Студопедия — Витрата мін у мінному полі
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Витрата мін у мінному полі






Тип мінного поля   Тип мін   Витрата мін на 1 км МП, шт. Ймовірність ураження на МП
Протитанкове     Протипіхотне   Протигусеничні Протиднищеві: -зі штировим зривником -з неконтактним зривником Фугасні: типу ПМН типу ПФМ Осколкові: типу ПОМ типу ПОМЗ-2М типу ОЗМ-72 типу МОН-50   350-400 300-400   400 і більш   150-300 230-375 40-60 0,65   0,65 0,68-0,75   0,09 -   - 0,44-0,58 0,54-0,69 -

Встановлення ПТМП і ППМП у глибині оборони здійснюється в основному в ході бою на виявлених напрямках наступу противника рухомим загоном загородження (РЗЗ) бригади, якому призначаються один-два напрямку дій і на кожному напрямку - основний та один-два запасних рубежі мінування, а також застосуванням засобів дистанційного мінування. Основні рубежі РЗЗ призначаються, як правило, у глибині першої позиції (тобто району оборони батальйону).

Для улаштування загороджень у ході бою вручну та із застосуванням найпростіших засобів механізації, інженерно-саперному взводу може бути виділено 200—250 протитанкових мін і до 100 кг підривних зарядів(ВР).

В умовах гірської місцевості, а також на важко прохідній місцевості, загородження влаштовуються на дорогах і в прохідних для військ ущелинах, долинах та інших гірських вузькостях, з урахуванням місткості доступних напрямків, можливого складу й характеру дій противника. На важко прохідній місцевості загородження влаштовуються в основному в гірських проходах, по окремих роз'єднаних напрямках. У рівнинних, степових і лісостепових районах, де місцевість практично доступна на усьому фронті, найбільш доцільним є рухливе мінування з улаштуванням загороджень на виявлених напрямках дій противника.

На гірських проходах руйнуються й мінуються дороги, особливо на карнизах і серпантинах, влаштовуються обвали і завали на перевалах і в дефіле, а також мінуються об'їзди.

Ділянки мінування на гірських дорогах обираються в ущелинах, на крутих поворотах, серпантинах й перевалах. З метою збільшення ділянок руйнування доріг протитанкові й спеціальні міни доцільно встановлювати з додатковими підривними зарядами.

У горах великого значення набувають протипіхотні МВЗ, що установлюються вручну й з використанням вертольотів. На гірських тропах, серпантинах, в ущелинах, дефіле й інших вузьких місцях, що доступні для піхоти, особливо ефективним є застосування мін спрямованого ураження. У вузлах перетину гірських стежок та місцях виходу їх до постійних доріг улаштовуються осередки протипіхотних загороджень із фугасних і осколкових мін та мін спрямованого ураження. При цьому частина мін установлюється з елементами на не вилучення.

У гірсько-лісистій місцевості дуже корисним є влаштування вузлів загородження, які зазвичай влаштовуються там, де обхід та спуск ускладнений або неможливий.

Вузол загороджень – це комплекс комбінованих загороджень, що влаштовуються на відносно невеликий площі місцевості, у сполученні з природними і штучними перепонами, з метою не допустити або ускладнити рух противника по найбільш важливій ділянці дорожнього напрямку та нанесення йому втрати.

Тактичні вузли загороджень створюються в системі тактичних загороджень, в межах першої та другої позиції, між батальйонними районами оборони або на флангах. Їх розміри зазвичай складають 1-1,5 км по фронту та 2-3 км у глибину.

Для здійснення дистанційного мінування можливе застосування наземних, артилерійських або авіаційних систем встановлення мінних полів.

Під час ведення оборони і для захисту підрозділів, що обороняються від танкових ударів противника, використовуєтьсягусеничний мін­ний загороджувач ГМЗ-3.

Він призначений для встановлення й авто­матичного переводу в бойовий стан протитанкових мін з контактними й не­контактними підривниками. В корпусі за­городжувача, в спеціальному контейнері, розташовано 208 протитанкових мін. Потрібний крок мінування, переведення у бойове положення, видачу мін у грунт та маскування здійснюють відповідні механізми машини, плужний та маскувальний пристрої.

Один взвод ГМЗ-3 здатен успішно про­тидіяти підрозділу з 50 тан­ків, які розгорнуті по фронту на 2,5-3 км. На такій ділянці, менш ніж за 30 хвилин, встановлюється практично непрохідне мінне поле. Універсальна система мінування УМЗ є самохідним засобом, що призначений для встановлення протитанкових, протипіхотних, змішаних, мінних полів.

Підрозділи і частини реактивної артилерії спроможні встановлювати протитанкові й протипіхотні мінні поля з використанням РСЗВ «Ураган» та «Смерч». Наприклад, одна бойова машина 9П140 РСЗВ «Ураган» з використанням реактивних снарядів 9М27К2, що оснащені 24 протитанковими мінами ПТМ-1 за 15-20 с. здатна встановити протитанкове мінне поле розмірами 800х500 м (приблизно 150 га). А батарея машин реактивної артилерії влаштовує мінне поле розміром 2400 х 500 метрів.

До дистанційного мінування можуть також залучатися вертольоти армійської авіації. Наприклад, на МІ-8Т може бути встановлений знімний мінний розкладник ВМР-2, боєкомплект якого налічує 200 шт. протитанкових мін, або система ВСМ-1. Вертоліт Мі-24В може бути спеціально обладнаний авіаційною системою мінування АСМ з боєкомплектом у 192 протитанкові або 2496 шт. протипіхотних мін. Мінування місцевості може здійснюватись у світлий або темний час доби із застосуванням ВМР-2 (з висоти 10-50 метрів, на швидкості 15-20 км/год.). Трьома вертольотами МІ-8Т за один виліт мінується площа шириною 50-80 м і довжиною 1000-1300 м з розрахунковим шагом 5-6 м й відстанню між рядами 10-30 м. Мінування системою АСМ здійснюється з висот 30-200 м вдень та 150-200 м вночі на швидкостях від 120 до 300 км/год. Одним вертольотом МІ-24В мінується площа шириною 20 м й довжиною до 800 м.

Вертолітна система ВСМ-1 призначена для встановлення протипіхотних і протитанкових мін на різноманітній місцевості. Обладнання системи мінування складається із 4-х контейнерів К-29, системи управління мінуванням і контрольно-вимірювальних приладів. На двох бортових вертольота розташовані по два контейнери, в кожному з яких встановлюються 29 касет з мінами. Загальне бойове завантаження контейнера К-29 складає:

- протитанкових мін ПТМ-3 29 шт.

- протитанкових мін ПТМ-1 87 шт.

- протипіхотних мін ПФМ-1с 1856 шт.

- протипіхотних мін ПОМ-1 232 шт.

Управління встановленням мін проводиться командиром екіпажу вертольоту. Безпосередньо біля пульту управління знаходиться бортмеханік машини. Завданням штурмана вертольота є проведення фіксації встановлених мінних полів.

Контейнерна система мінування КМГ-У призначена для транспортування й встановлення мін з бойових вертольотів. Бойове завантаження контейнерної системи КМГ-У складає: ПТМ-1 - 98 шт., ПТМ-3 - 48 шт., ПФМ-1С - 1248 шт., ПОМ-1С - 192 шт., ПОМ-2 - 80 шт.







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 601. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Этапы трансляции и их характеристика Трансляция (от лат. translatio — перевод) — процесс синтеза белка из аминокислот на матрице информационной (матричной) РНК (иРНК...

Условия, необходимые для появления жизни История жизни и история Земли неотделимы друг от друга, так как именно в процессах развития нашей планеты как космического тела закладывались определенные физические и химические условия, необходимые для появления и развития жизни...

Метод архитекторов Этот метод является наиболее часто используемым и может применяться в трех модификациях: способ с двумя точками схода, способ с одной точкой схода, способ вертикальной плоскости и опущенного плана...

Словарная работа в детском саду Словарная работа в детском саду — это планомерное расширение активного словаря детей за счет незнакомых или трудных слов, которое идет одновременно с ознакомлением с окружающей действительностью, воспитанием правильного отношения к окружающему...

Правила наложения мягкой бинтовой повязки 1. Во время наложения повязки больному (раненому) следует придать удобное положение: он должен удобно сидеть или лежать...

ТЕХНИКА ПОСЕВА, МЕТОДЫ ВЫДЕЛЕНИЯ ЧИСТЫХ КУЛЬТУР И КУЛЬТУРАЛЬНЫЕ СВОЙСТВА МИКРООРГАНИЗМОВ. ОПРЕДЕЛЕНИЕ КОЛИЧЕСТВА БАКТЕРИЙ Цель занятия. Освоить технику посева микроорганизмов на плотные и жидкие питательные среды и методы выделения чис­тых бактериальных культур. Ознакомить студентов с основными культуральными характеристиками микроорганизмов и методами определения...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия