Студопедия — ПОЛОЖЕННЯ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ПОЛОЖЕННЯ






про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в СЗОШ № 100

1. Загальні положення

1.1. Це Положення розроблене відповідно до Законів України «Про охорону праці», «Про освіту», наказу Міністерства освіти і науки, «Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах
освіти» від01.08.2001 р. №563, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки № 563 від 01.08.2001 р. і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20.11.2001 р. за № 969/6160.

Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти Київ­ського району (далі - «Положення...») поширюється на загально­освітні, дошкільні, позашкільні навчальні заклади та інші установи освіти які підпорядковані управлінню освіти Київського району.

1.2. «Положення...» визначає єдину систему організації роботи з охорони праці, а також обов'язки керівників та посадових осіб закладів освіти Київського району щодо забезпечення здорових і безпечних умов навчально-виховного процесу (1), запобігання травматизму його учасників.

(1) Навчально-виховний процес - система організації на­вчально-виховної, навчально-виробничої діяльності, визначеної навчальними, науковими, виховними планами (уроки, лекції)

 

Зразок 2:

 

УЗГОДЖЕНО ЗАТВЕРДЖУЮ

Міністр охорони здоров'я України Директор, доктор мед. наук

Сердюк А. М. професор Бариляк І.Р.

«___»__________ 1996 р. «__»_____________1996 р.

ПОЛОЖЕННЯ ПРО ЦЕНТР ІНФОРМАЦІЙНИХ РЕСУРСІВ

при Українському науковому гігієнічному центрі МОЗ України

 

1. Загальні положення

1.1.Центр інформаційних ресурсів (ЦІР) є спеціалізованим підрозділом УНГЦ МОЗ України, який засновано для забез­печення інформаційної підтримки науково-дослідних, науково-практичних та методологічних робіт з усіх напрямків діяльності МОЗ, УНГЦ та інших медичних закладів.

1.2.ЦІР функціонально підпорядкований МОЗ, УНГЦ МОЗ та територіально розмішений на площах групи аналітичного контролю лабораторії екологічної безпеки Українського на­укового гігієнічного центру МОЗ України.

1.3. ЦІР в своїй діяльності керується наказами та розпоря­дженнями МОЗ України, УНГЦ МОЗ України, Конституцією та Законами України, постановами Верховної Ради України, наказами та розпорядженнями Президента України, директива­ми, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів Украї­ни, іншими нормативними актами і цим Положенням.

1.4.Основними завданнями ЦІР є: забезпечення збору, обробки та розповсюдження статистичної, нормативної, законодавчої та науково-технічної інформації з питань охорони здоров'я на основі запровадження та удосконалення існуючих сучасних технологій електронних телекомунікацій як в Україні, так і за її межами, об'єднання медичних закладів України у єдину інформаційну мережу та надання їм доступу до послуг мережі ІНТЕРНЕТ;

- розробка та створення проектів локальних мереж та орга­нізація взаємодії між ними;

- організація навчання фахівців різноманітним новітнім техно­логіям (інформаційним, хіміко-аналітичним та іншим)для застосу­вання останніх у системі охорони здоров'я України;

- організація та проведення семінарів та конференцій спільно з представниками ВООЗ на Україні за тематикою цієї організації, а також спільно з іншими закладами, зацікавленими в підвищенні якості праці медичних установ до світового рівня шляхом прове­дення науково-дослідних, науково-практичних та методологічних робіт з питань розробки та впровадження у практику сучасних аналітичних методів;

- здійснення маркетингових та видавницьких послуг.

1. Функції ЦІР.

2. Обов'язки та права ЦІР.

3. Керівництво, структура та юридичний статус.

4. Фінансування ЦІР.

5. Порядок ліквідації та реорганізації ЦІР.

 

Посвідчення

Посвідчення - це документ щодо особового складу, який підтверджує або констатує факти діяльності, повноваження громадян.

Розрізняють кілька видів посвідчень: посвідчення особи, відряджувальне посвідчення.

Посвідчення особи - це документ, що підтверджує факт належ­ності пред'явника до кадрового складу організації, установи.

Статут

Статут - це організаційний документ, який є зведенням правил, регулюючих основи упорядкування організації та діяльності установ певної галузі господарства.

Реквізити:

1. Гриф затвердження.

2.Назва виду документа.

3.Заголовок.

4.Текст, який складається з таких розділів:

- загальні положення;

- основна діяльність, порядок і структура організації;

- планування і облік робіт;

- функції допоміжних служб;

- взаємодія з іншими органами, що здійснюють аналогічну діяльність;

- специфічні особливості діяльності;

- відповідальність організації за виконання зобов'язань і по­рядок розгляду суперечок, пред'явлення претензій, позовів;

- перелік заохочень;

- перелік дисциплінарних стягнень.

Зразок:

 

Зареєстровано ухвалою виконкому Затверджено засновником

_____________ (засновниками)

(назва районної Ради) Директор

Ради народних депутатів _____________________

_____________ (назва підприємства,

(області, міста) _____________________

від «______»_, 20__р. організації-засновника)

№_________ __

Голова виконкому (ПІБ)

 

СТАТУТ

 

(повна назва малого підприємства)

1.Загальні положення

1.1. Мале___________________________

(повна назва малого підприємства із зазначенням)

(підприємство виду діяльності) (надалі «Підприємство»),

(скорочена назва)

створено за ухвалою_____________________

повна назва засновників юридичних осіб, громадян із зазначенням:

чи є це підприємство заново створеним або виділеним зі складу діючого
далі «Засновники» або «Засновник», зареєстроване ухвалою ви­конкому районної Ради народних депутатів

(назва Ради) від«_» 20 р. № і здійснює свою діяльність згідно з Конституцією і законами України «Про власність», «Про підприємства», «Про систему оподаткування», постановою Ради Міністрів України від 22 вересня 1990 р. № 278 «Про заходи щодо створення і розвитку малих підприємств», діючих нормативних актів і цього Статуту.

1.2. Підприємство є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий і інші рахунки в установі банків, печатку зі своєю назвою, кутовий штамп, бланки, товарний знак й інші реквізити.

1.3.Підприємство працює на принципах повного господар­ського розрахунку, самофінансування і самоврядування.

1.4.Держава, її органи, засновники (засновник) не несуть відповідальності за зобов'язаннями підприємства. Підприємство не відповідає за зобов'язаннями держави, її органів, засновників (засновника), а також інших підприємств, організацій, установ.

1.5.Юридична адреса підприємства: ___

(поштовий індекс, область, місто, вулиця, будинок)

2. Завдання і функції підприємства

2.1.Головним завданням підприємства є (одним реченням викласти ГОЛОВНЕ завдання підприємства, яке визначається при створенні підприємства).

2.2.Для виконання свого головного завдання підприємство забезпечує:

(у цьому пункті необхідно викласти основні функції підприємства,

якими воно забезпечує виконання головного завдання)

2.3.Підприємство має право створювати (засновувати) у своєму складі філії, цехи, майстерні і інші структурні одиниці і підрозділи, у тому числі ті, що мають статус юридичної особи.

2.4.Підприємство має право здійснювати зовнішньоеконо­мічну діяльність згідно з діючим законодавством у обсязі своїх завдань і функцій, за винятком деяких видів, перелік яких ви­значений Кабінетом Міністрів України, брати участь у створенні спільних підприємств і об'єднань із закордонними організаціями і фірмами.

3. Майно підприємства

3.1.Майно підприємства складають його основні фонди і обігові кошти, а також інші матеріальні цінності, вартість яких відображається у його незалежному балансі й належить йому за правом власності або повного господарського володіння, корис­тування та розпорядження.

3.2.Джерелами формування майна підприємства є:

- статутний фонд, що його передають підприємству засно­вники (засновник), упорядкуй обсязі, визначеними установчим договором;

- доходи, отримані підприємством від господарської ді­яльності;

- кредити банків й інших кредиторів;

- пайові внески та вклади;

- доходи від реалізації акцій і інших цінних паперів;

- безвідплатні внески і пожертви організацій, установ, за­кордонних фірм, громадян;

- інші джерела, не заборонені діючим законодавством. Під­приємство може повністю або частково викупити орендоване майно. Умови, порядок і термін викупу визначаються відповідним договором. Викуп орендованого майна може бути здійснено або у формі одноразової сплати, або у формі кількох внесків.

3.3. Кошти підприємства використовуються для:

- організації, розвитку та розширення виробничої діяльності;

- оплати труда працівників підприємства;

- передання постійним членам трудового колективу части­ни чистого прибутку підприємства для створення їх особистих вкладів;

- участі в роботі сумісних підприємств;

- придбання акцій та інших цінних паперів;

- розв'язання питань соціального розвитку, а також поліп­шення умов праці, життя і здоров'я працівників.

3.4.Підприємство має право на забезпечення матеріально-технічними ресурсами, утому числі за рахунок частини лімітів на матеріально-технічні ресурси, що розподіляються централізова­но, порядком, визначеним установчим договором.

3.5.Підприємство як самостійний товаровиробник може ви­ступати на ринку цінних паперів і випускати для мобілізації додат­кових фінансових ресурсів акції, здійснювати цільові позики.

3.6.Норматив відрахувань підприємства до місцевого бю­джету встановлюється у відповідності до діючого законодавства виконкомом районної Ради народних депутатів, яка зареєстру­вала підприємство.

3.7.Фонди підприємства створюються згідно з діючим законо­давством і використовуються ним незалежно. Кошти, не вико­ристані цього року, переносяться на наступний рік і вилученню не підлягають.

За необхідності підприємство самостійно утворює свій ре­зервний фонд за рахунок госпрозрахункового прибутку.

3.8. Порядок оподаткування підприємства визначено законом України «Про систему оподаткування».

4. Управління підприємством

4.1. Управління підприємством здійснюється на прин­ципах широкої демократії й активної участі його працівників у розв'язанні питань діяльності підприємства, а також поєднан­ням прав трудового колективу і власника майна підприємства для господарського використання.

4.2.Основною формою здійснення повноважень трудового колективу підприємства є його загальні збори, які скликаються за необхідністю, але не рідше одного разу на рік.

4.3.Загальні збори трудового колективу:

- розв'язують питання відносно викупу майна;

- розв'язують за необхідністю питання, пов'язані з укладан­ням колективного договору з адміністрацією підприємства;

- обирають (відкликають) своїх представників до ради (прав­ління) підприємства, заслуховують звіти з їх діяльності.

4.4. Права з розв'язання завдань управління підприємством засновниками делегуються раді (правлінню) підприємства, яка складається з однакового числа представників власників майна засновників підприємства, що ними призначаються, і тих, що їх обирає його трудовий колектив. Термін повноважень ради (правління) підприємства - п'ять років. Рада (правління) підприємства розв'язує відповідно до її компетенції питання на своїх засіданнях. Втручання ради (правління) до оперативно-розпорядчої діяльності адміністрації не допускається.

Засідання ради (правління) підприємства скликається за необхідністю, але не рідше ніж двічі на рік.

4.5. Рада (правління) підприємства вважається правосильною для розгляду винесених на її засідання питань, якщо в засіданні беруть участь не Менше двох третин її складу, а ухва­ли з розглянутих питань вважаються прийнятими, якщо за них проголосувало не менше двох третин членів ради (правління), що присутні на засіданні.

4.6. Рада (правління) підприємства:

- визначає загальні напрями економічного і соціального роз­витку підприємства;

- визначає порядок розподілу прибутку, обсяги відрахувань до фондів підприємства І засновникам;

- розв'язує питання про зміни порядку внесення і обсягів статутного фонду;

- приймає ухвали про випуск або придбання цінних паперів;

- розв'язує питання про створення або припинення діяльності філій і інших відокремлених підрозділів підприємства;

- розглядає конфліктні ситуації, що виникають між адміністра­цією підприємства і його трудовим колективом, вживає заходів до їх розв'язання;

- призначає директора підприємства;

- розв'язує питання про нових засновників підприємства;

- обирає голову ради (правління) і затверджує ревізійну комісію.

4.7.Директор підприємства призначається радою (правлін­ням) підприємства на термін своїх повноважень і затверджується засновниками (засновником).

4.8.Директор підприємства:

- самостійно розв'язує усі питання діяльності підприємства, за винятком тих, що віднесені цим Статутом до компетенції за­гальних зборів і ради (правління) підприємства;

- без доручення діє від імені підприємства, є представником його інтересів в усіх підприємствах, організаціях і органах;

- розпоряджується майном підприємства, укладає договори, видає доручення;

- відкриває в установах банків розрахунковий і інші рахунки підприємства;

- затверджує штат підприємства, видає накази, у тому числі про прийняття на роботу і звільнення з роботи, дає вказівки, що є обов'язковими для всіх працівників підприємства.

4.9.Ревізійна комісія є підзвітною раді (правлінню) підприємства і контролює дотримання Статуту підприємства, відповідність його діяльності законодавству. Ревізійна комісія виконує ревізії фінансово-господарської діяльності підприємства.

Результати ревізій підлягають поданню засновникові у вигляді копій.

4.10.Підрозділи підприємства очолюються їх керівниками, призначеними директором підприємства. Головний бухгалтер підприємства призначається на посаду і звільняється від неї відповідно до встановленого порядку.

4.11. Функціональні обов'язки і компетенції заступників директора, керівників служб визначаються відповідними положеннями, а також службовими інструкціями, затвердженими директором підприємства.

5. Організація і оплата праці

5.1.Підприємство здійснює організацію праці, заходи із забезпечення трудової і виробничої дисципліни, охорони праці, дотримання правил санітарії і техніки безпеки згідно з діючим законодавством.

5.2.Підприємство самостійно визначає загальну кількість працівників, їх професійний і кваліфікаційний склад, необхідність залучення тимчасових працівників і сумісників.

5.3.Трудові доходи працівників підприємства визначаються відповідно до особистого трудового внеску кожного до кінцево­го результату роботи підприємства, визначеними їм на підставі діючого законодавства формами оплати праці, регулюються податками й не обмежуються максимальними обсягами.

5.4. Частина чистого прибутку підприємства в розмірах і порядку, визначених його радою (правлінням), передається у власність членів трудового колективу, яка створює його внесок. На суму внеску членові трудового колективу можуть бути видані акції і інші цінні папери. Частина внеску (вартість акції), а також проценти
(дивіденди) за акціями, облігаціями й іншими цінними паперами може виплачуватися членові трудового колективу щорічно після підведення підсумків фінансового року в обсязі, визначеному радою (правлінням) підприємства.

5.5. Підприємство гарантує своїм працівникам проведення заходів із соціального забезпечення відповідно до закону, створення сприятливих умов праці; прискорення розвитку матеріальної бази соціальної сфери (у тім числі житлового будівництва), створення умов для здорового побуту, відпочинку працівників і їх сімей, надання своїм працівникам додаткових соціальних пільгу межах зароблених коштів.

2.Звіт, звітність і контроль

6.1.Підприємство виконує оперативний і бухгалтерський облік результатів своєї роботи, веде усталену статистичну звітність.

6.2.Комплексна ревізія фінансово-господарської діяльності підприємства може відбуватися з ініціативи засновників (засно­вника) і не частіше одного разу на рік.

6.3.Фінансовий рік підприємства встановлюється з 1 січня до 31 грудня календарного року. Перший фінансовий рік закін­чується 31 грудня року початку діяльності підприємства.

7. Зовнішньоекономічна діяльність малого підприємства

7.1.З метою забезпечення виконання статутних завдань мале підприємство здійснює на основі валютної самооплатності експортно-імпортні операції безпосередньо або на договірній основі через посередництво інших зовнішньоекономічних ор­ганізацій.

7.2.Мале підприємство може імпортувати за рахунок влас­них або займаних коштів сировину, матеріали, комплектуючі вироби, машини та устаткування, запасні частини, інші товари і послуги, необхідні для технічного переозброєння, розширення або реконструкції виробництва, охорони навколишнього серед­овища, виконання науково-дослідних робіт або для інших цілей, передбачених діючим законодавством.

7.3.Мале підприємство набуває права учасників зовнішньо­економічної діяльності і може здійснювати цю діяльність після реєстрації у Міністерстві зовнішньоекономічних зв'язків або через його уповноважених на місцях.

7.4.Мале підприємство за рахунок власних валютних коштів може відряджати спеціалістів і інших працівників для участі в переговорах з науково-технічних, виробничих, комерційних питань на міжнародних виставках, ярмарках, для обміну до­свідом і здійснювати іншу діяльність згідно із законодавчими актами і цим Статутом.

7.5.Мале підприємство може виступати як учасник спільно­го підприємства при дотриманні вимог про порядок створення і діяльності цих підприємств на території країни.

7.6.Для розв'язання питань розвитку виробництва това­рів народного споживання і інших завдань з дозволу Кабінету міністрів України або у порядку, що ним визначений, мале під­приємство може здійснювати безвалютні товарообмінні угоди, оформлені єдиним договором (бартерні угоди).

7.7.Мале підприємство може налагоджувати безпосеред­ні виробничі і науково-технічні зв'язки з підприємствами і ор­ганізаціями зарубіжних країн, а також здійснювати узбережну і прикордонну торгівлю згідно з правилами, установленими для таких видів діяльності.

8. Реорганізація і припинення діяльності підприємства

8.1.Реорганізація або припинення діяльності підприємства виконується з ухвали засновників, які відповідно до діючого за­конодавства затверджують Статут малого підприємства, вносять до нього зміни і доповнення виконкому районної Ради народних депутатів, що зареєструвала підприємство, або за постановою суду чи арбітражу.

8.2.Підприємство ліквідується у випадках:

- визнання його банкрутом;

- невиконання умов, передбачених законодавством і його Статутом;

- з інших підстав, що передбачаються законодавчими ак­тами.

8.3. У випадку ліквідації Підприємства його майно і фінансові кошти після розрахунків з бюджетом і іншими кредиторами, виплати вартості вкладів працівникам підприємства (їх спадкоємцям) розподіляються поміж засновників і акціонерів пропорційно до їх паю у майні підприємства.

 

Завдання 1. Виберіть правильний варіант із запропонованих. Відповідь обґрунтуйте.

Наказом називається розпорядчий документ, який...

а) видається керівником або колегіальним органом з метою вирішення оперативних питань; він має обмежений термін дії і стосується вузького кола організацій, посадових осіб і громадян;

б) складається й видається керівником органу державного управління і має організаційно-методичний характер щодо виконання правових документів цього органу;

в) видається керівником установи і стосується організаційних та кадрових питань.

Завдання 2. Розмістіть подані відомості відповідно до правил оформлення наказів.

Про дотримання опалювальних норм в осінньо-зимовий період 2004-2005 p.; Луцьке фарм підприємство; наказ; директор фарм підприємства (підпис) Г. О. Швидкий; 26; 10.10.2005; м. Луцьк; 1. Заборонити вимикання стаціонарної котельні до розпорядження адміністрації. 2. Відключити спо­живачі електроенергії, які не пов'язані з виробничим циклом.

3. Встановити лічильники тепла на кожній робочій ділянці.

4. Контроль за виконанням наказу покласти на головного інженера підприємства Павлюка І. О.; з метою забезпечення нормального теплопостачання наказую.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Завдання 3. Запишіть слова разом, окремо або через дефіс. Що/місячно, згадай/но, ні/би/то, зробив/би, того/таки, хто/ ж/то, хтозна/скільки, ані/ж, побачив/же, як/от, де/сь, хоч/би, немов/би/то, як/найдалі, або/що, не/аби/хто, аби/де, наче/б/ то, коли/б/то, аби/коли, що/осені, де/які, що/до, що/ж/до, що/миті, тільки/що, так/таки, ні/з/яким, де/сь/ то, будь/у/ чому, таки/написав, все/таки, хто/зна/відкіля, тому/ що, казна/з/яким, як/найглибший, будь/із/ким, сам/таки, будь/коли, дарма/що, стій/бо, хто/зна/де, таки/прийшов, встиг/таки, стривай/но.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Тести для перевірки знань:

1.Після затвердження обов’язковій реєстрації в органах Міністерства фінансів України підлягають:

 а) правила;

 б) положення;

 в) інструкції;

 г) статути;

 д) постанови.

2.За формою і змістом до правил найбільш подібними є:

 а) положення;

 б) інструкція;

 в) статут;

 г) постанова;

 д) розпорядження.

 

3.Цей реквізит обмежує коло питань, об’єктів, осіб, на яких поширюються вимоги організаційних документів:

 а) гриф затвердження;

 б) коди;

 в) індекс;

 г) заголовок;

 д) підпис.

 

4.Текст більшості організаційних документів (у т.ч. посадової інструкції) починається розділом:

 а) загальні положення;

 б) основні завдання;

 в) права та обов’язки;

 г) організація й оплата праці.

5.Організаційні документи:

 а) пишуться від І особи;

 б) викладаються від ІІІ особи або ж використовується безособова форма;

 в) використовують наказовий спосіб дієслів;

 г) пишуться від ІІ особи.

 

6.Припис є різновидом такого розпорядчого документу:

 а) розпорядження;

 б) наказ;

 в) вказівка;

 г) постанова.

7.Цей розпорядчий документ має обмежений термін дії і стосується вузького кола організацій, посадових осіб і громадян-виконавців:

 а) розпорядження;

 б) наказ;

 в) вказівка;

 г) постанова.

8.Серед реквізитів розпорядження зайвим є:

 а) назва організації чи її структурного підрозділу;

 б) номер;

 в) місце видання;

 г) затвердження підпису.

 

9.Для наказів, постанов та розпоряджень характерне:

 а) вживання дієслів у наказовому способі;

 б) вживання дієслів у формі інфінітива;

 в) переважання особових форм дієслів;

 г) використання дієслів форм на – но, - то.

 

Ключ до тестів:

1. г;

2. б;

3. г;

4. а;

5. б;

6. в;

7. а;

8. г;

9. б;

 

 

Після виконання практичної роботи студент повинен

Знати Вміти
Визначення та реквізити розпорядчих та організаційних документів, особливості їх оформлення та використання в офіційно-діловому стилі Складати документи розпорядчі та організаційні документи






Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 781. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Понятие массовых мероприятий, их виды Под массовыми мероприятиями следует понимать совокупность действий или явлений социальной жизни с участием большого количества граждан...

Тактика действий нарядов полиции по предупреждению и пресечению правонарушений при проведении массовых мероприятий К особенностям проведения массовых мероприятий и факторам, влияющим на охрану общественного порядка и обеспечение общественной безопасности, можно отнести значительное количество субъектов, принимающих участие в их подготовке и проведении...

Тактические действия нарядов полиции по предупреждению и пресечению групповых нарушений общественного порядка и массовых беспорядков В целях предупреждения разрастания групповых нарушений общественного порядка (далееГНОП) в массовые беспорядки подразделения (наряды) полиции осуществляют следующие мероприятия...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Индекс гингивита (PMA) (Schour, Massler, 1948) Для оценки тяжести гингивита (а в последующем и ре­гистрации динамики процесса) используют папиллярно-маргинально-альвеолярный индекс (РМА)...

Методика исследования периферических лимфатических узлов. Исследование периферических лимфатических узлов производится с помощью осмотра и пальпации...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия