Студопедия — График функций потребления и сбережений
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

График функций потребления и сбережений






Модель IS – LM (инвестиции – сбережения, предпочтение ликвидности – деньги) – модель товарно-денежного равновесия, позволяющая выявить экономические факторы, определяющие функцию совокупного спроса. Модель позволяет найти такие сочетания рыночной ставки процента (R) и дохода (Y), при которых одновременно достигается равновесие на товарном и денежном рынках. Она является конкретизацией модели AD-AS.

Кривая IS – кривая равновесия на товарном рынке. Чем ниже ставка %, тем выше уровень дохода. Под влиянием увеличения государственных расходов или снижения налогов кривая IS смещается вправо.

Кривая LM – кривая равновесия на денежном рынке. Она фиксирует все комбинации Y и R, которые удовлетворяют функции спроса на деньги при заданной Центральным Банком величине денежного предложения (Ms). Во всех точках кривой спрос на деньги равен их предложению.

На кривой LM – чем выше уровень дохода, тем выше ставка процента. Увеличение предложения денег или снижение уровня цен сдвигает кривую LM вправо. Равновесие в модели достигается в точке пересечения кривых IS и LM.

Рис.13. Модель IS-LM

 

 

МАТЕМАТИКА

Клас

 

Календарний план складено відповідно

До навчальної програми з математики 2011 р.

За підручником «Математика. 4 клас»,

Автор — Оляницька Л. В.

ТОВ «Видавничий дім «Освіта», 2015 р.

 

Учитель:________________________________________________

 

 

Затверджено

Голова МО:______________________________________________

 

Затверджено

Заступник директора з нвр:

_________________________________________________________

ОРІЄНТОВНЕ КАЛЕНДАРНЕ ПЛАНУВАННЯ

 

№ уроку Тема уроку Сторінка підручника (зошита) Дата Примітка
Розділ 1. Узагальнення і систематизація навчального матеріалу за 3 клас
  Нумерація трицифрових чисел. Місце числа в натуральному ряді. Порівняння чисел у межах 1000. Розрядний склад числа. Задачі на 2 дії, які є комбінаціями простих задач вивчених видів. 4(1)    
  Додавання і віднімання трицифрових чисел на основі нумерації. Види кутів: прямі, гострі, тупі. Розпізнавання геометричних фігур. Задачі на 2 дії, які є комбінаціями простих задач вивчених видів. 6(1)    
  Прийоми усного додавання і віднімання. Вирази зі змінною. Задачі з буквеними даними. 8(2)    
  Правила знаходження невідомих компонентів дій додавання і віднімання. Ознаки прямокутника, квадрата. Задачі на обчислення периметра квадрата. Розв’язування задач за допомогою рівнянь. 9(2)    
  Вирази зі змінною. Залежність результатів арифметичних дій додавання і віднімання від зміни одного з компонентів. Властивість протилежних сторін прямокутника. Задачі на обчислення периметра прямокутника. Обернені задачі. 10(3)    
  Письмове додавання і віднімання в межах 1000. Нерівності з однією змінною. Знаходження розв’язків нерівностей способом добору. Самостійна робота № 1 12(4), 5—6 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики    
  Арифметичні дії множення і ділення. Задачі на зведення до одиниці. 14(5)    
    Прийоми множення і ділення круглих чисел. Правила знаходження невідомих компонентів дій множення і ділення. Розв’язування задач за допомогою рівнянь. 15(6)    
  Прийоми усного множення і ділення в межах 1000. Творча робота над задачею. 17(7)    
  Ділення з остачею. Трикутник. Задачі на обчислення периметра трикутника. Задачі на спільну роботу. 18(8)      
  Числові вирази, які містять кілька арифметичних дій різних ступенів без дужок і з дужками. Порядок виконання дій. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. Тест №1   20(9) 7—8 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики    
  Тематичне оцінювання знань. Контрольна робота № 1     за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики (с. 9—12)      
Розділ 2. Письмові прийоми множення і ділення в межах тисячі
  Алгоритм письмового множення двоцифрового числа на одноцифрове з розгорнутим поясненням. Побудова прямокутника. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів.       22(10)        
  Письмове множення двоцифрового числа на одноцифрове з поясненням. Розпізнавання геометричних фігур на площині. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 23(10)        
  Алгоритм письмового множення трицифрового числа на одноцифрове з розгорнутим поясненням. Задачі на спільну роботу.   24(11)    
  Множення трицифрового числа на одноцифрове. Нерівності з однією змінною. Побудова прямих і непрямих кутів. Розпізнавання прямих і непрямих кутів. Задачі на спільну роботу. 26(12)    
  Множення двоцифрового і трицифрового числа на одноцифрове число. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. Задачі на обчислення периметра трикутника. Самостійна робота № 2 27(12) 13-14 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики    
  Алгоритм письмового ділення на одноцифрове число з розгорнутим поясненням. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів   28(13)    
  Письмове ділення на одноцифрове число. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів     31(14)      
  Письмове ділення у випадку, коли частка містить нуль у середині запису. Задачі на подвійне зведення до одиниці. 33(15)    
  Письмове ділення на одноцифрове число. Рівняння з одним невідомим, у яких права частина подана числовим виразом. Задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. Зображування геометричних фігур на аркуші в клітинку, позначення їх буквами латинського алфавіту. 34(15)      
  Письмове множення і ділення на одноцифрове число. Обернені задачі. Периметр трикутника. 36(16)    
  Закріплення прийомів письмового множення і ділення на одноцифрове число. Нерівності з однією змінною. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 37(16)    
  Закріплення прийомів письмового множення і ділення на одноцифрове число. Задачі на спільну роботу. Конструювання геометричних фігур з інших фігур. Периметр трикутника. Тест №2 37-38(17), 15—16 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики    
  Перевірка письмового множення і ділення. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 38(17)    
  Тематичне оцінювання знань. Контрольна робота № 2   за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики (с. 17—20)    
  Множення і ділення на розрядні одиниці 1, 10, 100. Множення і ділення на круглі числа. Рівняння, у яких права частина подана числовим виразом. Розв’язування задач за допомогою рівнянь. Задачі на спільну роботу.   40(18)    
  Письмові прийоми множення круглих чисел (на кругле число). Розпізнавання кола і круга за істотними ознаками. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 41(18)    
  Письмові прийоми ділення круглих чисел. Вирази зі змінною. Пропедевтичне ознайомлення з виразом зі змінною, яка є компонентом двох дій у виразі. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. Самостійна робота № 3 43(19), 21—22 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики    
  Алгоритм письмового множення на двоцифрове число. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. Задачі міжпредметного змісту на роботу з даними. 44(20)    
  Письмове множення на двоцифрове число. Нерівності з однією змінною. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 46(20)    
  Алгоритм письмового ділення трицифрового числа на двоцифрове число (випадок, коли частка є одноцифровим числом). Задачі на знаходження невідомих за двома різницями. 47(21)      
  Письмове ділення трицифрового числа на двоцифрове. Розв’язування задач за допомогою рівнянь. 49(22)    
  Закріплення прийомів письмового множення і ділення. Вирази зі змінною, яка є компонентом двох дій у виразі. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 51(23)    
  Письмове ділення з остачею. Задачі на знаходження четвертого пропорційно го (спосіб відношень). 52(23)    
  Письмове ділення з остачею. Перевірка ділення з остачею. Задачі на знаходження четвертого пропорційного (спосіб відношень). 54(24)      
  Закріплення прийомів письмового множення і ділення. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. Тест №3 55 (24), 23—24 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики    
  Тематичне оцінювання знань. Контрольна робота № 3   за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики (с. 25—28)    
Розділ 3. Нумерація багатоцифрових чисел. Усні обчислення на основі нумерації багатоцифрових чисел.
  Лічильна одиниця – тисяча. Лічба тисячами. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 56(25)    
  Лічба тисячами. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 58(26)    
  Розряди – одиниці тисяч, десятки тисяч, сотні тисяч. Клас одиниць, клас тисяч. Співвідношення між розрядними одиницями кожного класу. Додавання і віднімання іменованих чисел. Порівняння іменованих чисел. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 60(27)    
  Лічба розрядними одиницями в межах мільйона. Позиційне значення цифри в записі багатоцифрового числа Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів.   64(28),      
  Розрядна будова числа. Класифікація чисел на чотирицифрові, п’ятицифрові, шестицифрові. Перетворення більших одиниць довжини на менші і навпаки. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 65(28)    
  Усна та письмова нумерація багатоцифрових чисел. Читання та запис багатоцифрових чисел. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. Самостійна робота № 4 67(29), 29—30 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики    
  Читання та запис багатоцифрових чисел. Утворення багатоцифрових чисел шляхом прилічування (відлічування) по 1 до (від) попереднього (наступного) числа. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 68-69(30)    
  Порівняння багатоцифрових чисел. Нерівності з однією змінною. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 70-71(31)    
  Запис багатоцифрового числа у вигляді суми розрядних доданків. Заміна суми розрядних доданків багатоцифровим числом. Круг та його елементи. Розв’язування задач вивчених видів. 72(31)    
  Визначення загальної кількості одиниць певного розряду в числі. Задачі на знаходження четвертого пропорційного (спосіб відношень). 74(32)    
  Одиниці довжини: міліметр, сантиметр, дециметр, метр, кілометр. Співвідношення між одиницями довжини. Перетворення більших одиниць довжини на менші і навпаки. Розв’язування задач вивчених видів. 76(33)    
  Одиниці маси: грам, кілограм, центнер, тонна. Співвідношення між одиницями маси. Перетворення більших одиниць маси на менші і навпаки. Розв’язування задач вивчених видів. 77(34)    
  Перетворення більших одиниць довжини та маси на менші і навпаки. Розв'язування задач вивчених видів. Тест №4 79(34), 31—32 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики    
    Тематичне оцінювання знань. Контрольна робота № 4     за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики (с. 33–36)      
  Швидкість об’єктів у прямолінійному рівномірному русі. Формула для знаходження швидкості. Одиниці швидкості. Запис і читання іменованих чисел, поданих в одиницях швидкості. Порівняння іменованих чисел, поданих в одиницях швидкості. Розв’язування практично зорієнтованих задач на знаходження швидкості. 80(35)    
    Залежність між швидкістю об’єкта, часом і пройденим шляхом при рівномірному прямолінійному русі. Формули знаходження часу, шляху. Прості задачі на встановлення залежності між швидкістю, часом і шляхом при рівномірному прямолінійному русі. 83(36)    
  Прості задачі на встановлення залежності між швидкістю, часом і шляхом при рівномірному прямолінійному русі (задачі на знаходження відстані). Обернені задачі. 85(37)    
  Розв’язування задач на знаходження швидкості. Обернені задачі. Розв’язування задачі за поданим планом розв’язування. 87(38)        
  Розв’язування задач на знаходження часу. Рівняння, у яких права частина є числовим виразом. Самостійна робота № 5 88(39), 37—38 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики    
  Додавання на основі нумерації багатоцифрових чисел. Додавання і віднімання іменованих чисел. Порівняння іменованих чисел. Прості задачі на встановлення залежності між швидкістю, часом і шляхом при рівномірному прямолінійному русі. 90(40)      
  Віднімання на основі нумерації багатоцифрових чисел. Прості та складені задачі на встановлення залежності між швидкістю, часом і шляхом при рівномірному прямолінійному русі. Тест №5 91(41), 39—40 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики    
  Закріплення прийомів додавання і віднімання на основі нумерації багатоцифрових чисел. Задачі на рівномірний прямолінійний рух двох тіл назустріч одне одному. 92(42)    
  Усне додавання круглих чисел способом укрупнення розрядних одиниць. Задачі на рівномірний прямолінійний рух двох тіл у протилежних напрямках. 95(43)    
  Усне віднімання круглих чисел способом укрупнення розрядних одиниць. Задачі, у яких описується рівномірний прямолінійний рух двох тіл у різних напрямках (назустріч й у протилежних напрямках). 97(44)    
  Закріплення вивчених прийомів усного додавання і віднімання. Прості та складені задачі на встановлення залежності між швидкістю, часом і шляхом при рівномірному прямолінійному русі. Задачі міжпредметного змісту на роботу з даними. 99(44)    
  Множення і ділення 1000, 10 000. Розв’язування задач вивчених видів 100(45)    
  Множення круглих чисел на одноцифрове число на основі укрупнення розрядних одиниць або правила множення добутку на число. Задачі на рух. 101(45)      
  Ділення круглих чисел на одноцифрове число на основі укрупнення розрядних одиниць або правила ділення добутку на число. Задачі на рух. 102(45)    
  Множення і ділення круглих чисел на одноцифрове число. Числові вирази, які містять кілька арифметичних дій різних ступенів без дужок і з дужками. Задачі міжпредметного змісту на роботу з даними. Задачі на рух. 104(46)    
  Ділення круглого числа на кругле: 900 000: 3000, 640 000: 40 000. Задачі на рух. 105(47)    
  Ділення круглого числа на двоцифрове число (6400: 16). Розв’язування рівнянь. Задачі на рух. 107(48),      
  Закріплення прийомів множення і ділення круглих чисел. Розв’язування рівнянь. Числові вирази, які містять кілька арифметичних дій різних ступенів без дужок і з дужками. Задачі на рух. 108(48)    
  Тематичне оцінювання знань. Контрольна робота №5 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики (с. 41—44)    
Розділ 4. Арифметичні дії з багатоцифровими числами
  Письмове додавання багатоцифрових чисел. Розв’язування рівнянь. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач, що містять дії різних ступенів.   109(49)    
  Письмове віднімання багатоцифрових чисел. Рівняння з одним невідомим, у яких один компонент є числовим виразом. Розв’язування задач вивчених типів. 110(50)    
  Письмове додавання у випадку трьох доданків. Розв’язування задач вивчених типів. 111(51)    
  Перевірка правильності виконання дії додавання. Рівняння з одним невідомим, у яких права частина подана числовим виразом. Розв’язування задач вивчених типів. 112(51)    
  Перевірка правильності виконання дії віднімання. Задачі на знаходження невідомих за двома різницями. 113(51)    
  Закріплення письмових прийомів додавання і віднімання багатоцифрових чисел. Додавання і віднімання іменованих чисел. Задачі на знаходження невідомих за двома різницями. Самостійна робота №6 114(52), 45—40 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики    
  Перевірка правильності виконання дій додавання і віднімання. Порівняння чисел. Рівняння з одним невідомим, у яких права частина подана числовим виразом. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. Тест №6 116(53), 47—48 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики    
  Тематичне оцінювання знань. Контрольна робота № 6 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики (с. 49—52)    
  Письмове множення багатоцифрового числа на одноцифрове. Рівняння з одним невідомим, у яких права частина подана числовим виразом. Розв’язування задач вивчених видів. 117(53)      
  Письмове множення багатоцифрового числа на одноцифрове. Числові вирази, які містять кілька арифметичних дій різних ступенів. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 118(53)    
  Площа. Порівняння об’єктів за площею. Одиниці площі – квадратний міліметр, квадратний сантиметр, квадратний дециметр. Розв’язування задач вивчених видів. 119(54)    
  Знаходження площі прямокутника. Формула площі прямокутника.   122(55)    
  Формула площі квадрата. Одиниці площі – квадратний метр, квадратний кілометр, ар (сотка), гектар. Розв’язування практично зорієнтованих задач на знаходження площі об’єкта прямокутної форми. 124(55)    
  Знаходження довжини однієї сторони прямокутника за відомими площею та іншою стороною. Розв’язування практично зорієнтованих задач на знаходження площі об’єкта прямокутної форми. 126(56)    
  Вимірювання площі палеткою. Задачі на знаходження площі прямокутника та обернені до них.   128(57)    
  Множення круглих чисел на одноцифрове число (67000х7). Розв’язування практично зорієнтованих задач на знаходження площі об’єкта прямокутної форми. 130(58)    
  Множення чисел, які закінчуються нулями(24000х40). Задачі на знаходження площі прямокутника та обернені до них. 131(58)        
  Множення чисел, які містять нуль у середині запису (5608х4, 56008х4). Розв’язування задач вивчених видів. 132(59)    
  Письмове множення багатоцифрового числа на одноцифрове. Числові вирази, які містять кілька арифметичних дій різних ступенів. Рівняння з одним невідомим, у яких права частина є числовим виразом. Розв’язування задач вивчених видів. 134(59)    
  Письмове ділення багатоцифрового числа на одноцифрове. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 135 (60)    
  Письмове ділення багатоцифрового числа на одноцифрове, коли в записі частки є нулі (3330: 9). Ділення іменованих чисел, поданих в одиницях вимірювання довжини й маси, на одноцифрове число. Задачі на пропорційне ділення. 136(61)    
  Ділення на одноцифрове число, коли в записі частки є нулі (648: 8). Задачі на знаходження площі прямокутника та обернені до них. 139(62)    
  Закріплення письмових прийомів ділення на одноцифрове число. Арифметичні дії з іменованими числами. Числові вирази на кілька арифметичних дій різних ступенів. Розв’язування задач вивчених видів. 140(62)    
  Закріплення письмових прийомів ділення на одноцифрове число. Розв’язування задач вивчених видів. 141(62)    
  Закріплення письмових прийомів ділення на одноцифрове число. Перевірка ділення множенням. Розв’язування задач вивчених видів. 142(63)    
  Письмове ділення з остачею на одноцифрове число. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 143(63)    
  Ділення з остачею. Перевірка правильності виконання ділення з остачею. Розв’язування задач вивчених видів. 144(6З)    
  Закріплення письмових прийомів множення і ділення на одноцифрове число. Арифметичні дії з іменованими числами. Розв’язування задач вивчених видів. Самостійна робота №7 145(64), за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики (с. 53–54)    
  Письмове множення на круглі числа (1290 х 700). Розв’язування задач вивчених видів. 146(64)    
  Письмове ділення на круглі числа (14560: 70). Нерівності з однією змінною. Розв’язування задач вивчених типів. 147(64)    
  Множення і ділення на круглі числа. Рівняння з однією змінною, у яких права частина є числовим виразом. Розв’язування задач вивчених видів. Тест №7 149(65), за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики (с. 53–54)    
  Тематичне оцінювання знань. Контрольна робота № 7 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики (с. 57—60)      
  Письмове множення на двоцифрове число. Розв’язування задач вивчених видів. 150(66)    
  Письмове множення на двоцифрове число. Рівняння, у яких права частина, або один із компонентів є числовим виразом. Розв’язування задач за допомогою рівнянь. 151(66)    
  Письмове ділення на двоцифрове число. Складені задачі, які є комбінаціями простих задач на дії різних ступенів. 152(67)    
  Письмове ділення багатоцифрового числа на двоцифрове. Розв’язування задач вивчених видів. 153(67)    
  Письмове ділення багатоцифрового числа на двоцифрове. Випадки ділення, коли в записі частки є нулі. Розв’язування задач вивчених видів. 154(67)    
  Письмове ділення багатоцифрового числа на двоцифрове. Випадки ділення, коли в записі частки є нулі. Рівняння, у яких один із компонентів є числовим виразом. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 154(67)    
  Письмове множення на трицифрове число. Розв’язування задач вивчених видів. 155(68)    
  Письмове множення на трицифрове число, коли другий множник містить нуль в середині запису (483 х 306). Розв’язування задач вивчених видів. 157(68)    
  Письмове множення на трицифрове число. Розв’язування задач вивчених видів. 158(68)    
  Письмове ділення на трицифрове число (ознайомлення). Розв’язування задач вивчених типів. 159(69)    
  Письмове діленням на трицифрове число. Випадки ділення, коли в записі частки є нулі. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 160(69)    
  Перетворення більших одиниць вимірювання величин на менші і навпаки. Арифметичні дії з іменованими числами. 161(69)    
  Одиниці часу: секунда, хвилина, година, доба; проміжки часу: місяць, рік, століття. Співвідношення між одиницями часу. Визначення часу за годинником. Прості задачі на обчислення тривалості, дати початку події, її кінця. Задачі на спільну роботу. 162(70)    
  Співвідношення між одиницями часу. Додавання і віднімання іменованих чисел, виражених в одиницях часу. Розв’язування задач на обчислення тривалості події, дати початку, закінчення події. Самостійна робота №8 163(70), за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики (с. 61–62)    
  Одиниці вартості: гривня, копійка. Співвідношення між одиницями вартості. Додавання і віднімання іменованих чисел, виражених в одиницях вартості. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 165(71)    
  Арифметичні дії з іменованими числами. Порівняння іменованих чисел. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. Тест №8 166(71), за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики (с. 63–64)    
  Тематичне оцінювання знань. Контрольна робота № 8 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики (с. 65–68)    
Розділ 5. ДРОБИ
  Поняття «дріб». Чисельник і знаменник дробу. Читання та запис дробів. Складені задачі, які містять знаходження частини від числа. 168(72)    
  Порівняння дробів. Складені задачі, які містять знаходження частини від числа. 170(72)    
  Дроби, які дорівнюють числу 1. Складені задачі, які містять знаходження частини від числа. 171(73)    
  Знаходження дробу від числа. Правила знаходження дробу від числа. Задачі на знаходження дробу від числа. 173(74)    
  Знаходження числа за значенням його дробу. Знаходження числа за значенням його дробу під час розв’язування практично зорієнтованих задач. 175(74)    
  Геометричні тіла: конус, циліндр, піраміда, куля, прямокутний паралелепіпед (куб). Співвідношення образу геометричної фігури з об’єктами навколишньої дійсності. Задачі на знаходження дробу від числа, числа за значенням його дробу. Самостійна робота № 9 177(75), 69 – 70 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики    
  Прямокутний паралелепіпед, куб. Закріплення і повторення раніше вивченого. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів.   179(75)    
  Закріплення і повторення раніше вивченого. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. Тест №9 180(76), 71 – 72 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики    
  Тематичне оцінювання знань. Контрольна робота № 9 за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики (с. 73–76)    
Розділ 6. Повторення вивченого за рік
  Усна та письмова нумерація багатоцифрових чисел. Лічба в межах мільйона. Читання та запис багатоцифрових чисел. Позиційне значення цифри в записі багатоцифрового числа. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 182(77)    
  Порівняння багатоцифрових чисел. Заміна багатоцифрового числа сумою розрядних доданків. Заміна суми розрядних доданків багатоцифровим числом. Визначення загальної кількості одиниць певного розряду в числі. Співвідношення між одиницями вимірювання. Порівняння іменованих чисел. Задачі на встановлення залежності між швидкістю, часом і шляхом при рівномірному прямолінійному русі. 183(77)    
  Множення і ділення круглих чисел на одноцифрове число. Множення і ділення круглого числа на кругле. Числові вирази, що містять кілька арифметичних дій різних ступенів без дужок і з дужками. Задачі на рух. 185(78)    
  Письмове додавання і віднімання багатоцифрових чисел. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 186(78)    
  Перевірка правильності виконання дій додавання і віднімання. Додавання і віднімання іменованих чисел. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 187(79)    
  Множення та ділення круглих чисел на одноцифрове число. Письмове множення та ділення багатоцифрового числа на двоцифрове та трицифрове. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. 188(80)    
  Закріплення і повторення раніше вивченого. Складені задачі, які є комбінаціями вивчених видів простих задач на дії різних ступенів. Коло, елементи кола. 189(80)    
  Контрольна робота № 10 (Підсумкова) за зошитом для контролю навчальних досягнень з математики (с. 77—80)    
138—140 Резерв часу      
           

 

План

1. Совокупный спрос: измерение и его структура.

2. Потребительский спрос и факторы, его определяющие. Функции и графики потребления и сбережений. Кейнсианская модель потребления и сбережений.

3. Классические модели потребления и сбережений.

4. Инвестиционный спрос: структура и факторы. Кейнсианская и классическая модели инвестиций.

5. Модель равновесия на агрегированном рынке благ «Доходы-расходы» («кейнсианский крест).

6. Модель IS («инвестиции-сбережения»).

7. Мультипликатор автономных расходов. «Парадокс бережливости ». Эффект мультипликатора-акселератора.

8. Влияние на агрегированный рынок благ государственных расходов и налогов. Мультипликатор государственных расходов и налоговые мультипликаторы. Мультипликатор сбалансированного государственного бюджета.

9. Влияние на агрегированный рынок благ заграницы. Внешнеторговый мультипликатор.

 

1 вопрос.

Главным звеном в системе взаимосвязанных … является агрегированный рынок благ, на котором приставлены факторы производства и производимые товары и услуги. На агрегированном рынке так же взаимодействуют совокупный спрос и совокупное предложение.

До конца 19 века классической экономической теории – предложение само рождает спрос, поскольку каждый экономический субъек одновременной является и продовцом и покупателем, а значит его расходы всегда равны доходам. Наемные рабочие с одной стороны является продавцом экономического ресурса, а с другой с другой стороны покупателем товаров и усслуг, которые он преобретает на доходы, полученные от продож. Сумма, которую рабочий получает в виде з\п =стоимости продукции которую он производит.

Фирма так же является одновременно продавцом товаров и услуг и покупателем экономических ресурсов. Доход получаемы от продажи производимой продукции она расходует на покупку факторов производства, поэтому проблем с совокупным ростом не может быть, так как все субъекты полностью превращают свои доходы в расходы, а это означает что совокупный спрос всегда соответствует совокупному предложению.

Такое представление в экономической науки получило название закон рынков Сэйя. Так было, когда уровень производительных сил был таков, что объемы производства товаров и услу были достаточны лишь для удовлетворения насущных потребностей людей. С ростом производительных сил стали периодически возникать кризисы перепроизводства товаров, когда часть производимых продуктов не находила сбыта. В поиске путей предотвращения таких явлений привели к выводу о том, что не предложение рождает спрос, а наоборот, спрос рождает предложение, поэтому в первую очередь необходимо изучить законы формирования спроса.

В период великой депрессии появилась «Теория эффективного спроса». Совокупный спрос – спрос на все товары и услуги одновременно со стороны всех агрегированных субъектов: потребительский спрос, пре







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 35. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Тема 5. Организационная структура управления гостиницей 1. Виды организационно – управленческих структур. 2. Организационно – управленческая структура современного ТГК...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Опухоли яичников в детском и подростковом возрасте Опухоли яичников занимают первое место в структуре опухолей половой системы у девочек и встречаются в возрасте 10 – 16 лет и в период полового созревания...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия