Студопедия — Список використаних джерел.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Список використаних джерел.






 
 


1. Провести аналіз традиційної технології капітального ремонту магістральних трубопроводів, темпів ведення робіт та безпеки їх виконання. Проаналізувати технологічну послідовність та засоби механізації для виконання капітального ремонту магістральних трубопроводів  
2. Виконати теоретичні дослідження процесів взаємодії робочих органів машин з ґрунтовим середовищем з урахуванням перебування у безпосередній близькості діючого трубопроводу з продуктом  
3. Розробити наукові основи формування спеціальних робочих органів машин та організації їх поєднання в єдиному технологічному потоці в умовах виконання земляних робіт в умовах без підйому труби та зупинки перекачування продукту  
4. Виконати експериментальні дослідження обґрунтованих конструкцій робочих органів машин, визначити їх раціональні конструктивні та режимні параметри.  
5. Співставити результати теоретичних та експериментальних досліджень.  
6. Розробити методику вибору та визначення раціональних конструктивних та режимних параметрів робочих органів землерийних машин в колоні техніки для виконання робіт з капітального ремонту магістральних трубопроводів.  
7. Розробити нові та вдосконалити існуючі технічні рішення по створенню машин та обладнання для капітального ремонту магістральних трубопроводів з наступним впровадженням їх у виробництво.  

 

ВСТУП

 

Сучасний стан економіки, розвиток нових форм господарювання висувають підвищені вимоги до фахівців з вищою освітою. Вони повинні мати не тільки різнобічні знання, високу культуру, але й вміти творче мислити, вибирати оптимальні варіанти рішення практичних задач з урахуванням новітніх досягнень науково-технічного прогресу.

Враховуючи, що готельне господарство України є важливою складовою сфери туризму, яка володіє достатньо розвиненою функціональною системою, то головним її завданням є забезпечення високого рівня комфорту, якості обслуговування туристів. Разом з тим обов’язковим завданням є досягнення його рентабельної діяльності.

Курсова робота з дисципліни “Організація готельного господарства” виконується після завершення теоретичних і практичних занять. Виконання курсової роботи є однією з ефективних форм навчання, яка дозволяє студенту закріпити отримані теоретичні знання, поєднати теорію з практикою, проявити самостійність у прийнятті рішень, набути пере­дового досвіду з проблем, які вивчаються, а також результатом прове­дених студентом власних досліджень у діяльності реальних підприємств готельної індустрії. Працюючи над виконанням курсової роботи, студент отримує навички роботи з навчальною, довідковою, науковою літературою, знайомиться з науковими напрямками у галузі готельного та ресторанного господарства, проявляє при цьому рівень своєї теоретичної підготовки і вміння робити правильні висновки.

Курсові роботи розподіляються на оглядові (літературні) і наукові (дослідницькі). Одна з основних вимог до змісту курсових робіт – науковість. Усі питання повинні розглядатися з позиції наукового дослідження і містити елементи практичної значимості. Найбільш ґрунтовні у науковому відношенні роботи можуть бути надані на конкурс наукових студентських робіт або представлені на щорічних наукових конференціях.

Дані методичні рекомендації призначені допомогти студентам у виборі теми курсової роботи, у проведенні досліджень з обраного напрямку, оформленні результатів і захисті курсової роботи.

Метою курсової роботи є поглиблення знань з дисципліни “Організація готельного господарства”, набуття навичок з дослідження нормативної бази підприємств готельного господарства та оцінка ефективності прийнятих рішень.

Одночасно вирішуються наступні завдання:

- закріпити навички до самостійної творчої праці з літературою: нормативною, науковою (збірники наукових праць, автореферати, статті), довідковою, періодичною (журнали з проблем готельного господарства);

- залучити студентів до науково-дослідної роботи, узагальнити їх наукові розробки, отримані на попередніх курсах;

- навчити впроваджувати отримані результати у навчальний процес та у практику роботи підприємств готельного господарства.

1. Порядок вибору теми та закріплення її за студентом

 

Курсову роботу з дисципліни “Організація готельного господарства” виконують студенти денної і заочної форм навчання відповідно до навчальних планів за напрямом підготовки 6.140101 “Готельно-ресторанна справа”. Керівництво курсової роботи здійснюють викладачі кафедри технології та організації ресторанного господарства, які призначаються завідувачем кафедри на початку проектування розпорядженням.

Студенти знайомляться з приблизною тематикою курсових робіт, яка щорічно оновлюється і затверджується на засіданні кафедри технології та організації ресторанного господарства. Потім обирають тему, виходячи із спільних інтересів з науковим керівником (переважно за напрямком наукової роботи керівника). Студент разом з керівником роботи може застосовувати обґрунтоване рішення щодо необхідності виконання тієї або іншої теми.

Теми курсових робіт затверджуються на засіданні кафедри. Керівник допомагає студентові уточнити мету і завдання курсової роботи, визначити методику її виконання. Проте автором роботи є студент, він відповідає за правильність прийнятих організаційних і технічних рішень. Обов’язковим є складання попереднього плану курсової роботи та узгодження його з керівником. Після затвердження теми студент отримує завдання на виконання курсової роботи за формою, наведеною у додатку А. Проведення консультацій з курсової роботи відбувається в терміни, які передбачаються навчальним планом і згідно з графіком, затвердженим завідувачем кафедри. Хід виконання курсової роботи контролюється її керівником. У випадках, коли студент не виконує графік проектування, керівник проводить відповідні заходи – повідомляє зав. кафедрою, викликає студента на засідання кафедри. Періодично (один – два рази за час виконання курсової роботи) проводиться рубіжний контроль – в установлений термін студенти надають комісії, затвердженій зав. кафедрою, матеріали виконання курсової роботи. Мета контролю – запобігання відставання від графіку виконання роботи.

Основні етапи виконання курсової:

Ø Визначення теми курсової роботи;

Ø Складання плану роботи;

Ø Вивчення літературних джерел;

Ø Організація та виконання розрахунків на ПЕОМ;

Ø Оброблення матеріалів дослідження;

Ø Оформлення пояснювальної записки;

Ø Подання курсової роботи на кафедру для рецензування керівником;

Ø Захист роботи.

 

2.Підбір та вивчення літературних джерел

Підбір, обробка та аналіз опублікованих джерел дають змогу виявити рівень дослідженості конкретної теми, підго­тувати огляд літератури з теми, створити список використа­них джерел.

Для складання списку джерел з вибраної теми доцільно використовувати наявні в бібліотеках систематичні, абеткові, предметні каталоги; різноманітні бібліографічні й довідковівидання (по­сібники і покажчики з окремих тем і розділів), виноски і посиланняв монографіях, підручниках, енциклопедіях, енци­клопедичних словниках та ін. Слід виявити основні періо­дичні видання з вибраної проблематики. Відбираючи основні матеріали, доцільно звернутися до покажчиків статей, опубліко­ваних протягом календарного року і розміщених у кінці останнього номера журналу за кожний рік видання.

Перегляду повинні підлягати всі види джерел, зміст яких пов'язаний із темою роботи. До них належать матеріали, опубліковані в різноманітних вітчизня­них і зарубіжних виданнях; неопубліковані документи (звіти про науково-дослідницькі і дослідно-конструкторські робо­ти, дисертації, депоновані рукописи, звіти фахівців про між­народні відрядження, матеріали закордонних фірм та ін.), офіційні документи.

Визначення стану вивченості теми доцільно розпочинати зі знайомства з інформаційними виданнями, які містять оперативні систематизовані відомості про документи (опублі­ковані, неопубліковані), найсуттєвіші сторони їх змісту. Інфор­маційні видання на відміну від звичайних бібліографічних посібників включають не лише відомості про надруковані праці, а й ідеї та факти, що в них містяться. Крім оператив­ності, їх характеризують новизна поданої інформації, повно­та охоплення джерел і наявність довідкового апарату, що полегшує підбір і систематизацію літератури.

Інформаційні видання випускають інститути, служби нау­ково-технічної інформації (НТІ), центри інформації, бібліоте­ки. Вони охоплюють усі галузі народного господарства.

Поряд із інформаційними виданнями органів НТІ для інформаційного пошуку слід використовувати автомати­зовані інформаційно-пошукові системи, бази і банки да­них, Internet. Дані пошуку можуть бути використані безпо­середньо, однак частіше вони служать сходинкою (ключем) до виявлення первинних джерел інформації, якими є наукові праці (монографії, збірники) та інші необхідні для наукової роботи видання.

Широке використання бібліографічних покажчиків, баз і банків даних, а також Internet забезпечить повноту відбору опублікованих і неопублікованих джерел з досліджуваної теми.

Кожну статтю чи монографію слід читати з олівцем у руках, робити нотатки. Якщо є власний примірник або ксе­рокопії журналу, книги, статті, то можна робити позначки на полях. Це суттєво полегшить подальший аналіз літера­тури.

Загальновизнаним є поетапне вивчення наукових публі­кацій:

Ø загальне знайомство з працями в цілому за їх змістом
(переліком розділів і підрозділів);

Ø побіжний перегляд усього змісту;

Ø читання за послідовністю розміщення матеріалу;

Ø вибіркове читання певної частини твору;

Ø виписування тієї частини матеріалу, що зацікавила;

Ø критичне оцінювання записаного, його редагування і
“чистовий” запис як фрагмента тексту майбутньої дисертації
(статті, монографії).

Вивчення літератури здійснюється не для запозичення матеріалу, а для обдумування знайденої інформації і вироб­лення власної концепції. Працюючи над чужими текстами, слід фіксувати власні думки, ідеї, що виникли під час зна­йомства з працями вітчизняних і закордонних авторів. Це послужить основою для здобуття нового знання.

При вивченні літератури з обраної теми використовуєть­ся не вся інформація, що в ній міститься, а лише та, що має безпосереднє відношення до теми роботи.Отже, кри­терієм оцінювання прочитаного є можливість його викорис­тання в курсовій роботі.

 

4. Вимоги до структури та змісту

Курсова робота – це творча самостійна робота студента, тому розглядання проблеми буде індивідуальним, притаманним конкретному виконавцеві, відповідно до його фахової підготовки, розуміння завдання. Разом з тим висвітлення питань пропонується здійснювати у наступній послідовності:

1. Інформаційне забезпечення курсової роботи (аналітичний огляд і патентні дослідження).

2. Теоретичні дослідження (характеристика об'єктів і методів дослідження, моделювання досліджуваної системи).

3. Аналітичні дослідження (аналітичні розрахунки, наукові дослідження); практичне впровадження результатів досліджень (розробка звіту про роботу готелю про фінансові результати підприємства тощо).

На першому етапі студент працює над інформаційним забезпеченням теми – вивчає літературу стосовно проблеми, що розглядається, здійснює патентні дослідження, знайомиться з нормативною документацією. Для цього він користується бібліотекою університету, науково-технічною бібліотекою ім. Котляревського м. Полтави, проводить пошук у мережі Internet. Вивчення літератури дає змогу визначити ступінь опрацювання теоретичних основ дослідження з обраної теми, з’ясувати сучасний стан питання, чіткіше спрямувати власні дослідження.

Приклад структури курсової роботи:

Вступ. Актуальність досліджуваної проблеми. Об’єкт, предмет дослідження.

Розділ 1. Дослідження теоретичних питань, методологічних засад, визначення та дослідження класифікаційних ознак та видів пред­мету дослідження, особливості його вивчення у сфері готельного, ресторанного господарств.

Розділ 2. Стисла характеристика об’єкта дослідження, дослідження технологічних процесів обслуговування на підприємствах готельного господарства; аналіз дійсного стану предмету дослідження тощо.

Розділ 3. Пропозиції та рекомендації щодо удосконалення (оптимізації) предмету дослідження.

Висновки та пропозиції.

Список використаних джерел.







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 309. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Принципы, критерии и методы оценки и аттестации персонала   Аттестация персонала является одной их важнейших функций управления персоналом...

Пункты решения командира взвода на организацию боя. уяснение полученной задачи; оценка обстановки; принятие решения; проведение рекогносцировки; отдача боевого приказа; организация взаимодействия...

Что такое пропорции? Это соотношение частей целого между собой. Что может являться частями в образе или в луке...

Функциональные обязанности медсестры отделения реанимации · Медсестра отделения реанимации обязана осуществлять лечебно-профилактический и гигиенический уход за пациентами...

Определение трудоемкости работ и затрат машинного времени На основании ведомости объемов работ по объекту и норм времени ГЭСН составляется ведомость подсчёта трудоёмкости, затрат машинного времени, потребности в конструкциях, изделиях и материалах (табл...

Гидравлический расчёт трубопроводов Пример 3.4. Вентиляционная труба d=0,1м (100 мм) имеет длину l=100 м. Определить давление, которое должен развивать вентилятор, если расход воздуха, подаваемый по трубе, . Давление на выходе . Местных сопротивлений по пути не имеется. Температура...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия