Студопедия — Технічна характеристика ПСК-50.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Технічна характеристика ПСК-50.






Показники ПСК-50 ПСК-50М
Шасі ГАЗ-53А ГАЗ-66-02
Двигун ГАЗ-51 ЗМЗ-66
Насос (основний) НК-50 НКТ-50
Тип Відцентровий
Частота обертання    
Подача, м3/год    
Напір, м    
, м.вод.ст.   7,5
Допоміжний насос МКФ-4 НП-4Д
Тип Поршневий подвійної дії
Подача, л/хв 40-45 40-45
Напір, м    
Висота всмоктування, м.вод.ст    
Привід від тиску і ручний
Газодувка:    
Марка РГН-172Б 1А-21
Тип Ротаційна Низьконапорна
Частота обертання, об/хв    
Подача, м3/год    
Тиск, мм.вод.ст.    
Фільтр 50М-10 50М-10
Перепускна здатність, м3/год    
Тонкість фільтрування, мкм 20-30  
Робочий тиск, Мпа 1,0 1,1
Фільтрувальний матеріал Фторлон ФЭП-20
Кількість фільтрів    
Рукава Металорукава Металорукава
Всмоктувальні 100x6x2 100x6x2
Напірні 70x6x1 70x6x1
Допоміжні 32x6x2 32x6x2
Місткість бака для води, л    
Час заповнення всмоктувальної лінії допоміжним насосом    
Місткість паливних баків, л    
Витрата бензину, л/год    
Час розгортання двома чоловіками, хв 25(45) 40(80)
Обслуговуючий розрахунок, чол    
       

 

Перекачувальні станції ПСК-50 і ПСК-50М відрізняються тільки базовими шасі і марками насосів.

 

Перекачувальна станція ПСК-50М складається з шасі автомобіля ГАЗ-66-02 і встановленого на ньому спеціального обладнання, розташованого в металевому кузові.

Кузов ПСК-50М розділений перегородками на три відділення (моторне, насосне, бака) і відсіку щита управління.

В насосному відділенні розташовується відцентровий насос, допоміжний насос з редуктором, два фільтри і комунікація.

В моторному відділенні розташовується Роздавальна коробка установки з електромагнітними муфтами, газодувка з ремінною передачею, аптечка, допоміжне обладнання, ящички для запасних інструментів, приладдя і комплектуюче обладнання.

У відділення бака і рукавів розташовується бак для води, бачок для нейтралізаційної рідини, касета для змінного комплекту фільтра, метало рукава Ду-100, Ду-70, Ду-32 і гумо ткані.

У відсіку щита управління розташовується щит управління і дублюючі органи управління газом, зчепленням і важелі управління основним і допоміжним насосами, а також привід основних вентилів.

Допоміжний насос поршневого типу служить для заповнення продуктом всмоктувальної магістралі і робочої порожнини основного насоса перед пуском станції, відкачки невеликої кількості продукту і зачистки витратних резервуарів.

Газодувка відноситься до низько напірних компресорів ротаційного типу і служить для утворення надлишкового тиску в резервуарі з продуктом, який перекачують. Подача стиснутого повітря в резервуар забезпечує збільшення висоти всмоктування відцентрового насоса при перекачці. В окремих випадках газодувкою можна користуватися для заповнення всмоктувальної магістралі відцентрового насоса.

Фільтр 50М-10 призначений для очищення окислювачів від забруднень. На перекачувальній станції ПСК-50М встановлено два однакових фільтри загальною перепускною здатністю при паралельній роботі 60 м 3/год.

Комунікації насосного відділення складають обв’язки основного і допоміжного насосів. Всмоктувальна лінія основного насоса утворюється двома метало рукавами Ду-100 довжиною 6 м, з’єднаними послідовно. Напірна магістраль через фільтри або минаючи їх закінчується вихідним патрубком, до якого приєднується метало рукав Ду-70. Вся обв’язка основного насоса виконана з труб діаметром 75 мм, з’єднаних між собою за допомогою фланцевих з’єднань «шип-паз». Герметизація з’єднань виконана за допомогою прокладок з фторопласту-4. В найнижчих точках трубопроводу є зливні краники.

Коробка відбору потужності - одноступенева, з прямозубими шестірнями і механічним включенням. Вона використовується для роботи установки тільки при нейтральному положенні шестірень в роздавальній коробці автомобіля. Включається КВП важелем, розташованим в кабіні водія, змащення коробки відбору потужності здійснюється від роздавальної коробки автомобіля.

Роздавальна коробка установки представляє собою допрацьовану коробку автомобіля ГАЗ-66. Крутячий момент від КВП передається насосу через два карданних вала.

Бак для води призначений для приготування гарячої води і додаткового охолодження двигуна. Він виготовлений з сталі з металізацією внутрішньої поверхні цинком і має теплоізоляцію з пінопласту. Вода в баку нагрівається відпрацьованими газами автомобіля, для чого перед глушником є відвід газів. Рівень води в баку контролюється через водомірне скло, температура води - термометром. Для зливання води в бак і видачі її є кран, який для зручності користування винесений до дверей.

Електрообладнання ПСК-50М дозволяє включати і виключати газодувку і допоміжний насос через електро муфти, освітлювати станцію і контролювати рівень продукту. Воно виконано по одно провідній схемі напругою 12 В. Всі негативні виводи приладів електрообладнання з’єднані з «масою» станції, за винятком виводів джерела живлення автоматичного сигналізатора, позитивні виводи якого з’єднані з «масою». Електрообладнання змонтовано на щитку в кабіні водія і на панелі щитка управління станції.

Перед перекачкою продукту перемикач і вимикач в кабіні водія повинні бути встановлені в «Робоче положення». При підготовці станції до руху перемикач і вимикач в кабіні управління переводиться в «Похідне положення». При цьому відключаються всі струмоприймачі станції, за виключенням освітлення

Автоматичний сигналізатор служить для оповіщення оператора станції про граничне наповнення резервуара, в який наливається продукт. Робота сигналізатора проходить при включеному перемикачеві на щитку управління в положення «Світло».

Управління станцією в роботі забезпечується через щит управління. Коробка відбору потужності включається з кабіни автомобіля важелем, розташованим між важелями коробки передач і роздавальна коробки. Його включення необхідно здійснювати тільки при нейтральному положенні важеля роздавальної коробки. Для цього потрібно подати важіль на себе до упору. Решта органів управління винесені на щит управління станції.

Важелі управління зчепленням, газом і основним насосом розташовані на.щиті управління, там же тумблери включення газодувки і допоміжного насоса

НП-4Д.

Для включення насоса НП-4Д при ручній перекачці необхідно вал потягнути на себе до упору, потім надіти знімну рукоятку.

Крім перелічених важелів управління станції, на щиті розташовується коробка з панеллю освітлення і автоматичного сигналізатора і коробки приладів. В коробці приладів розташовані спідометр, який показує частоту обертання вала насоса і кількість годин, відпрацьованих установкою, а також манометри, які контролюють роботу насоса і газодувки.

Метало рукава призначені для обладнання всмоктувальної і напірної ліній від перекачувальної станції. Вони армовані з’єднанням типу «шип-паз». Укладаються рукава в спеціальних нішах і кріпляться кінцями до підлоги з допомогою крючків.

Гумові рукава армуванні з’єднанням РС-25. В похідному положенні вони з’єднуються між собою і укладаються на бачку для нейтралізуючої рідини.

Друге навчальне питання: " Призначення, класифікація, особливості обладнання та експлуатації мотонасосних установок для спеціального палива";.

Мото насосні установки призначені для перекачки окислювачів з залізничних і автомобільних цистерн в резервуари складу або з резервуарів в засоби транспортування, і зачистки резервуарів.

 

Технічна характеристика.

Параметр МНУК-50 МНУК-40
Базове шасі 1-П-1,5  
Двигун ЗМЗ-24-01 МЗМА-408
Насос ХСТ-50-60 НАС-60
Частота обертання валу, об/хв..    
Подача, м/год    
Напір, м    
Допуст. вак. висота всмоктування м.вод.ст 7,5 7,5
Допоміжний насос ПР-1/1-1 АКФ-4
Подача, л/хв.. 30-45 30-45
Напір, м   До 30
Висота всмоктування, м.вод.ст   4,5
Газодувка 1А12 РГН-95
Частота обертання, об/хв..    
Подача, м/год    
Тиск, мм.вод.ст.    
Потужність, кВт   1,3
Рукава: тип Металорукава
- всмоктувальні 100x6x2 100x6x2
- напірні 70x6x1 70x6x1
- допоміжні 32x6x2 32x6x2
Час заповнення всмоктувальної лінії, хв., не більш    
Місткість паливного бака, л    
Витрата пального, л/год 14-15  
Час на розгортання(згортання) 40 (40) 35-40
двома чоловіками, хв..   (40-60)
Обслуговуючий розрахунок, чол    

 

Мото насосна установка МНУК-50 представляє собою одновісний автомобільний причеп 1-П-1,5 вантажопідйомністю 1,5 т, на котрому змонтовані двигун ЗМЗ-24-01, насос ХСТ-50-60, газодувка 1А12, допоміжний ручний насос ПР-1/1-1, щити приладів моторного і насосного відділень, паливний бак, роздавальна коробка, трубопровідна комунікація, комплектуюче обладнання, інструмент і запасні частини. Все обладнання установки закривається металевим капотом, навколо якого на кронштейнах в похідному положенні укладаються гнучкі метало рукава. Внутрішньою перегородкою капот розділений на два відділення: моторне і насосне.

В моторному відділенні розміщені двигун з муфтою зчеплення і системами, які забезпечують його роботу, роздавальна коробка, карданний вал, який з’єднує вал коробки з основним насосом, газодувка з ремінною передачею і системою трубопроводів, щит з приладами контролю роботи двигуна і сигналізатором наповнення, акумуляторна батарея, рукоятки включення насоса, газодувки і управління зчепленням.

Все технологічне обладнання, за виключенням паливного бака, рукавів і комплекту ЗІП, розміщене на з’ємній рамі. Паливний бак розміщений в задній частині правого крила, ящик для ЗІП - в лівому крилі. Кришка моторного відділення з’ємна, Що дозволяє демонтувати і ремонтувати двигун без зняття капота.

Мотонасосна установка МНУК-40 представляє собою одновісний автомобільний причіп, на якому змонтовані двигун МЗМА-408 з системами забезпечення його роботи: насос НАС-60, газодувка РГН-95, допоміжний ручний насос МКФ-4 (АКФ-4), щити приладів моторного і насосного відділень, паливний бак, трубопровідні комунікації, система управління, комплектуюче обладнання, інструмент і запасні частини. Все обладнання закривається металевим капотом. Всередині капот розділений перегородкою на моторне і насосне відділення.

 

В моторному відділенні розміщені двигун, щит приладів, газодувка з повітряним фільтром, паливний бак, акумуляторна батарея і важіль включення зчеплення.

В насосному відділенні розміщується основний насос, щит приладів і трьохходовий кран газодувки.

Допоміжний насос змонтований в передньому правому ящику крила.

Щит приладів моторного відділення. На щиті розміщаються прилади контролю управління роботою двигуна: амперметр, датчики температури води в двигуні, тиску масла і рівня пального у баку, кнопка стартера, вимикач запалювання, сигнальний ліхтар падіння тиску масла, а також тахометр, тяги управління дросельною і повітряною заслінками карбюратора, вимикачі освітлення моторного і насосного відділень і щита приладів. Нижче розташована розетка переносної лампи і щиток сигналізатора наливу, на якому розміщені перемикачі, електромагнітне реле, контрольні лампи і звуковий сигнал.

Щит приладів насосного відділення. На щиті знаходяться мано вакуумметри для виміру тиску у всмоктувальному патрубкові насоса і напірному патрубкові газодувки, манометр, триходовий кран газодувки і важіль управління краном, рукоятки кранів управління робочим і допоміжним насосами, рукоятка крану з’єднання повітро- і газовідвідної лінії насоса з атмосферою, ручка приводу ковпачкової маслянки, маховички напірного вентиля і вентиля ежектора. В середній частині щита приладів зроблене вікно спостереження за ущільненням. у перехідникові напірного патрубка насоса встановлений вентиль для підключення рідинного ежектора, за допомогою якого можна проводити зачистку залишків продукту в ємкість.

Насос НАС-60 з двигуном МЗМА-408 з’єднаний через муфту зчеплення і напівжорстку муфту. На з’єднувальній муфті виконаний шків з двома канавками для клиноремінної передачі крутячого моменту газодувці.

Газодувка РГН-95 є низьконапірною, двороторною компресорною машиною об’ємної дії і служить для створення надлишкового тиску у витратному резервуарі при викачці з нього продукту. За допомогою газодувки при необхідності заповнюється лінія і насос установки продуктом, який перекачується, шляхом створення в резервуарі надлишкового тиску.

Допоміжний насос НП-4Д призначений для заповнення всмоктувальної магістралі і відцентрового насоса продуктом, що перекачується, і звільнення всмоктувальних і напірних рукавів від продукту.

Електрообладнання установки забезпечує роботу двигуна, підсвітку колії, освітлювання щитків приладів моторного і насосного відділень, агрегатів установки і дозволяє контролювати граничний рівень наливу продукту.

Електрообладнання установки виконано по однодротяній схемі, іншим дротом служать металеві частини установки. З «масою» установки з’єднані усі негативні виводи приладів електрообладнання, за виключенням автоматичного сигналізатора, у якого з «масою» з’єднаний позитивний вівід.

Джерелом електричної енергії є генератор постійного струму Г22 з реле з регулятором РР-24-Б і акумуляторна батарея 6СТ-42.

 

Мотонасосні установки МНУРП-60, МНУРП-75 призначені для перекачування ракетного палива і наливу його в спеціальну тару.

Технічна характеристика.

Параметр МНУРП-60 МНУРП-75
Шасі 1-АП-1 (ТАПЗ-755) ТАТЗ-755
Двигун «Москвич 408» ЗМЗ-24-01
Насос НРГС-60 ХСЛ-75-70
Подача, м3/год    
Напір, м    
Допустима вак. висота всмоктування, м 7,5 7,5
Частота обертання валу, об/хв    
Ручний насос АКФ-4 НП-4Д
Рукава:    
- всмоктувальні 100x8x2 100x6x2
- напірні 75x8x1 70x6x1
- допоміжні   32x6x2
Час розгортання (згортання), хв 35-40  
Обслуговуючий розрахунок, чол    

Мотонасосна установка МНУРП-60 представляє собою одновісний автомобільний причіп на якому змонтовані двигун МЗМА-408 з системами які забезпечують його роботу, насос НРГС-60, допоміжний ручний насос АКФ-4, щити приладів моторного і насосного відділень, паливний бак, трубопровідні комунікації, система управління, комплектуюче обладнання, інструмент і запасні частини. Все обладнання закривається металевим капотом. Всередині капот розділений перегородкою на моторне і насосне відділення.

В моторному відділенні розміщені двигун, щит приладів, паливний бак, акумуляторна батарея важіль включення зчеплення.

В насосному відділенні розміщені основний насос, щит приладів.

Допоміжний насос змонтований в передньому правому ящику крила.

На щиті приладів моторного відділення розміщені прилади контролю і управління роботою двигуна: амперметр, показники температури води в двигуні, тиску масла, рівня пального в баку, кнопка стартера, вимикач запалення, сигнальний ліхтар падіння тиску масла, а також тахометр, тяги управління дросельною і повітряною заслінками карбюратора, вимикачі освітлення моторного і насосного відділень і щита приладів.

 

На щиті насосного відділення встановлені мано вакуумметри для спостереження за роботою насоса НРГС-60, рукоятки п’яти голкових кранів управління основним і допоміжним насосами, ручка маслянки стоянкового сальника, маховички напірного вентиля насоса. В щиті приладів зроблене вікно, закрите склом, для спостереження за станом ущільнення насоса.

Мотонасосна установка МНУРП-75 представляє собою одновісний автомобільний причіп вантажопідйомністю 1,5 1-П-1,5, на якому встановлене спеціальне обладнання: двигун ЗМЗ-24-01, насос ХСЛ-75-70, допоміжний ручний насос ПР-1/1-1, щити приладів моторного і насосного відділень, паливний бак, Роздавальна коробка, трубопровідна комунікація, комплектуюче обладнання, інструмент і запасні частини.

Все обладнання установки, за виключенням рукавів, паливного бака і комплекту ЗІП, розміщене на зйомній рамі і закривається металевим капотом, навколо якого на спеціальних кронштейнах в похідному положенні укладаються метало рукава.

Паливний бак розміщений в задній частині правого крила, ящик з ЗІП - в лівому крилі.

Внутрішньою перегородкою капот розділений на два відділення: моторне і насосне.

В моторному відділенні розміщаються: двигун ЗМЗ-24-01, Роздавальна коробка, щит приладів, акумуляторна батарея.

Роздавальна коробка призначена для передачі крутячого моменту від двигуна через зчеплення на проміжний карданний вал і насос. Роздавальна коробка дозволяє відключати насос коли працює двигун.

На щиті приборів моторного відділення розміщуються прилади контролю і управління роботою двигуна: амперметр, покажчики температури води в двигуні, тиску масла і рівня пального в баку, кнопка стартера, вимикач запалення, сигнальний ліхтар падіння тиску масла.

В насосному відділенні розміщені основний і допоміжний насоси, щит приладів і трубопровідні комунікації.

На щиті приладів насосного відділення розташовані: спідометр; маховик напірного вентиля ручного насоса; манометри, рукоятка напірного вентиля насоса; маховики вентиля на всмоктуванні ручного насоса і вентиля зачистки рукавів; рукоятка управління дросельною заслінкою карбюратора і рукоятка управління повітряною заслінкою карбюратора; вентиль вакуумної ступені.

Трубопровідну комунікацію складає обв’язка основного і допоміжного насосів. Всмоктувальна магістраль насоса ХСЛ-75-70 складається з двох послідовно з’єднаних метало рукавів діаметром 100 мм, довжиною 6 м кожний, з допомогою яких всмоктувальний патрубок насоса підключається до зливно-наливної труби витратного резервуара або до трубопровідної обв’язки резервуарів. Для підключення напірного вентиля основного насоса до трубопроводу служить метало рукав діаметром 70 мм. Обв’язка допоміжного ручного насоса виконана з труб і вентилів діаметром 32 мм. Вона дозволяє виконувати операції по заповненню всмоктувальної магістралі і основного насоса продуктом, а також звільняти рукава від залишків продукту, проводити зачистку резервуарів.

До роботи на технічних засобах допускаються особи, які твердо знають правила техніки безпеки при роботі з ракетним паливом, пройшли відповідний медичний огляд, вивчили будову і правила експлуатації, крім того особовий склад повинен бути навчений безпечним прийомам і правилам роботи, правильному використанню засобів захисту і ознайомлений з правилами особистої гігієни.

З метою надання допомоги один одному при нещасних випадках виконувати будь-які роботи по обслуговуванню автоцистерни повинні не менше двох чоловік.

Категорично забороняється виконувати роботи з різними продуктами в одному й тому ж спеціальному одязі, спеціальному взутті і засобами захисту, користуватися спеціальним одягом з іншого підрозділу і призначеного для інших робіт. Порушення цього правила може спричинити пожежу або вибух.

При заповненні цистерни глушити двигун забороняється.

Забороняється виходити у спеціальному одязі з технічної території і вносити одяг у розташування підрозділу, в їдальню і інші приміщення, де не передбачені роботи.

Перед вживанням їжі потрібно обов’язково вимити з милом обличчя, руки, шию.

У випадку обливання спеціального одягу його необхідно замінити новим. При попаданні палива на шкіру уражене місці слід промити.

При ураженні великої ділянки тіла постраждалий повинен прийняти гарячий душ, після чого пройти медичний огляд.

Після закінчення роботи обслуговуючий персонал повинен помитися теплою водою з милом або прийняти гарячий душ.

При виявленні підтікань категорично забороняється підтягувати з’єднання, якщо трубопроводи знаходяться під тиском. Для ліквідації течі необхідно знизити тиск до нуля, видалити продукт з трубопроводів і тільки після цього приступити до усунення дефекту.

 

Доступ у цистерну дозволяється лише після ретельної зачистки її від залишків палива і нейтралізації.

Працювати в цистерні дозволяється тільки в спеціальному одязі і в шлангових ізолюючих протигазах. Шланг повинен бути виведений з цистерни і відведений в чисту зону. Працювати у взутті з металевими підківками, цвяхами забороняється. Робота повинна проводитись під наглядом спеціально призначеної відповідальної особи. На людині, яка спускається в цистерну поверх одягу повинен бути одягнений рятувальний ремінь з мотузкою, вільний кінець якої закріплюється ззовні цистерни. Ззовні обов’язково повинна знаходитися людина для надання у випадку необхідності допомоги.

Час роботи в цистерні не повинен перевищувати 15 – 20 хвилин з наступним відпочинком на чистому повітрі на протязі 10 – 15 хвилин.

 

“Будова та обладнання автомобільних засобів транспортування”

Перше навчальне питання: " Призначення, технічна характеристика, будова АКЦ-4-255Б, АКЦ-260, ПКЦ-4-52073 ";.

Автоцистерна АКЦ-4-255Б призначена для перевезення і тимчасового зберігання меланжу. Перевезення і зберігання інших продуктів категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ.

Автоцистерна може бути використана на дорогах з різноманітним покриттям і в умовах бездоріжжя, в інтервалі температур навколишнього середовища від -40° С до +50° С.

Технічна характеристика

Параметри АКЦ-4-255Б ПЦ-4-5207В
Шасі Краз-255Б МАЗ-5207ВШ
Маса, кг    
- без навантаження 12 380 3 700
- з повним навантаженням 19 700 9 000
Експлуатаційна місткість, л 4 250 3 400
Час заповнення своїм насосом, хв 10-15 10-12
Час зливу, хв.:    
насосом цистерни 10-15 10-12
самозливом 20-25 17-20
Екіпаж  
Насос основний нкт-30
Вакуумметрична висота всмоктування, м    
Подача, м3/год    
Привід насоса від двигуна через КВП  
Насос допоміжний НП-4Д ПР-1/1-1
Рукава:    
напірно-всмоктувальні 70x6x2  
Газовирівнювальні 32x6x2 32x6x1






Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 751. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

Опухоли яичников в детском и подростковом возрасте Опухоли яичников занимают первое место в структуре опухолей половой системы у девочек и встречаются в возрасте 10 – 16 лет и в период полового созревания...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия