Студопедия — Порушення периферичного кровообігу.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Порушення периферичного кровообігу.






2.2.1. Під час оперативного втручання з приводу пухлини стегна було пошкоджено стегнову артерію. У ділянці пошкодження накладено судинний шов. Через добу після операції у хворого з’явилися сильні болі в оперованій кінцівці. Пульс на стопі не пальпується, пальці не рухаються. Шкіра білого кольору холодна на дотик. Які наслідки можуть виникнути при даному розладі кровообігу?

 

2.2.2. Яка із перерахованих біологічних речовин відіграє роль у підвищенні протизсідальної активності крові та зміні її реологічних властивостей?

 

2.2.3. Відомо, що процес тромбоутворення має дві фази – клітинну і плазматичну. Сутність клітинної фази полягає в:

 

2.2.4. Хворому з закритим переломом плечової кістки накладена гіпсова пов'язка. Наступного дня з'явилися припухлість, синюшність і похолодання кисті травмованої руки. Про який розлад периферичного кровообігу свідчать ці ознаки?

 

2.2.5. На висоті 14000 м відбулася аварійна розгерметизація кабіни літака. Який з видів емболії розвинувся в пілота?

 

2.2.6. Внаслідок механічної травми у вагітної почалося передчасне відшарування плаценти, яке ускладнилося ВСЗК (внутрішньо судинне згортання крові). Для якого, в першу чергу, є характерним наявність в судинному руслі:

 

2.2.7. Хворий 53 років поступив у хірургічне відділення зі скаргами на біль у нижніх кінцівках, який посилюється при ході. Об’єктивно: шкіра на ногах бліда, холодна, пульс слабкий, чутливість знижена. Діагностовано облітеруючий ендартеріїт і заплановано гангліонарну симпатектомію. Який вид артеріальної гіперемії виникне в результаті проведеної операції?

 

2.2.8. Жінка 42 років із невралгією трійчастого нерва скаржиться на періодичне почервоніння правої половини обличчя та шиї, відчуття припливу тепла та підвищення шкірної чутливості. Ці явища можна пояснити розвитком артеріальної гіперемії:

 

2.2.9. У хворого з тромбофлебітом нижніх кінцівок раптово після навантаження виникла задишка, різкий біль у грудях, ціаноз, набухання шийних вен. Де локалізація тромбоемболії?

 

2.2.10. У хворої з травмою таза виникла емболія малого кола кровообігу. Який вид емболії у хворої?

 

2.2.11. У хворого різкий біль у грудях, задишка, тахікардія, ціаноз, АТ знижений. Діагностовано інфаркт легені. Який з факторів є найбільш частою причиною інфаркту легені?

 

2.2.12. Внутрішньовенне введення хлориду ртуті експериментальній тварині викликало утворення пристінкового тромбу. Який патогенетичний фактор є основним у розвитку цього патологічного процесу?

 

2.2.13. Хворий 50-ти років хворіє ендартеріїтом. Який з нижче наведених симптомів є характерним для даної патології?

 

2.2.14. У хворого з тромбофлебітом вен гомілки наступила зупинка серця. Що було її причиною?

 

2.2.15. Після перерізання симпатичних a-адренергічних волокон буде спостерігатися:

 

2.2.16. Збільшення органа в об’ємі при робочій артеріальній гіперемії обумовлене:

 

2.2.17. Зниження температури органа чи ділянки тканини при венозній гіперемії обумовлене:

 

2.2.18. Через декілька хвилин з моменту виникнення ішемії виявляються перші ознаки ультраструктурних порушень, що характеризуються змінами:

 

2.2.19. Ретроградна емболія виникає у:

 

2.2.20. У хворого з анаеробною гангреною виникла емболія:

 

2.2.21. Причиною смерті при емболії малого кола кровообігу є:

 

2.2.22. Одним із факторів тромбоутворення за тріадою Вірхова є ушкодження ендотелію судинної стінки, що виникає під впливом фізичних, хімічних, біологічних факторів. Це обумовлено:

 

2.2.23. Реактивна артеріальна гіперемія характеризується:

 

2.2.24. Ішемія життєво важливих органів (мозку, серця) має важкі наслідки завдяки тому, що вони характеризуються:

 

2.2.25. У жінки 25 років на 8-му місяці вагітності з’явилися ознаки розширення вен нижніх кінцівок, набряки стоп. Яка найбільш ймовірна причина венозної гіперемії нижніх кінцівок при вагітності?

 

2.2.26. У хворої, яка перенесла операцію екстирпації матки з приводу фіброміоми, в післяопераційному періоді розвинулася тромбоемболія легеневої артерії. Яке судинне русло є джерелом тромбів в даному випадку?

 

2.2.27. У хворого на портальний цироз печінки з приводу асциту проведено пункцію черевної порожнини і отримано 8 л рідини, що спричинилося до запаморочення і втрати свідомості. Який механізм розвитку даного ускладнення?

 

2.2.28. Який вид емболії розвивається у водолаза при форсованому його підйомі на поверхню?

 

2.2.29. Жінка звернулась до лікаря зі скаргами на болі в ногах, які появляються ввечері, набряк стоп і гомілок. Об’єктивно: шкіра на ногах синюшного кольору, холодна на дотик. Який тип порушення периферичного кровообігу є у даної хворої?

 

2.2.30. У хворого 54 років, який скаржиться на біль, блідість та відчуття на похолодання нижніх кінцівок, лікар діагностував облітеруючий ендарртеріїт. Яке порушення периферичного кровообігу є головною причиною зазначених симптомів?

 

2.2.31. У результаті автомобільної катастрофи у мужчини похилого віку були роздроблені стегнові кістки. Через деякий час він помер від емболії легеневих судин. Який вид емболії наймовірніше, виник, у чоловіка?

 

2.2.32. Як називається вид емболії, при якій ембол в силу тяжіння рухається проти течії крові?

 

2.2.33. У пасажирів літака, в якому частково порушилась герметизація, різко погіршився стан. З’явився біль у вухах, лобних пазухах, метеоризм, кровотеча з носа. Яке порушення периферичного кровообігу зумовило цей тяжкий стан?

 

2.2.34. Збільшення органу при венозній гіперемії обумовлене:

 

2.2.35. Підвищенням температури при артеріальній гіперемії обумовлене:

 

2.2.36. Місцеві зміни при венозній гіперемії обумовлені:

 

2.2.37. Одним із несприятливих наслідків артеріальної гіперемії є розрив судинної стінки і крововилив у тканину. Це спостерігається перш за все при:

 

2.2.38. Дуже часто венозна гіперемія розвивається при утрудненні течії крові в малому колі кровообігу внаслідок:

 

2.2.39. Частково зменшують просвіт судин пристінкові тромби, що виникають переважно в:

 

2.2.40. У другій стадії ДВЗ-синдрому розвивається тромбогеморагічний синдром внаслідок:

 

2.2.41. Робоча артеріальна гіперемія характеризується:

2.2.42. Тромбоемболія судин великого кола кровообігу настає у разі утворення тромбів в:

 

2.2.43. Фактором, що не спричинює розвиток сладж-феномена є:

 

2.2.44. Хвора 65 років раптово померла. Страждала на тромбофлебіт глибоких вен гомілки. Що стало найбільш вірогідною причиною смерті жінки?

 

2.2.45. Для емболії ворітної вени характерний клінічний симптомокомплекс (асцит, розширення поверхневих вен передньої стінки живота, збільшення селезінки), що обумовлений порушеннями кровообігу:

 

2.2.46. Газова емболія розвивається при:

 

2.2.47. Фізіологічна артеріальна гіперемія виникає при:

 

2.2.48. Патологічна артеріальна гіперемія розвивається у випадку:

 

2.2.49.Механізм розвитку справжнього стазу полягає у:

2.2.50. Відомо, що основним фактором що зумовлює місцеві зміни при венозній гіперемії є гіпоксія тканин, наслідки якої проявляються в:

2.2.51. Які із перерахованих тканин володіють найбільшою стійкістю до гіпоксії при ішемії?

 

2.2.52. Під час проведення навчання на полігоні, внаслідок дії вибухової ударної хвилі, був госпіталізований солдат з кровотечею з носа, вух і підозрою на травму легень. Черговим лікарем медсанчастини був поставлений попередній діагноз – eмболія. Про яку емболію йдеться?

 

2.2.53. У хворого з травмою печінки в післяопераційному періоді розвинувся ДВЗ синдром. Які зміни гемостазу спостерігаються в І фазі ДВЗ синдрому?

 

2.2.54. Пологи у вагітної, яка перенесла механічну травму, ускладнилися внутрішньосудинним згортанням крові. Цей синдром характеризується формуванням тромбів у:

 

2.2.55. У хворої на 7-й день після екстирпації матки при різкому нахиленні вниз наступила емболія судин малого кола кровообігу. Це призвело до:

 

2.2.56. Під час оперативного втручання з приводу пухлини стегна було пошкоджено стегнову артерію. У ділянці пошкодження накладено судинний шов. Пульсація артерії після накладання шва – задовільна. Через добу після операції у хворого з’явилися сильні болі в оперованій кінцівці. Пульс на стопі не пальпується, пальці не рухаються, шкіра білого кольору холодна на дотик. Про яку форму розладів периферичного кровообігу свідчить симптоматика, що розвинулась у хворого?

 

2.2.57. Під час проходження медкомісії у призовника 18 років була виявлена вада серця (незрощення міжшлуночкової перегородки). Риск виникнення якої емболії може бути в юнака?

 

2.2.58. Хвора 65 років раптово померла. Страждала на тромбофлебіт глибоких вен гомілки. На автопсії виявлено: у загальному стовбурі та біфуркації легеневої артерії компактно лежать маси з пухкою поверхнею. Який патологічний процес у легеневій артерії виявив патологоанатом?

 

2.2.59. При виникненні тромбоемболії легеневої артерії у великому колі кровообігу розвивається:

 

2.2.60. У водолаза, що тривалий час перебував на глибині 40 м, розвинулась кесонна хвороба (стан декомпресії). Основною патогенетичною ланкою стала емболія:

 







Дата добавления: 2015-10-02; просмотров: 1887. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Демографияда "Демографиялық жарылыс" дегеніміз не? Демография (грекше демос — халық) — халықтың құрылымын...

Шов первичный, первично отсроченный, вторичный (показания) В зависимости от времени и условий наложения выделяют швы: 1) первичные...

Предпосылки, условия и движущие силы психического развития Предпосылки –это факторы. Факторы психического развития –это ведущие детерминанты развития чел. К ним относят: среду...

Анализ микросреды предприятия Анализ микросреды направлен на анализ состояния тех со­ставляющих внешней среды, с которыми предприятие нахо­дится в непосредственном взаимодействии...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия