення хірургічних операцій.

2. ОБ мають відповідати таким вимога: достатність кубатури, освітлення, зручність для прибирання та миття. Покривні матеріали приміщень – бути стійкими до багаторазової дезінфекції хімічними антисептиками та ультрафіолетовими променями. Опалення і вентиляція мають забезпечувати оптимальні умови для роботи персоналу та здоров'я хворих,обладнання – відповідати сучасним вимогам хірургії та анестезіології і за можливості знаходитись за межами операційної зали.

3. Розташування і взаємозв’язок приміщень ОБ, особливості роботи персоналу визначаються насамперед вимогам асептики. Цим зумовлений розподіл ОБ на зони з різними режимами роботи.

4. Зона відділяється від третьої коридором. Межу між зонами визначають червоною лінією на підлозі.

5. Операційний стіл встановлюють перпендикулярно до вікна.

6. Освітлення дублюється також аварійною мережею з живленням від акумуляторів з автоматичним вмиканням.

7. Використання вибуховонебезпечних наркозних сумішей, робота з газами під високим тиском, застосування під час анестезії великої кількості електроприладів роблять реальну небезпеку вибухів і пожеж в операційній. Тому всі приміщення операційних є вибухо- та пожежонебезпечними.

8. Прибирання операційного блока здійснюється вологим способом. Щодня зранку перед операцією з горизонтальних поверхонь (столи, підлога) вологою ганчіркою прибирають пил. Поточне прибирання проводять під час операції (збирають серветки, що впали на підлогу, тампони, протирають забруднену підлогу). Після операції прибирають весь невикористаний матеріал та інструменти, обробляють антисептиком клейонки операційних столів. Заключне прибирання проводять після усіх операцій (миття підлоги, дезінфекція меблів із вмиканням на годину бактерицидних ламп). Генеральне прибирання проводиться наприкінці робочого тижня: стелю, підлогу, стіни, вікна миють зі шлангів гарячою водою з милом і антисептиком. Після висушування і протирання насухо включають на 12-24 год бактерицидні лампи.

9. Див. 2.Протиепідемічний режим і особиста гігієна персоналу. №2

10. Перед початком наркозу потрібно перевірити персонал на наявність електростатичного заряду. Для його усунення кожен повинен заземлити себе шляхом торкання до металевого предмета. У разі виникнення електростатичного заряду потрібно негайно вийти з операційної для усунення причин його накопичення (замінити взуття чи одяг).

11. Див. 3.Запобігання пожежам і вибухам. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях.№2

12. Див. 3.Запобігання пожежам і вибухам. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях.№3

13. Балони розробляють і виготовлюють за нормативною документацією, узгодженою з Державним комітетом з нагляду за охороною праці.Експлуатація балонів ведеться відповідно до вимог "Правил обладнання і безпечної експлуатації ємностей, які знаходяться під тиском". Балони обслуговують спеціалісти, що пройшли відповідне навчання і мають посвідчення. Зовнішня поверхня балонів має бути пофарбована (кисень медичний – голубий колір), мати напис (текст – кисень медичний), колір напису – чорний.

14. Балони з газом можуть зберігатись як у спеціальних приміщеннях, так і на відкритому повітрі (але захищені від атмосферних опадів і сонячних променів).

Балони з газм у приміщенні мають знаходитись на відстані не менше ніж 1 м від радіаторів опалення, не менше ніж 5 м – від джерела тепла з відкритим вогнем.

Наповнені балони мають зберігатися у вертикальному положенні (у спеціально обладнених гніздах, клітках або огороджені бар'єром).

15. Термін зберігання балонів установлюється особою, яка здійснює їх перевірку, але не більше 2 років.

16. Експлуатація балонів. При експлуатації балонів забороняється повністю використовувати газ, який у них знаходиться (залишковий тиск газу має бути 0,05 МПа – 0,5 кгс/см кв.

 

 







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 802. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

ПУНКЦИЯ И КАТЕТЕРИЗАЦИЯ ПОДКЛЮЧИЧНОЙ ВЕНЫ   Пункцию и катетеризацию подключичной вены обычно производит хирург или анестезиолог, иногда — специально обученный терапевт...

Ситуация 26. ПРОВЕРЕНО МИНЗДРАВОМ   Станислав Свердлов закончил российско-американский факультет менеджмента Томского государственного университета...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Общая и профессиональная культура педагога: сущность, специфика, взаимосвязь Педагогическая культура- часть общечеловеческих культуры, в которой запечатлил духовные и материальные ценности образования и воспитания, осуществляя образовательно-воспитательный процесс...

Устройство рабочих органов мясорубки Независимо от марки мясорубки и её технических характеристик, все они имеют принципиально одинаковые устройства...

Ведение учета результатов боевой подготовки в роте и во взводе Содержание журнала учета боевой подготовки во взводе. Учет результатов боевой подготовки - есть отражение количественных и качественных показателей выполнения планов подготовки соединений...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.025 сек.) русская версия | украинская версия