Студопедия — Експлуатація, зберігання та постачання повітрянодесантної техніки.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Експлуатація, зберігання та постачання повітрянодесантної техніки.






 

Повітряно-десантна техніка використовується для десантування парашутним способом особового складу, озброєння, бойової техніки і матеріальних засобів із вертольотів авіації Сухопутних військ та літаків транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України.

 

За своїм призначенням повітрянодесантна техніка (ПДТ) ділиться на бойову, яка використовується для десантування особового складу, озброєння, бойової техніки і вантажів парашутним способом і учбову – для вивчання ПДТ і відпрацювання елементів наземної підготовки особового складу.

За якісним станом повітрянодесантна техніка ділиться на п'ять категорій:

 

Перша категорія. Нова ПДТ і майно, яка ще не була в експлуатації.

Друга категорія. Повітряно-десантна техніка і майно (ПДТ і М) які були та знаходяться в експлуатації, не пошкоджені, а також які пройшли капітальний (заводський) або середній (військовий) ремонт, відповідають технічним вимогам, повністю укомплектовані і придатні до використання за прямим призначенням.

Третя категорія. Повітряно-десантна техніка і майно, які підлягають середньому (військовому) ремонту, або доробцi за бюлетенями в умовах в/частин.

Четверта категорія. ПДТ і майно, які підлягають капітальному (заводському) ремонту, або доробці за бюлетенями в заводських умовах.

П'ята категорія. Повітряно-десантна техніка і майно, які непридатні до подальшої експлуатації або будь якого ремонту.

 

Зміна якісного стану (з однієї категорії в іншу) повітрянодесантної техніки і майна здійснюється на підставі актів технічного стану. При визначенні якісного стану ПДТ і складанні відповідних актів комісія зобов'язана керуватися діючими наказами, директивами, порадниками, технічними описами і інструкціями по експлуатації.

 

Загальне керівництво постачанням, зберіганням, експлуатацією, ремонтом і обліком Повітряно-десантної техніки в з'єднаннях і частинах здійснюють відповідні командири, а безпосереднє їх заступники – начальники Повітряно-десантної служби (заступники з Повітряно-десантної підготовки) через підпорядковані їм відділення (служби) Повітряно-десантної техніки.

 

Забезпечення військ повітрянодесантною технікою здійснюється за табелем та нормами, які затверджуються наказами Міністра оборони України, Начальником Генерального штабу Збройних Сил України та командувача Сухопутними військами Збройних Сил України.

Видача повітрянодесантної техніки в підрозділи проводиться з метою зберігання її в режимі бойової готовності, десантування о/с, озброєння, техніки і вантажів, а також на час проведення занять з Повітряно-десантної підготовки.

Повітрянодесантна техніка із складу видається тільки командирам підрозділів, які з часу отримання повітрянодесантної техніки стають матеріально відповідальними особами і несуть відповідальність за отриману ПДТ і М. З командирів підрозділів також не знімається відповідальність за стан повітрянодесантної техніки, закріпленої за підрозділами, яка зберігається на складі військової частини.

 

Зберігання Повітряно-десантної техніки на окремому складі, в з’єднанні (частині) організується у складах Повітряно-десантної техніки і в підрозділах. Повітряно-десантна техніка тривалого зберігання розміщується в окремих складах (сховищах) і використовується для комплектування заново сформованих військових частин та підрозділів.

Всі сховища повинні відповідати протипожежним нормам, мати вогнестійкі стіни і перекриття, розташовуватись на сухій місцевості, на достатній відстані від складів з пальним і заправочних станцій, складів з мінеральними добривами і водоймищ. Дерев’яні конструкції сховищ повинні бути оброблені вогнезахисним розчином. Всі електричні розетки в місцях зберігання ПДТ і М повинні бути відімкнені. У місцях розташування сховищ Повітряно-десантної техніки встановлюються пожежно - інвентарні пости і обладнуються грозозахисні засоби.

 

Зберігання Повітряно-десантної техніки на складі з'єднання (частини)

 

Повітряно-десантна техніка на складі з'єднання (частини) зберігається тільки в комплекті, за номенклатурами, категоріями тпа номерами.

Парашути людські, вантажні, парашутно-десантна тара, засоби десантного спорядження, закріплені за підрозділами та підготовлені до десантування, зберігаються у спеціальних контейнерах, які влаштовуються на автомобілях, або автомобільних причепах. Парашути і контейнери повинні бути опечатані печатками командирів підрозділів, а причепи, ще і печаткою начальника складу. Для зберігання незакріплених парашутів, запасних частин і іншого майна у сховищах встановлюються стелажі, які повинні забезпечувати надійне зберігання матеріальних засобів та зручність роботи з ними. Для виготовлення стелажів використовуються сухі, стругані дошки товщиною 40-60 мм, відстань по висоті між полицями стелажів повинна бути, для людських парашутів – 55см, для багатокупольних парашутних систем – 80см. Нижні полиці повинні бути на відстані 20-25 см від підлоги. На кожному стелажі, контейнері або окремому місці зберігання повітрянодесантної техніки потрібно мати стелажний ярлик, або опис матеріальних засобів.

Місця зберігання людських парашутів на стелажах і в контейнерах нумеруються порядковими (стелажними) номерами, які закріплюються за підрозділами та наносяться на переносні сумки, ранці парашутів, парашутні прилади і на обкладинки паспортів.

Парашути та парашутні системи, які не закріплені за підрозділами, укладаються в переносні сумки на складське зберігання і розміщуються на стелажах в один ряд за типами і роками виготовлення. Перед укладанням на складське зберігання парашутам та системам проводиться огляд і вони комплектуються.

 







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 885. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Типовые ситуационные задачи. Задача 1.У больного А., 20 лет, с детства отмечается повышенное АД, уровень которого в настоящее время составляет 180-200/110-120 мм рт Задача 1.У больного А., 20 лет, с детства отмечается повышенное АД, уровень которого в настоящее время составляет 180-200/110-120 мм рт. ст. Влияние психоэмоциональных факторов отсутствует. Колебаний АД практически нет. Головной боли нет. Нормализовать...

Эндоскопическая диагностика язвенной болезни желудка, гастрита, опухоли Хронический гастрит - понятие клинико-анатомическое, характеризующееся определенными патоморфологическими изменениями слизистой оболочки желудка - неспецифическим воспалительным процессом...

Признаки классификации безопасности Можно выделить следующие признаки классификации безопасности. 1. По признаку масштабности принято различать следующие относительно самостоятельные геополитические уровни и виды безопасности. 1.1. Международная безопасность (глобальная и...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Демографияда "Демографиялық жарылыс" дегеніміз не? Демография (грекше демос — халық) — халықтың құрылымын...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия