Студопедия — Ударно-раздробляючої) холодної зброї.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Ударно-раздробляючої) холодної зброї.






Неклинковое (ударно-раздробляюча) зброя більш проста у виготовленні, чим клинкова, до того ж заводським способом виготовляються лише деякі зразки його, тому в більшості випадків злочинці виготовляють його саморобним способом. У нас у країні холодна зброя, ударно-раздробляюча, заводським способом не виготовляється і практики зразки заводського виготовлення, що зустрічаються іноді в, слідчій є зброєю іноземним.

Ударно -раздробляюча зброя збільшує силу удару руки за рахунок ваги самої зброї, а в деяких випадках (кийок, кистень) і за рахунок подовження плеча при ударі; вражаючі властивості підсилюються за рахунок спеціальних виступів, наявних на деяких зразках.

Всі зразки ударно-раздробляючої зброї, мають ударну (б'ючу) частину і пристосування для зручного і міцного утримання його в руці.

З ударно-раздробляючої зброї, порівняно часто зустрічаються в слідчій практикі кастети. Як правило, це товсті пластини з отворами для пальців руки. Ударна частина розташовується в них на остові, у якому є отвори для пальців. На ударній частині часто знаходяться виступи (зубці). Сторона кастета, зворотна ударної частини, називається упором. Звичайно кастети виготовляються з металу (латунь, мідь, алюміній, залізо, свинець і т.д.), хоча можуть зустрічатися зразки, виготовлені з кістки або важких і твердих пластмас. На кастетах заводського виготовлення є заводське маркірування. Саморобні кастети виготовляються шляхом литья, частіше з легкоплавких металів, або випилюванням із заліза, кістки, пластмас.

Надолонники являють собою металеві пластини з пристосуванням для кріплення на долоні або кісті руки. Крім частини, що б'є, вони мають ремінь або тасьму. За формою бувають різні: круглі, овальні, прямокутні і т.д. На ударній поверхні можуть бути зубці. Виготовляються надолонники зі свинцю, залоза, міді шляхом литья або випилювання.

Кийки виготовляються з дерева або гуми і являють собою круглий стержень диаметром до декількох сантиметрів і довжиною декілька десятків сантиметрів. На однім кінці робиться петля для надіванння на кість руки. Протилежний ударний кінець може бути стовщений.

Саморобні кийки часто виготовляються зі шланга. Внутрішня частина такого кийка може заливатися свинцем. Іноді на ударному кінці для збільшення сили удару зміцнюється металевий наконечник.

Перначі являють собою круглий стрижень із металевим наконечником, що має ребра («ручки»). Різновидом пернача є шестопер - пернач із шістьма ручками. У слідчій практиці вони зустрічаються дуже рідко.

Булави виготовляються у виді круглого стержня з наконечником, що має шароподібну форму. На поверхні, що б'є, робляться шипи, що збільшують руйнівну силу удару. Булави виготовляються з металу шляхом литья або виточування. Іноді вони робляться з дерева. По зовнішньому вигляду така булава нагадує кийок із стовщеним кінцем і відрізняється від неї шипами, укріпленими на частині, що б'є. Шипи в цьому випадку робляться з цвяхів або металевих стрижнів, що набиваються на стовщену частину.

Кистені являють собою ударний вантаж, закріплений на гнучкому або жорсткому підвісі, що з'єднує вантаж із рукоятью. На рукояткі для зручності утримання кистеня в руці буває петля, що вдягається на кість. У слідчій практикі можуть зустрічатися кистені заводського виготовлення. Це поліцейські кистен, виготовлені за кордоном. Вони перебувають із висувного пружинного стержня з вантажем на кінці і рукоятки з петлею. Рукоятка виконує і роль корпуса, у який закріплюється сержень.

Саморобні кистені виготовляються з підручних матеріалів. У якості вантажу можуть використовуватися гирьки, гайки або спеціально виготовлені металеві кулі. У якості підвісів використовуються ремні, шматки дроту, велосипедних ланцюгів.

Рукавички металеві виготовляються злочинцями саморобним способом виплавленому зі свинцю й іншого легкоплавкого металу або їхнього сплаву. Як правило, мають значну вагу.

 







Дата добавления: 2015-07-04; просмотров: 365. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

ОСНОВНЫЕ ТИПЫ МОЗГА ПОЗВОНОЧНЫХ Ихтиопсидный тип мозга характерен для низших позвоночных - рыб и амфибий...

Принципы, критерии и методы оценки и аттестации персонала   Аттестация персонала является одной их важнейших функций управления персоналом...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия