Студопедия — Зразки типових завдань поточного контролю
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Зразки типових завдань поточного контролю






Поточний контроль на практичних заняттях здійснюється при вирішенні практичних завдань.

Завдання 1. У жовтні 2012 року Петрова В.І. звернулася до адвоката за консультацією. Вона зазначила, що її колишній чоловік – Петров К.М. на підставі рішення суду зобов'язаний сплачувати аліменти на утримання дітей у розмірі 500 грн. щомісячно, починаючи з 17 лютого 2005 року. Проте Петров К.М. аліменти на утримання дітей і заборгованість, що утворилася, не сплачує. Петрова В.І. просить адвоката скласти позовну заяву і стягнути з колишнього чоловіка на її користь неустойку (пеню).

Вона надала адвокатові довідку з відділу державної виконавчої служби К-го районного управління юстиції м. Донецька про заборгованість за аліментами, в якій зазначено, що сума заборгованості складається:

Лютий 2009 р. – 500 грн.; Квітень 2011 р. – 500 грн.; Травень 2011 р. – 500грн.; Липень 2011 р. – 500 грн.; Травень 2012 року – 500 грн.; Червень 2012 р. – 500грн.; Липень 2012 р. – 500 грн.; Серпень 2012 р. – 500 грн.; Вересень 2012 р. – 500 грн.

Дайте консультацію Петровій В.І. Визначте розмір заборгованості за аліментами та розмір неустойки за прострочення сплати аліментів.

 

Завдання 2. У лютому 2012 року Міністерство юстиції України звернулося до суду з позовом в інтересах громадянина Німеччини Р. до П. про забезпечення повернення малолітньої дитини до держави Німеччина із тих підстав, що М., *** року народження, є сином Р. й громадянки України П. Відповідачка незаконно утримує дитину на території України та відмовляється повернути її до місця постійного проживання − м. Мюнхену в Німеччині.

Р. на підставі Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей звернувся до Міністерства юстиції України із заявою про повернення дитини. П. добровільно відмовилася повернути дитину до Німеччини, тому, посилаючись на вищевказану Конвенцію, Міністерство юстиції України просило задовольнити позов.

Рішенням М-кого районного суду м. Одеси, залишеним без змін ухвалою колегії суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Одеської області, у задоволенні позову Міністерства юстиції України в інтересах громадянина Німеччини Р. відмовлено. М-кий районний суд м. Одеси встановив, що 27 грудня 2007 року Р. та П. із малолітнім сином М. прибули до м. Одеси та проживали разом до 20 січня 2010 року за адресою: ***. Р. за власним бажанням залишив відповідачку та дитину проживати в Україні та надав мовчазну згоду на утримання сина М. лише матір’ю, а з 20 січня 2010 року він не піклується про дитину. Суд дійшов висновку про наявність підстав для відмови у видачі розпорядження про повернення дитини.

У касаційній скарзі Міністерство юстиції України просить скасувати ухвалені у справі судові рішення та ухвалити нове рішення, яким позов задовольнити, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.

У чому особливості розгляду таких спорів між батьками дитини? Чи підлягає касаційна скарга задоволенню?

Зразки типових завдань підсумкового контролю

Підсумковий модульний контроль (залікова модульна робота 1) проводиться за тестами.

Зразки тестових завдань

1. Наведіть ознаки, які застосовуються при визначенні поняття «член сім’ї»:

а) ___________________________________________________________

б) ___________________________________________________________

в) ___________________________________________________________

 

2. Наведіть приклади рішень Європейського суду з прав людини, які є джерелами сімейного права України:

а) ___________________________________________________________

б)___________________________________________________________

 

3. Вставте пропущене: при розгляді справ про встановлення батьківства щодо дитини, яка народилася до 1 січня 2004 р., необхідно застосовувати відповідні норми _________________________________, беручи до уваги всі докази, що достовірно підтверджують визнання відповідачем батьківства, в їх сукупності, зокрема,

а) ___________________________________________________________

б) ___________________________________________________________

в) ___________________________________________________________

 


12. Розподіл балів, які отримують студенти

Система оцінювання знань студентів денної форми навчання

з дисципліни «Проблеми сімейного права» за 100-бальною шкалою

для складання заліку

Поточний контроль (max 100 балів) Сума балів за заліковий модуль 1
Заліковий модуль 1
Організаційно-навчальна робота студентів в аудиторії Індивідуальна робота Самостійна робота Залікова модульна робота 1
         

Шкала оцінювання: національна та ECTS

Сума балів за всі види навчальної діяльності Оцінка ECTS Оцінка за національною шкалою для заліку
90 - 100 A зараховано
80-89 B зараховано
70-79 C зараховано
60-69 D зараховано
50-59 E зараховано
30-49 FX незараховано
0-29 F незараховано

Поточний контроль оцінюється максимально в 100 балів. Складається із залікового модуля 1.

Заліковий модуль 1 оцінюється за наступними показниками:

· організаційно-навчальна робота студента в аудиторії;

· індивідуальна робота;

· самостійна робота;

· залікова модульна робота 1.

Максимальна кількість балів, яку може набрати студент за заліковий модуль 1, складає 100 балів, з яких

· за організаційно-навчальну роботу в аудиторії – 30 балів максимально;

· за індивідуальну роботу – 20 балів максимально;

· за самостійну роботу – 20 балів максимально;

· за залікову модульну роботу 1 – 40 балів максимально.

Організаційно-навчальна робота студентів в аудиторії повинна оцінюватися з урахуванням наступних критеріїв:

- участь на практичних заняттях (виступи, доповнення, доповіді тощо);

- відвідування лекційних занять.

Оцінювання організаційно-навчальної роботи студентів в аудиторії за практичне заняття:

Бали Оцінка
5 балів  
4 бали  
3 бали  
0 балів  

 

Студенти, які набрали за поточний і підсумковий модульний контроль менше 50 балів, вважаються такими, що одержали незадовільну оцінку, і мають право складати залік у формі контролю знань за модулями.

Повторне складання заліку з кожної дисципліни дозволяється двічі: перший раз викладачу, другий – комісії.

Оцінка складається як сумарна кількість балів, одержана за складання заліку у формі контролю знань за модулями та різні види діяльності студента з дисципліни. Студент отримує залік, якщо він набрав не менше 50 балів.

 

Критерії оцінювання знань студентів на практичних заняттях

Оцінка «відмінно» виставляється студенту, який вирішив практичні завдання, обґрунтовуючи власну позицію, показав всебічні та глибокі знання передбаченого програмою матеріалу, законодавства, судової (адміністративної, нотаріальної тощо) практики, рекомендованої програмою курсу, проявив творчі здібності в розумінні, викладенні та використанні програмного матеріалу.

Оцінка «добре» виставляється студенту, який вирішив практичні завдання, показав повне знання передбаченого програмою матеріалу, засвоїв основну літературу, рекомендовану програмою курсу, виявив стабільний характер знань і здібності до їх самостійного заповнення та оновлення в ході практичної діяльності.

Оцінка «задовільно» виставляється студенту, який вирішив не всі практичні завдання, показав знання основного матеріалу в обсязі програми курсу, необхідному для майбутньої роботи, знайомому з основною літературою, рекомендованою програмою курсу, проте припустився неточностей у відповіді або показав поверхневе знання матеріалу. Ця оцінка виставляється і у разі недостатньо аргументованого викладення матеріалу, недостатньо чітко і послідовно висловленої відповіді.

Оцінка «незадовільно» виставляється студенту, який не вирішив практичні завдання, виявив істотні прогалини у знанні основного програмного матеріалу, що виражається у незнанні основних понять та положень навчального курсу, в невмінні пов’язати теоретичний матеріал з прикладами з чинного законодавства, юридичної практики, що свідчить про непідготовленість студента до професійної діяльності за спеціальністю 8.03040101 «Правознавство»







Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 441. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Кран машиниста усл. № 394 – назначение и устройство Кран машиниста условный номер 394 предназначен для управления тормозами поезда...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Классификация ИС по признаку структурированности задач Так как основное назначение ИС – автоматизировать информационные процессы для решения определенных задач, то одна из основных классификаций – это классификация ИС по степени структурированности задач...

Внешняя политика России 1894- 1917 гг. Внешнюю политику Николая II и первый период его царствования определяли, по меньшей мере три важных фактора...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия