Студопедия — Хід роботи.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Хід роботи.






Завдання 1.1 Введіть довільну текстову і числову інформа­цію в комірку листа робочої книги.

1.. Відкрийте робочу книгу Microsoft Excel.

Для цього, використовуючи кнопку Пуск на панелі задач Microsoft Windows, з меню Программы потрібно вибрати коман­ду Microsoft Excel. У вікні розкриється лист робочої книги.

2. Установіть курсор у комірку В4 і введіть текст "мій перший текст".

3. Текст, що вводиться, відображається одночасно в комірці і в рядку введення. Введення тексту потрібно закінчити натиснен­ням клавіші <Enter>. Візуально текст займає комірки В4 і С4,
хоч при активізації комірки С4 можна легко пересвідчитися, що вона пуста.

4. Введіть аналогічний текст у комірку С4.

5. У комірку F6 введіть назву четвертого місяця року, а в ко­мірку НІ3 - другого дня тижня.

6. Перейдіть на лист робочої книги, для чого клацніть мишею по ярличку листа.

7.У комірку A3 введіть число 486, а в комірку Е7 число 12 854 961, включаючи пропуски. Перше число буде відцентроване по правому краю комірки, а друге - рівномірно заповніть всю ко­мірку.

Завдання 1.2 Відредагуйте набрану текстову і числову ін­формацію.

1. Перейдіть на перший лист робочої книги.

2. Активізуйте комірку В4 і встановіть курсор в рядку вве­дення. Відредагуйте набраний текст так, щоб він мав наступний вигляд: "Мій перший текст, набраний в середовищі Microsoft Excel".

3. Розташуйте набраний текст таким чином, щоб він повністю відображався в комірці. Для цього використайте з меню команду Формат/ Столбец/Автоподбор ширины.

4. Установіть ширину стовпця 3, рівну 20 символам. Для цьо­го зачепіться покажчиком миші за правий бік кнопки з ім'ям сто­впця і перетягніть її на необхідну величину.

5. Використовуючи команди меню, змініть ширину стовпця на 35 символів. Виділіть весь стовпець, клацнувши мишкою по заголовку стовпця. Виберіть з контекстного меню команду Ши­рина столбца і встановіть необхідне значення.

Завдання 1.3 Скопіюйте і перемістіть вміст комірок.

1. Установіть курсор у комірку В4. Скопіюйте набраний текст у діапазон В4:В8. Для цього зачепіться курсором мишки за чор­ний квадрат у правому нижньому кутку виділеної комірки В4 і перетягніть його по вказаному діапазону.

2. Установіть курсор у комірку В4. Скопіюйте набраний текст в комірку С14, не використовуючи буфера обміну. Для цього під­ведіть покажчик мишки до границі виділеної початкової комірки і при натисненій клавіші Ctrl перетягніть її до цільової комірки.

3. Перенесіть вміст комірки В6 в комірку ВІЗ. Для цього під­ведіть покажчик мишки до границі виділеної початкової комірки і перетягніть її до цільової комірки. Для перетягання вмісту комі­рки на інший лист потрібно втримувати натисненою клавішу <Alt>.

Завдання 2.1. Форматування комірок.

1. Текст, набраний в комірці В4 при виконанні завдання 1, розмістіть рівномірно в діапазоні комірок B4:F4. Для цього виді­літь вказаний діапазон, використовуючи з контекстного меню команду Формат ячеек, вкладку Выравнивание в розділі Отоб­ражение встановите прапорець Объединение ячеек.

2. Установіть орієнтацію тексту з нахилом 30 градусів і прапо­рець Переносить по словам. Для числа, введеного в комірку A3 листа 2, використовуючи команду Формат ячеек, вкладку Число послідовно встановіть формат даних — числовий, грошовий, фінан­совий, процентний з двома десятковими знаками після коми, різні варіанти форматів дата і час.

Завдання 2.2. Робота зі списками і числовими послідовнос­тями.

1. Активізуйте комірку F6. Використовуючи мишку, скопіюй­те за допомогою буксирування її вміст в діапазон, що складається з 15 сусідніх комірок цього рядка.

2. Активізуйте комірку Н13. Використовуючи мишку, скопі­юйте за допомогою буксирування її вміст в діапазон, що склада­ється з 10 сусідніх комірок цієї колонки.

3. Створіть список з шести прізвищ ваших друзів. Для цього, використовуючи меню Сервис/Параметры, на вкладці Списки у вікні Элементы списка наберіть дані для нового списку. Натис­ніть кнопку Добавить.

4. Введіть у вільну комірку першого листа робочої книги будь-який елемент із знову створеного списку. Використовуючи мишку, скопіюйте за допомогою буксування її вміст у сусідні 12 комірок.

5. Перейдіть на лист З робочої книги, і, використовуючи з контекстного меню команду Очистить содержимое, очистіть його від всіх раніше введених даних.

6. У комірку СЗ введіть число 1, а в комірку С4 - 4. Об'єднай­те ці комірки в діапазон і скопіюйте його по стовпцю вниз з ви­користанням буксирування.

7. У комірку Е4 введіть число 8 і заповніть суміжний з нею діапазон геометричною прогресією з кроком 1,56. Для встанов­лення геометричної прогресії виділіть діапазон комірок, що запо­внюється, виберіть команду меню Правка/Заполнить/Прогрессия. У діалоговому вікні встановите тип прогресії і її крок.

Завдання 2.3. Складіть відомість по обліку кадрів фірми.


При складанні відомості потрібно врахувати, що у фірмі пра­цює не менше десяти чоловік, причому, обов'язково директор, економіст, менеджер. Зразковий вигляд відомості наведений на рис.1

Рис.1.

 

1. На першому листі нової робочої книги наберіть заголовок відомості, розмістивши його рівномірно по ширині майбутньої таблиці.

2. Комірки шапки таблиці відформатуйте з вирівнюванням за значенням і по центру, з автопідбором ширини і перенесенням по словам. Шрифт тексту шапки виберіть довільно.

3. Колонку "N з/п" заповніть, використовуючи можливості автоматичного заповнення комірок колонки (арифметичну про­гресію).

4. Для колонки "Дата народження" встановите формат даних дата, а для колонки "Посадовий оклад" - фінансовий з вказівкою грошової одиниці.

5. Використовуючи вкладку Граница меню Формат ячейки відобразіть рамку таблиці.

6. У кожне з рядків відомості внесіть відповідну інформацію.

7. Листу робочої книги привласніть назву "Кадри". Для цього підведіть до ярличка листа покажчик мишки, виберіть з контекстного меню Переименовать і наберіть з клавіатури нову назву листа.

8. Збережіть файл у свою папку з іменем Лабораторна робота №5.xls.

 

Контрольні запитання.

1. Яким чином проводиться копіювання вмісту комірок за допомогою команд меню і кнопок на панелі інструментів?

2. Яким чином проводиться копіювання вмісту комірок з використанням методу буксування?

3. Як встановлюються формати числових даних у комірках?

4. Які існують види форматування тексту у комірках?

5. Назвіть способи внесення текстової і числової послідовності в діапазон комірок.

6. Яким чином формат числового даного змінює його відображення на робочому листі?

7. Дані яких типів можна вводити у комірки?

8. Як користувач може встановити тип даних?

9. Якого вигляду може набувати числовий тип даних?

10. Які дії з фрагментами даних можна виконувати?

11. Яким чином проводиться автоматичне заповнення комірок?

12. Як проводиться установка форматів даних?

13. Як виконується об’єднання діапазону комірок і розміщення тексту по центру об’єднаних комірок?

14. Яким чином визначається вигляд границь елементів таблиці?







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 481. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Расчет концентрации титрованных растворов с помощью поправочного коэффициента При выполнении серийных анализов ГОСТ или ведомственная инструкция обычно предусматривают применение раствора заданной концентрации или заданного титра...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Общая и профессиональная культура педагога: сущность, специфика, взаимосвязь Педагогическая культура- часть общечеловеческих культуры, в которой запечатлил духовные и материальные ценности образования и воспитания, осуществляя образовательно-воспитательный процесс...

Внешняя политика России 1894- 1917 гг. Внешнюю политику Николая II и первый период его царствования определяли, по меньшей мере три важных фактора...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия