Студопедия — ДОВІДКА
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ДОВІДКА

про стан виконавської дисципліни у апараті Тростянецької міської ради за 2013 рік

 

Аналізуючи стан виконавської дисципліни на виконання заходів щодо посилення контролю і підвищення відповідальності відповідальних посадових осіб апарату міської ради за своєчасне і безумовне виконання Законів України, правових актів та доручень Президента України і Кабінету Міністрів України, розпоряджень та доручень голови облдержадміністрації, райдержадміністрації, міського голови, рішень сесії та рішень виконкому міської ради за 2013 рік, слід відмітити, що в апараті міської ради відпрацьована і діє система роботи з розпорядчими документами органів влади вищого рівня, розпорядженнями і дорученнями голови райдержадміністрації, розпорядженнями міського голови, рішеннями сесій та рішеннями виконкому міської ради.

Так, у 2013 році до апарату Тростянецької міської ради надійшло 100 розпорядчих документів органів виконавчої влади та місцевого самоврядування:

- 3 розпорядження обласної державної адміністрації;

- 77 розпоряджень голови Тростянецької районної державної

адміністрації;

- 3 доручення голови Тростянецької районної державної

адміністрації;

- 17 рішень сесії Тростянецької районної ради.

Дані документи реєструються в окремому журналі. За їх реєстрацію та здійснення контролю за термінами виконання відповідає начальник загального відділу апарату міської ради.

Реєструє дані документи та робить відмітку у журналі реєстрації про надання інформації про виконання до органу, який видав розпорядчий документ (чи зняття з контролю розпорядчого документу), секретар приймальні Коваль А.М.

За ведення контрольних справ, карток контролю, терміни надання інформацій відповідає спеціаліст із організації діловодства та контролю за виконанням розпорядчих документів Курінна Є.І.

Щомісячно здійснюється моніторинг виконання розпоряджень, доручень голів обласної та районної державних адміністрацій, за результатами проведення моніторингу складається інформація, яка направляється до райдержадміністрації та щокварталу інформація про кількість документів, що перебували на контролі.

Станом на 01.01.2014 року на контролі знаходиться 20 розпорядчих документів органів виконавчої влади. У 2013 році було заведено 23 контрольних справи на виконання розпорядчих документів. Знято з контролю у 2013 році 23 контрольних справи.

Якщо на розпорядчий документ надається повна одноразова інформація про його виконання, то на такий документ контрольна справа не заводиться, у журналі реєстрації робиться відмітка про надання інформації і документ знімається з контролю резолюцією міського голови «До справи».

В апараті міської ради вживаються заходи щодо вдосконалення роботи з організації виконання розпорядчих документів і поліпшення контролю за їх реалізацією. Проводиться періодичний аналіз виконання розпорядчих документів на засіданнях виконкому, на щотижневих апаратних нарадах при міському голові. Так, у 2013 році при міському голові відбулося 23 протокольних апаратних нарад із працівниками міської ради та 32 наради із керівниками підвідомчих підприємств.

Розпорядженням міського голови № 27 від 11.02.2013 року було проведено в апараті Тростянецької міської ради «Дні контролю» щодо виконання розпорядчих документів органів вищої влади за 2012 рік та

розпорядженням міського голови № 74 від 16.07.2013 року було проведено в апараті Тростянецької міської ради «Дні контролю» щодо виконання розпорядчих документів органів вищої влади за І півріччя 2013 року.

З метою запобігання проявам корупції у апараті міської ради, 28 травня 2013 року працівники підвищили свою кваліфікацію на семінарі-навчанні з питань запобігання та протидії проявам корупції. Семінар був проведений спеціалістами Харківського регіонального інституту державного управління спільно з Сумським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій та за участі обласної прокуратури та СБУ.

На виконання розпорядження міського голови № 146 від 19.12.2013 року 26 грудня 2013 року начальником відділу правового забезпечення Линник Л.В. проведено навчально-консультативне заняття по вивченню Закону України "Про засади запобігання та протидії корупції” (з доповненнями та змінами) з працівниками апарату Тростянецької міської ради, керівниками комунальних підприємств, де присутні були ознайомлені з основними вимогами, які висуваються до них.

Метою проведення навчально-консультативного заняття було ознайомлення працівників апарату та керівників комунальних підприємств із новаціями в законодавстві щодо боротьби з корупцією, з метою запобігання корупційних діянь та успішного виконання своїх обов’язків. Було поінформовано присутніх про основні принципи запобігання і протидії корупції, суб’єкти відповідальності за корупційні правопорушення. Детально роз'яснено про заходи, спрямовані на запобігання і протидію корупції, регламентовані даним законом. Акцентовано увагу на встановлених обмеженнях щодо використання службового становища, щодо сумісництва та сумісництва з іншими видами діяльності, щодо подарунків, роботи близьких осіб, осіб, які звільнилися з посад або припинили діяльність, пов’язану з використанням функцій держави, місцевого самоврядування. Привернуто особливу увагу слухачів навчально-консультативного заняття до четвертого розділу закону, який передбачає відповідальність за корупційні правопорушення, усунення наслідків корупційних правопорушень, тощо.
Підводячи підсумки, начальник відділу правового забезпечення наголосила присутнім щодо необхідності суворого дотримання вимог Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції” та надала поради щодо сумлінного ставлення до своїх обов’язків.

З метою впорядкування роботи в апараті Тростянецької міської ради розпорядженням міського голови №56 від 15.05.2013 року «Про розподіл обов’язків між міським головою, секретарем міської ради, заступниками міського голови та керуючою справами виконавчого комітету міської ради».

Також, з метою забезпечення ефективної роботи та зміцнення виконавської дисципліни апарату міської ради, працівників підвідомчих підприємств, а також для найбільш ефективного використання бюджетних коштів в умовах світової фінансової кризи та мінімізації впливу кризи на громаду міста Тростянця відповідно до Постанови КМУ № 943 від 22.10.2008 року у апараті міської ради протягом 2008 - 2013 років було прийнято ряд документів стосовно затвердження заходів щодо збільшення надходжень до міського бюджету, економного та раціонального використання бюджетних коштів.

Прийняття даних документів було направлене на посилення персональної відповідальності працівників апарату міської ради та підвідомчих підприємств за порушення виконавської дисципліни, посилення контролю за використанням робочого часу, економним використанням бюджетних коштів на канцтовари, посилення контролю за використанням службового автотранспорту, витрат на відрядження, економним використанням електроенергії, тощо.

Слід відмітити, що крім виконання розпорядчих документів органів виконавчої влади, одним із найважливіших напрямків роботи Тростянецької міської ради та її виконавчого комітету є проведення сесій та засідань виконкомів, які проводяться згідно затверджених планів роботи та виконання рішень, прийнятих на сесіях та виконкомах.

Так, за 2013 рік було проведено 15 сесій міської ради та 17 пленарних засідань, прийнято 392 рішення. Станом на 01.01.2014 року на контролі залишилося 282 рішень сесій, що складає 71,9% від усіх рішень.

Засідання виконавчого комітету Тростянецької міської радипроводилися щомісячно (кожна третя середа), згідно Регламенту роботи виконкому та плану його роботи на 2013 рік.

Станом на 01.01.2014 року було проведено 23 чергових та позачергових засідань виконкому, прийнято 507 рішень виконавчого комітету.

На виконання власних (самоврядних повноважень) виконкомом Тростянецької міської ради прийнято 349 рішення, на виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади прийнято 158 рішень.

На контролі станом на 01.01.2014 року із 507 залишилося 295 рішень виконкому, що складає 58,2%.

Міським головою протягом 2013 року видано 150 розпоряджень з основної діяльності апарату міської ради.

Відповідність прийняття рішень сесій, виконкому чинному законодавству перевіряється прокуратурою Тростянецького району. Всі рішення для контролю направляються до районної прокуратури.

Не менше важливим напрямком роботи апарату міської ради є робота зі зверненнями громадян, в якій відповідальні посадові особи керуються Законом України “Про звернення громадян ” та Законом України «Про публічну інформацію». Загальним відділом апарату міської ради (спеціалістом по контролю за зверненнями громадян) систематично проводиться аналіз стану виконавської дисципліни в роботі зі зверненнями громадян та аналіз стану надходження публічної інформації до апарату міської ради.

Так, для посилення виконавської дисципліни в апараті міської ради було видано розпорядження міського голови №112 від 11.10.2013 року «Про посилення виконавської дисципліни в апараті міської ради» щодо етичного та толерантного відношення до громадян, забезпечення кваліфікованого, об’єктивного і своєчасного розгляду звернень, задоволення законних вимог заявників та надання відповідей у встановлені законом терміни.

В апараті міської ради прийнятий і затверджений рішенням виконкому графік особистого прийому громадян міським головою, заступниками міського голови, секретарем міської ради та керуючою справами виконкому.

Крім днів хвороби, випадків порушень та зриву графіків прийому у 2013 році не було.

Апаратом Тростянецької міської ради проводиться планова робота по попередженню надходження заяв та скарг шляхом проведення Громадських слухань, зустрічей-нарад із головами вуличних комітетів міста, через депутатську діяльність. Постійно через «Вісник місцевого самоврядування» (газета «Круглий двір»), бюлетень «Вісник Тростянецької міської ради», через Інтернет-мережу проводиться інформування та роз’яснення пріоритетних напрямків діяльності апарату міської ради з питань соціально - економічного та культурного розвитку міста, проводиться особистий прийом громадян керівниками.

Також, у 2013 році Тростянецька міська рада спільно із ГО «Голос громади» розпочали реалізацію проекту «Активізація участі громадян

м. Тростянець Сумської області у місцевому розвитку через створення квартальних комітетів та дієвої системи громадського моніторингу» в межах Проекту ПРООН «Демократизація, права людини і розвиток громадянського суспільства в Україні», який реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії. На його виконання Тростянецькою міською радою були прийняті рішення, якими затверджені Положення про загальні збори громадян та щодо створення та діяльності органів самоорганізації населення. Відповідно даних документів на території міста проведена робота по створенню 14 будинкових та 7 квартальних комітетів. У всіх мікрорайонах були проведені збори, на яких представниками органів самоорганізації населення були надані пропозиції до Програми соціально-економічного розвитку.

Крім цього, була запроваджена інтерактивна веб-платформа «Відкрите місто», в рамках пілотного проекту електронної участі громадськості у вирішенні міських проблем, що реалізується міжнародним фондом "Східна Європа". Таким чином, Тростянець став шостим містом в Україні та другим у Сумській області (м.Суми), що апробують більш сучасні електронні технології реагування міської влади, комунальних підприємств на проблеми, висвітлені на спеціальному порталі жителями міста. У місті Тростянець створено дієвий механізм відкритого формування програми розвитку із залученням широкого кола громадськості (будинкових, вуличних, квартальних комітетів), а також контролю, як за впровадженням поставлених завдань протягом року шляхом щоквартальних звітів апарату міської ради та керівників комунальних підприємств про виконання Прогарами соціально-економічного розвитку перед представниками громади у семи мікрорайонах міста, так і вирішення поточних проблем через участь громадян у платформі «Відкрите місто», яка дозволяє будь-якому мешканцю, який має доступ до мережі інтернет, оперативно повідомляти про комунальні проблеми, контролювати та брати особисту участь у їх вирішенні.

З метою вдосконалення роботи зі зверненнями громадян та забезпечення її результативності на виконання вимог Конституції України, Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 року
№ 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» апаратом міської ради дане питання аналізується на засіданні виконавчого комітету міської ради (рішення виконкому № 15 від 16.01.2013 року «Про роботу зі зверненнями громадян міста за 2012 рік у апараті Тростянецької міської ради та підвідомчих міській раді підприємств та заходи щодо її вдосконалення», рішення виконкому № 257 від 17.07.2013 року «Про роботу зі зверненнями громадян міста за І півріччя 2013 року у апараті Тростянецької міської ради та підвідомчих міській раді підприємств та заходи щодо її вдосконалення».

Слід відмітити, що за 2013 рік до апарату міської ради надійшло 2104 усних та письмових звернень.

За результатами розгляду звернень щодо задоволення та вирішення

проблем мешканців міста аналіз показав:

- задоволено 836 заяв (40%), за 2012 рік – 1417 заяв (66,4 %), проти минулого року (- 581(26,4%)),

- дано роз’яснення по 357 заявах (17%),(+0,7%) проти минулого року - 349 заявах (16,3 %),

- взято на контроль 911 (43,3%), за 2012 рік 353 заяви (16,5 %) проти минулого року (+26,8%).

За 2013 рік повторних звернень не було.

На особистому прийомі побували 535 громадян:

- у міського голови – 130 осіб;

- у заступників міського голови, секретаря ради та виконкому – 405 осіб.

В цілому виконавцями своєчасно надаються відповіді на звернення громадян, але аналіз стану роботи зі зверненнями громадян у апараті міської ради та підвідомчих підприємствах показав, що роботу із розглядом звернень потрібно вдосконалювати.

На жаль, у 2013 році, були випадки недотримання законодавства про звернення громадян. Перевіряючи роботу зі зверненнями громадян у підвідомчому міській раді підприємстві КП «Тростянецьке ЖЕУ», було встановлено, що мають місце порушення терміну розгляду заяв, не завжди вчасно надаються відповіді на письмові звернення, що надійшли з міської ради, що не дає можливості вчасно надати відповідь заявникам. Також, виявлено порушення терміну розгляду заяв у дочірніх підприємствах комунального підприємства «Тростянецькомунсервіс», а саме: ДП «Екосервіс», ДП «Енергоремсервіс» та ДП «Зеленбуд-2», не завжди вчасно надаються відповіді на звернення громадян, що надійшли з міської ради.

З метою забезпечення прозорої та ефективної роботи апарату міської ради, для забезпечення доступності громадян міста до інформації, покращення якості надання адміністративних послуг населенню з 08 лютого 2013 року в Тростянецькій міській раді при загальному відділі діє Центр надання адміністративних послуг, що позбавляє відвідувачів ходити по численних кабінетах, шукаючи необхідного спеціаліста. В Центрі повністю здійснено технічне переоснащення робочих місць всіх спеціалістів міської ради: кожне робоче місце обладнане сучасною комп’ютерною та організаційною технікою, яка поєднується єдиною локальною мережею, має вихід до всесвітньої мережі Інтернет. Все це дозволяє більш швидко та якісно обробляти заявки населення. Людей обслуговують 11 працівників апарату міської ради, згідно графіку. Графік їх прийому, стенд з бланками заяв, з переліком адміністративних послуг, інформаційними картками та інформаційний термінал розміщено у холі міської ради. Також, в холі розміщена рецепція, де інформатор консультаційного сектору консультує відвідувачів, допомагає у заповненні заяв та спрямовує до відповідного фахівця. Центр надання адміністративних послуг надає 47 видів послуг. До Центру на 01.01.2014 року надійшло - 7653 звернень, із них задоволено - 7578. Залишились на контролі - 60 звернень. Кількість відмов у наданні адміністративних послуг – 15.

Для вдосконалення роботи міської ради із службовою документацією та кореспонденцією з 1 червня 2013 року у Тростянецькій міській раді впроваджено систему електронного документообігу. Підключено 24 робочих місця, що значно підвищить ефективність роботи. Для його реалізації було обрано українську компанію «ФОСС-Он-Лайн», яка більше 15 років діє на ринку інформаційних технологій України.

Система електронного документообігу дозволяє покращити роботу з документами та оптимізувати процес документообігу. Так, обробку вхідної та вихідної кореспонденції, виконання та контроль за протоколами, рішеннями міської ради та виконавчого комітету здійснюється у системі е-документообігу.

Не менш важливим напрямком роботи апарату міської ради в питаннях забезпечення життєдіяльності територіальної громади міста Тростянець є службове листування, що проводилося із правоохоронними органами, прокуратурою, органами судочинства, податковими, держслужби, боротьби з економічною злочинністю, органами виконавчої влади, бюджетними установами та організаціями, підприємствами та приватними підприємцями.

Всього за 2013 рік вхідних документів вищевказаного характеру надійшло до апарату міської ради – 2311.

Щодо вхідної кореспонденції такої, як звернення громадян, звернень з питань адміністративних послуг, публічної інформації та ін. надійшло до міської ради – 1666.

Дані документи були опрацьовані спеціалістами апарату міської ради на сесіях, засіданнях виконкому, комісіях, створених при апараті міської ради, чи розглянуті в індивідуальному порядку.

Вихідних документів у 2013 році зареєстровано - 2951.

Контроль за строками виконання службових документів покладено на спеціаліста по контролю. З метою прискорення реагування на терміни виконання службових листів даний спеціаліст подає щомісяця доповідні записки міському голові про листи, на які не отримані апаратом міської ради відповіді по кожному, відповідальному спеціалісту.

Якщо установа, до якої був відісланий апаратом міської ради

службовий лист, не надала вчасно відповідь, міською радою направляється повторно лист, або лист-скарга до вищестоящої установи з проханням про реагування на службові листи.

Підводячи підсумки роботи за 2013 рік та враховуючи вищезазначені випадки порушення терміну розгляду заяв керівниками підвідомчих підприємств, пропонується вважати дану роботу такою, що потребує подальшого вдосконалення та зміцнення.

З метою покращення стану виконавської дисципліни апаратом міської ради на 2014 рік пропонується вжити ряд заходів:

- посилення контролю з боку заступників міського голови, секретаря міської ради, керуючої справами виконкому, начальників відділів міської ради за своєчасним та якісним виконанням розпорядчих документів органів виконавчої влади, рішень сесій міської ради, рішень виконкому, розпоряджень та доручень міського голови спеціалістами апарату міської ради, керівниками підвідомчих комунальних підприємств;

- більш ефективне планування роботи відділів, посадових осіб та здійснення контролю за виконанням планів (начальники відділів - щомісяця);

- проведення консультативно-навчальних занять по вдосконаленню діловодства та вивчення чинного законодавства у зв’язку із внесенням до нього змін (керуюча справами, загальний відділ, відділ правового забезпечення);

- удосконалення моніторингу загальним відділом за виконанням розпорядчих документів виконавчої влади, рішень сесії, виконкому, розпоряджень міського голови, доручень на виконання протокольних нарад, службових листів, звернень громадян (щоп’ятниці – спеціалісти загального відділу по контролю) та надання міському голові доповідних про випадки їх невиконання (начальник загального відділу);

- активна участь спеціалістів міської ради у курсах навчання по підвищенню кваліфікації.

 

 




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Добрый фокусник, продавец чудес | 

Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 274. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Основные структурные физиотерапевтические подразделения Физиотерапевтическое подразделение является одним из структурных подразделений лечебно-профилактического учреждения, которое предназначено для оказания физиотерапевтической помощи...

Почему важны муниципальные выборы? Туристическая фирма оставляет за собой право, в случае причин непреодолимого характера, вносить некоторые изменения в программу тура без уменьшения общего объема и качества услуг, в том числе предоставлять замену отеля на равнозначный...

Тема 2: Анатомо-топографическое строение полостей зубов верхней и нижней челюстей. Полость зуба — это сложная система разветвлений, имеющая разнообразную конфигурацию...

Трамадол (Маброн, Плазадол, Трамал, Трамалин) Групповая принадлежность · Наркотический анальгетик со смешанным механизмом действия, агонист опиоидных рецепторов...

Мелоксикам (Мовалис) Групповая принадлежность · Нестероидное противовоспалительное средство, преимущественно селективный обратимый ингибитор циклооксигеназы (ЦОГ-2)...

Менадиона натрия бисульфит (Викасол) Групповая принадлежность •Синтетический аналог витамина K, жирорастворимый, коагулянт...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия