Студопедия — Установка уплотнителей стёкол дверей Приоры на ВАЗ 2110
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Установка уплотнителей стёкол дверей Приоры на ВАЗ 2110






У найрозвиненіших країнах зі стабільної економікою великих компаній найчастіше створюють рекламний бюджет на рік і це бюджет підтверджує план маркетингової діяльності все рік. У Росії її це завдання виникає набагато частіше і часто відбувається менш ефективно за однією з цих двох причин:

1) планування відбувається «від початку»,т.к. невеличких компаній або тільки починають рекламну діяльність, або ігнорують попередній досвід.

2) в багатьох компаній планування бюджету має суто формально (див. Метод бюджетування по залишковим принципом).

У невеличких російські компанії, де до планування маркетингу ставляться серйозно, цифра бюджету звичайно стверджується до проробки цілей, аудиторії та коштів реклами.

Основні питання, куди повинен бути отриманий відповідь колись, ніж розпочнеться бюджетування:

· Який вік компанії? (Чим молодша, тим більше, що бюджет доведеться згодом переглянути)

· Як швидко компанія має розвиватися? (Чим швидше, то більше вписувалося доведеться реклами. Тут також має значення поточний величину і вік компанії)

· Що робить конкуренти? (Чим вони активніше, тим ефективніше і масштабніші повинні прагнути бути рекламні акції, зокрема ікраткосрочние)[16]

У «Основах маркетингу» Ф. Котлера розглядаються 4 найпоширеніших методу:

2. МЕТОД «ВІДНАЛИЧНЫХ ЗАСОБІВ».

Рекламний бюджет формується по залишковим принципом. Тобто виділяється із засобів, що залишилися після задоволення інших потреб компанії. Це найпоширеніший метод серед невеликих російських компаній. Він є повне заперечення впливу рекламного стимулювання на обсяг продажу і утрудняє в перспективному плануванні.

Годиться у кризовій ситуації, коли попит перевищує пропозицію, і навіть за відсутності серйозної конкуренції.

3. МЕТОД «УПРОЦЕНТАХ ДоСУММЕ ПРОДАЖІВ». (>Percent-of-SalesMethod)

Спочатку складається прогноз продажів (можливо з урахуванням аналізу продажів за минулийгод/квартал/месяц). Потім визначається відсоток цих продажів, який витрачено реклами. Визначити цей відсоток можна:

Порадившись із досвідченими маркетинговими фахівцями Вашої галузі

Проаналізувавши опубліковані огляди зі середніми оцінками рекламних бюджетів в Вашої галузі.

Замовивши спеціалізоване дослідження у експертного маркетингового агентства, що спеціалізується на Вашої галузі

Це найбільш простий і найефективніший метод. По-перше, не адресований нових компаній,т.к. ті рідко мають можливість зробити реалістичний прогноз. По-друге, для невеликих компаній одержувати інформацію про витрати більших рекламодавців, що працюють у тієї ж галузі (наприклад, великі виробники автомобільного мастила чи автомобільних шин ні бути орієнтиром для невеликого магазину на продажуавтохимии іавтокосметики, саме із них найлегше одержувати інформацію).

4. МЕТОДКОНКУРЕНТНОГОПАРИТЕТА (>CompetitiveMethod)

Тобто оцінка рекламних бюджетів найближчих конкурентів.

Щоб самому отримати ці дані за результаті спілкування з представниками конкурентів, або самотужки з допомогою моніторингу та політичного аналізу реклами від конкурентів і їх рекламної стратегії. Можна звернутися до аналітикам і експертам з галузевої преси, і навіть до відкритих чи платним дослідженням (напр., [ahref=gallup]GallupAdFact[/a]).

Цей метод часто дає потрібний результат (Ф.Котлер називає такий «колективної мудрістю галузі»), приміром, із її допомогою можна приблизно обчислити розподіл ринку. Проте цей метод рідко буває самодостатній,т.к. складно обчислити, наскільки має збільшитися бюджет проти бюджетами найближчих конкурентів, щоб забезпечити Вашої компанії перевагу. Причина проста: величезні внутрішні різницю між компаніями-конкурентами (вік, ресурси, мети, можливості тощо.).

5. МЕТОД «ВИХОДЯЧИ ІЗЦЕЛЕЙ ІЗАДАЧ»ЮЛА (>TargetMethod)

Цей метод складається із трьох основних етапів:

· Вироблення конкретних цілей

· Визначення завдань із досягнення цих цілей

· Оцінка витрат за вирішення завдань

Наприклад, для магазину модного одягу: Ви вирішили, що з забезпечення прибутковість нинішнього року, Ваш магазин повинен реалізовувати по 20 предметів одягу вартістю в середньому у щодня. Далі Ви визначаєте, що Ваша цільова аудиторія є жінок віком від 35 до 55 років, що у Москві. Ви вибираєтемедиа-канали, які найповніше охоплюють цю аудиторію.

Наприклад, Ви з'ясовуєте, що є сенс транслювати рекламу по робочим дням вранці з 9:00 до 11:00, і після обіду з 14:00 до 18:00 на п'яти найвідвідуваніших сайтах сайтах, присвячених жіночої тематиці і трьох каталогах в розділах «>Кулинария», «Косметика і парфумерія», «Домашній помешкання і дизайн». Далі, Ви з'ясовуєте вартість розміщення у протягом місяця по 3 дні. Це з Вашому думці, дозволить Вам залучити у свій магазин необхідну кількість покупців. Цифра, яку Ви отримаєте, являтиме бюджет на інтернет-рекламу.

Звісно, не все так усе просто. І завдання й портрет цільової аудиторії сформулювати практично виявляється складніша. Рідко буває достатньо жодного виду медіа для необхідного ефективного охоплення цільової аудиторії. Реальниймедиаплан складатиметься з безлічі форматів реклами у різних медіа з різною частотою і настройками ротації. Ще складніша виявляється оптимально скомбінувати поєднання цих позицій розміщення.

Проте, даний метод її вважають найбільш адекватним, оскільки прив'язаний безпосередньо до Вашому знання у тому, як працює Ваш бізнес.

Мабуть, найкращий метод – це комбінація трьох останніх із перелічених.

Варто розпочати з цільового методу (№4), та був використовувати інші два (№№2 і трьох) у тому, щоб перевірити, не доведуть чи заплановані Вами рекламні витрати компанію до банкрутства (реальним з допомогою зростання окупити видатки рекламу й забезпечити прибутковість).

Як ми вже говорили вище, в ідеальних ситуаціях бюджет формується рік і враховує рекламну активність протягом усього року.

Проте, з допомогою комбінації методів, зазначених тут (2, 3, 4), можливо зробити секвестр бюджету кілька разів на протягом року. Наприклад для випадку бюджетування від відсотка продажів, після невдалого кварталу, січня, травня літніх місяців, коли обертів спадають, стоїть проаналізувати бюджет, аби з'ясувати правильно чи формується і розподіляється бюджет. І це дозволить знайти змогу скорочення рекламних витрат без істотного скорочення рекламної активності з допомогою оптимізаціїмедиаплана. Якщо цифри продажів суттєво різняться від прогнозів, складених під час використання цільового методу, можна буде переглянути методологію. Що стосується, коли спираєтеся на аналіз рекламних витрат конкурентів, треба врахувати ситуацію, коли конкуренти змінять свою рекламної стратегії, але це швидше за все вимагає від Вас коригування Ваших рекламнихпланов[17].

Інтернет надає унікальні можливості контролю над ефективністю рекламних інвестицій завдяки засобам моніторингу і політичного аналізу рекламних кампаній.

Традиційні ЗМІ. Зазвичай, у разі планування рекламних кампаній в традиційних мас-медіа (ТБ, преса, НР) медіа-фахівці оперують розрахунковими прогнозними параметрами і вимірами. Так у разі планування охоплення і частоти рекламного контакту, і навіть різноманітних пунктів рейтингів, якими закуповуються рекламні можливості (на ТБ й радіо), йдеться про так званої "можливості рекламного контакту" (>opportunity tosee).

>Интернет-среда дозволяє оперувати фактичними, а чи не прогнозними характеристиками охоплення і частоти, реєструвати і виробляти кількісний і якісний аналіз реакції охопленій аудиторії на рекламні повідомлення.

З іншого боку результати рекламних кампаній і рекламних експериментів збережуться

як звітів, які можна буде потрапити аналізувати з початком півроку чи чотири роки. Це частково розв'язує проблеми відсутності практичної бази знань у області реклами, що стоїть перед малими підприємствами.


Укладання

Нині аналіз витрат у рекламної сфері показує, що здебільшого бюджети обчислюються з урахуванням функціональних витрат, тобто. витрат за кожному напрямку робіт. Наприклад, видатки стимулювання збуту, на маркетингові дослідження тощо. Оскільки дані, отримані виходячи з аналізу структурних чинників, швидко застарівають на постійно не зовсім розвиненомуинформационно-рекламном просторі. При визначенні обсягу бюджетів реклами дедалі більше значення мають концепція залучення персоналу в постійні вдосконалення рекламного процесу, концепція комплексного управління (зокрема й у інформаційної сфері), найбільш доцільне використання можливостей компанії, і навіть облік як йоговнутрикоропоративних, і зовнішніх економічних зв'язків. Саме облік функціональних чинників дозволяє накреслити реальну вартість окремо взятих комунікаційних заходів, гнучко підходитимемо процесу ціноутворення, формувати ринок конкурентоспроможних ціни ринку реклами, і навіть управляти процесами у інформаційній сфері.

Використання традиційної системи розрахунку витрат у рекламної сфері дає недостовірну інформацію про рентабельності всього комунікаційного процесу, що у своє чергу можуть призвести до серйозних стратегічним іміджевим з приводу невдач.

>Гибкое планування бюджетування реклами передбачає створення альтернативних кошторисів, які можна використані за зміни поточну ситуацію. У цьому альтернативний бюджет може становити як фінансовий план для проведення інший рекламної кампанії, і провадити лише окремий ділянку гаданих заходів.

Гнучкість бюджету рекламі досягається також із так званому «додатковому бюджету», який складають на короткий час (місяць, місяці, півроку). Метою подібного бюджету є відбиток загальної структури планів компанії, координації діяльності її підрозділів, і визначення завдань кожного з них. «Додатковий бюджет» передбачає стратегічні прорахунки поки що не моменті їх виникненню, що дозволяє швидкої коригування рекламних дій.

Під час підготовки бюджету найсерйознішою завданням є визначення оптимальної структури витрат, яка сприяли б, з одного боку, скорочення терміну тимчасових витрат за комунікацію, з другого, робила процес максимально ефективним. Аби вирішити це завдання необхідно встановити пропорцію розподілу планованих фінансових коштів між заробітною платою фахівців; організаціями, що у комунікаційному процесі; матеріально-технічної базою. До того ж необхідно сприяти переходом на систему, коли у процесі збільшується участь замовників.

На розробку найбільш доцільного бюджету необхідно мати систему збору первинних статистичних даних, які враховувати динаміку таких показників, як обсяг бюджетних коштів, виділених реклами протягом найближчих трьох років.

За сучасних умов необхідно сформувати статистичну базу планування рекламну діяльність як самостійної підгалузі статистики. Ця база повинна охоплювати всю сукупність кількісних і якісних, абсолютних і відносних показників необхідні найповнішого відображення фінансової картини системи комунікацій. Вона має вивчати складові елементи і рух матеріальних, трудових і, які забезпечують найефективніший функціонування реклами, створення сприятливоюкоммуникационно-информационной середовища.


Список використаної літератури

1.Алексунин В.А. Маркетинг: Підручник. – М.: Дашков і Ко, 2009.

2.Годин А.М. Маркетинг: Підручник. – М.: Дашков і Ко, 2009.

3. ІбрагімовЛ.А. Маркетинг: Підручник. – М. Річ: 2008.

4.Керашев М.А. Бюджет маркетингу і реклами. - Ростовн/Д: Вид-во Зростання. ун-ту, 2007.

5. Музикант В.Л. Реклама діє. Історія, аудиторія, прийоми (на спіралі). – М.:Эксмо, 2007.

6.Мурахтанова М.М., Єрьоміна Є.І. Маркетинг: Підручник. – М.: Академія, 2008.

7.Панкрухин О.П. Маркетинг: Підручник. – М.:Омега-Л, 2009.

8. ПарамоноваТ.Н.,Красюк І.Н. Маркетинг: Підручник. – М.:КноРус, 2008.

9. ПесоцькийЕ.А. Реклама і мотивація споживачів. – М.: Дашков і Ко, 2008.

10.Ромат Є.В. Реклама: Короткий курс. – СПб.: Пітер, 2009.

11. СоловйовБ.А. Маркетинг: Підручник. – М.:Инфра-М, 2009.

 

[1]Панкрухин О.П. Маркетинг: Підручник. – М.:Омега-Л, 2009. – з. 215.

[2]Алексунин В.А. Маркетинг: Підручник. – М.: Дашков і Ко, 2009. – з. 75.

[3]Панкрухин О.П. Маркетинг: Підручник. – М.:Омега-Л, 2009. – з. 223.

[4] ПарамоноваТ.Н.,Красюк І.Н. Маркетинг: Підручник. – М.:КноРус, 2008. – з. 129.

[5]Панкрухин О.П. Маркетинг: Підручник. – М.:Омега-Л, 2009. – з. 248.

[6] ІбрагімовЛ.А. Маркетинг: Підручник. – М. Річ: 2008. – з. 61.

[7] ІбрагімовЛ.А. Маркетинг: Підручник. – М. Річ: 2008. – з. 69.

[8]Ромат Є.В. Реклама: Короткий курс. – СПб.: Пітер, 2009. – з. 69.

[9] ПарамоноваТ.Н.,Красюк І.Н. Маркетинг: Підручник. – М.:КноРус, 2008. – з. 134.

[10]Алексунин В.А. Маркетинг: Підручник. – М.: Дашков і Ко, 2009. – з. 64.

[11] СоловйовБ.А. Маркетинг: Підручник. – М.:Инфра-М, 2009. – з. 98.

[12]Керашев М.А. Бюджет маркетингу і реклами. - Ростовн/Д: Вид-во Зростання. ун-ту, 2007. – з. 39.

[13]Керашев М.А. Бюджет маркетингу і реклами. - Ростовн/Д: Вид-во Зростання. ун-ту, 2007. – з. 46.

[14]Керашев М.А. Бюджет маркетингу і реклами. - Ростовн/Д: Вид-во Зростання. ун-ту, 2007. – з. 112.

[15] Музикант В.Л. Реклама діє. Історія, аудиторія, прийоми (на спіралі). – М.:Эксмо, 2007. – з. 142.

[16] ПесоцькийЕ.А. Реклама і мотивація споживачів. – М.: Дашков і Ко, 2008. – з. 80.

[17] ПесоцькийЕ.А. Реклама і мотивація споживачів. – М.: Дашков і Ко, 2008. – з. 97.

 

 

РЕФЕРАТ 3

Існує велика кількість методів формування рекламного бюджету. Розглянемо деякі з них.

1. Метод фіксованого бюджету. Компанія встановлює певний рівень витрат на рекламу, і ці витрати залишаються постійними рік у рік, незважаючи ні на які зміни у внутрішньому і зовнішньому середовищі компанії.

2. Залишковий метод. Фірма виділяє на рекламу стільки коштів, скільки, на думку її керівництва, вона може собі дозволити. У цьому випадку бюджет реклами є залишковою величиною, що залишається після вирахування із загального бюджету маркетингу всіх інших, що вважаються необхідними, маркетингових витрат.

Недоліки методу:

- метод суперечить довгостроковому плануванню й часто приводить до повної марності реклами, тому що в різних ситуаціях необхідні різні мінімальні рекламні витрати, для того щоб домогтися певного результату;

- повністю ігнорується причинно-наслідковий зв'язок між витратами на рекламу й кінцевий результат діяльності фірми.

Метод є єдино можливим для дрібних, тільки початківців своєї діяльності фірми.

3. Розроблення рекламного бюджету на основі планування витрат. План рекламних витрат являє собою кошторис витрат на різні заплановані заходи, спрямовані на досягнення поставлених цілей. Даний метод безпосередньо пов'язаний з іншим великим блоком проблем розробки рекламного бюджету - розподілом рекламних асигнувань.

Основними статтями рекламного бюджету залежно від функціонального призначення є такі:

1) адміністративні витрати - заробітна плата працівників рекламної служби, накладні витрати й ін.;

2) витрати на придбання рекламного простору (одна із самих великих статей) - закупівля місця на газетних смугах і сторінках журналів, ефірного часу на телебаченні й радіо, площ на спеціальних стендах, місць під розклеювання листівок і розміщення різних рекламних носіїв на транспорті та ін.;

3) матеріальні витрати на виробництво рекламоносіїв: відеороликів, плакатів, інших засобів друкованої реклами, носіїв зовнішньої реклами й т.п.;

4) гонорари рекламним агентствам;

5) інші рекламні витрати (наприклад, на закупівлю інформаційних баз, поштові витрати, транспорт й ін.).

4. Метод визначення бюджету у відсотках до суми продажів (поточних або очікуваних) або до ціни товару. Даний метод є одним з найбільш популярних. Він привабливий для підприємців своєю простотою, відсутністю яких-небудь витрат на його розрахунок, доходом і надійністю. Даний метод може бути заснований на відсотку продажів минулого року, на передбачуваному відсотку продажів на майбутній рік або на комбінації першого й другого.

Бюджет рекламної кампанії W оцінюється відносно реально існуючого та прогнозованого торговельного обороту за формулою

,

де - сформований на ринку (або в самій компанії) показник відрахувань на рекламу відносно обсягу продажів;

- поточний або прогнозований оборот компанії на момент оцінки бюджету рекламної кампанії;

 

Вважається, що цей метод має ряд переваг.

По-перше, розрахунок у відсотках до обсягу продажів означає, що сума асигнувань на стимулювання буде швидше за все змінюватися залежно від того, що фірма «може собі дозволити».

По-друге, цей метод змушує керівництво враховувати взаємозв'язок між рекламними витратами з ціною товару й сумою прибутку, розраховуючи на товарну одиницю.

По-третє, він сприяє підтримці конкурентної стабільності такою мірою, що фірми-конкуренти витрачають на рекламу приблизно однаковий відсоток суми своїх продажів.

Цей метод у першу чергу влаштовує фінансових керівників фірм, багато з яких вважають, що витрати на рекламу повинні бути прямо пропорційними динаміці продажів. Якщо відома величина відсотка, то співвідношення між рекламою й продажем повинне залишатися постійним, якщо ринок стабільний, а реклама конкурентів залишається незмінною.

Самим значним недоліком методу відсотка продажів є можливість порушення основного принципу маркетингу. Ринкова діяльність повинна стимулювати попит й, отже, продаж; вона не повинна бути результатом цих факторів. А якщо реклама автоматично активізується в результаті активізації продажу й падає в результаті зменьшення продажу, то спостерігається ігнорування всіх інших умов ділової діяльності, які можуть пропонувати зовсім інші способи дії.

Цей метод є "гальмом" для розроблення гнучкої й ефективної рекламної стратегії. Він заснований на тім, що збут є причиною реклами, а не її наслідком, що зовсім неправильно. Величина рекламного бюджету визначається наявними коштами, а не поставленими цілями й наявними можливостями. Даний метод вирахування рекламного бюджету не дозволяє проводити експерименти з новими видами реклами й заважає перспективному плануванню. Використовуючи його, неможливо сформувати рекламний бюджет з урахуванням особливостей кожного окремого товару й кожної окремої збутової території. Крім того, маркетинг, рекламна наука й практика вимагають при зниженні обсягу продажів збільшувати витрати на рекламу. Однак метод визначення рекламного бюджету «у відсотках до суми продажів» цього не передбачає.

5. Метод конкурентного паритету. Метод передбачає величину рекламного бюджету на рівні відповідних витрат конкурентів. Прихильники цього методу висувають на його підтримку два доводи:

1) рівень витрат конкурентів персоніфікує колективну мудрість галузі;

2) підтримка конкурентного паритету допомагає уникати гострої боротьби в сфері реклами.

Однак при уважному аналізі цих доводів стає очевидно, що жоден з них не має справжньої чинності. По-перше, метод бере за основу минулі й дійсні витрати конкурентів на рекламу, тому що передбачити величину їх майбутнього рекламного бюджету складно. У зв'язку із цим фірма, що використовує даний метод, виявляється не в ролі лідера, а є такою, що наздоганяє. По-друге, немає ніяких підстав вважати, що конкуренти краще вас знають, скільки необхідно витрачати на рекламу. По-третє, фірми значно відрізняються одна від одної маркетинговими стратегіями, ресурсами й можливостями. По-четверте, відсутні реальні докази на користь того, що бюджети, сформовані за методом «конкурентного паритету», перешкоджають гострій боротьбі в сфері реклами. Навпаки, саме в цій сфері відбувається найгостріша конкурентна боротьба - «війна реклам».

 

6. Метод участі на паях у ринку. У галузях, де велика подібність між товарами, звичайно існує високе співвідношення між часткою в ринку й участю на паях у галузевій рекламі. Знаючи це, деякі фірми ставлять за мету досягнення певної частки в ринку й потім установлюють відповідний рекламний відсоток від бюджету.

Даний метод має перевагу тільки в тім, що він робить спробу досягти мети. Відповідно до нього, найкращий шанс для компанії втримати свою частку на ринку полягає в тому, щоб зберігати частку участі в рекламі на рівні, що перевищує ринкову частку. Недоліком цього методу є відсутність гарантії того, що конкуренти також не збільшать свої рекламні бюджети. Цей метод широко використовується стосовно нових товарів.

Конкуренція між компаніями проходить в різних аспектах, і реклама є лише одним з інструментів комплексу маркетингу. Отже, для досягнення бажаних результатів недостатньо просто підтримувати високий ступінь своєї наявності в засобах масової інформації. Компанії повинні враховувати весь спектр ринкових дій конкурентів, а не тільки рекламу.

 

Установка уплотнителей стёкол дверей Приоры на ВАЗ 2110

Наружные уплотнители стёкол дверей автомобиля выполняют ряд функций, например, прижимают стекло по периметру, защищают от попадания воды внутрь двери, а также позволяют снизить шум ветра. В этой статье разберёмся, как заменить уплотнители боковых стёкол ВАЗ 2110 на Приоровские.


Наружные боковые уплотнители стёкол разделяют на "бархотки" - те которые располагаются горизонтально внизу стекла, и уплотнители, которые идут по контуру стекла (окантовка).







Дата добавления: 2015-08-30; просмотров: 619. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Потенциометрия. Потенциометрическое определение рН растворов Потенциометрия - это электрохимический метод иссле­дования и анализа веществ, основанный на зависимости равновесного электродного потенциала Е от активности (концентрации) определяемого вещества в исследуемом рас­творе...

Гальванического элемента При контакте двух любых фаз на границе их раздела возникает двойной электрический слой (ДЭС), состоящий из равных по величине, но противоположных по знаку электрических зарядов...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит...

Кран машиниста усл. № 394 – назначение и устройство Кран машиниста условный номер 394 предназначен для управления тормозами поезда...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия