Студопедия — Про відмову дати згоду на збір та обробку персональних даних
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Про відмову дати згоду на збір та обробку персональних даних






 

Відповідно до Основного Закону України «людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю»(ст.3), «ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди» (ст.32). Згода — не обов'язковість. Згода — це добровільне волевиявлення людини. Людина має право дати згоду на щось чи відмовити. Отже, у правовій, вільній, соціальній державі, якою відповідно до ст. 1, 2 Конституції є Україна, жодним законом не передбачено примушувати громадян давати згоду на збір та обробку своїх персональних даних, «особисті немайнові права» на які згідно із ч.1 ст.8 Закону України «Про захист персональних даних» «є невід'ємними і непорушними».

Відмова дати згоду на збір та обробку персональних даних не може впливати на зміст і обсяг існуючих прав і свобод, оскільки Конституція нашої держави проголошує: «права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними» (ст.21), «конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод» (ст.22).

Також відповідно до Цивільного кодексу України людина «набуває прав та обов’язків і здійснює їх під своїм ім’ям. Ім’я фізичної особи, яка є громадянином України, складається із прізвища, власного імені та по батькові» (ст.28), та має права: «на особисту недоторканність» (ст.289), «на повагу до гідності та честі» (ст.297).

Враховуючи вищезазначене,

 

я, ___________________________________________________________________________, заявляю про відмову дати згоду на збір та обробку моїх персональних даних.

Прошу обліковувати мене за раніше встановленими формами обліку: за прізвищем, ім'ям, по батькові (при потребі використовувати дані з обмеженого переліку: рік і місце народження, місце фактичного проживання, основне місце роботи або місце служби/навчання), без будь-яких цифрових (штрих-кодових, радіочастотних, біометричних тощо) ідентифікаторів моєї особи та без внесення моїх персональних даних до будь-яких електронних реєстрів і баз даних.

Прошу не порушувати мої конституційні права.

 

 

З повагою

 

________________ __________________

дата підпис

 

 

Форма 02Т-ов-О _______________________________________ кому   ____________________________________________________     ____________________________________________________ адреса   ____________________________________________________ від кого   ____________________________________________________ адреса

 

ЗАЯВА

 

Я, ____________________________________________________________________________,

 

при оформленні мною _______________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________, дав письмову згоду на збір та обробку своїх персональних даних, тому, що не був проінформований про наслідки такого кроку.

Як мені стало відомо, система збору та обробки персональних даних про громадян передбачає використання цифрового ідентифікатора особи, тобто номера, від якого я через свої релігійні переконання відмови(лась)вся на підставі Закону №1003-XIV, яким було внесено зміни до Закону України №320/ВР від 22.12.1994 р. «Про Державний реєстр фізичних осіб — платників податків та інших обов'язкових платежів». У цьому Законі закріплено право на здійснення мною будь-яких платежів без ідентифікаційного номера, тобто без будь-якого цифрового ідентифікатора, на невнесення інформації про мене до Державного реєстру, на раніше встановлені форми обліку платника податків та інших обов'язкових платежів. Зазначене право залишається за мною, оскільки згідно зі ст. 22 Конституції України є невичерпним: «конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод». Отже відмова дати згоду на збір та обробку персональних даних не може впливати на зміст і обсяг існуючих прав і свобод.

Згідно зі ст. 32 Конституції України «ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди». Згода — не обов'язковість. Згода — це ДОБРОВІЛЬНЕ волевиявлення людини. Людина має право дати згоду на щось чи відмовити. У правовій, вільній, соціальній державі, якою відповідно до ст. 1, 2 Конституції є Україна, жодним законом не передбачено примушувати громадян давати згоду на збір та обробку своїх персональних даних, «особисті немайнові права» на які згідно із ч.1 ст.8 Закону України «Про захист персональних даних» «є невід'ємними і непорушними».

Враховуючи вищезазначене, прошу мій підпис під заявою про згоду на збір та обробку моїх персональних даних вважати недійсним та виключити з відповідних реєстрів інформацію, яку було внесено до них на підставі помилково підписаної мною згоди.

Заявляю про відмову дати згоду на збір, обробку та передачу моїх персональних даних. Прошу обліковувати мене виключно за прізвищем, ім'ям, по батькові (при потребі використовувати дані з обмеженого переліку: рік і місце народження, місце фактичного проживання), без використання будь-яких цифрових (літерно-цифрових, штрих-кодових, радіочастотних, біометричних тощо) ідентифікаторів моєї особи та без внесення моїх персональних даних до будь-яких баз даних, реєстрів.

Прошу не порушувати мої конституційні права.


____________ _____________________

дата підпис

 

Форма 02Т-нв-О _______________________________________ кому   ____________________________________________________     ____________________________________________________ адреса   ____________________________________________________ від кого   ____________________________________________________ адреса

 

 

ЗАЯВА

 

Я, ____________________________________________________________________________,

 

при оформленні мною _______________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________,

 

__________________________________________________________________________________, помилково дав(ла) письмову згоду на збір та обробку своїх персональних даних тому, що не був(ла) проінформований(а) про наслідки такого кроку.

Згідно зі ст. 32 Конституції України «ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди». Згода — не обов'язковість. Згода — це ДОБРОВІЛЬНЕ волевиявлення людини. Людина має право дати згоду на щось чи відмовити. Закони правової, вільної, соціальної держави, якою відповідно до ст. 1, 2 Конституції є Україна, не можуть зобов'язувати і не передбачають зобов'язання в наданні згоди громадянином на збір та обробку своїх персональних даних, «особисті немайнові права» на які згідно із ч.1 ст.8 Закону України «Про захист персональних даних» «є невід'ємними і непорушними».

Враховуючи вищезазначене, відповідно до п.11 ч.2 ст.8 Закону України від 01.06.2010 №2297-VI «Про захист персональних даних»,прошу вважати недійсним мій підпис під заявою про згоду на збір та обробку моїх персональних даних та виключити з відповідних реєстрів інформацію, яку було внесено до них на підставі помилково підписаної мною згоди.

Заявляю про заперечення збору, обробки та передачі моїх персональних даних. Прошу обліковувати мене за раніше встановленими формами обліку виключно за прізвищем, ім'ям, по батькові (при потребі використовувати дані з обмеженого переліку: рік і місце народження, місце фактичного проживання), без будь-яких цифрових (штрих-кодових, радіочастотних, біометричних тощо) ідентифікаторів моєї особи та без внесення моїх персональних даних до будь-яких баз даних, реєстрів.

Відмова дати згоду на збір та обробку моїх персональних даних не може впливати на зміст і обсяг існуючих прав і свобод, оскільки Конституція нашої держави проголошує: «права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними» (ст.21), «конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод» (ст.22). Прошу не порушувати мої конституційні права.







Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 3256. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Вопрос. Отличие деятельности человека от поведения животных главные отличия деятельности человека от активности животных сводятся к следующему: 1...

Расчет концентрации титрованных растворов с помощью поправочного коэффициента При выполнении серийных анализов ГОСТ или ведомственная инструкция обычно предусматривают применение раствора заданной концентрации или заданного титра...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Краткая психологическая характеристика возрастных периодов.Первый критический период развития ребенка — период новорожденности Психоаналитики говорят, что это первая травма, которую переживает ребенок, и она настолько сильна, что вся последую­щая жизнь проходит под знаком этой травмы...

РЕВМАТИЧЕСКИЕ БОЛЕЗНИ Ревматические болезни(или диффузные болезни соединительно ткани(ДБСТ))— это группа заболеваний, характеризующихся первичным системным поражением соединительной ткани в связи с нарушением иммунного гомеостаза...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия