Студопедия — Wortschatz Begegnungen A1. Lektion1
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Wortschatz Begegnungen A1. Lektion1






При спорудженні будинків з підвальними приміщеннями, насосних станцій і т.д. розробляють глибокі та широкі котловани. В таких випадках для передачі відмітки на дно котловану застосовують сталеву рулетку з підвішеним вантажем в 5кг і два нівеліри.

Припустимо, що потрібно передати від репера в точці Авід-мітку на точку В, розташовану на дні котлована. Для цього вста-новлюють один нівелір на поверхні землі, а інший на дні котло-вану і беруть відліки на рейці а, встановленій на репері та на подвішеній рулетці - відлік m. Одночасно роблять відліки на ру-летці n та на рейці, встановленій на кілочку в точці В. Відмітка точки В визначається з рівняння:

НВ = НА + а - (m - n) - b.

При передачі відміток часто визначають не відмітку НВ, а шукають відлік b b = НА + а - (m - n) - НВ.

У випадку, коли необхідно передати відмітку на високу точку будівлі, роботу виконують аналогічно передачі на дно котловану, але спостереження ведуть у зворотному порядку:

НВ = НА + а + (m - n) - b

b = + a + (m - n) - НА

 

94. Аналітичний розрахунок виносу в натуру виконується графоаналітичним методом. Винесення в натуру може здійснюватися способом прямокутних або полярних координат прямих і зворотних лінійних і кутових засічок. Осі розбивають від пунктів головною розбивочної основи. Точність вимірювань ліній при розбивці основних осей висотно-панельних і каркасно-панельних будинків не повинні бути гірше 1/7000-1/10000, СКП кутових вимірів 3 секунди. Відмітки робочих реперів визначаються з точністю нівелювання 3 або 4 класу.

Обноску необхідна для детальної розбивки будівлі, закріплення осей і передачі осей в котлован і на фундаменти. Перенесення осей на обноску виконують за допомогою теодоліта. Проміжні осі наносяться безпосередньо лінійними промірами по верхньому краю обноски.

Для розбивки котловану необхідно згідно проекту розбити на місцевості від основних осей проекцію контуру його заснування, позначити бровки укосів, передача на дно котловану проектної позначки і перевірка планування дна і укосів.

По ходу розробки котловану контроль вирівнювання дна здійснюється за допомогою визирок. Після зачистки укосів і дна котловану виробляють виконавчу зйомку. Всі висоти для земляних робіт визначають нівелюванням IV класу. При влаштуванні котлованів виконують поточні та остаточні виміри обсягів земляних мас за способом квадратів. Проводять виконавчу зйомку, за її даними визначають остаточний обсяг грунту, вийнятий з котловану.

Коли котлован виритий, на дно його передають висоти від найближчих реперів. Якщо укоси котловану пологі, ця передача здійснюється кількома постановками нівеліра. Коли укоси круті і постановка приладу на них неможлива, висоти передають за допомогою 2 нівелірів і рулетки.

95. Ддеформації - загальному випадку під терміном деформація розуміють змінення форми об'єкта спостережень. У геодезичній же практиці прийнято розглядати деформацію як зміна положень об'єкта щодо якого-небудь первісного.
Під постійним тиском від маси споруди ґрунти в основою його фундаменту поступово ущільнюються (стискуються) і відбувається зсув у вертикальній площині або осадки споруди. Крім тиску від власної маси, осаду споруди може бути викликана й іншими причинами: карстовим!» і зсувними явищами, зміною рівня ґрунтових вод, роботою важких механізмів, рухом транспорту, сейсмічними явищами й т.п. При корінній зміні структури пористі* і пухких ґрунтів відбувається швидко протікає у часі деформація, називана осіданням.
У тому випадку, коли ґрунти під фундаментом споруди їжаки" томляться неоднаково або навантаження на ґрунт різна, осаду має нерівномірний характер. Це приводить до інших видів деформацій споруд: горизонтальним зсувам, зрушенням, перекосу, прогинам, які зовні можуть проявлятися у вигляді тріскотить і навіть розламів.
Зсув споруд у горизонтальній площині може бути викликано бічним тиском ґрунту, води, вітру й т.п.
Високі споруди баштового типу (димарі, телебашти й т.п.) випробовують крутіння й вигин, викликувані нерівномірним сонячним нагріванням або тиском вітру.
Геодезичні спостереження за за деформацією споруд їх основами і округлими частинами конструкції виконують згідно технічних завдань як в процесі будівництва так і в період експлуатації. Верт. зміщення просідання або підйоми визначають такими методами геометрично нівелірним, статичним, гідростатичним.
Горизонтальні зміщення(Зсуви)визначають відносно пунктів геодезичної основи наступним методом: Прямуляція, кримутуляція, тріангуляція, трилатерація, полігонометрія, метод кутової, лінійної комбінованої засічки, фотогонометричні методи.

 

96. Спостереження за деформацією.

Деформація виникає внаслідок дії на них антропогенних і природних факторів:

  1. Зміна властивості гірських порід (здатність порід до просідання, до спунування (замерзання), та зсувів).
  2. Зміна властивості фундаменту (ваги, форми, розміру, розподілу навантаження на його основу).
  3. Зміна умов експлуатації (зміна тиску, внаслідок надбудови, вібрації будинку внаслідок машин, роботи транспорту).

Спостереження

Геодезичні спостереження за деформацією їх основою або частинами споруди виконують згідно технічного завдання як в процесі будівництва, та експлуатації споруд.

Вертикальне зміщення, осідання

- визначається відносно вихідних перетерів таким методом:

- геометричне нівелювання

- тахеометричним

- гідростатичним.

Горизонтальне зміщення

- зсуви, визначається відносно пунктів теодолітної основи.

Такими методами

  1. Класичним методом;
  2. Трилатерація (3 сторони)
  3. Тріангуляція (3 кута)
  4. Олігонометрія
  5. ГПС метод
  6. Кутові, лінійні, комбіновані засічки.
  7. Фотограмметричні.

 

Wortschatz Begegnungen A1. Lektion1

Seite LB страница в учебнике
Wortart Часть речи: Nom - das Nomen = имя существительное Verb – das Verb = глагол Adj – das Adjektiv = имя прилагательное Adv – das Adverb = наречие Funk – das Funktionswort = вспомогат. часть речи (предлог, союз и др.) Ausdr – der Ausdruck = выражение Abk – die Abkürzung = сокращение Fach – Fachbegriff = термин

 

 







Дата добавления: 2015-08-17; просмотров: 791. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Индекс гингивита (PMA) (Schour, Massler, 1948) Для оценки тяжести гингивита (а в последующем и ре­гистрации динамики процесса) используют папиллярно-маргинально-альвеолярный индекс (РМА)...

Методика исследования периферических лимфатических узлов. Исследование периферических лимфатических узлов производится с помощью осмотра и пальпации...

Роль органов чувств в ориентировке слепых Процесс ориентации протекает на основе совместной, интегративной деятельности сохранных анализаторов, каждый из которых при определенных объективных условиях может выступать как ведущий...

ОСНОВНЫЕ ТИПЫ МОЗГА ПОЗВОНОЧНЫХ Ихтиопсидный тип мозга характерен для низших позвоночных - рыб и амфибий...

Принципы, критерии и методы оценки и аттестации персонала   Аттестация персонала является одной их важнейших функций управления персоналом...

Пункты решения командира взвода на организацию боя. уяснение полученной задачи; оценка обстановки; принятие решения; проведение рекогносцировки; отдача боевого приказа; организация взаимодействия...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия