Студопедия — Введение. Варіант 2. Вчитель об’єднує учнів у чотири групи за символами України (калина, вишиванка, тризуб, верба)
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Введение. Варіант 2. Вчитель об’єднує учнів у чотири групи за символами України (калина, вишиванка, тризуб, верба)

Варіант 2. Вчитель об’єднує учнів у чотири групи за символами України (калина, вишиванка, тризуб, верба). Кожній групі пропонується завдання: визначити дію-вчинок, що є виявом відданості України, які вони планують зробити групою протягом місяця.

Групи виконують завдання. Після завершення роботи представник групи підходить до умовного зображення України, ліпить на нього стікер з написом, озвучуючи «кроки відданості».

5. Вправа на завершення «Від серця до серця» (5 хв)

Мета: позитивне завершення уроку, наснаження на вияв уваги, доброти, чуйності до однокласників.

Хід проведення:

Учням пропонується стати у велике коло і побажати щось приємне своєму сусідові, який стоїть ліворуч. Вербальний посил супроводжується покладанням лівої руки на плече сусіда, а правої – на власне серце. Таким чином утворюється «сердечно центроване коло».

Усі учні беруться за руки і промовляють «Україна в нас єдина – у відданості наша сила».

 

СЦЕНАРІЙ

ПРОВЕДЕННЯ ПЕРШОГО УРОКУ З ЕЛЕМЕНТАМИ ТРЕНІНГУ

«ДІАЛОГИ З ТИТАНАМИ ДУХУ»

для учнів випускних класів

 

Автор-упорядник: Кириченко В.І., канд. пед. наук, завідувач лабораторії превентивного виховання Інституту проблем виховання НАПН України

 

 

Мета: поглибити знання учнів про патріотизм; привернути увагу учнів до сталості традиції боротьби за незалежність і патріотичності українського народу, сприяти зацікавленості і бажанню виявляти патріотичні якості в повсякденному житті; виховувати почуття національної гордості, любові до України.

Обладнання та оформлення: державні клейноди України, національно-культурні символи і обереги; тематичні ілюстрації; пісні про Україну, комп’ютер; М/М проектор; фліпчарт або дошка.

 

Хід уроку

 

1. Привітання/ вступне слово вчителя (3 хв).

Радо вітаючи Вас, мої любі, у світлому й затишному нашому класному приміщенні, я все ж відчуваю і легкий смуток. Цей навчальний рік останній у вашому шкільному житті, ви ступили на фінішну доріжку й маєте наразі переоцінити власні пріоритети, спрямувавши усі зусилля на закладення міцного підмурку подальшого дорослого життя. Яким воно буде у відблиску тривожних зірниць нашого сьогодення?

Кожне покоління людей проходить через свою череду проблем і випробувань, формулює свої відповіді на одвічні питання віднайдення свого коріння, ідентифікації себе з певним народом: «Звідкіль я? Хто я в рідній стороні?»; тривожного зазирання у власне майбутнє: «Ким виросту? Чи буду з Богом в серці?». Революція гідності й подальші суспільно-політичні події 2014-2015 рр. додали до цього переліку не менш важливі питання патріотичного пориву, які кожна поважаюча себе людина наразі визначає як доленосні: «Що я можу зробити для миру й процвітання своєї держави? Чим Україні я освітлю дні?»

Пропоную і нам з вами замислитися сьогодні над деякими з них, а саме осмислити необхідність і сутність патріотизму та визначитися із власними бажаннями і ресурсними можливостями долучитися до патріотичного руху.

2. Інформаційне повідомлення «Патріотизм як цінність і основа консолідації нації» (7 хв)

Мета: сприяти осмисленню й розумінню учнями понять «патріотизм» і «людина-патріот», розвитку критичного й асоціативного мислення.

Хід проведення:

Учитель презентує мультимедійну презентацію на тему патріотизму.

До уваги вчителя!

Особливий акцент слід зробити на тлумаченні основних понять, використовуючи прийоми емоційного забарвлення (патріотичні пісні відомих молодіжних виконавців: ТІК «Люби ти Україну» (адреса посилання: http://muzmania.org.ua/usersong-lyubi_ti_ukrainu-3976.htm); Скрябін «Не стидайся, то твоя земля» (адреса посилання: http://mp3.cc/m/6563-Skryabin/2038589-Ne_stidajsya_-_to_tvoya_zemlya_to_Ukra_na/); Тартак «Висота / Ніхто, крім нас» (адреса посилання: https://myzuka.org/Song/5091525/%D0%A2%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BA-%D0%92%D0%B8%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%9Di%D1%85%D1%82%D0%BE-%D0%9A%D1%80i%D0%BC-%D0%9D%D0%B0%D1%81); відеоматеріали на патріотичну тематику тощо).

З давніх-давен патріотизм є невід’ємною частиною життя кожного народу. Традиційно це слово означало любов до роду і народу, рідної землі, родини.

Українські вчені-педагоги, які займаються проблематикою патріотизму й патріотичного виховання пропонують нам таке визначення патріотизму:

Патріотизм – це особливе почуття-цінність, яке характеризує ставлення особистості до народу, Батьківщини, держави та до самої себе. Базовими складниками патріотизму є: любов до України, що насамперед виявляється в історико-культурній пам’яті; відданість Батьківщині; спрямованість вчинків людини на її благо; готовність до самопожертви; наявність почуття власної гідності.

 

3. Робота в групах. Вправа «Порадимося з ВЕЛИКИМИ» (25 хв)

Мета: актуалізувати знання щодо ролі видатних діячів української культури у державотворенні й визвольних змаганнях українського народу, сприяти визначенню власної патріотичної позиції.

Матеріали: цитати відомих культурних діячів, поетів і письменників, педагогів і діячів науки.

Хід проведення:

Учитель об’єднує учнів у три підгрупи за ознакою традиційних символів, що називаються навскидку самими старшокласниками (наприклад: «козак», «верба», «рушник»). Далі групам пропонуються цитати моральних авторитетів української нації щодо проблеми патріотизму, української державності, долі нації тощо.

Наприклад:

· «Тепер, як ніколи, ми мусимо змагатися за спільноту в нації і за братерство в народі. Але, йдучи за тими гаслами, ми повинні дбати, щоб вони були не лише «міддю бряцаючою», а найглибшою правдою, для якої варто жити і вмирати» (Олена Теліга).

· «Вся історія України — це боротьба двох сил: конструктивної, що скупчує українську потугу, щоб звернути її назовні, і руїнної, що розпорошує її у взаємному самопожиранні та несе розбиття і розклад» (Олег Ольжич).

· «Я знаю вас, нащадки запорожців! Я вірю вам і кланяюсь чолом. Дивлюсь на вас – і вірою займаюсь, І б’ю своїм поламаним крилом» (Олександр Олесь).

Думка, висловлена в цитаті, має бути прокоментована учасниками групи, які обов’язково пояснюють своє бачення авторського твердження, аргументують власну позицію. На підготовку відводиться 10 хв, наробки групи презентуються перед класом. Представники інших груп і вчитель можуть задавати питання на уточнення або виступати з доповненнями.

До уваги вчителя!

Успіх вправи багато в чому залежить від того, наскільки вдало педагог проведе вступну мотиваційну частину і спрямує керовану дискусію. Важливо домогтися від учасників емоційного занурення в ситуацію і підтримувати цей стан упродовж всієї вправи. По її завершенню обов’язково має проводитися коротке емоційне розвантаження (наприклад: учитель пропонує учням подякувати один одному за співпрацю, по черзі сказавши щось приємне сусідам ліворуч і праворуч у колі або можна запропонувати передати посмішку по колу тощо).

4. Завершення роботи. Вправа «Піраміда позитивних вражень» (10 хв)

Мета: закріпити позитивну емоційну атмосферу за результатами проведеного уроку.

Хід проведення

Заключне слово учителя: ось і добігає кінця наш перший урок в цьому навчальному році. На підсумок пропоную кожному з вас вийти до центру кола з простягнутою долонею вниз рукою і сказати про те, яке здобуте сьогодні під час уроку позитивне відчуття він закладає до основи піраміди. (Долоні учнів поступово накладаються одна на одну – утворюється «піраміда позитивних вражень»).

Дякую всім за злагоджену роботу, результати якої ще раз довели, що єдність, спільна праця – то потужна сила.

Отже, пам’ятаймо про це повсякденно, робімо для нашої єдності кожен по силам своїм – і віримо у наше мирне, щасливе майбутнє. А на завершення дозвольте подарувати вам оптимістичну пісню відомого гурту «Гайдамаки» про перемагаючу силу нашої єдності.

Лунає пісня «Укроп» (електронне посилання: http://mp3-mus.com/music/%C3%E0%E9%E4%E0%EC%E0%EA%E8+%D3%CA%D0%CE%CF).

 

Кириченко В.І., канд. пед. наук, завідувач лабораторії превентивного виховання Інституту проблем виховання НАПН України


ЦИТАТИ І ВИСЛОВЛЮВАННЯ

Кожному мила своя сторона.

Г. Сковорода

Свою Україну любіть. Любіть її... Во врем'я люте. В останню тяжкую минуту за неї Господа моліть.

Т. Шевченко

І оживе добра слава, слава України.

Т. Шевченко

Обніміться ж брати мої, молю вас, благаю!»

Т. Шевченко

Нема на світі України, немає другого Дніпра

Т. Шевченко

А в серці тільки ти, єдиний мій, коханий рідний краю!

Л. Українка

О краю мій, найкращий між краями,

Зруйнований та знищений катами.

П. Грабовський

Хто кохає край свій рідний для високої ідеї,

Я ж кохаю не для неї…

М. Вороний

Ще не вмерла України і слава, і воля...

П. Чубинський

Народе мій, як добре те, що ти у мене є на світі.

М. Вінграновський

За Вкраїну мою чи то вдень, чи вночі моє серце сповнялось клопотом.

В. Самійленко

Вітчизна – це не хтось і десь, Я — теж Вітчизна.

І. Світличний

Вітчизна – ось і альфа, і омега!

Д. Павличко

Дзвін шабель, пісні, походи, воля соколина, тихі зорі, ясні води – моя Україна.

В. Сосюра

Любіть Україну у сні й наяву, вишневу свою Україну, красу її вічно живу і нову і мову її солов'їну.

В. Сосюра

Забудеш рідний край – твоє всохне коріння.

П. Тичина

Я єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була.

П. Тичина

Я знаю вас, нащадки запорожців, Я вірю вам і низько б'ю чолом. Дивлюсь на вас і вірою займаюсь, І б'ю поламаним крилом.

О. Олесь

Бринить-співає наша мова, Чарує, тішить і п'янить.

О. Олесь

Я знаю вас, нащадки запорожців! Я вірю вам і кланяюсь чолом. Дивлюсь на вас – і вірою займаюсь, І б’ю своїм поламаним крилом

О. Олесь

Вся історія України – це боротьба двох сил: конструктивної, що скупчує українську потугу, щоб звернути її назовні, і руїнної, що розпорошує її у взаємному самопожиранні та несе розбиття і розклад

О. Ольжич

Все на світі можна вибирати сину, Вибрати не можна тільки Батьківщину.

В. Симоненко

Найголовніше, найяскравіше, що на все життя западає в серце патріота і що втілює в собі Батьківщину, - це люди

В. Сухомлинський

Тепер, як ніколи, ми мусимо змагатися за спільноту в нації і за братерство в народі. Але, йдучи за тими гаслами, ми повинні дбати, щоб вони були не лише «міддю бряцаючою», а найглибшою правдою, для якої варто жити і вмирати

О. Теліга

В дитинстві відкриваєш материк, котрий назветься потім – Батьківщина.

Л. Костенко

Шматок землі, ти звешся Україною. Ти був до нас. Ти будеш після нас.

Л. Костенко

І жах, і кров, і смерть, і відчай,

І клекіт хижої орди,

Маленький сірий чоловічок

Накоїв чорної біди.

Це звір огидної породи,

Лох-Несс холодної Неви.

Куди ж ви дивитесь, народи?!

Сьогодні ми, а завтра – ви.

Л. Костенко

 

І дим батьківщини солодкий.

Овідій

Тобі, Україно моя, і перший мій подих, і подих останній тобі.

В. Еллан

Всі уявлення про любов до чого-небудь поєднані в одному слові «вітчизна».

Цицерон

Той, хто не любить своєї країни, нічого любити не може.

Д. Байрон

Орієнтовна тема Першого уроку:

 

· «В єдності наша сила»

· «Діалоги з титанами духу»

· «З відданістю Україні в серці»

· «Історична подорож у часі. Славетні імена України»

· «Люби свою сім’ю та школу. Свою Батьківщину шануй»

· «Можна все на світі вибирати сину, вибрати не можна тільки Батьківщину»

· «Наша країна – єдина Україна»

· «Нині – вільна й незалежна Україна-ненька. Її ревно захищають нові козаченьки»

· «Ніхто, крім нас!»

· «Одна єдина на цілім світі…»

· «Рідний край, де ми живемо, Україною зовемо»

· «Славимо Україну»

· «Ти у мене єдина, Україно!»

· «Україна у моєму серці»

· «Україна: із минулого в майбутнє»

· «Україна-мати – вмій її захищати»

· «Хай в серці кожної дитини живе любов до України»

· «Чи знаєш ти свій край»

· «Шануймо свою національну гідність – і шановані будемо іншими»

· «Шануймося, браття-українці, бо ми того варті»

· «Ще не вмерла України і слава, і воля»

· «Що таке національна самоідентичність»

· «Щоб мати Україну – треба бути українцями»

· «Як тебе не любити, рідна моя Україно»

 

 


[1] Запропоновані Додатки до уроку можуть бути творчо використані вчителями 1-4 класів відповідно до рівня підготовленості дітей, вікових особливостей учнів.

[2] https://www.youtube.com/watch?v=IeB1YYGedzQ

[3] Концептуальні засади українського патріотичного виховання дітей та учнівської молоді / І. Д. Бех, К. І. Чорна. – К., 2015. – 28 с.

[4] З використанням рефлексивно-експліцитного методу (за І. Д. Бехом).

[5] В. Сосюра

Содержание

Введение_ 3

1 Описание Промо «Золотая Осень»_ 5

2 Доход Агента_ 6

Таблица № 1. Расчет дохода одного партнера. 7

Описание расчетов за сентябрь: 8

Описание расчетов за октябрь_ 9

Описание расчетов за ноябрь_ 9

Описание расчетов за декабрь_ 10

3 План продаж офиса_ 11

Таблица № 2. План по увеличению команды_ 11

Таблица № 3. План продаж офиса_ 12

Описание расчета по плану продаж. 12

4 Доходы и расходы держателя офиса. 17

Доходы держателя офиса Сентябрь 2015 года_ 18

Расходы держателя офиса Сентябрь 2015 года_ 22

Доходы держателя офиса Октябрь 2015 года_ 26

Расходы держателя офиса Октябрь 2015 года_ 30

Доходы держателя офиса Ноябрь 2015 года_ 31

Расходы держателя офиса Ноябрь 2015 года_ 35

Доходы держателя офиса Декабрь 2015 года_ 36

Расходы держателя офиса Декабрь 2015 года_ 39

Введение

В данном бизнес плане представ лены доходы и расходы офиса, рассчитанные исходя из следующих предположений:

1. держатель офиса выполняет промо «Золотая осень»,

2. как минимум 2 партнера в офисе выполняют данное промо за сентябрь. При этом сразу хотим сказать – чтобы два партнера смогли это сделать, заявившихся на выполнение промо должно быть в 2-3 раза больше.

3. в последующие месяцы твоя команда увеличивается на 2 человека, способных заключать по 10 договоров по типу 2. Это значит, что работать с командой нужно постоянно – регистрировать новых партнеров, передавать им свой опыт в продажах, быть наставником и поддержкой для своей команды.

Исполнение данного бизнес-плана, с одной стороны, позволит тебе, как держателю офиса, заработать сразу и много.

Рис. 1. Доходы держателя офиса.

 

С другой стороны, наличие доходов на достойном уровне, позволяет тебе оплачивать рекламу, не рассчитывая на ранее анонсированную федеральную рекламу от Eskalat.

В данном документе ты найдешь:

1. Детальное описание промо «Золотая Осень» - на странице 5 настоящего бизнес плана

2. Детальный разбор дохода агента, который выполняет условия промо «Золотая Осень» - на странице 6 настоящего документа.

3. План продаж твоего успешного офиса – на странице 11 настоящего документа

4. Доходы и расходы держателя офиса, за каждый месяц с сентября по декабрь – на странице 19 настоящего документа. В этом разделе ты найдешь детальное описание каждого источника доходов и расходов.

 

1 Описание Промо «Золотая Осень»

С 1 сентября в течении 2-х месяцев у тебя будет возможность заработать быстро и много.

Ты получаешь мгновенные выплаты по Типу 2[1] и возможность получения премии от компании в размере 50 % от заработанных денег, со второй оплаты клиента.

Условия:

В промо участвуют все партнеры компании Win Level.

Стажеры в данном промо не участвуют.

Выплаты по Типу 2 партнеру производятся мгновенно, как только клиент совершил оплату.

Необходимо зарегистрировать 10 и более новых клиентов по продукту финансовая защита за календарный месяц, а именно сентябрь и октябрь.

Премия выплачивается при условии того, что у тебя было зарегистрировано и оплачено 10 и более новых клиентов по Финансовой Защите в сентябре и данные клиенты совершили 2-ю оплату в октябре.

В октябре промо продолжается, а это значит, что ты регистрируешь 10 и более новых клиентов про продукту финансовая защита. Эти клиенты производят 2-ю оплату в ноябре и ты как агент получаешь премию от компании в размере 50% от дохода октября по новым клиентам.





<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Схема проезда | 

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 321. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Субъективные признаки контрабанды огнестрельного оружия или его основных частей   Переходя к рассмотрению субъективной стороны контрабанды, остановимся на теоретическом понятии субъективной стороны состава преступления...

ЛЕЧЕБНО-ПРОФИЛАКТИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ НАСЕЛЕНИЮ В УСЛОВИЯХ ОМС 001. Основными путями развития поликлинической помощи взрослому населению в новых экономических условиях являются все...

МЕТОДИКА ИЗУЧЕНИЯ МОРФЕМНОГО СОСТАВА СЛОВА В НАЧАЛЬНЫХ КЛАССАХ В практике речевого общения широко известен следующий факт: как взрослые...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Индекс гингивита (PMA) (Schour, Massler, 1948) Для оценки тяжести гингивита (а в последующем и ре­гистрации динамики процесса) используют папиллярно-маргинально-альвеолярный индекс (РМА)...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.014 сек.) русская версия | украинская версия