Студопедия — Задача 1. "___" ____________ року між мною та відповідачем укладений шлюб, який зареєстрований у відділі реєстрації актів цивільного стану ________________
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Задача 1. "___" ____________ року між мною та відповідачем укладений шлюб, який зареєстрований у відділі реєстрації актів цивільного стану ________________






"___" ____________ року між мною та відповідачем укладений шлюб, який зареєстрований у відділі реєстрації актів цивільного стану ________________ управління юстиції, актовий запис N _____. Від даного шлюбу ми маємо ____________ (сина/дочку), "___" ____________ ____ р. н.

Протягом останнього часу сімейне життя між нами поступово погіршувалося, що в кінцевому результаті призвело до фактичного припинення між нами шлюбних відносин. "___" ____________ ____ року рішенням ______________________ суду шлюб між мною та відповідачем розірваний. Після розірвання шлюбу наш (син/дочка) залишився проживати разом __________________ та знаходиться на повному моєму матеріальному утриманні.

Відповідно до ст. 150 Сімейного кодексу України батьки зобов'язані піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Однак всупереч вказаній нормі Закону відповідач після розірвання шлюбу постійно ухиляється від виконання своїх батьківських обов'язків по вихованню дитини, взагалі не цікавиться його долею, життям, не відвідує його вдома, в дитячому садочку та в школі. Жодної участі відповідач у вихованні __________ не бере та не має бажання з ним/нею бачитись, матеріально не підтримує взагалі, що підтверджується відповідними письмовими доказами. Всі питання щодо виховання дитини вирішуються мною самостійно без участі та підтримки з боку відповідача. Грошові кошти на життєво важливі потреби дитини відповідач не надавав та не надає по даний час.

Згідно п. 16 постанови Пленуму ВСУ N 3 від 30.03.2007 р. "Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав" (далі - Постанова Пленуму ВСУ N 3 від 30.03.2007 р.) ухилення батьків від виконання своїх обов'язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя.

Відповідно до ч. 4 ст. 155 СКУ ухилення батьків від виконання батьківських обов'язків є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом, а саме: ст. 164 Сімейного кодексу України "Підстави позбавлення батьківських прав".

Зважаючи на вищевикладені обставини, у відповідності з п. 2 ст. 164 Сімейного кодексу України є підставою для позбавлення відповідача батьківських прав відносно сина/дочки ___________________.

Я проживаю із сином/дочкою за адресою: _________________________________________. Ми маємо хороші житлово-побутові умови, я повністю утримую дитину, займаюсь його вихованням, допомогу у вихованні сина мені надають: _________________________________________________. Мною створені всі необхідні умови для нормального розвитку дитини, життя та навчання. У сина/дочки є окреме місце для заняття та ігор, спальне місце. В помешканні є телевізор, магнітофон, книги, необхідні для всебічного розвитку дитини, іграшки...

Згідно ст. 180 Сімейного кодексу України батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. Однак всупереч вказаній нормі Закону відповідач ніякої матеріальної допомоги на утримання дитини не надавав і не надає по цей час. Дитина постійно потребує харчування, одягу. Дитина відвідує різні секції. Усе це потребує значних коштів і сама я не здатна в повній мірі цього забезпечити. Тому вважаю, що відповідач повинен сплачувати аліменти до досягнення дитиною повноліття.

У відповідності з ч. 4, 5 ст. 19 Сімейного кодексу України при розгляді судом спорів щодо позбавлення батьківських прав обов'язковою є участь органу опіки та піклування, який подає суду письмовий висновок щодо розв'язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, а також на підставі інших документів, які стосуються справи. У зв'язку з цим зазначений орган необхідно залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог.

Таким чином, протягом останніх п'яти, незважаючи на мої неодноразові звернення до відповідача щодо прийняття ним участі у вихованні своєї дитини, відповідач не виконував та не виконує свої батьківські обов'язки по відношенню до сина/дочки та не бажає їх виконувати, не вживає заходів щодо забезпечення своїй дитині достатнього життєвого рівня, повноцінного життя, всебічного виховання і розвитку та захисту його законних прав і інтересів, не сприяє засвоєнню загальновизнаних норм моралі, не піклується про його здоров'я, фізичний, духовний і моральний розвиток, не спілкується з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення, не надає доступу до культурних та інших духовних цінностей, не цікавиться життям і навчанням своєї дитини, а також не забезпечує необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини.

На підставі викладеного й у відповідності до ст. 18, ч. 4, 5 ст. 19, 155, п. 2 ч. 1 ст. 164, ст. 165, 180, 182, СК України, керуючись ст. ст. 3, 15, ч. 1, 2 ст. 35, ст. 36, ч. 1 ст. 88, 118, 120 Цивільно-процесуального кодексу України,

ПРОШУ:

1. Позбавити батьківських прав відповідача, __________________________, ____ року народження, громадянина України, щодо дитини __________________________, ____ року народження в зв'язку із ухиленням відповідача від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини.

2. Стягнути з відповідача аліменти на утримання дитини _________________________ ____ року народження _______________ (вказати в твердій грошовій сумі або в процентному відношенні від видів доходу), починаючи стягувати від дня пред'явлення позову до суду і до досягнення дитиною повноліття.

3. Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог, відділ опіки і піклування ______________________________ міськвиконкому, який знаходиться за адресою: ____________________________ та зобов'язати його подати до суду висновок щодо розв'язування спору.

4. Стягнути з відповідача на користь позивача судові витрати.

Додатки:

1. три копії свідоцтва про народження дитини, на 1 арк.

2. три копії свідоцтва про розірвання шлюбу N 277, від..., на 1 арк.

3. довідка форми N 3, на 1 арк.

4. три копії соціально-психологічного висновку, на 1 арк.

5. довідка з місця навчання дитини, 1 арк.

6. дві характеристики з місця навчання дитини, 1 арк.

7. довідка з місця роботи про доходи, 1 арк.

8. дві характеристики з місця роботи, 1 арк.

9. копія квитанції про сплату судового збору, на 1 арк.

10. три копії позовної заяви.

"___" ____________ 201__ року Підпис /______________/

Вопросы для подготовки к практическому занятию по дисциплине «Правоведение» Тема №1 Теория государства и права и тема №2 Конституционное право

1. Признаки и определение государства.

2. Признаки и определения права.

3. Нормы права

4. Право в системе регулирования общественных отношений

5. Правомерное и неправомерное поведение

6. Правовые отношения и механизм правового регулирования

7. Механизм государства и государственный аппарат

8. Система права и система законодательства

9. Правовое государство и гражданское общество

10. Раскрыть Теологическую теорию происхождения государства и права

11. Раскрыть Патриархальную теорию происхождения государства и права

12. Раскрыть органическую теорию происхождения государства и права

13. Раскрыть теорию насилия

14. Раскрыть психологическая теория происхождения государства и права

15. Раскрыть теорию общественного договора

16. Раскрыть историко-материалистическую теорию происхождения государства и права

17. Основы конституционного строя Российской Федерации.

18. Конституционно-правовой статус человека и гражданина в России.

19. Избирательное право и избирательные системы в России.

20. Принципы организации и проведения выборов в РФ.

21. Содержание избирательного права в субъективном смысле.

22. Конституционный статус депутата Государственной Думы РФ.

23. Специфические черты судебной власти.

24. Задачи и принципы деятельности прокуратуры РФ.

25. Правовые основы организации и деятельности органов прокуратуры.

26. Права и свободы человека в РФ

27. Права и обязанности гражданина РФ.

28. Особенности федеративного устройства России.

29. Система органов государственной власти РФ.

30. Политические права и свободы человека и гражданина в РФ

31. Социальные права и свободы человека и гражданина в РФ

32. Экономические права и свободы человека и гражданина в РФ

33. Функции и права уполномоченного по правам человека в Российской Федерации

34. Функции и права Президента РФ

Задача 1

Прокурор обратился в суд с заявлением о признании противоре­чащей федеральному законодательству содержащейся в постановле­нии законодательного органа власти субъекта Российской Федерации нормы, предусматривающей во вкладыше к паспорту нового образца указание на принадлежность гражданина к какой-либо национальности.

В соответствии со ст. 10 Федерального закона от 31 мая 2002 г. «О гражданстве Российской Федерации» паспорт гражданина Российской Федерации является документом, подтверждающим гражданство Российской Федерации. Вопросы гражданства в Рос­сийской Федерации согласно п. «в» ст. 71 Конституции РФ находятся в ведении Российской Федерации. По предметам ведения Российской Федерации принимаются федеральные законы, имеющие прямое действие на всей территории Российской Федерации.

Представитель Законодательного Собрания в судебном заседа­нии заявил, что возможность указания по желанию гражданина во вкладыше к паспорту своей национальной принадлежности является мерой обеспечения конституционного права граждан этого субъекта Российской Федерации.

Какое решение должен принять суд?







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 239. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Этапы и алгоритм решения педагогической задачи Технология решения педагогической задачи, так же как и любая другая педагогическая технология должна соответствовать критериям концептуальности, системности, эффективности и воспроизводимости...

Понятие и структура педагогической техники Педагогическая техника представляет собой важнейший инструмент педагогической технологии, поскольку обеспечивает учителю и воспитателю возможность добиться гармонии между содержанием профессиональной деятельности и ее внешним проявлением...

Репродуктивное здоровье, как составляющая часть здоровья человека и общества   Репродуктивное здоровье – это состояние полного физического, умственного и социального благополучия при отсутствии заболеваний репродуктивной системы на всех этапах жизни человека...

Правила наложения мягкой бинтовой повязки 1. Во время наложения повязки больному (раненому) следует придать удобное положение: он должен удобно сидеть или лежать...

ТЕХНИКА ПОСЕВА, МЕТОДЫ ВЫДЕЛЕНИЯ ЧИСТЫХ КУЛЬТУР И КУЛЬТУРАЛЬНЫЕ СВОЙСТВА МИКРООРГАНИЗМОВ. ОПРЕДЕЛЕНИЕ КОЛИЧЕСТВА БАКТЕРИЙ Цель занятия. Освоить технику посева микроорганизмов на плотные и жидкие питательные среды и методы выделения чис­тых бактериальных культур. Ознакомить студентов с основными культуральными характеристиками микроорганизмов и методами определения...

САНИТАРНО-МИКРОБИОЛОГИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ ВОДЫ, ВОЗДУХА И ПОЧВЫ Цель занятия.Ознакомить студентов с основными методами и показателями...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия