Студопедия — Метод лактационной аменореи и его действие
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Метод лактационной аменореи и его действие






Техніка безпеки

Тема №1.Ознайомлення з підприємством. Визначення структури служби ДЗУ.

План.

1) матеріально-технічна база.

2) керівний склад.

3) діючі служби ДЗУ підприємства та їх функції.

Методичні рекомендації. В темі №1 студенти детально аналізують та розкривають роботу підприємства, її особливості, структуру служби документаційного забезпечення, що діє на підприємстві; проходять інструктаж з техніки безпеки, основні положення якого обов’язково заносять до щоденника з практики та у звіт.

 

 

Тема №2.Вивчення та аналіз нормативних документів, що регламентують організацію діловодства в установі, посадові обов’язки працівників, їх права.

План.

1)ознайомлення із ДСТУ 4163-2003.

2) вивчення інструкції з діловодства.

3) посадові інструкції працівників.

Методичні рекомендації. В темі №2 студенти на основі організаційних і нормативно-правових документів установи (посадові інструкції, Примірна інструкція з діловодства, ДСТУ та ін.) повинні надати характеристику посадовим обов’язкам працівників СДЗУ підприємства, ознайомитися з основними положеннями Примірної інструкції з діловодства. Зразки посадових інструкцій слід помістити у додатки до звіту.

Документування технологічних процесів з документаційного забезпечення управління з використанням нових інформаційних технологій

Тема №3.Документи, що використовуються на підприємстві, їх функції. Методи та способи документування.

План.

1) загальна класифікація документів, що функціонують в даній установі.

2) поняття про документування та його методи, способи.

Методичні рекомендації. В темі №3 студентам необхідно ознайомитися з видовим розмаїттям документації, що використовується на даному підприємстві, та піддати її класифікації за такими параметрами: за призначенням, за формою, за стадіями виготовлення, за напрямом і т.д. Інформацію можна викласти і в формі таблиці чи схеми, яку помістити у додатки. Також до цієї теми повинні ввійти відомості про методи та способи документування.

Тема №4.Аналіз дотримання вимог до документів, що їх виготовляють за допомогою друкувальних засобів та комп’ютерної техніки.

План.

1)ознайомлення із загальними вимогами до оформлення документів на підприємстві.

2)висновок щодо дотримання вимог Стандарту.

Методичні рекомендації. В темі №4 студентам необхідно ознайомитися з основними вимогами та традиціями в оформленні документів на підприємстві. Ґрунтуючи свою відповідь на фактичному матеріалі, необхідно дати висновок щодо дотримання вимог ДСТУ 4163-2003 в оформленні документів.

 

 

Тема №5.Організаційні форми діловодства

План.

1) централізована форма роботи з документами.

2) принцип децентралізації.

3) змішана форма роботи з документами.

Методичні рекомендації. В темі №5 необхідно визначити, яка форма організації роботи з документами притаманна даному підприємству, зробити акцент на обґрунтуванні цієї думки, охарактеризувати вищевказану форму роботи з документами, зосередивши увагу на фактичних даних. Результати роботи подати в звіті.

 

 

Тема №6.Організація документообігу підприємства

План.

1) основні поняття, що стосуються документообігу.

2) організація документообігу на підприємстві.

Методичні рекомендації. В темі №6 студенти характеризують принципи документообігу підприємства, характеризуючи основні його поняття, визначаючи основні документопотоки, їхні особливості проходження. В звіті повинен бути зроблений акцент на фактичному матеріалі, інформація повинна подаватися на основі власних спостережень та висновків.

 

 

.

 

 

Тема №7.Комплекс операцій з готовими документами.Прийом та первинна обробка документації

План.

1) особливості приймання документів.

2) технологія перевірки вірності доставки.

3) методика обробки вхідних документів.

Методичні рекомендації. В темі №7 студенти-практиканти згідно з нормативними документами (Інструкція з діловодства... та ін.) визначають технологію прийому, первинної обробки вхідних документів на даному підприємстві. Характеризуються всі істотні моменти цього процесу, окрім факту реєстрації (про нього мова йде в наступній темі).

 

Тема № 8. Розгляд та реєстрація документів

План.

1) мета та хід попереднього розгляду.

2) види та порядок реєстрації документів на підприємстві.

Методичні рекомендації: В темі № 8 пропонується зробити загальний аналіз процесу попереднього розгляду та реєстрації документів, його значення для організації діловодства на підприємствах різних типів власності. В звіті повинні найти відображення правила заповнення основних розділів журналу реєстрації вхідних документів або РКК. Інформацію подавати відповідно до фактичних даних. Зразок заповненої РКК, форми журналу необхідно помістити у додатки до звіту.

 

 

Тема № 9. Автоматизована реєстрація документів

План.

1) переваги авто реєстрації.

2) методика дії.

Методичні рекомендації: В темі № 9 студенти зосереджують свою увагу на позитивних фактах автоматизованої реєстрації документів При монтуванні матеріалу цієї теми дозволяється використовувати інформацію відповідних розділів Інструкції з діловодства. Необхідно також пояснити, яким чином досягається формування банку реєстраційних даних. В додатки до звіту слід помістити перелік документів, що не реєструються службою ДЗУ підприємства.

 

Тема № 10. Порядок проходження та виконання документів

План.

1) помітки про проходження та виконання документів.

2) відмітка про реєстрацію, контроль, виконавця.

Методичні рекомендації: В темі № 10 студенти-практиканти ознайомлюються з порядком та особливостями проходження та виконання документів, визначають де і яким чином проставляються на документі відмітки про проходження, виконання документів на підприємстві.

 

 

Тема № 11. Робота з внутрішніми документами

План.

1) характеристика процесу проходження внутрішнього документопотоку.

Методичні рекомендації. Під час розкриття теми №11 студенти знайомляться з класифікацією документів, що створюються в установі та слугують для виконання її внутрішніх потреб. Свою увагу вони зосереджують на основних етапах проходження внутрішнього документопотоку, характеризуючи істотні його моменти. До такого роду документації можуть бути віднесені протоколи, посвідчення про відрядження, службові записки та ін. зразок журналу реєстрації внутрішньої документації підприємства можна помістити у додатки до звіту.

 

 

Тема № 12. Порядок обробки вихідних документів. Правила відправки кореспонденції

План.

1)основні етапи підготовки.

2)реєстрація вихідних документів.

3)порядок і методи відправки документів.

4) правила написання адресата.

Методичні рекомендації. В темі №12 студентами на підставі фактичних даних глибоко аналізуються особливості підготовки вихідних документів, процес їх реєстрації, порядок відправки. Слід пояснити, на чому зосереджує свою увагу працівник СДЗУ, перевіряючи документацію перед відправкою. Також студенти визначають правила написання адресата на документів, що відправляється. Зразок реєстраційної форми вихідних документів розміщують у додатки до звіту.

 

Тема №13. Здійснення контролю за якістю документування на підприємстві

План.

1) організація контролю за виконанням документів.

2) рівні проведення контролю.

Методичні рекомендації. В темі №13 необхідно визначити нормативну базу, згідно з якою проходить організація та порядок контролю за якістю документування на конкретному підприємстві. Це можуть бути певні інструкції, положення або інші документи. Далі необхідно коротко охарактеризувати цей процес та визначити рівні його проведення (напр., фактичний рівень). Якщо робота з цього напрямку на підприємстві передбачає оформлення деяких документів, то їхні зразки розміщують у додатки до звіту.

 

 

Тема №14.Контроль і порядок використання бланків, печаток, штампів на підприємстві

План.

1) порядок використання бланків та печаток на підприємстві.

2) проведення контролю за використанням бланків, печаток, штампів.

Методичні рекомендації. В темі №14 необхідно ознайомитися з правом та порядком використання бланків підприємства, печаток, штампів. Основну увагу приділити особливостям контрольної функції за використанням бланків, печаток, штампів підприємства.

 

 

Тема №15. Методика узагальнення роботи по контролю за виконанням документів і доручень керівника

План.

1)характеристика проведення аналітичної роботи по контролю за виконанням документів.

2)складання аналітичної довідки або звіту.

Методичні рекомендації. В темі №15 студенти на підставі фактичного матеріалу та основних положень Інструкції з діловодства знайомляться з методикою узагальнюючої роботи по контролю за виконанням документів; визначають, який саме документопотік підлягає контролю СДЗУ даного підприємства, який саме вид документу подається керівництву як підсумок цієї діяльності (звіт, аналітична довідка, доповідь та ін.). В додатки до звіту необхідно прикласти зразок цього документу.

 

Тема №16. Оформлення, видача копій та розмноження документів

План.

1) поняття про первинну і вторинну документацію.

2) особливості оформлення вторинної ділової документації.

Методичні рекомендації. В темі №16 пропонується визначити склад первинної та вторинної документації, який є в наявності на даній базі практики. Після цього студенти згідно Інструкції з діловодства розкривають особливості оформлення вторинних документів або копій (хто дає дозвіл на її виготовлення, як її виготовляють, як засвідчують). Зразок засвідченої копії документа помістити в додатки до звіту.

 

 

Тема №17. Характеристика особливостей оформлення основних видів інформаційно-довідкових документів, що використовуються на даному підприємстві

План.

1) службові записки.

2) довідки.

3) інші документи.

Методичні рекомендації. В темі №17 студенти піддають класифікації розмаїття інформаційно-довідкової документації, що використовується на підприємстві. Надалі свою увагу необхідно зосередити на таких видах документів: службові записки (доповідні, пояснювальні, власне службові), довідки (оформлені на бланках або чистих аркушах паперу), звіти, доповіді. Даючи характеристику цим документам, розкрийте особливості їх оформлення та значення в управлінській діяльності підприємства. Всі вищезазначені документи (їхні зразки) необхідно помістити у додатки.

Тема №18. Загальна характеристика оформлення службових листів

План.

1) класифікація листів підприємства.

2) аналіз оформлення реквізитів.

3) ділове спілкування з іноземними партнерами.

Методичні рекомендації. В темі №18, спираючись на загальнотипологічну класифікацію листів та беручи до уваги особливості роботи підприємства-бази практики, їхню категорію по об’єму документообігу, студенти згідно зі зразками різних видів листів визначають склад їх реквізитів, особливості оформлення; якщо існує факт листування з іноземними партнерами, то визначають і цей різновид листів. Всі зразки листів, з якими студенти працюють під час написання цієї теми, повинні бути розміщені в додатках до звіту.

 

Тема № 19. Використання сучасних комунікаційних систем зв’язку на підприємстві

План.

1) загальні принципи організації телефонних переговорів керівника.

2) інші комунікаційні системи на підприємстві.

Методичні рекомендації. Тема №19 повинна відображати практичний аспект використання новітніх комунікаційних систем зв’язку на підприємстві. Розпочати можна з традиційних телефонних комунікацій, а завершити іншими засобами телекомунікації.

 

Тема №20. Протоколювання ходу засідань, нарад

План.

1) протокол, його види.

2)причини і правила оформлення витягу з протоколу.

Методичні рекомендації. В темі №20 студенти знайомляться з інформаційно-довідковим документом, який фіксує хід обговорення питань наради або засідання; визначають види протоколів, які використовує в своїй діяльності установа; характеризують оформлення цього документу. Також необхідно визначити та пояснити причини та правила оформлення частини протоколу, оформленої у заведеному порядку - витягу. Протокол або витяг з нього обов’язково помістити у додатки.

 

Теми самостійних робіт:

  1. Категорії підприємств по об’єму документообігу
  2. Обробка документів за допомогою оргтехніки
  3. Нові технології опрацювання інформації
  4. Створення та ведення інформаційно-довідкової картотеки
  5. Виготовлення листів-маятників
  6. Особливості оформлення копій листів, які відправляються
  7. Робота з телефонограмами
  8. Робота секретаря з відвідувачами
  9. Організація роботи зі зверненнями громадян на підприємстві
  10. Прийом делегацій
  11. Оформлення бізнес-поїздок керівника
  12. Звітування діяльності та складання звіту
  13. Технологія обробки даних в інформаційних системах і мережах

 

Метод лактационной аменореи и его действие

Методом лактационной аменореи (МЛА) называется использование грудного вскармливания в качестве метода предохранения от беременности. Он основывается на физиологическом эффекте подавления овуляции раздражением сосков матери при кормлении ребенка. Этот метод может использоваться женщинами в первые 6 месяцев после рождения ребенка. Метод полезен для здоровья как матери, так и ребенка. Метод основан на том, что если женщина кормит ребенка грудью - менструация у нее не наступает и она не способна забеременеть. Женщина должна начать грудное кормление сразу после родов. Метод эффективен только при полном грудном вскармливании и сохраняющейся аменореи (отсутствии менструации). При попытке отлучить от груди или ввести прикорм эффективность метода снижается. Грудное вскармливание обеспечивает ребенка наиболее полноценным питанием. Поэтому настоятельно рекомендуется исключительно грудное вскармливание ребенка в первый год жизни. Грудное молоко легко усваивается и содержит все питательные вещества, которые нужны младенцу. Дети, вскормленные грудью, реже подвержены простудам, ушным инфекциям и расстройству желудка. Кормите ребенка, когда он хочет и столь долго, сколько он хочет. Когда Вы кормите грудью, питайтесь здоровой пищей. Метод лактационной аменореи может использоваться женщинами в первые 6 месяцев после рождения ребенка.

 







Дата добавления: 2015-03-11; просмотров: 553. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Правила наложения мягкой бинтовой повязки 1. Во время наложения повязки больному (раненому) следует придать удобное положение: он должен удобно сидеть или лежать...

ТЕХНИКА ПОСЕВА, МЕТОДЫ ВЫДЕЛЕНИЯ ЧИСТЫХ КУЛЬТУР И КУЛЬТУРАЛЬНЫЕ СВОЙСТВА МИКРООРГАНИЗМОВ. ОПРЕДЕЛЕНИЕ КОЛИЧЕСТВА БАКТЕРИЙ Цель занятия. Освоить технику посева микроорганизмов на плотные и жидкие питательные среды и методы выделения чис­тых бактериальных культур. Ознакомить студентов с основными культуральными характеристиками микроорганизмов и методами определения...

САНИТАРНО-МИКРОБИОЛОГИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ ВОДЫ, ВОЗДУХА И ПОЧВЫ Цель занятия.Ознакомить студентов с основными методами и показателями...

Разновидности сальников для насосов и правильный уход за ними   Сальники, используемые в насосном оборудовании, служат для герметизации пространства образованного кожухом и рабочим валом, выходящим через корпус наружу...

Дренирование желчных протоков Показаниями к дренированию желчных протоков являются декомпрессия на фоне внутрипротоковой гипертензии, интраоперационная холангиография, контроль за динамикой восстановления пассажа желчи в 12-перстную кишку...

Деятельность сестер милосердия общин Красного Креста ярко проявилась в период Тритоны – интервалы, в которых содержится три тона. К тритонам относятся увеличенная кварта (ув.4) и уменьшенная квинта (ум.5). Их можно построить на ступенях натурального и гармонического мажора и минора.  ...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия