Студопедия — Лабораторная работа №6
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Лабораторная работа №6






10. Для того щоб збільшити поле «флажок», виділіть його і оберіть розмір, наприклад, 18 пт.

Рекомендація: процес створення форми прискориться, якщо копіювати схожі поля з подальшою їх зміною, замість того, щоб сворювати та настроювати кожне окремо.

11. Скопіюйте поле флажка до інших варіантів відповідей. Для цього потрібно виділити поле «фляжок» та натиснути кнопку Копіювати з горизонтального меню Головна, або з контекстного меню. Потім вставляйте флажок з допомогою команди Вставити.

12. Скопіюйте поле флажка до відповідей і на наступне, третє питання анкети. Для швидкого копіювання виділіть вже вставлений флажок, та утримуючи натиснутою клавішу Ctrl, пересуньте флажок в положення біля слова «так». З’явиться новий фляжок (рис.1.6.6).

Рис.1.6.6. Анкета із скопійованими «флажками»

13. Надрукуйте текст наступного питання:

Укажіть, будь-ласка, вашу думку щодо наступних характеристик супермаркету:

Чистота в приміщенні

Рівень обслуговування

Ціни на придбані товари

14. Клацніть справа від слов «Чистота в приміщенні», в групі Елементи управління оберіть кнопку Елемент управління змістом «Поле зі списком». З’явиться відповідне поле з написом «Оберіть елемент» (рис. 1.6.7).

Рис.1.6.7. Анкета з вставленим «Полем зі списком»

15. Для того, щоб створити варіанти списка, натисніть «Властивості елементу управління» в меню Розробник. У вікні, що відкрилося, натисніть кнопку Додати і введіть значення «Задоволен». Натисніть кнопку Ок.

Аналогічно додайте інші 4 варіанта.

В анкеті з’явиться поле зі списком з п’яти варіантів відповідей.

16. Виділіть створене поле зі списком, скопіюйте його до інших характеристик питання.

17. Надрукуйте слово «Примітки» та вставте поле для тексту, натиснувши кнопку Елемент управління змістом «Звичайний текст». Відобразиться напис: Місце для введення тексту.

18. Натисніть Зберегти, щоб зберегти документ.

Ø Зміна й захист форми

19. Після того, як основа форми створена, можна покращувати її зовнішній вигляд, змінювати властивості полів, форматувати текст, додавати малюнки.

20. Візьміть в рамочку дату відвідування супермаркету, щоб користувачам було краще видно, куди її вводити. Для цього натисніть в полі введення дати відвідування, щоб виділити поле. В меню Головна натисніть кнопку Зовнішні границі.

21. Клацніть на текстовому полі Примітки і в меню Головна натисніть кнопку Границі і заливка. Навколо текстового поля з’явиться рамка (рис.1.6.8).

22. Перш ніж розповсюджувати форму, її потрібно захистити від випадкових змін в процесі заповнення. Встановлення й зняття захисту здійснюється з допомогою кнопки Обмежити редагування з меню Розробник.

Рис.1.6.8. Анкета з вставленим полем для приміток

23. В області Обмеження редагування, що з’явилася в правій частині вікна, обрати опцію «введення даних в поля форми». Клацніть кнопку Включити захист. Анкета захищена, і поля готові до заповнення.

24. Клацніть Зберегти, щоб зберегти документ. Закрийте файл.

 

Ø Тестування форми

25. Після того, як форма створена, потрібно перевірити, як вона працює. Для цього заповніть поля форми таким чином, як це будуть робити користувачі. Оскільки форма захищена, ваші відповіді не змінять самої форми. Коли переконаєтесь, що форма працює коректно, її можна розповсюдити серед користувачів. Для цього її потрібно зберегти у вигляді шаблону, на базі якого будуть створюватися окремі документи з відповідями.

26. Відкрийте файл з анкетою. Заповніть анкету, вставивши дату й відмітивши потрібні варіанти відповідей.

27. В полі Примітки введіть текст: «Я хотів би придбати картки поповнення рахунку мобільного телефону. Чи можу я це зробити у вас?» (рис. 1.6.9).

Рис.1.6.9. Зразок створеної й заповненої анкети

 

28. Заповніть електронну форму анкети. Якщо потрібно, внесіть зміни, знявши для цього захист форми.

29. Якщо анкета заповнена, збережіть її окремим файлом.

30. Збережіть файл анкети як шаблон з ім’ям Анкета опитування.dot

31. Самостійно: розробіть питання та анкету для тестування покупців щодо нового товару, який фірма вивела на ринок збуту.


 

Лабораторная работа №6

Тема: «Проводник Windows»

Цель работы: Разобраться с управлением файлами, папками и дисками внешней памяти в операционной системе Windows, а также научиться проводить системные операции над файлами и документами.







Дата добавления: 2015-10-18; просмотров: 652. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Пункты решения командира взвода на организацию боя. уяснение полученной задачи; оценка обстановки; принятие решения; проведение рекогносцировки; отдача боевого приказа; организация взаимодействия...

Что такое пропорции? Это соотношение частей целого между собой. Что может являться частями в образе или в луке...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Характерные черты немецкой классической философии 1. Особое понимание роли философии в истории человечества, в развитии мировой культуры. Классические немецкие философы полагали, что философия призвана быть критической совестью культуры, «душой» культуры. 2. Исследовались не только человеческая...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия