Студопедия — Загальний стан ЗВ.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Загальний стан ЗВ.

А К Т

перевірки стану допризовної підготовки в Апостолівській

загальноосвітній школі №3 І-ІІІ ступенів

 

_____ листопада 2013 року у відповідності з планом перевірки навчальних закладів Апостолівського району комплексною комісією перевірено стан допризовної підготовки та роботу по військово-патріотичному вихованню в Апостолівській ЗШ №3 (директор Ю.Г. Кочережко та викладач предмету «Захист Вітчизни» О.В. Юшко).

 

Склад комісії:

Провідний спеціаліст Апостолівського РВК Волошина С.В.

Інспектор-методист відділу освіти Білай І.В.

 

Загальний стан ЗВ.

Стан виконання Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Положення «Про допризовну підготовку», оцінюється як задовільно.

Навчальний заклад має учбові плани і розклад занять по ЗВ згідно програми «Захист Вітчизни», типових планів та керівних документів.

Учбовий процес організований і проводиться по 32 годинній програмі.

В планах навчального закладу питання розподілу допризовної підготовки виконується. Контроль з боку директора навчального закладу та його заступників здійснюється. Програма «Захист Вітчизни» на період перевірки не виконується.

Рівень організації та проведення допризовної підготовки юнаків дозволяє якісно підготувати їх до строкової служби у Збройних Силах України.

 

Позитивне в організації та проведенні ЗВ:

1. Керівні документи з предмету «»Захист Вітчизни в навчальному закладі відпрацьовані.

2. Контроль з боку директора та замісників по виховній роботі за станом ЗВ здійснюється згідно Положення «Про допризовну підготовку», та указу Президента України від 25 жовтня 2002 року № 948/2002 «Про концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді». Питання ОЗВ розглядаються на педагогічній раді.

3. Допризовна підготовка проводиться на достатньому рівні. Під час перевірки допризовники показали добрі теоретичні навички по дисципліні «Захист Вітчизни».

4. Методична підготовка та професійний рівень директора та викладача «Захисту Вітчизни» оцінено як задовільно.

5. На заняттях присутній творчий підхід учнів та дієвий зв'язок між учнями та викладачем.

6. Викладач предмету «Захист Вітчизни» постійно взаємодіє з районним військовим комісаріатом та райвідділом освіти.

 

Характерні недоліки:

За навчальним планом тижневе навантаження курсу «Захист вітчизни» становить 1 година. Ці години використані для комплектації вчителя Юшко О.В., що призводить до труднощів, при залучені на посаду викладача ДПМ офіцера запасу. Викладач предмету «Захист Вітчизни» має військове звання – рядовий.

Переоформлення учбової бази в навчальному закладі згідно з вимогами нової програми йде повільно із-за відсутності коштів та матеріалів. В навчальному закладі кабінет допризовної підготовки молоді в наявності, але не повністю укомплектований необхідним обладнанням та наочністю.

Викладачу більше уваги треба приділяти історії Збройних Сил України, військового законодавства, пропаганди військової служби за контрактом.

 

2. Фізична підготовка

Допризовна молодь має добру фізичну підготовку. В Апостолівській ЗШ №3 навчально-матеріальна база фізичної підготовки зберігається, але не вдосконалюється. В навчальному закладі проводяться змагання та спартакіади по військово-прикладних видах спорту. Викладач фізвиховання має достатній професійний рівень.

 

Характерні недоліки:

Слабо забезпечується навчальний заклад спортивним інвентарем та обладнанням. Виникають труднощі з удосконаленням спортмайданчика, стадіону та інших елементів спортивної бази.

 

3. Стан навчально-матеріальної бази

В Апостолівській ЗШ №3 є місце для стройових прийомів, спортмайданчик, музей Бойової Слави.

 

Недоліки:

Не доукомплектований кабінет ЗВ, відсутнє місце для вивчення обов’язків вартового та днювального. Відсутня єдина смуга перешкод та виносне обладнання. Недостатньо наочної агітації та іншого обладнання по ЗВ.

 

4. Стан військово-патріотичного виховання юнаків

Стан військово-патріотичного виховання молоді - задовільний. В Апостолівській ЗШ №3 регулярно проводиться зустрічі з ветеранами ВВВ, військовослужбовцями Збройних Сил України, відвідування та екскурсія в державні установи (РВК), огляд шкільного музею, військово-спортивні свята.

Робота по військово-патріотичному вихованню спланована і ведеться систематично. В школі щорічно проводиться місячник патріотичного виховання, присвячені святам перемоги, дню Збройних Сил України, виводу військ з Афганістану. Учні пишуть твори на патріотичні теми. Учням школи доглядається територія обелісків та пам’ятників які знаходяться на території міського парку.

 

Недоліки:

Мало приділяється уваги пропаганді серед допризовної молоді військового законодавства і правових знань. Недостатня індивідуальна робота з юнаками щодо моральної та психологічної підготовки їх до служби в Збройних Силах України.

 

ВИСНОВКИ:

 

1. Допризовна і фізична підготовка В Апостолівській ЗШ №3 організована і проводиться у відповідності з існуючими вимогами і направлена на удосконалення підготовки молоді до військової служби в Збройних Силах України. Основні керівні і плануючі документи розроблені і виконуються.

2. Методична підготовка викладача ЗВ оцінюється як задовільно.

3. У створені і удосконалені навчально-матеріальної бази по допризовній підготовці в середній загальноосвітній школі проводиться недостатня робота із-за відсутності коштів і матеріалів.

4. Військово-патріотичному вихованню в Апостолівській ЗШ №3 приділяється належна увага.

 

ПРОПОЗИЦІЇ:

1. Директору Апостолівській ЗШ №3, його заступникам продовжувати роботу по удосконаленню і поліпшенню рівня допризовної підготовки юнаків.

2. Разом з районним відділом освіти організувати роботу щодо нарощування і удосконалення навчально-матеріальної бази ЗВ в фізичної підготовки.

3. Директору школи поставити викладачу ЗВ задачу по оформленню кабінету ЗВ. Відновити місця для вивчення обов’язків вартового, днювального, та кімнату зберігання зброї.

4. Зберігати майно ЗВ згідно вказівок райвійськкоматом, завести книгу обліку майна.

5. Директору школи урахувати рекомендаційні данні в ході перевірки по організації планування, виконання заходів допризовної підготовки.

6. Директору Апостолівській ЗШ №3 доповісти про проведення заходів з покращення стану ЗВ і фізичної підготовки юнаків, виконанню рекомендацій даних у ході перевірки в райвійськкоматом та районним відділом освіти протягом місяця.

 

 

Дата _______ листопад _2013_ року

 

 

Провідний спеціаліст

Апостолівського райвійськкомату

Держ. службовець С.В. Волошина

 

Інспектор методист

Відділу освіти І.В. Білай

 

З актом ознайомлений

Директор школи Ю.Г. Кочережко

 

Викладач курсу «Захист Вітчизни» О.В. Юшко




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Молитва святой блаженой матери Ксении Петербуржской | Протипожежних вододжерел міста Марганець

Дата добавления: 2015-09-06; просмотров: 327. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Ганглиоблокаторы. Классификация. Механизм действия. Фармакодинамика. Применение.Побочные эфффекты Никотинчувствительные холинорецепторы (н-холинорецепторы) в основном локализованы на постсинаптических мембранах в синапсах скелетной мускулатуры...

Шов первичный, первично отсроченный, вторичный (показания) В зависимости от времени и условий наложения выделяют швы: 1) первичные...

Предпосылки, условия и движущие силы психического развития Предпосылки –это факторы. Факторы психического развития –это ведущие детерминанты развития чел. К ним относят: среду...

Броматометрия и бромометрия Броматометрический метод основан на окислении вос­становителей броматом калия в кислой среде...

Метод Фольгарда (роданометрия или тиоцианатометрия) Метод Фольгарда основан на применении в качестве осадителя титрованного раствора, содержащего роданид-ионы SCN...

Потенциометрия. Потенциометрическое определение рН растворов Потенциометрия - это электрохимический метод иссле­дования и анализа веществ, основанный на зависимости равновесного электродного потенциала Е от активности (концентрации) определяемого вещества в исследуемом рас­творе...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.014 сек.) русская версия | украинская версия