Студопедия — Перелік основних програмних продуктів класу MATLAB
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Перелік основних програмних продуктів класу MATLAB






Таблиця Б1

Назва пакету програм Призначення.
     
  MATLAB for Windows Ядро системи, основні бібліотеки для розв‘язання науково-технічних, інженерних та математичних задач
  а) MATLAB Compiler Компілятор для програм на мові програмування системи MATLAB. Транслює коди цих програм в програми на мові С. Застосування компілятора забезпечує можливість створення виконуваних кодів (програм), час виконання яких для програм з великим числом циклічних операцій зменшується у 10-15 раз.
  Б) MATLAB C Math Library Бібліотека додаткових математичних функцій на мові С, що розширює можливості базової системи по розв‘язанню математичних задач.
  В) MATLAB C++ Math Library Бібліотека додаткових математичних функцій на мові С++, що є більш сучасним варіантом мови С. Бібліотека розширює можливості базової системи по розв‘язанню математичних задач.

 

 

     
  Simulink for Windows Система імітаційного моделювання моделей, що складаються з графічних блоків із заданими властивостями (параметрами). Компоненти моделей можуть бути одиничними графічними блоками та субмоделями, з особистою структурою та зв‘язками. До складу моделей можна включати з бібліотеки Simulink джерела сигналів різного виду, віртуальні реєструючі пристрої, графічні засоби анімації.
  Simulink Real Time Workshop (RTW) Підсистема імітаційного моделювання в реальному масштабі часу (при наявності додаткових апаратних засобів у вигляді плат розширення ПК), що підключається до Simulink.
  Excel Link Програмний засіб для створення інтерфейсу зв‘язку з табличним процесором класу Excel, створених фірмою Microsoft Inc. Пакет забезпечує двосторонній зв‘язок та обмін даними, перегляд, редагування та обробка даних з середовища MATLAB в Excel, підготовка Excel-додатків та ін.
  NAG Foundation Toolbox Одна з найбільших бібліотек математичних функції, створена групою The Numerical Algorithms Group Ltd. Пакет вміщує понад 240 функцій, організованих у вигляді m-файлів.
  Neural Networks Toolbox Пакет прикладних програм, що має засоби для побудови нейронних мереж, які ґрунтуються на поведінці нейрона. Пакет забезпечує ефективну підтримку проектування, навчання та моделювання багатьох відомих мережевих парадигм, від базових моделей персептрона до найсучасніших асоціативних та самоорганізованих мереж. Пакет застосовується для обробки сигналів, нелінійного управління, фінансового моделювання та ін.
  Spline Toolbox Пакет прикладних програм для роботи зі сплайнами. Підтримує одновимірну та багатовимірну сплайн-інтерполяцію, апроксимацію. Забезпечує подання і відображення складних масивів даних і підтримку графіки.
  Statistics Toolbox Пакет прикладних програм по статистиці. Вміщує великий набір засобів генерації випадкових чисел, векторів, матриць та масивів з різними законами розподілу, а також великий набір статистичних функцій. Має кілька інтерактивних інструментів для динамічної візуалізації та аналізу даних.
  Optimization Toolbox Пакет прикладних програм для розв‘язання задач оптимізації і систем нелінійних рівнянь.
  Fizzy Logic Toolbox Пакет прикладних програм для розв‘язання задач, що стосуються теорії розмитих множин.

 

 

     
  Partial Differencial Equations Toolbox Пакет прикладних програм для розв‘язання систем диференційних рівнянь у частинних похідних. Надає ефективні засоби для розв‘язання систем диференційних рівнянь, у тому числі і жорстких. В пакеті використо­вується метод кінцевих елементів.
  Symbolic Math Toolbox Пакет прикладних програм для розв‘язання задач у символьному (аналітичному) вигляді, з реалізацією точної арифметики заданої розрядності.
  Control System Toolbox Пакет для моделювання аналізу і проектування систем автоматичного керування: безперервних та дискретних.
  Nonlsnear Control Design Toolbox Пакет призначений для побудови нелінійних систем контролю та управління. Він реалізує метод динамічної оптимізації для систем керування.
  Robust Control Toolbox Пакет має засоби для проектування і аналізу багатопараметричних стійких систем керування. Це системи з модельними похибками, динаміка яких відома не повністю чи параметри яких можуть змінюватися в процесі моделювання.
  LMI Control Toolbox Пакет забеспечує інтегроване середовище для постановки і розв‘язання задач лінійного програмування. Призначений попередньо для проектування систем керування, пакет дозволяє розв‘язувати будь-які задачі лінійного програмування практично в будь-якій сфері діяльності.
  System Identification Toolbox Пакет вміщує засоби для створення математичних моделей динамічних систем на основі спостереження вхідних-вихідних даних.
  Signai Processing Toolbox Пакет призначений для аналізу, моделювання та проектування пристроїв обробки різноманітних сигналів, забезпечення їх фільтрації та інших перетворень.
  Image Processing Toolbox Пакет подає широкий спектр засобів для цифрової обробки і аналізу зображень.
  Wavelet Toolbox Пакет подає повний набір програм для дослідження багатовимірних нестаціонарних явищ. Методи пакету розширюють можливості користувача в тих областях, де зазвичай застосовується техніка Фурьє-розкладань. Пакет може застосовуватися для обробки звуків мови і аудиосигналів, телекомунікації, при вирішенні задач геофізики, фінансів, медицини.

 

 

Система MATLAB може використовуватися в режимі безпосередніх обчислень – командному режимі, а також – в режимі програмування. Вона є багатоплановою, і тому може виникнути питання – для чого використовувати програмування, якщо величезну кількість задач є можливість розв‘язати за допомогою внутрішніх та додаткових ресурсів системи. Та навіть у найбільшій і найпотужнішій системі нереально передбачити всіх засобів для розв‘язання специфічних задач, що стоять перед користувачем. Мова програмування системи MATLAB дозволяє їх ефективно розвиватися, створювати і використовувати в системі найновіші методи розв‘язання сучасних задач з врахуванням всіх вимог користувача.

Разом з тим, програми, створені в MATLAB можна транслювати в коди мов високого рівня, що дозволяє використовувати реалізовані у вигляді m –файлів чисельні методи для створення функцій, підпрограм та бібліотечних файлів на мовах С, С++, Fortran та інших, число яких розширюється.








Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 854. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Деятельность сестер милосердия общин Красного Креста ярко проявилась в период Тритоны – интервалы, в которых содержится три тона. К тритонам относятся увеличенная кварта (ув.4) и уменьшенная квинта (ум.5). Их можно построить на ступенях натурального и гармонического мажора и минора.  ...

Понятие о синдроме нарушения бронхиальной проходимости и его клинические проявления Синдром нарушения бронхиальной проходимости (бронхообструктивный синдром) – это патологическое состояние...

Опухоли яичников в детском и подростковом возрасте Опухоли яичников занимают первое место в структуре опухолей половой системы у девочек и встречаются в возрасте 10 – 16 лет и в период полового созревания...

Почему важны муниципальные выборы? Туристическая фирма оставляет за собой право, в случае причин непреодолимого характера, вносить некоторые изменения в программу тура без уменьшения общего объема и качества услуг, в том числе предоставлять замену отеля на равнозначный...

Тема 2: Анатомо-топографическое строение полостей зубов верхней и нижней челюстей. Полость зуба — это сложная система разветвлений, имеющая разнообразную конфигурацию...

Виды и жанры театрализованных представлений   Проживание бронируется и оплачивается слушателями самостоятельно...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия