Студопедия — Требования к теплу
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Требования к теплу






Вирішуючи питання стосовно того, яке рішення повинен прийняти суд щодо скарги громадян П., М. та Н. на відмову державного реєстратора в проведенні державної реєстрації акціонерного товариства, слід зазначити наступне.

Згідно частини 2 статті 80 Господарського кодексу України - акціонерним товариством є господарське товариство, яке має статутний капітал, поділений на визначену кількість акцій однакової номінальної вартості, і несе відповідальність за зобов'язаннями тільки майном товариства, а акціонери несуть ризик збитків, пов'язаних із діяльністю товариства, в межах вартості належних їм акцій.

Акціонерне товариство може бути створене шляхом заснування або злиття, поділу, виділу чи перетворення підприємницького товариства, державного, комунального та інших підприємств у акціонерне товариство. Товариство створюється без обмеження строку діяльності, якщо інше не встановлено його статутом.

Акціонерами товариства визнаються фізичні і юридичні особи, а також держава в особі органу, уповноваженого управляти державним майном, або територіальна громада в особі органу, уповноваженого управляти комунальним майном, які є власниками акцій товариства.

Акціонерні товариства за типом поділяються на приватні та публічні акціонерні товариства, відмінність яких доцільно викласти у таблиці наступного формату:

Критерій для порівняння Публічне акціонерне товариство Приватне акціонерне товариство
За кількістю акціонерів Не обмежується Не може перевищувати 100 акціонерів
За способами розміщення акцій Може здійснювати публічне та приватне розміщення акцій Може здійснювати тільки приватне розміщення акцій
За обігом цінних паперів Зобов’язане пройти процедуру лістинга та залишатися у біржовому реєстрі принаймні на одній фондовій біржі; (лістинг – сукупність процедур із включення цінних паперів до реєстру організатора торгівлі та здійснення контролю за відповідністю цінних паперів і емітента умовам та вимогам, установленим у правилах організатора торгівлі). Акції не можуть купуватися або продаватися на фондовій біржі, за винятком продажу шляхом проведення на біржі аукціону
За порядком відчуження акцій Акціонери цього товариства можуть відчужувати належні їм акції без згоди інших акціонерів і товариства Акціонери цього товариства мають переважне право на придбання акцій, що продаються іншими акціонерами цього товариства. Також законом передбачене переважне право придбання товариством акцій, що продаються його акціонерами, якщо акціонери не використали свого переважного права на придбання акцій
За рівнем публічності щодо виплати дивідендів Має повідомляти про дату, розмір, порядок і строки виплати дивідендів фондову біржу, у біржовому реєстрі якої перебуває таке товариство, протягом 10 днів після прийняття рішення про виплату дивідендів Має повідомляти про дату, розмір, порядок і строки виплати дивідендів лише осіб, які мають право на отримання дивідендів
За рівнем публічності щодо проведення загальних зборів Має додатково надсилати повідомлення про проведення загальних зборів та їх порядок денний фондовій біржі, на якій це товариство пройшло процедуру лістингу Має надсилати повідомлення про проведення загальних зборів та їх порядок денний лише акціонерам персонально

 

Відповідно до частини 5 статті 9 Закону України “Про акціонерні товариства”, створення акціонерного товариства здійснюється за такими етапами:

1. Прийняття зборами засновників рішення про створення акціонерного товариства та про закрите (приватне) розміщення акцій.

Згідно статті 9 Закону України «Про акціонері товариства», засновниками акціонерного товариства визнаються держава в особі органу, уповноваженого управляти державним майном, територіальна громада в особі органу, уповноваженого управляти комунальним майном, а також фізичні або юридичні особи, що прийняли рішення про його заснування. Засновниками акціонерного товариства можуть бути одна, дві чи більше осіб. У разі заснування акціонерного товариства однією особою рішення, які повинні прийматися зборами засновників, приймаються цією особою одноосібно і оформляються рішенням про намір заснувати акціонерне товариство.

Засновниками може укладатися засновницький договір, у якому визначаються порядок провадження спільної діяльності щодо створення акціонерного товариства, кількість, тип і клас акцій, що підлягають придбанню кожним засновником, номінальна вартість і вартість придбання цих акцій, строк і форма оплати вартості акцій, строк дії договору.

Засновницький договір не є установчим документом товариства і діє до дати реєстрації Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку звіту про результати закритого (приватного) розміщення акцій.

Якщо товариство створюється за участю фізичних осіб, їх підписи на засновницькому договорі підлягають нотаріальному засвідченню. У разі заснування товариства однією особою засновницький договір не укладається.

2. Подання заяви та всіх необхідних документів на реєстрацію випуску акцій до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

3. Реєстрація Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку випуску акцій та видача тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску акцій.

4. Присвоєння акціям міжнародного ідентифікаційного номера цінних паперів.

5. Укладення з депозитарієм цінних паперів договору про обслуговування емісії акцій або з реєстратором іменних цінних паперів договору про ведення реєстру власників іменних цінних паперів.

6. Закрите (приватне) розміщення акцій серед засновників товариства. Частиною 4 статті 9 Закону України “Про акціонерні товариства” передбачено, що у разі заснування акціонерного товариства його акції підлягають розміщенню виключно серед його засновників шляхом приватного розміщення. Публічне розміщення акцій товариства може здійснюватися після отримання свідоцтва про реєстрацію першого випуску акцій.

7. Оплата засновниками повної вартості акцій.

Статтею 11 Закону України «Про акціонерні товариства» зазначено, що оплата вартості акцій, які розміщуються під час заснування акціонерного товариства, може здійснюватися грошовими коштами, цінними паперами (крім боргових емісійних цінних паперів, емітентом яких є засновник, та векселів), майном і майновими правами, нематеріальними активами, що мають грошову оцінку. Кожний засновник акціонерного товариства повинен оплатити повну вартість придбаних акцій до дати затвердження результатів розміщення першого випуску акцій. У разі несплати (неповної оплати) вартості придбаних акцій до дати затвердження результатів розміщення першого випуску акцій акціонерне товариство вважається не заснованим.

Згідно частини 2 вказаної статті - ціна майна, що вноситься засновниками акціонерного товариства в рахунок оплати акцій товариства, повинна відповідати ринковій вартості цього майна.

Частиною 1 статті 8 Закону України «Про акціонерні товариства» передбачено, що ринкова вартість майна у разі його оцінки відповідно до цього Закону, інших актів законодавства або статуту акціонерноготовариства визначається на засадах незалежної оцінки, проведеної відповідно до законодавства про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність. Рішення про залучення суб'єкта оціночної діяльності - суб'єкта господарювання приймається наглядовою радою товариства (у процесі створення товариства - зборами засновників або засновником особисто у разі створення акціонерного товариства однією особою).

8. Затвердження установчими зборами товариства результатів закритого (приватного) розміщення акцій серед засновників товариства, затвердження статуту товариства, а також прийняття інших рішень, передбачених законом.

Статтею 10 Закону України “Про акціонерні товариства” передбачено, що установчі збори акціонерного товариства мають бути проведені протягом трьох місяців з дати повної оплати акцій засновниками. Кількість голосів засновника на установчих зборах акціонерного товариства визначається кількістю акцій товариства, які підлягають придбанню цим засновником.

Частиною 2 статті 13 вищевказаного закону передбачено, що установчим документом акціонерного товариства є його статут, який повинен містити відомості про:

1) повне та скорочене найменування товариства українською мовою;

2) тип товариства;

3) розмір статутного капіталу(Статтею 155 Цивільного кодексу України передбачено, що статутний капітал акціонерного товариства утворюється з вартості вкладів акціонерів, внесених внаслідок придбання ними акцій. Відповідно до частини 1 статті 14 Закону України “Про акціонерні товариства”, мінімальний розмір статутного капіталу акціонерного товариства становить 1250 мінімальних заробітних плат виходячи із ставки мінімальної заробітної плати, що діє на момент створення (реєстрації) акціонерного товариства. Статутний капітал товариства визначає мінімальний розмір майна товариства, який гарантує інтереси його кредиторів.);

4) розмір резервного капіталу у разі його формування (Резервний капітал формується у розмірі не менше ніж 15 відсотків статутного капіталу товариства шляхом щорічних відрахувань від чистого прибутку товариства або за рахунок нерозподіленого прибутку. До досягнення встановленого статутом розміру резервного капіталу розмір щорічних відрахувань не може бути меншим ніж 5 відсотків суми чистого прибутку товариства за рік. Резервний капітал створюється для покриття збитків товариства, а також для виплати дивідендів за привілейованими акціями. Законами можуть бути додатково передбачені також інші напрями використання резервного капіталу.

5) номінальну вартість і загальну кількість акцій, кількість кожного типу розміщених товариством акцій, у тому числі кількість кожного класу привілейованих акцій у разі розміщення привілейованих акцій, а також наслідки невиконання зобов'язань з викупу акцій;

6) розмір дивідендів за привілейованими акціями кожного класу в разі їх розміщення товариством;

7) умови та порядок конвертації привілейованих акцій певного класу у прості акції товариства чи у привілейовані акції іншого класу у разі розміщення привілейованих акцій;

8) права акціонерів - власників привілейованих акцій кожного класу у разі розміщення привілейованих акцій;

9) наявність переважного права акціонерів приватного товариства на придбання акцій цього товариства, які пропонуються їх власником до продажу третій особі, та порядок його реалізації або відсутність такого права;

10) порядок повідомлення акціонерів про виплату дивідендів;

11) порядок скликання та проведення загальних зборів;

12) компетенцію загальних зборів;

13) спосіб повідомлення акціонерів про проведення загальних зборів та про зміни у порядку денному загальних зборів;

14) склад органів товариства та їх компетенцію, порядок утворення, обрання і відкликання їх членів та прийняття ними рішень, а також порядок зміни складу органів товариства та їх компетенції;

15) порядок внесення змін до статуту;

16) порядок припинення товариства.

9. Подання Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку звіту про результати закритого (приватного) розміщення акцій.

10. Реєстрація Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку звіту про результати закритого (приватного) розміщення акцій.

11. Отримання свідоцтва про державну реєстрацію випуску акцій.

12 Видача засновникам товариства документів, що підтверджують право власності на акції.

13. Реєстрація товариства та його статуту в органах державної реєстрації.

Товариство вважається створеним і набуває прав юридичної особи з дати його державної реєстрації в установленому законодавством порядку.

Відповідно до частини 1 статті 5 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців проводиться державним реєстратором за місцезнаходженням юридичної особи або за місцем проживання фізичної особи — підприємця.

Для проведення державної реєстрації подаються такі документи:

-реєстраційна картка (форма № 1);

-примірник оригіналу або нотаріально засвідчену копію протоколу загальних зборів;

-два примірники установчих документів;

-документ, що підтверджує внесення засновником (засновниками) вкладу (вкладів) до статутного фонду (статутного або складеного капіталу) в установленому розмірі;

-документ, що засвідчує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації.

Якщо документи подає особа по довіреності, то додатково подається нотаріальна копія довіреності.

Якщо проводилося резервування найменування, додатково подається чинна довідка з Єдиного державного реєстру про резервування найменування юридичної особи.

У окремих випадках додатково подається копія рішення органів Антимонопольного комітету України або Кабінету Міністрів України про надання дозволу на узгоджені дії або на концентрацію суб'єктів господарювання.

Отже, з умови задачі витікає, що громадяни П., М. та Н., які вирішили створити акціонерне товариство не здійснили усього комплексу дій передбачених Законом України «Про акціонерні товариства», здійснення яких є необхідною умовою створення акціонерного товариства, зокрема:

- не подали заяви та всіх необхідних документів на реєстрацію випуску акцій до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку;

- не здійснили закритого (приватного) розміщення акцій серед засновників товариства;

- не відбулося сплати засновниками повної вартості акцій;

Крім того як вбачається з умови задачі, громадяни П., М. та Н. звернулися для державної реєстрації акціонерного товариства до реєстраційної служби за місцем проживання громадянина П., що є грубим порушенням частини 1 статті 5 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, яка зазначає, що державна реєстрація юридичної особи проводиться за її місцезнаходженням.

З огляду на вищевикладене, вбачається, що суд повинен відмовити у задоволені скарги громадян М. П. та Н. на рішення державного реєстратора про відмову в державній реєстрації акціонерного товариства, оскільки дії останнього цілком законні і вмотивовані.

 

Требования к теплу.

Кукуруза – теплолюбивое растение. Семена её начинают прорастать при 8 - 9°С. Всходы появляются на 17 – 20-й день, когда среднесуточная температура составляет 12 - 14°С.Всходы кукурузы переносят небольшие заморозки (до –2 -3°С). Повреждённые заморозками листья желтеют и частично отмирают, но точки роста сохраняют жизнеспособность, и с наступлением тепла растения быстро возобновляют рост. Это объясняется большим запасом питательных веществ в семени, который растение использует на протяжении длительного периода. В конце вегетации при снижении температуры до -2°С растения гибнут.

В фазах всходы – выбрасывание метёлки для растений наиболее благоприятна среднесуточная температура 20 -23°С.Интенсивность роста резко снижается при 14 - 15°С, а при 10°С рост прекращается. До появления генеративных органов повышение температуры до 25°С не вредит росту и развитию кукурузы. Со временем цветения и появления нитей на початках температура 25°С и более неблагоприятна, а свыше 30°С нарушает цветение и оплодотворение. Оптимальная температура для роста и развития культуры от цветения до созревания 22 - 23°С.

Сумма активных температур, необходимая для созревания скороспелых сортов, составляет 2100 - 2400°С, среднеспелых и позднеспелых сортов – 2600 - 3000°С.







Дата добавления: 2015-06-15; просмотров: 493. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Тема: Изучение фенотипов местных сортов растений Цель: расширить знания о задачах современной селекции. Оборудование:пакетики семян различных сортов томатов...

Тема: Составление цепи питания Цель: расширить знания о биотических факторах среды. Оборудование:гербарные растения...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

ОСНОВНЫЕ ТИПЫ МОЗГА ПОЗВОНОЧНЫХ Ихтиопсидный тип мозга характерен для низших позвоночных - рыб и амфибий...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.007 сек.) русская версия | украинская версия