Студопедия — Технологічне обладнання
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Технологічне обладнання






8.55 Для переміщення рідкої та парової фаз ЗВГ по трубопроводах ГНС передбачаються насоси, компресори або випарні (теплообмінні) установки.

Допускається використовувати енергію природного газу для зливу та наливу ЗВГ, тиск насичених парів яких при температурі 45 0Cне перевищує 1, 2 МПа. При цьому парціальний тиск природного газу в резервуарах, що спорожняються, повинен бути не більше 0, 2 МПа. При більшому парціальному тиску, але не більше 0, 5 МПа необхідно передбачати контроль компонентного складу ЗВГ. При цьому склад етано-етиленових фракцій в природному газі повинен бути не більше 5 %, а склад метану, K, % (моль), у зріджених газах не повинен бути більше величини, обумовленої формулою:

де K 2 - концентрація бутанових фракцій у ЗВГ, % (моль).

8.56 Компресори та насоси розміщуються в опалювальних приміщеннях.

Допускається розміщувати компресори та насоси на відкритих площадках під навісами (із частковою огорожею бічних сторін) із негорючих матеріалів у залежності від кліматичних умов і проектних рішень, що дозволяють забезпечувати нормальну роботу обладнання, автоматики, КВП та обслуговуючого персоналу.

Підлога приміщення, в якому розміщуються компресори та насоси, повинна бути не менше ніж на 0, 20 м вище планувальних відміток прилеглої території.

8.57 Насоси та компресори установлюються на фундаментах, не зв'язаних з фундаментами іншого обладнання та стінами будинку.

При розміщенні в один ряд двох та більше насосів або компресорів необхідно передбачати, не менше, m-:

- ширину основного проходу по фронту обслуговування.................................... 1, 5;

- відстань між виступаючими частинами насосів.................................... 0, 8;

- відстань між виступаючими частинами компресорів.............................. 1, 5;

- відстань між виступаючими частинами насосів та компресорів.................................... 1, 0;

- відстань від виступаючих частин насосів та компресорів до стін приміщень............. 1, 0.

8.58 На всмоктувальних трубопроводах насосів та компресорів передбачаються запірні пристрої, на напірних трубопроводах - запірні пристрої і зворотні клапани.

Перед насосами передбачаються фільтри з продувними трубопроводами, за насосами на напірних трубопроводах - продувні трубопроводи, які допуска­ється об'єднувати з продувними трубопроводами від фільтрів. На напірному колекторі насосів передбачається перепускний пристрій, сполучений із всмоктувальною лінією насосу. На перепускному пристрої не допускається передбачати запірну арматуру.

На всмоктувальних лініях компресорів повинні передбачатися конденсатозбірники, на нагнітальних лініях за компресорами масловідділювачі. Конденсатозбірники повинні обладнуватися сигналізаторами рівня та дренажними пристроями.

8.59 З'єднання електродвигунів з насосами та компресорами передбачаються муфтовими з діелектричними прокладками та шайбами.

При реконструкції існуючих насосно-компресорних відділень допускається зберігати з'єднання двигуна з насосом або компресором клиноремінною передачею за умови виключення можливості іскростворення.

8.60 Обладнання наповнювального відділення приймають, як правило, з умови забезпечення механізованого комплексного виконання операцій із зливу, наповненню, контролю герметичності та контролю наповнення балонів газом.

8.61 Контроль ступеню наповнення балонів передбачається незалежно від способу їхнього наповнення шляхом зважування або іншим методом, що забезпечує оптимальну точність визначення ступеню наповнення всіх балонів (100 %).

8.62 Для зливу газу з переповнених балонів та газу, що не випарувався, передбачаються резервуари, розміщувані:

- у межах бази зберігання - при загальній місткості резервуарів понад 10м3;

- на відстані не менше 3 м від будинку наповнювального цеху (на

непроїзжій території) - при загальній місткості резервуарів до 10м3.

8.63 Для наповнення ЗВГ автоцистерн та заправки газобалонних автомобілів, що належать підприємствам газового господарства, слід передбачати наповнювальні та заправні колонки, які можливо розміщувати на загальному майданчику. Допускається передбачати заправні колонки поза територією ГНС на відстані не менше 20 м від огорожі ГНС.

8.64 Для забезпечення запобігання виходу газу в атмосферу при порушенні герметичності наповнювальних та заправних пристроїв, слід передбачати в наповнювальних колонках, на трубах парової та рідкої фаз газу, швидкісні та зворотні клапани.

Допускається не передбачати зазначені клапани при бесшланговому способі наливу (зливу) газу при умові обгрунтування надійності прийнятої конструкції та погодження з експлуатуючою організацією.

8.65 Для контролю ступеню заповнення автоцистерн слід передбачати автоваги.

8.66 На трубопроводах рідкої та парової фаз до колонок передбачають вимикаючі пристрої на відстані не ближче 10м від колонок.

8.67 Випарники та теплообмінники для підігріву ЗВГ (надалі - випарні установки), що передбачаються поза приміщеннями, розміщуються на відстані не менше 10 м від резервуарів для збереження ЗВГ і не менше 1 м від стін будинку насосно-компресорного відділення або наповнювального цеху.

8.68 Випарні установки, які розміщуються в приміщеннях, допускається встановлювати в будинку наповнювального цеху або в окремому приміщенні того будинку, де є газоспоживаючі установки, або в окремому будинку, що відповідає вимогам, встановленим для будинку, що відноситься по вибухопожежній небезпеці до категорії А. При цьому випарні установки, що розташовуються в приміщеннях ГНС без постійного перебування обслуговуючого персоналу, повинні бути обладнані дублюючими приладами контролю, технологічного процесу, які розміщуються в приміщеннях ГНС з обслуговуючим персоналом,

8.69 Випарні установки продуктивністю до 200 кг/год допускається розміщати в насосно-компресорному відділенні або безпосередньо на кришках горловин (на штуцерах) підземних та надземних резервуарів, групових установок, а також у межах бази зберігання на відстані не менше 2 м від резервуарів.

8.70 Відстань між випарниками приймається не менше діаметра випарника, але в усіх випадках - не менше 1 м.

8.71 Не допускається передбачати на ГНС випарні установки із застосуванням відкритого вогню.







Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 901. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Законы Генри, Дальтона, Сеченова. Применение этих законов при лечении кессонной болезни, лечении в барокамере и исследовании электролитного состава крови Закон Генри: Количество газа, растворенного при данной температуре в определенном объеме жидкости, при равновесии прямо пропорциональны давлению газа...

Ганглиоблокаторы. Классификация. Механизм действия. Фармакодинамика. Применение.Побочные эфффекты Никотинчувствительные холинорецепторы (н-холинорецепторы) в основном локализованы на постсинаптических мембранах в синапсах скелетной мускулатуры...

Шов первичный, первично отсроченный, вторичный (показания) В зависимости от времени и условий наложения выделяют швы: 1) первичные...

Демографияда "Демографиялық жарылыс" дегеніміз не? Демография (грекше демос — халық) — халықтың құрылымын...

Субъективные признаки контрабанды огнестрельного оружия или его основных частей   Переходя к рассмотрению субъективной стороны контрабанды, остановимся на теоретическом понятии субъективной стороны состава преступления...

ЛЕЧЕБНО-ПРОФИЛАКТИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ НАСЕЛЕНИЮ В УСЛОВИЯХ ОМС 001. Основными путями развития поликлинической помощи взрослому населению в новых экономических условиях являются все...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.015 сек.) русская версия | украинская версия