Студопедия — Біоенергетика рослин та використання її при формуванні антропогенних просторів
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Біоенергетика рослин та використання її при формуванні антропогенних просторів






В біології та медицині вивчаються слабкі та надслабкі поля випромінювання. Взаємодії у біоенергетиці живих рослин ймовірно основане на функціонуванні живих систем в процесі їх саморегуляції. Передусім мова йде про функціонування живої клітини як первісного живого організму; про це доповідає доктор фізико-математичних наук Лідія Галь на сторінках своєї книги «Біоенергетика – магія життя». Для цього вона наводить такі поняття як електромагнітні поля та космічні фактори, сучасні представлення про властивості води, і деякі свідоцтва про виникнення та біологічну взаємодію цих надслабких факторів.

Біоенергетика живих систем пов’язана з вивченням функції клітини. Прямі та зворотні зв’язки між людиною та рослиною та між самими рослинами ми відносимо до слабких та надслабких взаємодій, встановлених за допомогою експерименту. Так, наприклад, при посадці сім’я цибулі, редису та часнику з екстрасенсорною дією на ділянку, відображається у більш швидкому зростанні рослин по відношенню до контрольних ділянок, де цієї дії не було.

Не виключено, що в системі людина – рослина або рослина – рослина та комаха – рослина мі реєструємо дуже малі за величиною надслабкі впливи, особливо тоді, коли об’єктом цих впливів є жива система з нескінченною кількістю внутрішніх зв’язків. Вирогідно, що є живі організми, які реагують на такі впливи. Наприклад, мурахи та бджоли, які дуже чуттєві до телуричних випромінювань Землі або до аури рослин (бджоли). Конусоподібні мурашники розташовуються у гепатогенних зонах, а бджоловоди також інтуїтивно стараються розташовувати пасіку у таких зонах.

Дерева – важливий елемент на силовому рівні геомантії. Людина не тільки є приймачем енергії, а є частиною загальної системи, Дерево вважається не тільки передавачем енергії Всесвіту, а й має власні випромінювання. Як посередник, дерево може привнести коливання людини в його органи сприйняття, при цьому дерево дозволяє нам сприймати високі коливальні рівні, на яких відбувається духовний розвиток людини.

Тонкі енергетичні коливання дерев призводять до коливань енергію людини.

Про важливе значення дерев знали ще наші пращури. Недаремно посадка дерева, коли народжувалася дитина мало магічне значення. Дерево пов’язувалося з людиною, і нормальний ріст дерева гарантував дитині здоров’я та благополуччя. Тож практикувалися ритуальні дії, що були пов’язані з конкретними породами дерев. Наприклад, при народженні хлопчика висаджувалася вишня, а при його посвяті в парубки – висаджувалася сосна.

Взагалі, дерева присвячувалися різним планетам, дням тижня і, відповідно, різним божествам.

Кожне дерево випромінює енергію на тих частотах, де у людини відбиваються такі почуття як любов, довіра, піклування, рівновага. При співпаданні таких частот у людини та дерева, в організмі людини взаємодія з деревом викликає резонанс. Певна порода дерев діє на людину, викликаючи коливання у певному напрямку. Наприклад, коливання каштану можуть допомогти людині, яка займається особистими проблемами. Каштани випромінюють відчуття радості, духовності, піднесеності. Каштан приймає життя як подарунок та допомагає нам йти по життю з радістю. Йому не потрібні особливі стимули для радості – він живе зараз і тут, без скарг та зажатості.

Інший вид материнського дерева – сосна. В ній людина знаходить втішання та примирення. Вона має вплив на тих, хто шукає допомоги, та на слабких; вона вчить цілісності, єднанню та осмисленню, що ніхто не є одинаком. Здавна сосна була сільським деревом, символом єдності та общинності. Енергія сосни підходить для егоцентрика або одинака, якому важко інтегруватися у групі, а також для тих, хто відчуває себе відірваним від громади.

Разом з тим сили дерев допомагають нам у нашому розвитку. Тому при створенні садів важливо висаджувати тільки ті дерева, які мають бути корисними їх хазяїну, завдяки яким він може зцілитися від власної дисгармонії. Рослини своїми коливальними властивостями діють на його мешканця. Вони мають здатність заповнювати лакуни у коливаннях, які випромінює людина. Треба тільки правильно (індивідуально) підібрати рослини.

Крім сприйняття енергетики дерев з лікувальною, зцілюючою метою, з ними можна активно спілкуватися. Особливо для цього підходять багатолітні дерева. Протягом двох тисяч років розроблялася теорія, яка інтерпретується таким чином: «Дерево являється акумулятором поля, подібного до інформаційного, яке, ймовірно, ніколи не зникає». Крім того, дерева є накочувачами інформації, яку можна прочитати, знаючи тільки як це зробити.

Особливо цінними на Землі є дерева-догожителі, вік яких сягає тисячі років! Найбільш старими є остисті сосни. До 1964 р. в штаті Невада на піці Уїлера росла сама стара остиста сосна, який було 5 тисяч років. Зараз чемпіоном по довголіттю є сосна в горах Уайт-Маунтінгс, вік якої становить чотири з половиною тисяч літ. До нещодавнього вважалося, що гігантські секвої є найбільшими довгожителями, але як було установлено пізніше, їх вік всього тільки 3200 років, хоча їх зрілість припадала на розквіт античних Афін, а початок старіння – на період розквіту стародавнього Риму!

Не тільки дерева, а й інші рослини взаємодіють з людиною. Емпірично встановлено, що й кімнатні рослини можуть впливати на життя і стан здоров’я людини. Причому, рослини оцінюються з різних позицій за західним та східними школами, представниками останньої є прихильники Фен-Шуй. Наприклад, по-різному трактується наявність в житловому та робочому приміщенні рослин з колючками (кактуси). За Фен-Шуй колючі рослини створюють небажану шкідливу енергію – ші; а в західних школах кактуси розглядаються, як рослини, що являються оберегами, здатним на лікувальні властивості від техногенних полів, що створюються роботою численної мікрохвильової апаратури та ін.

Крім того сучасною наукою – етіологією признано т.з. тотемізм дерев. За численними відомостями про стародавні тотеми кельтів та слов’ян, вважалося, що головним деревом кельтів був дуб, а слов’ян – клен. Крім того, зважаючи на місяць народження для кожного було ще й дерево-покровитель. За дослідженнями, які проводилися російським вченим Н.Толстим та його учнями в Поліссі (на території Білорусі, України та Росії), було встановлено, що першою рослиною, яка застосовувалось для прикрашання хат на Трійцю для всього Полісся був клен; а другими – для кожного регіону були різні місцеві тотемні рослини.

Відомо, що у друїдських віруваннях основними деревами були дуб, олива, береза та бук. Ці дерева поважалися понад усі, до них зверталися за підтримкою та зціленням.

На наш час візуальне дослідження дерев, насамперед, може бути корисним в ландшафтному та містобудівному проектуванні при натурних обстеженнях території при візуальному виявленні різноманітних патогенних зон. При цьому, деревні посадки використовуються в якості індикаторів для різних видів патогенних ділянок. Емпірично було встановлено, що різні дерева реагують на наявність підвищеної геоінформаційної активності по-різному. Тому, знаючи найбільш розповсюджені зміни у зовнішньому вигляді тих, чи інших дерев, можна стверджувати про наявність конкретних патогенних факторів та, по-більшості, виявити їх джерела.

Всі представники флори, і дерева, передусім, здійснюють найслабші енергетичні впливи на людину та один на одне. Теж саме можна сказати про неживу природу, маючи на увазі певні форми рельєфу та мінерали як у природі, так і у використанні в якості будівельних матеріалах і в ювелірних прикрасах (дорогоцінне та напівдорогоцінне каміння).

Як бачимо, підводячи риску під всіма нетрадиційними використаннями природних факторів, проектувальникам можуть дуже допомогти вивчення природних властивостей місцевості, якщо їх сприймати, спираючись на етіологічні властивості та ізотеричні вірування в різних галузях вивчення як живої так і неживої матерії.

Більш детально про еніологічні властивості як архітектурної форми, так і матеріалів, які застосовуються у будівництві ми розглянемо на наступних лекціях.

 

Література

 

1. Гарднер Ф., Осборн Г. Излучающие свет. Тайные правители мира – М.: Эксмо, 2008.

2. Герингер Петра. Что такое геомантия // Геомантия и биоенергетика растений, – Чита-Алушта: ВГМИ «Таврия», 2012. – С. 3-6.

3. Герингер Петра. Искусство геомантии и деревья // Геомантия и биоенергетика растений, – Чита-Алушта: ВГМИ «Таврия», 2012. – С. 79-82.

4. Глазкова Н., Ланда В. Места силы Крыма – космический замысел и реалии. – Севастополь ВГМИ «Таврия», 2007.

5. Ланда В. Энергообмен с деревьями изучает биолокация Геомантия и биоэнергетика растений, – Чита-Алушта: ВГМИ «Таврия», 2012. – С. 104-109.

6. Рендольф Ильза. Силовые структуры и древние места силы // Геомантия и биоенергетика растений, – Чита-Алушта: ВГМИ «Таврия», 2012. – С. 26-32.

7. Рогожин В. Эниология / www.e-puzzle.ru

8. Фрайс Хорс Питер. Геомантия и места силы // Геомантия и биоенергетика растений, – Чита-Алушта: ВГМИ «Таврия», 2012. – С. 18-21.

9. Скунский камень / http://sipkin2009.mirtesen.ru/blog/43359729657/Skunskiy-kamen?from=mail&l=bnq_bn&bp_id_click=43359729657&bpid=43359729657

10. Стивенс Дж., Стивенс Л. Секреты шаманизма. – К.: «София», 1996.







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 596. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

ЛЕКАРСТВЕННЫЕ ФОРМЫ ДЛЯ ИНЪЕКЦИЙ К лекарственным формам для инъекций относятся водные, спиртовые и масляные растворы, суспензии, эмульсии, ново­галеновые препараты, жидкие органопрепараты и жидкие экс­тракты, а также порошки и таблетки для имплантации...

Тема 5. Организационная структура управления гостиницей 1. Виды организационно – управленческих структур. 2. Организационно – управленческая структура современного ТГК...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Именные части речи, их общие и отличительные признаки Именные части речи в русском языке — это имя существительное, имя прилагательное, имя числительное, местоимение...

Интуитивное мышление Мышление — это пси­хический процесс, обеспечивающий познание сущности предме­тов и явлений и самого субъекта...

Объект, субъект, предмет, цели и задачи управления персоналом Социальная система организации делится на две основные подсистемы: управляющую и управляемую...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия