Студопедия — Зміна чатових.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Зміна чатових.






Зміна чатових проводиться через 2 години, у парні або непарні години. За температури повітря – 20 °С і нижче (під час вітру і при меншому морозі) зміна чатових зовнішніх постів, що перебувають в неопалюваних приміщеннях, проводиться через годину. За температури повітря +30°С і вище (в затінку) чатові змінюються також через 1 годину.

Якщо зміна чатових проводилась через годину, то начальник варти робить у постовій відомості запис про те, що чатові з такої-то години змінювались через годину, а з такої-то години, під час заступання такої-то зміни, – через 2 години.

Зміна чатових біля входу до вартового приміщення проводиться через кожні 30 хвилин начальником варти або його помічником.

Начальник варти для шикування зміни перед відправленням на пости подає команду, наприклад: «Перша зміна – СТАВАЙ». За цією командою розвідні та вартові першої зміни беруть свою зброю та шикуються в одну шеренгу за номерами постів справа наліво. Розвідні стають на правих флангах своїх змін, маючи при собі зліпки з печаток та ліхтарі (в нічний час).

Начальник варти перевіряє знання обов’язків розвідним та вартовими, нагадує вартовим особливості несення служби на постах, звертаючи особливу увагу на порядок застосування зброї, виводить зміну на майданчик для заряджання зброї, подає команду: «Зміна, справа по одному – ЗАРЯДЖАЙ».

 

За цією командою військовослужбовці почергово ступають крок уперед, примикають багнет, оглядають зброю і ставлять її на запобіжник, при-єднують споряджений магазин і доповідають: «Зброю заряджено і поставлено на запобіжник». Потім беруть її в положення «на ремінь» і ступають крок назад. Начальник варти перевіряє правильність заряджання зброї, а після того, як зміна зарядить зброю, командує: «Зміна, право-РУЧ», «На пости кроком – РУШ».  

 

Кожен розвідний командує: «Зміна, за мною – РУШ» і веде зміну на пости. Зміна вартових під час прямування на пости та з постів виконує військове вітання тільки посадовим особам, яким варта підпорядкована.

Коли зміна наближається до чатового на 10 – 15 кроків, розвідний нової варти командує: «Зміна – СТІЙ» і наказує одному з вартових спостерігати за постом і підступами до нього.

Вартовий, призначений для спостереження, повинен пересуватися так, щоб бачити пост, підступи до нього та розвідного. На період спостереження за постом вартовий виконує обов’язки чатового і має право в тому ж порядку, що і чатовий, застосовувати зброю.

Чатовий під час наближення зміни стає обличчям до неї і самостійно бере автомат в положення «на ремінь».

Розвідний попередньої варти підходить до чатового, допитує про все помічене під час перебування на посту, потім командує йому: «СТРУНКО».

 
 
  За командою розвідного нової варти, наприклад: «Курсант Шибко, на пост кроком – РУШ», чатовий робить крок вправо, вартовий підходить до чатового і стає на його місце обличчям у протилежний бік. За командою розвідного попередньої варти «Чатовий, здати пост » чатовий здає пост. При цьому чатовий та вартовий повертають голови один до одного.


 

Розвідні попередньої та нової варт стають з обох боків від чатового та вартового на 1 – 2 кроки від них, обличчям один до одного. Здача поста словами полягає в тому, що чатовий, називаючи номер поста, перелічує вартовому все, що підлягає охороні згідно з табелем постів, а також зазначає, що було помічено поблизу поста під час несення служби.

Після здавання поста словами вартовий за командою свого розвідного «Вартовий, прийняти пост» разом з розвідним в присутності чатового і розвідного попередньої варти обходить весь об’єкт і перевіряє справність огорожі, дверей, цілість і справність замків, пломб (печаток), шнурів, стін сховищ, наявність та стан засобів зв’язку, пожежогасіння. У разі потреби вартовий, який заступає на пост, за допомогою розвідного одягає постовий одяг.

Якщо під час приймання та здавання поста буде виявлено недоліки (пошкодження огорожі, шнурів, дверей, вікон) або невідповідність печаток (пломб) зліпкам, а також невідповідність кількості бойової техніки, яка перебуває під охороною, розвідний зупиняє передачу поста й викликає начальника варти; у разі, коли пост приймає нова варта, викликаються начальники попередньої і нової варт.

Закінчивши здавання і приймання поста чатовий і вартовий, який заступає на пост, стають обличчям у бік протилежний об’єктові, що мають охороняти, й по черзі доповідають, наприклад: «Товаришу сержанте. Курсант Шибко пост № 2 здав (прийняв)». Після доповіді, яка визначає перехід вартового на становище чатового, та одержання вказівок від розвідного чатовий приступає до виконання своїх обов’язків на посту.

За командою розвідного попередньої варти, наприклад: «Курсант Буц, з поста кроком – РУШ», вартовий, якого змінили, та вартовий, який тимчасово спостерігав за постом, стають позаду зміни. Після чого розвідний нової варти командує «Зміна, за мною кроком – РУШ» і веде зміну до іншого поста (вартового приміщення).

Після повернення з постів розвідні попередньої та нової варт біля приміщення по черзі доповідають своїм начальникам варт про проведення зміни та за їх командою розряджають зброю.

Начальник попередньої варти командує: «Справа по одному – РОЗ-РЯДЖАЙ». За цією командою вартові почергово роблять крок уперед, знімають зброю з плеча та вставляють в кулеуловлювач, від’єднують і вкладають магазин в підсумок й доповідають: «Зброю розряджено», відводячи затворну раму назад, подають зброю для огляду. Начальник варти оглядає зброю, після чого вартовий відпускає затворну раму у попереднє положення, спускає курок, ставить зброю на запобіжник, відмикає багнет, бере зброю в положення «на ремінь», ступає крок назад і стає на своє місце.

Після розряджання зброї зміна заходить до вартового приміщення
і ставить зброю у ставницю.

 







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 6144. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Ситуация 26. ПРОВЕРЕНО МИНЗДРАВОМ   Станислав Свердлов закончил российско-американский факультет менеджмента Томского государственного университета...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Характерные черты немецкой классической философии 1. Особое понимание роли философии в истории человечества, в развитии мировой культуры. Классические немецкие философы полагали, что философия призвана быть критической совестью культуры, «душой» культуры. 2. Исследовались не только человеческая...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

Типовые примеры и методы их решения. Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно. Какова должна быть годовая номинальная процентная ставка...

Выработка навыка зеркального письма (динамический стереотип) Цель работы: Проследить особенности образования любого навыка (динамического стереотипа) на примере выработки навыка зеркального письма...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия