Студопедия — Еніологія та її прикладне значення у галузі архітектурного та ландшафтного мистецтва
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Еніологія та її прикладне значення у галузі архітектурного та ландшафтного мистецтва






Еніологія – це такий науковий напрям, який вивчає процеси енергоінформаційного обміну у Всесвіті; або, еніологія – це наука про енергоінформаційний обмін.

Офіційним засновником еніології і автором абревіатури «ЕНІО» (енергоінформаційний обмін) вважається Фір’яз (в деяких джерелах – Фір) Рахімович Ханцев’єров, який за різними джерелами був або генералом ДРУ або генерал-майором КДБ.

Еніологія з’явилася у 1980-і рр.. в СРСР, на хвилі іраціоналістичних настроїв наукових кіл того часу і первинно осоційовувалася з розробками психотропної зброї, мікролептонних та торсіоннимх полів. У 1988 р. було створено Всесоюзну асоціацію прикладної еніології під керівництвом Ханцев’єрова.

На сьогоднішній день еніологія являє собою групу різних направлень з прогресивним понятійним апаратом і лексикою. Деякі з етіологічних груп та організацій оголосили еніологію «екзотеричною наукою». В назвах своїх об’єднань еніологи використовують назву «Науково-дослідний центр» (НДЦ).

НДЦ ЕНІО декларує своєю метою – «дослідження негативного впливу УФО, полтергейст них та інших аномальних явищ на самопочуття людини, а також методів нейтралізації цих явищ і реабілітаційних заходів постраждалих від контактних ситуацій з цими об’єктами та явищами… методів нейтралізації психотронних, психотропних, магічних і культово-обрядових дій» та ін.

При архітектурному або ландшафтному проектуванні відбувається процес створення та передачі у об’ємних та об’ємно-просторових формах певну інформацію. Створений людиною штучний ландшафт можливо розглядати як складову частину земної поверхні, де штучні просторові утворення вплетені в природне оточення. Відповідно, архітектура має властивості подібні до властивостей фізичних тіл.

Осмислення взаємодій в матеріальному, енергетичному та інформаційних світах, які за сучасними уявленнями є паралельними, дозволяє сформулювати один із основоположних законів еніології:

«Для тіл і явищ енергетичного та інформаційного світів діють єдині закони, що дійсні і для тіл матеріального світу».

Це визначення поширює закони фізики на паралельні енергоінформаційні тіла, явища та процеси і називається Законом єдності Світобудови.

Зазначимо, що інформація є сигналом, який використовує матерію та енергію, як носії.

Зчитування та засвоєння сигналу (прийом), який утворює осмислену картину уявлень (образів) та відчуттів, достатніх для подальших значних перетворень, є отриманням інформації.

Зворотній процес – приведення реальних явищ до їх перетворення на сигнал і зв’язок його із енергетичним носієм – формування інформації для її передачі (трансляції). Носій виконує функції як передачі, так й зберігання інформації.

Еніологічні дослідження в галузі архітектурного або ландшафтного проектування носять прикладний характер і служать додатковими передпроектними дослідженнями на предмет виявлення різних патогенних зон та, по-можливості, визначення причин їх виникнення, а також способів їх ліквідації.

Щодо архітектури, то тут ми маємо справу із матеріально-інформаційними думками-формами при тактильному і зоровому сприйнятті самих архітектурних або ландшафтних об’єктів та з енергоінформаційними думками-формами, сприймаючи мікроклімат, який створює архітектура.

В цьому контексті архітектура може виступати як самостійне джерело інформації і як перетворювач природної інформації. В найкращих творах ми маємо і те і інше разом.

Починаючи з кінця 1980-х рр., напередодні розпаду СРСР ці прикладні методики щодо архітектурних та ландшафтних об’єктів знайшли законодавчу підтримку у вигляді спеціального розділу у «СНиП 1.02.01-85» у вигляді самостійного підрозділу «Еніологія». Кресленики цього підрозділу позначаються через кому індексом 2, Є2, (розділ «Еніологія»).

Методика еніологічних досліджень проводиться також з застосуванням «ГОСТ 21667-76» (стосовно топографічної зйомки);

У розділі «Еніологія» перевіряється або здійснюється розробка проектних рішень в обсязі, достатньому для обґрунтування заходів та рішень, які сприяють захисту людей, тварин, будинків та споруд від патогенних впливів виявлених на ділянці.

В Російській Федерації еніологічні дослідження є обов’язковими. Нагляд за виконанням вимог по захисту від патогенності покладають на органи Держархбуднагляду, органи нагляду Мінприроди РФ і Держкомсанепіднагляду РФ, відповідні органи муніципального правління, власників об’єктів, авторів проекту.

Еніоконтролю в обов’язковому порядку слід піддавати: будівлі та споруди потужністю більш ніж 200 відвідувачів; будівлі дитячих і лікувальних закладів; споруди і прилади активних енергоінформаційних технологій, об’єкти зв’язку і енергетичні установки; будівлі і споруди енергоємних виробництв; обчислювальні комплекси і центри; ритуальні, в тому числі культові, будівлі та споруди; кладовища і їх території; території які раніше були зайняті кладовищами; місця захоронення відходів та ін.

 







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 464. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Виды нарушений опорно-двигательного аппарата у детей В общеупотребительном значении нарушение опорно-двигательного аппарата (ОДА) идентифицируется с нарушениями двигательных функций и определенными органическими поражениями (дефектами)...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Тема: Изучение приспособленности организмов к среде обитания Цель:выяснить механизм образования приспособлений к среде обитания и их относительный характер, сделать вывод о том, что приспособленность – результат действия естественного отбора...

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

ОСНОВНЫЕ ТИПЫ МОЗГА ПОЗВОНОЧНЫХ Ихтиопсидный тип мозга характерен для низших позвоночных - рыб и амфибий...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.014 сек.) русская версия | украинская версия