Студопедия — V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ






 

№ п/п До якої теми Зміст завдання К-сть год
    ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 1  
  Тема 1 - Вміти визначити місце історії України серед інших суспільних дисциплін. - Перерахувати основні групи джерел з історії України і дати їм стислу характеристику. - Скласти список навчальної літератури, що пропонується для вивчення курсу. - Вивчити і вміти охарактеризувати періодизацію історії України.  
  Теми 2 - Перерахувати найважливіші дослідження з стародавньої історії України. - Вміти охарактеризувати природнокліматичні умови, в яких жили первісні люди. - Дати характеристику та періодизацію первіснообщинного ладу. - Вміти пояснити суть неолітичної революції. - Скласти письмову розповідь про трипільську культуру  
  Тема 3 - Вміти характеризувати Велику Скіфію. - Виписати із повідомлень Геродота характеристику скіфів – воїнів. - Пояснити походження сарматів. - Виявити вміння проаналізувати скіфо-сарматський період в історії України.  
  Тема 5 - Назвати і охарактеризувати гіпотези походження слов‘ян. - Вміти пояснити суть Балканської (Дунайської) теорії походження слов‘ян. - Скласти письмову розповідь про зарубинецьку культуру. - Виявити вміння пояснити походження українського народу.  
  Тема 6 - Назвати і охарактеризувати слов‘янські племена, що жили на Волині та Середньому Подніпров‘ї. - Вміти пояснити походження етноніму „Русь”. - Підготувати усну розповідь про Аскольда і Діра. - Виявити вміння охарактеризувати відносити Русі з Хазарією та Візантією.  
    ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 2  
  Теми 8 - Вміти охарактеризувати місце Києва і Київської землі в системі удільних князівств. - Дати характеристику Чернігівському князівству. - Аргументовано пояснити, чому під кінець ХІІ ст. на перший план піднялися Галицьке і Волинське князівства. - Підготувати усну розповідь про героїчну оборону Києва в 1240 році.  
  Теми 10-11 - Виявити вміння проаналізувати головні події у стосунках наступників Д.Галицького із Золотою Ордою (1264-1323). - Охарактеризувати причини, хід та наслідки подій щодо захисту кордонів Галицько-Волинського королівства від посягань Литви, Угорщини і Польщі (1264-1323). - Вміти виділити та дати характеристику основних напрямів діяльності Юрія ІІ Болеслава (1324-1340). - Довести, що Литва, Польща та Угорщина вели загарбницьку політику у боротьбі за спадщину Галицько-Волинської держави. - Скласти хронологічну таблицю основних подій столітнього періоду Галицько-Волинської держави. - Вміти визначити на карті кордони Галицько-Волинської держави  
    ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 3  
  Тема 12 - Вміти викласти основні аргументи щодо спільних походів русько-литовських військ на Правобережжя і відродження удільного устрою в Україні. Проаналізувати наслідки битви на Синіх Водах. - Охарактеризувати і довести чому Київське удільне князівство за Володимира Ольгердовича (1362-1394) мало ознаки автономної державності. - Назвати мету та розкрити наслідки для України рішень Кревської унії (1385 р.) - Скласти хроніку основних подій в Україні за 1362-1394 рр. та назвати їх наслідки. - Вміти визначити на карті етнічні українські землі, що входили до Київського удільного князівства.  
  Тема 12 - Виділити та дослідити основні етапи поширення влади польської корони на українські землі до 1569 р. - Охарактеризувати передумови та вказати основні рішення, прийняті Люблінським сеймом щодо унії Польщі та Литви 1569 р. - Вміти дати оцінку наслідків Люблінської унії окремо для України, Литви і Польщі. - Перерахувати причини, чому Україна не стала третім юридичним членом Люблінської унії.  
  Тема 14 - Дослідити і вміти охарактеризувати політичний устрій, становище, господарство, культуру італійських колоній в Криму. - Знати і вміти назвати конкретні факти історії розпаду Золотої Орди та причини утворення Кримського ханства. - Охарактеризувати українські землі Північного Причорномор‘я в складі Кримського ханства і Османської імперії. - Вміти визначити та проаналізувати соціально-економічне та політичне становище Слобожанщини, Галичини, Північної Буковини і Закарпаття в складі інших держав.  
    ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 4.  
  Тема 16 - Дослідити та вміти назвати причини підготовки та умови укладання Берестейської унії 1596 р. - Охарактеризувати становище православної церкви після укладання Берестейської унії. - Дати оцінку початкового етапу створення української уніатської митрополії (1596-1599). - Бути знайомими з персоналіями В.-К. Острозького, І. Потія, К.Терлецького, Г.Балабана. - Законспектувати і вміти аналізувати артикули (умови), на яких було укладено унію.  
    ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 5  
  Тема 17 - Скласти розповідь про Самійла Кішку. - Скласти хронологічну таблицю участі козаків у війнах поза межами України. - Бути знайомим з персоналією Петра Сагайдачного. - Охарактеризувати роль козаків у Хотинській війні.  
  Тема 19 - Визначити причини і передумови козацьких рухів 20-30-х рр. ХVІІ ст. - Скласти хроніку бойових дій повстань. - Вміти чітко назвати пункти „Ординації Війська Запорозького реєстрового”, що обмежували самоврядування реєстровців. - Проаналізувати причини поразки національного соціального руху першої половини ХVІІ ст.  
    ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 6  
  Тема 20 - Вміти аргументовано визначити причини, рушійні сили та характер революції. - Бути знайомим з новими поглядами сучасних істориків на події 1648-1676 рр. - Знати періодизацію революції і скласти хронологічну таблицю основних періодів. - Бути знайомим з персоналіями Б. Хмельницького, М. Кривоноса, Д. Нечая, Ф. Джеджалія та С. Мужиловського  
  Тема 21 - Назвати основні ознаки Української держави середини ХVІІ ст. - Охарактеризувати Українсько-Московську державну угоду 1654 р. - Знати нові погляди сучасних істориків на значення Переяславської Ради. - Пояснити мотиви недопущення української делегації на зустріч великих послів Польщі і Росії у Вільно 24 жовтня 1656 р.  
    ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 7  
  Тема 25   - Скласти хроніку боротьби з турецько-татарською агресією в останній чверті ХVІІ ст. - Підготувати розповідь про перший і другий Чигиринські походи. - Бути знайомим з персоналією П.Дорошенка, Ю.Хмельницького, І.Самойловича. - Охарактеризувати Бахчисарайський мир та Трактат про „вічний мир”.  
  Тема 26 - Скласти і вміти пояснити схему полково-сотенного устрою Української козацької держави. - Охарактеризувати органи влади і управління, які утворилися в Україні в 1648-1654 роках і діяли до другої половини ХVІІІ ст. - Пояснити зміни в соціальній структурі України другої половини ХVІІ ст. - Підготувати розповідь про підпорядкування Київської митрополії Московському патріархату. - Еволюція форм землеволодіння в Україні другої половини ХVІІ ст.  
    ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 8  
  Тема 30 - Охарактеризувати законодавчу діяльність уряду П.Орлика в екзилі. - Бути знайомим з персоналією Пилипа Орлика. - Вміти пояснити основний зміст Конституції П.Орлика. - Скласти конспект тексту Конституції Пилипа Орлика. - Вміти пояснити місце українського питання у відносинах європейських країн, Туреччини і Криму з Росією та Польщею в 1712-1714 рр.  
  Тема 32 - Бути знайомим з персоналіями Д.Апостола, К.Розумовського. - Вміти пояснити причини відновлення гетьманства в Україні. - Скласти усну розповідь про реформаторські зусилля гетьмана Данила Апостола. - Аргументовано пояснити причини остаточної ліквідації гетьманства в Україні і розповісти про „Правління гетьманського уряду”  
    ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 9.  
  Теми 33-35 - Розкрити імперську доктрину Росії щодо України у ХVІІІ ст. - Вміти пояснити політику Петра І щодо України. - Обґрунтувати антизаконність втручання Москви у внутрішнє життя Української держави після 1654 р. і назвіть його наслідки. - Пояснити чому царський уряд завжди тиснув на Запорожжя, постійно урізав його права і навіть руйнував Січ. - Вміти розповісти про нову структуру адміністративного управління після ліквідації полково-сотенного ладу. - Підготувати усну розповідь про Нову Січ. - Аргументовано розкрити причини і пояснити передумови ліквідації Запорозької Січі і 1775 році. - Бути знайомим з персоналією останнього кошового Січі Петра Калнишевського. - Підготувати розповідь про Задунайську Січ. - Вміти пояснити мотиви створення Чорноморського козацького війська. - Охарактеризувати історичну долю Криму, Північного Причорномор‘я, Приазов‘я, Правобережної України і Західної Волині в кінці ХVІІІ ст.  
    ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 10.  
  Теми 36-39 - Вміти охарактеризувати зрушення в сільському господарстві та промисловості України ХVІІІ ст. - Дати характеристику соціальній структурі тогочасної України. - Скласти хроніку соціальних та національних рухів ХVІІІ ст. - Бути знайомим з персоналіями ватажків Коліївщини. - Вміти пояснити еволюцію суспільно-політичної думки у ХVІІІ ст. - Скласти усну розповідь про умови розвитку та стан культури в Україні ХVІІІ ст.  
Всього годин на самостійну роботу  







Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 349. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

Тактика действий нарядов полиции по предупреждению и пресечению правонарушений при проведении массовых мероприятий К особенностям проведения массовых мероприятий и факторам, влияющим на охрану общественного порядка и обеспечение общественной безопасности, можно отнести значительное количество субъектов, принимающих участие в их подготовке и проведении...

Тактические действия нарядов полиции по предупреждению и пресечению групповых нарушений общественного порядка и массовых беспорядков В целях предупреждения разрастания групповых нарушений общественного порядка (далееГНОП) в массовые беспорядки подразделения (наряды) полиции осуществляют следующие мероприятия...

Механизм действия гормонов а) Цитозольный механизм действия гормонов. По цитозольному механизму действуют гормоны 1 группы...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия