Студопедия — Про судоустрій України: Закон України від 7 лютого 2002р. //Відомості Верховної Ради України. – 2002. – № 27-28. – Ст. 180.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Про судоустрій України: Закон України від 7 лютого 2002р. //Відомості Верховної Ради України. – 2002. – № 27-28. – Ст. 180.






(витяг)

Стаття 59. Професійні судді

4. Не можуть бути рекомендовані на посаду професійного судді громадяни:

3) щодо яких провадиться дізнання, досудове слідство чи судовий розгляд кримінальної справи або які мають не зняту чи не погашену судимість.

Стаття 66. Вимоги до народних засідателів

2.Не підлягають включенню до списків народних засідателів громадяни:

3) щодо яких провадиться дізнання, досудове слідство чи судовий розгляд кримінальної справи або які мають не зняту чи не погашену судимість;

Стаття 69. Вимоги до присяжних

2. Не можуть бути присяжними особи, зазначені в частині другій статті 66 цього Закону.

 

Про статус депутатів місцевих рад: Закон України від 11 липня 2002р. //Відомості Верховної Ради України. – 2002. – № 40. – Ст. 290.

(витяг)

Стаття 5. Дострокове припинення повноважень депутата місцевої ради

1. Повноваження депутата місцевої ради припиняються достроково за наявності перелічених підстав, засвідчених офіційними документами, без прийняття рішення відповідної ради у разі:

6) набрання законної сили обвинувальним вироком суду, за яким його засуджено до позбавлення волі;

 

2. Повноваження депутата місцевої ради можуть припинятися достроково також за рішенням відповідної ради у зв'язку:

1) з набранням законної сили обвинувальним вироком суду, за яким його засуджено до покарання, не пов'язаного з позбавленням волі;

Положення про порядок і умови виконання в Українській РСР кримінальних покарань, не зв’язаних із заходами виправно-трудового впливу на засуджених: затверджене Указом Президії Верховної Ради УРСР від 22 червня 1984р. //Відомості Верховної Ради УРСР. – 1984. – № 27. – Ст. 511.

(витяг)

Стаття 1. Законодавство про виконання покарань, не зв’язаних із заходами виправно-трудового впливу на засуджених

....

Цим Положенням визначаються порядок і умови виконання покарань у вигляді позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю, штрафу,..., конфіскації майна, позбавлення військового або спеціального звання....

Стаття 2. Підстава виконання покарання

Підставою виконання покарань, перелічених у статті 1 цього Положення, є вирок суду, що набрав законної сили.

....

Стаття 26. Закінчення виконавчих дій

Після передачі конфіскованого майна фінансовим органам виконавчий лист з відміткою про виконання вироку про конфіскацію майна повертається суду, який постановив вирок.

Фінансові органи передають суду, який постановив вирок, відомості, що підтверджують виконання вироку в частині конфіскації майна.

Стаття 27. Звернення до виконання вироку про позбавлення військового або спеціального звання і дії органів, що присвоїли ці звання

Суд, який постановив вирок про позбавлення засудженого військового або спеціального звання, надсилає копію вироку після набрання ним законної сили органові, що присвоїв звання.

Після одержання копії вироку, яким засудженого позбавлено військового або спеціального звання, орган, що присвоїв це звання, вносить у встановленому порядку до відповідних документів запис про позбавлення засудженого звання і вживає заходів до позбавлення його всіх прав і пільг, зв’язаних з цим званням, про що повідомляє суду.

Про порядок введення в дію Закону України “Про скасування кримінальних покарань у вигляді заслання і вислання”: Постанова Верховної Ради України від 6 березня 1992р. //Відомості Верховної Ради України. – 1992. – № 23. – Ст. 338.

(витяг)

3. Зняти судимість з осіб у частині засудження їх за статтями Кримінального кодексу Української РСР, за якими їм було призначено як основне покарання заслання чи вислання.

Про звільнення від покарання осіб, засуджених за ухилення від чергового призову на дійсну військову службу за релігійними переконаннями: Постанова Верховної Ради України від 11 березня 1992р. //Відомості Верховної Ради України. – 1992. – № 23. – Ст. 341.

(витяг)

1. Враховуючи, що відповідно до Закону України “Про альтернативну (невійськову) службу” громадяни України можуть проходити альтернативну службу замість військової, коли релігійні переконання перешкоджають їм проходити військову службу, звільнити від відбуття покарання осіб, засуджених судами України до прийняття цього Закону за ухилення від чергового призову на дійсну військову службу за релігійними переконаннями (частини перша і друга статті 72 Кримінального кодексу Української РСР) із зняттям з них судимості.

....

 

Про порядок застосування Закону України “Про внесення змін і доповнень до Кримінального, Кримінально-процесуального кодексів Української РСР, Кодексу Української РСР про адміністративні правопорушення та Митного кодексу України”: Постанова Верховної Ради України від 7 липня 1992р. //Відомості Верховної Ради України. – 1992. – № 35. – Ст. 512.

(витяг)

1. Звільнити від відбування покарання із зняттям судимості осіб, засуджених за статтями 61, 621, 64, 65, і 1911 Кримінального кодексу України, та осіб, засуджених за статтею 70 цього Кодексу, якщо об¢єктом вчиненої ними контрабанди була гладкоствольна мисливська зброя і бойові припаси до неї.

Про спеціальні звання, форменний одяг та знаки розрізнення в органах внутрішніх справ України: Постанова Верховної Ради України від 22 квітня 1993р. //Відомості Верховної Ради України. – 1993. – № 22. – Ст. 234.

(витяг)

4. Поширити дію частини третьої статті 16, статей 17 і 18, частини першої статті 19 Закону України “Про міліцію” на начальницький і рядовий склад органів внутрішніх справ.

....

 

Положення про дисциплінарний батальйон у Збройних Силах України: затверджене Указом Президента України від 5 квітня 1994р. № 139 //Збірник Указів Президента України. – Випуск 2. – К., 1994. – С. 40-56.

(витяг)

13.....

Срок відбування покарання в дисциплінарному батальйоні обчислюється з моменту, зазначеного у вироку, з урахуванням відповідно до статті 47* Кримінального кодексу України часу попереднього ув’язнення.

14. До дисциплінарного батальйону засудженого направляють після набрання вироком законної сили.

....

35.....

В окремих випадках засудженим може бути дозволено короткострокові виїзди за межі дисциплінарного батальйону на строк не більш як сім діб, не включаючи часу, необхідного для проїзду в обидва кінці, у зв’язку з винятковими особистими обставинами: смерть або тяжка хвороба близького родича, яка загрожує життю хворого; стихійне лихо, яке завдало значної матеріальної шкоди засудженому або його сім’ї тощо.

.... Час перебування засудженого за межами дисциплінарного батальйону зараховується до строку відбування покарання.

58.....

....

Час перебування на лікуванні в госпіталі зараховується до строку відбування покарання.

59. Засуджених звільняють з дисциплінарного батальйону за таких підстав:

- після відбуття строку покарання, призначеного вироком суду;

- в силу акту амністії;

- у зв’язку з помилуванням;

- у зв’язку з винесенням судом ухвали або постанови про звільнення від відбування покарання через хворобу, умовно-достроково і за іншими підставами, встановленими законом.

65. На засуджених, визнаних військово-лікарською комісією непридатними за станом здоров’я до військової служби зі зняттям з військового обліку або непридатними до військової служби у мирний час, командир дисциплінарного батальйону вносить до суду подання про дострокове звільнення від покарання або заміну невідбутої частини покарання більш м’яким покаранням. Разом з поданням до суду надсилають висновок військово-лікарської комісії та особову справу засудженого. Осіб, щодо яких судом винесено ухвалу про дострокове звільнення від покарання або заміну невідбутої частини покарання більш м’яким покаранням, командир дисциплінарного батальйону достроково звільняє з військової служби і направляє до військового комісаріату або військової частини, звідки вони прибули.

69. Осіб, які відбули покарання у дисциплінарному батальйоні або достроково звільнені з нього, визнають такими, що не мають судимість.

Осіб, звільнених з дисциплінарного батальйону умовно-достроково, такими, що не мають судимість, визнають після закінчення невідбутої частини строку покарання.

Положення про порядок здійснення помилування: затверджене Указом Президента України від 12 квітня 2000р. № 588 із змінами від 20 жовтня 2001р. //Офіційний вісник України. – 2000. – № 15. – Ст. 610; 2001. – № 43. – Ст. 1992.

(витяг)

3. Право на клопотання про помилування має особа, яка:

а) засуджена судом України і відбуває покарання в Україні;

б) засуджена судом іноземної держави і передана для відбування покарання в Україну без умови про незастосування помилування;

в) засуджена в Україні і передана для відбування покарання іноземній державі, якщо відповідна установа цієї держави погодилася визнати і виконати прийняте в Україні рішення про помилування;

г) відбула покарання в Україні.

....

4. Клопотання про помилування може бути подано після набрання вироком законної сили.

....

13. Особа, яку раніше було неодноразово (два і більше разів) засуджено за вчинення умисних злочинів або до якої раніше було застосовано амністію, помилування, умовно-дострокове звільнення від відбування покарання, заміну невідбутої частини покарання більш м'яким, звільнення від відбування покарання з випробуванням, якщо вона до погашення чи зняття судимості знову вчинила умисний злочин, може бути помилувана лише у виняткових випадках.

14. Клопотання про помилування засуджених, які не стали на шлях виправлення, відбули незначну частину призначеного їм строку покарання, а також клопотання осіб, засуджених за особливо тяжкі злочини, вносяться на розгляд Комісії лише за наявності надзвичайних обставин.

....

17. У разі відхилення клопотання про помилування повторне клопотання особи, засудженої за особливо тяжкий злочин, за відсутності нових обставин, що заслуговують на увагу, може бути внесено на розгляд Комісії, як правило, не раніш як через рік, а особи, засудженої за інший злочин, - не раніш як через шість місяців з часу відхилення попереднього клопотання. Повторне клопотання, що надійшло до закінчення цих строків, повертається заявникові з відповідним роз'ясненням.

Про чергові заходи щодо дальшого здійснення адміністративної реформи в Україні: Указ Президента України від 29 травня 2001р. № 345 із змінами від 15 жовтня 2002р. //Офіційний вісник України. – 2001. – № 22. – Ст.; 2002. – № 3. – Ст. 82.

(витяг)

5. Державний секретар Кабінету Міністрів України, державні секретарі міністерств, їх перші заступники та заступники можуть бути звільнені з посад лише в разі... набрання чинності обвинувальним вироком суду щодо них та в інших випадках, передбачених Законом України "Про державну службу".

....

Примірне положення про державного секретаря міністерства: затверджене Указом Президента України від 14 липня 2001р. № 529 із змінами від 15 січня 2002р. //Офіційний вісник України. – 2001. – № 29. – Ст.; 2002. – № 3. – Ст. 82.

(витяг)

11. Державні секретарі, їх перші заступники та заступники можуть бути звільнені з посад лише в разі... набрання чинності обвинувальним вироком суду щодо них та в інших випадках, передбачених Законом України "Про державну службу".

Положення про Державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг України: затверджене Указом Президента України від 4 квітня 2003р. № 292/2008 //Урядовий кур¢єр. – 2003. – 16 квітня.

(витяг)

11.....

....

Повноваження Голови Комісії припиняються у разі:

...;

набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього;

 

Положення про порядок розгляду клопотань про переміну громадянами України прізвищ, імен, по батькові: затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 27 березня 1993р. № 233 //ЗП України. – 1993. – № 9. – Ст. 180.

(витяг)

15. Переміна прізвища, імені, по батькові не дозволяється у випадках, якщо:

а) заявник перебуває під слідством, судом або має судимість;

Положення про порядок продажу, придбання, реєстрації, обліку і застосування спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівливої дії: затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1993р. № 706 із змінами від 2 березня 1994р., 29 травня 1995р., 28 грудня 1995р., 29 березня 2000р. //ЗП України. – 1994. – № 1. – Ст. 17; 1994. – № 6. – Ст. 161; 1995. – № 8. – Ст. 197; 1996. – № 4. – Ст. 142; 2000. – № 16. – Ст. 478.

(витяг)

19. Органи внутрішніх справ дозволи на придбання, зберігання (носіння) газових пістолетів (револьверів) не видають, а видані дозволи анулюються за наявності:

...;

...;

пред’явлення такій особі обвинувачення у вчиненні злочину, а також засудження до позбавлення волі;

непогашеної або не знятої у встановленому порядку з особи судимості за тяжкий злочин або злочин, скоєний із застосуванням вогнепальної зброї, вибухових матеріалів або спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії;

умовного засудження особи з іспитовим терміном або засудження до виправних робіт;

вироку народного суду щодо такої особи, виконання якого відстрочено.

Правила в’їзду іноземців в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію: затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 1995р. № 1074 із змінами від 5 червня 2000р., 26 вересня 2001р. //ЗП України. – 1996. – № 4. – Ст. 148; 2000. – № 19. – Ст. 583; 2001. – № 34. – Ст. 622.

(витяг)

16. В’їзд в Україну та виїзд з України не дозволяється на підставах, установлених статтями 25 і 26 Закону України “Про правовий статус іноземців”.

Положення про державний вищий навчальний заклад: затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 5 вересня 1996р. № 1074 із змінами від 13 серпня 1999р. //ЗП України. – 1996. – № 17. – Ст. 483; 2000. – № 7. – Ст. 164.

(витяг)

66. З вищого навчального закладу студент може бути відрахований:

6) за вироком суду, що вступає в законну силу,...;

 

Положення про порядок реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, і безробітних, виплати допомоги по безробіттю, а також умови подання матеріальної допомоги в період професійної підготовки та перепідготовки: затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 27 квітня 1998р. № 578 із змінами від 2 серпня 2000р. //Офіційний вісник України. – 1998. – № 17. – Ст. 635; 2000. – № 31. – Ст. 1312.

(витяг)

44. Громадяни, зареєстровані у державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, та безробітні знімаються з обліку у разі:

д) набрання законної сили вироком суду про позбавлення волі або направлення на лікування до лікувально-трудового профілакторію;

....

Порядок ведення особових справ державних службовців в органах виконавчої влади: затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 1998р. № 731 із змінами від 24 січня 2001р. //Офіційний вісник України. – 1998. – № 21. – Ст. 764; 2001. – № 4. – Ст. 134.

(витяг)







Дата добавления: 2015-10-01; просмотров: 384. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Весы настольные циферблатные Весы настольные циферблатные РН-10Ц13 (рис.3.1) выпускаются с наибольшими пределами взвешивания 2...

Хронометражно-табличная методика определения суточного расхода энергии студента Цель: познакомиться с хронометражно-табличным методом опреде­ления суточного расхода энергии...

ОЧАГОВЫЕ ТЕНИ В ЛЕГКОМ Очаговыми легочными инфильтратами проявляют себя различные по этиологии заболевания, в основе которых лежит бронхо-нодулярный процесс, который при рентгенологическом исследовании дает очагового характера тень, размерами не более 1 см в диаметре...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия