Студопедия — Вимоги до оформлення основного тексту та використаних джерел
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Вимоги до оформлення основного тексту та використаних джерел






Оформлення дипломної роботи має відповідати загальним вимогам до наукових робіт згідно з державним стандартом ДСТУ 3008-95 «Документація. Звіти у сфері науки та техніки. Структура і правила оформлення».

Текст дипломної роботи набирають на комп’ютері через 1,5 міжрядкові інтервали (29-30 рядків на сторінці), друкують за допомогою принтера на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210x297 мм); шрифт текстового редактора – Word Times New Roman, розмір 14 мм. Поля: зліва – не менше 25 мм, справа – не менше 15 мм, зверху і знизу – не менше 20 мм. Шрифт друку повинен бути чітким, щільність тексту – однаковою.

Кожну структурну частину роботи починають з нової сторінки. Заголовки структурних частин роботи «АНОТАЦІЯ», «ЗМІСТ», «ВСТУП», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ» друкують великими літерами симетрично до тексту по центру сторінки (без крапки).

Зміст має відповідати плану роботи. На сторінці зі змістом навпроти кожної складової дипломної роботи проставляються номери сторінок, які вказують на початок викладення матеріалу.

Якщо у роботі наводяться маловідомі скорочення, нові символи, позначення, то їх перелік надається перед вступом і вноситься до змісту як «Перелік умовних позначень». Перелік умовних позначень надається у вигляді окремого списку, який розміщують перед змістом, після завдання. Перелік слід друкувати у дві колонки, у лівій за абеткою наводять скорочення, у правій – детальне розшифрування.

Нумерація. Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, додатків, рисунків, таблиць подають арабськими цифрами без знака №.

Нумерація сторінок дипломної роботи має бути наскрізною (включаючи ілюстрації) і проставлятися у правому верхньому куті аркуша без крапки. Першою сторінкою є титульний аркуш, який входить до загальної нумерації сторінок. На титульному аркуші, аркушах завдання та аркуші змісту номер сторінки не ставиться. Нумерація сторінок проставляється, починаючи зі «Вступу».

На титульному аркуші зазначають назву Міністерства освіти і науки України, вищого навчального закладу – Чернігівський національний технологічний університет, випускової кафедри – менеджменту інноваційної діяльності та державного управління; тему роботи; дані про студента, наукового керівника та консультанта, місто та рік подання дипломної роботи до захисту. Скорочення у назвах міністерства/відомства, вищого навчального закладу та теми дипломної роботи не допускаються.

Текст основної частини дипломної роботи поділяють на розділи та підрозділи. Кожний розділ починають з нової сторінки.

Складові дипломної роботи «АНОТАЦІЯ», «ЗМІСТ», «ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ», «ВСТУП», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ» не нумерують.

Номер розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ», без крапки та з нового рядка друкують заголовок розділу великими літерами.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. Наприкінці номера підрозділу ставиться крапка. Наприклад: «2.3.» (третій підрозділ другого розділу), за якою у тому ж рядку зазначають заголовок підрозділу. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Наприкінці заголовку крапку не ставлять.

Оформлення посилань на інформаційні джерела. Під час роботи з різними джерелами науковий етикет вимагає точно відтворювати цитований текст у дипломній роботі, оскільки найменше скорочення може спотворити зміст, викладений автором. Посилання в тексті на джерела наводять у квадратних дужках із зазначенням джерела та сторінки. Перша цифра у квадратних дужках відповідає номеру джерела у списку використаних джерел, друга – номеру сторінки (наприклад, [32, с. 85]).

Наприкінці дипломної роботи наводиться список використаних джерел. До цього списку включаються публікації вітчизняних і зарубіжних авторів, на які є посилання в роботі. Всі джерела вказуються мовою видання.

Під час складання списку використаних джерел необхідно дотримуватися національного стандарту ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 «Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання».

3.2 Оформлення допоміжних матеріалів

Допоміжними матеріалами є: ілюстрації (схеми, діаграми, графіки, креслення тощо), формули, таблиці, додатки.

Ілюстрації позначають словом «Рисунок» і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу та порядкового номера ілюстрації через крапку. Наприклад, рисунок 1.2 – другий рисунок першого розділу. Номер, назва ілюстрації та пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією, відокремлених крапкою.

 

 

Рис. 1.2. Діаграма обсягів виробництва

 

Ілюстрації слід наводити безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації, розміщені на окремих сторінках роботи, включають до загальної нумерації сторінок. Ілюстрацію, розміри якої більше формату А4, рекомендується розмішувати у додатках.

Цифровий матеріал, як правило, оформлюють у вигляді таблиць. Таблицю слід розташовувати безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці мають бути посилання в тексті. При цьому по тексту слово «таблиця» пишуть скорочено, наприклад «... у табл. 2.1». У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації скорочено пишуть слово «дивись», наприклад «див. табл. 3.2».

Таблиці нумерують арабськими цифрами наскрізною нумерацією в межах розділу, за винятком таблиць, що наводяться у додатках. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, відокремлених крапкою, наприклад, Таблиця 2.1 – перша таблиця другого розділу.

Назву таблиці друкують малими літерами (крім першої великої) і розміщують над таблицею. Назва мас бути стислою і відбивати зміст таблиці.


Таблиця 1.2

Оцінка використання трудових ресурсів та оплати праці

Найменування показника Одиниця виміру Роки Темпи росту показника, %
      2014 до 2013 2015 до 2014
             

 

Формули нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу та порядкового номера формули в розділі, відокрем­лених крапкою. Номер формули зазначають на рівні формули у круглих дужках у крайньому правовому положенні, наприклад: (2.1) (перша формула другого розділу). Посилання на формули надають порядковим номером формули в дужках, наприклад: «... у формулі (2.1)». Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів формули наводять під нею в тій послідовності, в якій вони подані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнта записують з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова «де» без двокрапки. Кожна формула відокремлюється від тексту одним вільним рядком.

Додатки оформлюються як продовження дипломної роботи на наступних її сторінках, розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті. Кожний додаток друкується з нової сторінки.

З правого боку рядка малими літерами з першої великої друкується слово «Додаток» (але без знака №) і велика літера, що позначає додаток. Наприклад: «Додаток Б». Додатки позначаються великими літерами української абетки, за винятком Ґ, Є, І, І, Й, О, Ч, Ь. Наприклад, Додаток А.

Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Текст кожного додатка, може бути поділений на розділи й підрозділи, які нумерують у межах кожного додатка. Якщо зміст додатка не вміщується на одну сторінку, то на наступній сторінці у верхньому правому куті зазначається «Продовження додатку...».

4 Поради щодо вибору теми і об’єкту дослідження

Тематика випускових робіт не може розроблятися раз і назавжди як якийсь шаблон, і бути однаковою для усіх випускників різних років. Формулювання, що нижче приводяться, не слід розглядати як варіанти конкретних тем. Тут лише в самому загальному виді зазначені тематичні напрямки, що можуть служити орієнтиром у пошуку “своєї” теми дипломного дослідження, його профілю, спеціальності і спеціалізації. Для цього можна скористатись переліком пропонованих тем дипломних робіт у п.6.

5 Захист випускної роботи

5.1 Підготовка дипломної роботи до захисту та його організація

Державна атестація бакалавра передбачає захист дипломної роботи, яка є підсумком навчання за напрямом підготовки 6.030601 «Менеджмент».

До захисту дипломної роботи допускаються студенти, які успішно та повною мірою виконали навчальний план.

Дипломна робота подається науковому керівникові для перевірки у строки, визначені у завданні на виконання дипломної роботи.

Науковий керівник надає відгук про дипломну роботу, в якому визначаються: актуальність дослідження; ефективність використаної методології; рівень застосування здобутих у процесі навчання теоретичних знань та підготовки до виконання наукових досліджень; вміння самостійно вирішувати наукові та практичні задачі; вміння логічно, послідовно, аргументовано викладати матеріал і робити висновки; перспективність запропонованих рекомендацій та ступінь обґрунтованість висновків; недоліки роботи (за наявності).

Дипломна робота обов’язково повинна мати відгук (рецензію) зовнішнього рецензента. Рецензентами можуть бути: фахівці-практики, науковці, викладачі ВНЗ тощо.

Під час рецензування дипломної роботи рекомендується визначати:

– новизну постановки і розроблення задачі;

– використання наукових методів дослідження;

– обґрунтованість висновків і пропозицій;

– участь студента у проведених дослідженнях, теоретичній та аналітичній обробці отриманих результатів, формулюванні наукового положення /ідеї/ методики;

– вміння студента чітко, грамотно й аргументовано викладати матеріал, правильно оформлювати його;

– недоліки щодо змістової частини роботи, оформлення.

Рецензія надається письмово і повинна містити загальний висновок щодо рекомендацій до захисту (рекомендовано або не рекомендовано) у державній екзаменаційній комісії.

Рецензенти оцінюють дипломну роботу за чотирибальною шкалою: «відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно». При оцінюванні роботи береться до уваги чіткість, повнота та послідовність розкриття кожного питання плану і теми роботи в цілому; науковість стилю викладання; відсутність орфографічних і синтаксичних помилок; правильне оформлення роботи відповідно до стандартів.

Дипломна робота може бути оцінена на «відмінно», якщо в ній:

- зроблено власне оцінювання різних літературних джерел;

- використано сучасні методи дослідження;

- побудовано формалізовану модель проблеми;

- проведено комплексні дослідження, розрахунки і на їх основі – аргументовано висновки та обґрунтовано пропозиції;

- результати дослідження мають практичне значення і рекомендовані до впровадження.

Дипломна робота може бути оцінена на «добре», якщо в ній:

- зроблено власне оцінювання використаних літературних джерел;

- самостійно проаналізовано підібраний матеріал, звітні дані підприємства або організації, на базі яких досліджувалася тема;

- проведено комплексні дослідження, зроблено висновки та сформульовано пропозиції, але вони не є достатньо аргументованими.

Дипломна робота може бути оцінена на «задовільно», якщо в ній:

- розкрито тему, прореферовано необхідні літературні джерела;

- проаналізовано відповідні інформаційні та статистичні бази даних;

- проведено дослідження, сформульовано висновки без необхідного їх обґрунтування.

До захисту бакалаврської дипломної роботи допускаються студенти, які успішно та повною мірою виконали навчальний план. Студенти, дипломні роботи яких на попередньому захисті були оцінені позитивно, допускаються до захисту на засіданні Державної екзаменаційної комісії. Подана до захисту дипломна робота повинна мати на титульній сторінці підписи студента і наукового керівника.

Захист дипломної роботи відбувається прилюдно на засіданні державної екзаменаційної комісії, склад якої затверджується у встановленому порядку.

На захист дипломної роботи студент готує доповідь (до 15 хвилин) за такою схемою:

- обґрунтування актуальності теми дослідження;

- основний зміст роботи;

- узагальнення результатів дослідження;

- основні практичні результати, що одержано;

- рекомендації щодо практичного використання одержаних результатів для підвищення ефективності системи управління на підприємстві (в організації).

Під час прилюдного захисту студент доповідає і демонструє основні положення результатів дослідження, відповідає на запитання членів Державної екзаменаційної комісії та інших присутніх на захисті фахівців. Під час захисту мають бути продемонстровані таблиці, схеми, графіки (мультимедійний презентаційний проект). Студент повинен також надати відповіді на всі зауваження наукового керівника і рецензентів.

Хід захисту фіксується у протоколі Державної екзаменаційної комісії. За результатами публічного захисту дипломної роботи на закритому засіданні Державна екзаменаційна комісія більшістю голосів приймає рішення щодо оцінки захисту і роботи (враховуючи відгук керівника, рецензентів, зміст доповіді, відповіді на запитання).

5.2 Загальні критерії оцінювання дипломної роботи

Автор бакалаврської дипломної роботи має продемонструвати: вміння логічно та аргументовано викладати матеріал, коректно використовувати статистичні, математичні та інші методи, проводити власні дослідження; володіння навичками узагальнення, формулювання висновків; вміння працювати з інформаційними джерелами ініціювати та обґрунтовувати інноваційні підходи до вирішення проблеми, що досліджується.

Критеріями оцінювання дипломної роботи є:

- чіткість, повнота та послідовність розкриття кожного питання плану і теми роботи в цілому;

- науковість стилю викладання;

- відсутність орфографічних і синтаксичних помилок;

- правильне оформлення роботи відповідно до стандартів.

Результати захисту бакалаврської дипломних робіт оцінюються поєднанням ЄКТС та системи оцінювання ЧНТУ, а саме: оцінка за захист випускової кваліфікаційної роботи здійснюється за національною системою («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно»).

Бакалаврська дипломна робота, в якій розкрито тему, прореферовано необхідні літературні джерела, проаналізовано відповідні інформаційні та статистичні бази даних, проведено дослідження, сформульовано висновки без необхідного їх обґрунтування допускається до захисту, але не може бути оцінена вище ніж «задовільно».

Робота, в якій зроблено власне оцінювання використаних літературних джерел, самостійно проаналізовано підібраний матеріал, звітні дані підприємства/ організації, на базі якого досліджувалася тема, проведено комплексні дослідження, зроблено висновки та сформульовано пропозиції, але вони не є достатньо аргументованими, може бути оцінена на «добре».

Робота, в якій зроблено власне оцінювання різних літературних джерел, використано сучасні методи дослідження, побудовано формалізовану модель проблеми, проведено комплексні дослідження, розрахунки і на їх основі – аргументовано висновки та обґрунтовано пропозиції, а результати дослідження практичне значення і рекомендоване до впровадження може бути оцінена на «відмінно».

Підсумкові результати захисту бакалаврської дипломних робіт оцінюються з використанням комплексної системи оцінювання: за 100-бальною шкалою, шкалою Європейської кредитно-трансферної системи (ЄКТС) та національною шкалою («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно»).

 

Критерії оцінювання результатів виконання та захисту дипломних робіт студентів за 100-бальною шкалою, шкалою ЄКТС і національною шкалою

N з/п Критерії Максимальна кількість балів Зміст критеріїв оцінювання Оцінка в балах
1. Якість наукового апарату дослідження (актуальність теми, її відповідність сучасним вимогам, об’єкт, предмет, мета, завдання, методи дослідження), відповідність темі дослідження, науковість, правильність, логічність викладу   - відповідає повністю; -відповідає неповністю; -відповідає недостатньо; -відповідність відсутня; -науковий апарат не визначений 8-9 6-7 1-5  
2. Аналіз джерел і літератури з теми дослідження, критичне їх осмислення   -повний, обґрунтований; -неповний; -недостатньо джерел літератури, критичний аналіз недостатній; -перелік наукових досліджень з теми поданий без відповідного аналізу. 8-9   6-7   1-5
3. Повнота, науковий рівень обґрунтування розробок і запропонованих рішень: - рівень самостійності роботи; - відповідність змісту назві, поставленій меті та завданням; - адекватність методики дослідження заявленим завданням; - якість інтерпретації результатів дослідження, аргументованість висновків; - наявність власних пропозицій і рекомендацій з предмета дослідження   -повно та обґрунтовано; -недостатньо повно та обґрунтовано; -неповно, непослідовно, необгрунтовано; -незадовільно; -відсутня самостійність (списано) або не відповідає темі.   15-19   10-14 1-9    
4. Практична цінність розробок і запропонованих рішень   -висока практична цінність; -практична цінність часткова; -окремі елементи мають практичну цінність; -практична цінність не доведена; -немає практичної цінності 15-19   10-14   1-9
5. Відповідність дипломної роботи встано-вленим в Україні вимогам до наукових робіт: -грамотність, науковий стиль викладу; -відповідність структури, обсягу роботи вимогам, затвердженим кафедрою менеджменту (згідно з ОКР «бакалавр»); -якість оформлення роботи, якість бібліографічного списку; -культура посилань на використані джерела і літературу   -повна відповідність, висока якість; -недостатньо повна відповідність, достатня якість; -неповна відповідність, недостатня якість; -невідповідність, якість низька багато мовних помилок; -якість оформлення незадовільна, робота подана зсуттєвими порушеннями встановлених термінів     8-9   6-7   1-5    
6. Змістовність доповіді, презентації та відповідей на запитання голови і членів державної екзаменаційної комісії та присутніх під час захисту   - повні, послідовні, логічні, презентація здійснена з використанням мультимедіа; -недостатньо повні, послідовні, логічні; -непослідовно та нелогічно побудовано доповідь, недостатньо повні й глибокі відповіді на запитання; -доповідь поверхова, незадо-вільні відповіді на запитання голови і членів ДЕК; -знання з теми дослідження незадовільні, відповіді на запитання голови і членів ДЕК відсутні     23 -29     14 -22     1 – 13    
7. Разом      

Підсумкова оцінка за результатами захисту дипломної роботи за 100-бальною шкалою, шкалою ЄКТС і національною шкалою виставляється за таблицею:

Рейтинговий бал за 100-бальною шкалою Оцінка за шкалою ЄКТС Підсумкова оцінка за національною шкалою
90-100 А Відмінно
82-89 В Добре
75-81 С
66-74 D Задовільно  
60-65 Е
0-59 F Незадовільно

 

За результатами захисту дипломної роботи Державна екзаменаційна комісія вирішує питання про присвоєння випускнику кваліфікації “бакалавр з менеджменту” і про видачу диплома державного зразка.

6 Орієнтовна тематика (перелік тем)

Інформаційне забезпечення управлінської діяльності

1. Механізм удосконалення проектування управлінської інформаційної системи організації

2. Напрямки підвищення ефективності використання інформаційно-аналітичних ресурсів Інтернет у сучасному менеджменті організації

3. Обґрунтування доцільності впровадження нових інформаційних засобів в управління підприємством (організацією)

4. Механізм удосконалення проектування та управління системами комунікацій організації

5. Напрямки ефективного використання системи інформаційно-аналітичного забезпечення операційної діяльності організації

6. Механізм удосконалення інформаційного забезпечення управління на основі нових інформаційних технологій на підприємстві (в організації)

7. Механізм удосконалення управління комунікаційною політикою підприємства (організації)

8. Шляхи поліпшення використання облікової інформації в сучасному менеджменті підприємства (організації)

9. Шляхи впровадження систем автоматизації управління маркетинговою діяльністю на підприємстві (в організації)

 

Основи менеджменту

10. Шляхи підвищення компетентності та готовності менеджерів підприємства до управлінської діяльності

11. Напрямки підвищення ефективності роботи менеджерів різних ієрархічних рівнів організації

12. Напрямки підвищення ефективності управління посередницькою діяльністю

13. Напрямки підвищення ефективності управління сервісною організацією

14. Шляхи поліпшення використання системи загального менеджменту якості (TQM) в організації

15. Напрямки підвищення контролювання та регулювання в адміністративному менеджменті організації

16. Механізм удосконалення процесу проектування та розподілу повноважень менеджерів у сучасній організації

17. Напрямки удосконалення системи управлінського обліку (контролінгу) в організації

18. Обґрунтування доцільності наукового забезпечення економічної діяльності підприємства (організації)

19. Шляхи удосконалення розвитку інжинірингової діяльності в організації

20. Шляхи забезпечення фінансової стійкості підприємства (організації) в період його розвитку

21. Механізм розробки та обґрунтування управлінських рішень в організації

 

Бізнес планування

22. Обґрунтування доцільності проведення процесу бізнес-планування реструктуризації підприємства (організації)

23. Розробка бізнес-плану випуску нової продукції (послуги) на підприємстві (в організації)

24. Розробка бізнес-плану розвитку підприємства (організації)

25. Розробка бізнес-плану створення підприємства (організації)

26. Розробка бізнес-плану технічного переозброєння підприємства

27. Напрямки оптимізації внутрішньофірмового планування на підприємстві

Маркетингова діяльність

28. Напрями удосконалення методів оцінки привабливості ринку збуту продукції підприємства

29. Дослідження ступеня значущості якості продукції (послуг) і праці в системі маркетингу та менеджменту

30. Шляхи підвищення ефективності використання методів прогнозування цін у системі маркетингу підприємства (організації)

31. Механізм удосконалення методів ціноутворення в умовах ринку на підприємстві (в організації)

32. Шляхи удосконалення організації збутової діяльності на підприємстві (в організації)

33. Шляхи удосконалення Напрями удосконалення організації маркетингових досліджень на підприємстві (в організації)

34. Механізм удосконалення організації товароруху на підприємстві (в організації)

35. Шляхи удосконалення системи сервісного обслуговування продукції підприємства

36. Шляхи удосконалення управління збутовою діяльністю на підприємстві (в організації)

37. Механізм удосконалення управління маркетинговою діяльністю на підприємстві (в організації)

Управління персоналом підприємства

38. Напрямки впровадження сучасних технологій управління персоналом організації

39. Шляхи підвищення рівня мотивації праці на підприємстві (в організації)

40. Шляхи ефективного використання міжособових комунікацій у менеджменті організації

41. Удосконалення організаційної культури в системі управління підприємством

42. Шляхи підвищення ефективності діяльності управлінського персоналу організації

43. Шляхи підвищення ефективності організації та стимулювання праці на підприємстві (в організації)

44. Напрями удосконалення проектування робіт і нормування праці в управлінні операційною системою організації

45. Техніко-економічне обґрунтування удосконалення організації праці та підвищення її продуктивності на підприємстві

46. Удосконалення механізму оплати праці та стимулювання на підприємстві (в організації)

47. Напрями удосконалення організації внутрішнього контролю в системі управління підприємством (організацією)

48. Управління підготовкою та перепідготовкою персоналу організації сфери послуг

Інноваційна діяльність

49. Доцільність впровадження управлінських інновацій в організації

50. Організаційно-економічний механізм стимулювання інноваційної діяльності підприємства

51. Розробка мотиваційних механізмів прискорення інноваційної діяльності підприємства (організації)

52. Удосконалення управління інноваційним процесом на підприємстві (в організації)

53. Управління інноваційним потенціалом підприємства (організації)

54. Шляхи підвищення використання інноваційного розвитку підприємства

Операційний менеджмент

55. Напрями оптимізації економічно-організаційних методів стимулювання виробництва на підприємстві

56. Механізм удосконалення управління витратами в системі управлінського обліку на підприємстві (в організації)

57. Обґрунтування доцільності диверсифікації діяльності організації

58. Шляхи підвищення ефективності використання виробничих фондів на підприємстві (в організації)

59. Механізм проектування організаційної структури підприємства

60. Удосконалення механізму управління використанням основних фондів та виробничих потужностей підприємства

61. Удосконалення механізму управління рентабельністю виробництва (діяльності) на підприємстві (в організації)

62. Удосконалення системи управління використанням виробничих ресурсів на підприємстві (в організації)

63. Удосконалення системи управління витратами на підприємстві (в організації)

64. Напрями оптимізації запасів матеріальних ресурсів організації

65. Управління технічною підготовкою виробництва нових виробів

66. Формування механізму оновлення та покращання використання основних виробничих фондів на підприємстві (в організації)

67. Формування мотиваційного механізму підвищення рівня використання технологічного устаткування на підприємстві (в організації)

68. Удосконалення управління матеріально-технічним забезпеченням підприємства (організації)

69. Шляхи підвищення ефективності управління виробничими потужностями на підприємстві

70. Обґрунтування техніко-економічних заходів виходу підприємства (організації) з економічної кризи

Якість продукції

71. Організація системи контролю якості продукції (послуг) підприємства

72. Розвиток системи управління якістю продукції (послуг) та забезпечення її конкурентоспроможності на підприємстві (в організації)

73. Розвиток та вдосконалення сертифікації в системі якості на підприємстві (в організації)

74. Розвиток та удосконалення системи сертифікації продукції (послуг) як інструменту управління якістю на підприємстві (в організації

75. Розробка організаційно-економічних методів управління якістю продукції (послуг) на підприємстві (в організації)

76. Удосконалення системи управління якістю продукції (послуг) на підприємстві (в організації)

77. Формування та удосконалення організаційно-економічних важелів управління якістю продукції (послуг) на підприємстві (в організації)

Зовнішньоекономічна діяльність підприємства

78. Підвищення ефективності управлінських рішень в зовнішньоекономічній діяльності підприємства

79. Шляхи вдосконалення організації зовнішньоекономічної діяльності підприємства (організації)

80. Удосконалення системи управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства (організації)

 


7 Типова структура бакалаврської дипломної роботи

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНИЙ РОЗДІЛ (назва розділу у відповідності до змісту роботи)

1.1 Сутність основних понять, категорій предмету дослідження, його класифікаційні характеристики

1.2 Методи аналізу діяльності і розвитку, науково-методичні підходи щодо вивчення (оцінки) предмету дослідження

1.3 Сучасні закордонні та вітчизняні особливості та тенденції розвитку предмету дослідження

Висновки до 1 розділу

РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДНИЦЬКО-АНАЛІТИЧНИЙ РОЗДІЛ (назва розділу у відповідності до змісту роботи)

2.1 Економіко-статистичний аналіз сучасного стану, оцінка рівня розвитку, економічної ефективності об’єкта дослідження

2.2 Аналіз недоліків та ключових проблем функціонування і розвитку об’єкта дослідження

2.3 Аналіз (оцінка) існуючих організаційних рішень, планів та проектів з проблем розвитку об’єкта дослідження

Висновки до 2 розділу

РОЗДІЛ 3. ПРОЕКТНО-РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ РОЗДІЛ (назва розділу у відповідності до змісту роботи)

3.1 Розробка методичних рекомендацій щодо удосконалення системи управління об’єкти, стратегії та перспектив розвитку об’єкта дослідження

3.2 Розрахунково-кількісне обґрунтування наданих рекомендацій

3.3 Розрахунок економічного і соціального ефекту від впровадження наданих рекомендацій

Висновки до 3 розділу

РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ

Висновки до 4 розділу

ЗАГАЛЬНІ ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

ДОДАТКИ

Рекомендована література

1. Положення “Про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах”. Інформаційний лист міністерства освіти України від 2 червня 1993р. № 161.

2. Ліцензійні умови надання освітніх послуг у сфері вищої освіти. Затверджена наказом Міністерства освіти і науки України 24.12.2003, №847

3. ДСТУ 3008-95. Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення.

4. Петрович Й.М., Дубоєлова А.В., Устінова І.Г., Новаківський І.І. Менеджмент організацій: методи виконання випускних робіт. Навч. посібник / Й.М. Петрович, А.В. Дубоєлова та ін. – Львів: Видавництво Національного Університету “Львівська політехніка”, 2000. – 160 с.

5. Галузевий стандарт вищої освіти України «Освітньо-професійна програма підготовки бакалавра» з напряму 6.030601 «Менеджмент», затверджена наказом МОНМС України від 09.02.2009 №79 зі змінами та доповненнями згідно з наказами Міністерства освіти і науки України від 09.07.2009 № 642, від 29.03.2010 № 259, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 05.08.2011 № 939.

6. Галузевий стандарт вищої освіти України: ОКХ для бакалаврів напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент», затверджений наказом МОНМСУ від 27.11.2009 № 1326;

7. Галузевий стандарт вищої освіти України «Засоби діагностики якості вищої освіти. Вимоги до державної атестації бакалавра галузі знань 0306 «Менеджмент і адміністрування» напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент», затверджений наказом МОНМСУ від 21.05.2012 № 607.

8. Варіативна частина Галузевого стандарт вищої освіти України: ОПП для бакалаврів напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент», розроблена робочою групою ЧНТУ.

9. Варіативна частина Галузевого стандарт вищої освіти України: ОКХ для бакалаврів напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент», розроблена робочою групою ЧНТУ.

10. Іваницька О.П., Жалоба І.В. Методичні рекомендації до виконання і захисту випускних робіт / О.П. Іваницька, І.В. Жалоба. – К.: КиМУ, 2006. – 30 с.

 







Дата добавления: 2015-08-30; просмотров: 592. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Тактика действий нарядов полиции по предупреждению и пресечению правонарушений при проведении массовых мероприятий К особенностям проведения массовых мероприятий и факторам, влияющим на охрану общественного порядка и обеспечение общественной безопасности, можно отнести значительное количество субъектов, принимающих участие в их подготовке и проведении...

Тактические действия нарядов полиции по предупреждению и пресечению групповых нарушений общественного порядка и массовых беспорядков В целях предупреждения разрастания групповых нарушений общественного порядка (далееГНОП) в массовые беспорядки подразделения (наряды) полиции осуществляют следующие мероприятия...

Механизм действия гормонов а) Цитозольный механизм действия гормонов. По цитозольному механизму действуют гормоны 1 группы...

Этические проблемы проведения экспериментов на человеке и животных В настоящее время четко определены новые подходы и требования к биомедицинским исследованиям...

Классификация потерь населения в очагах поражения в военное время Ядерное, химическое и бактериологическое (биологическое) оружие является оружием массового поражения...

Факторы, влияющие на степень электролитической диссоциации Степень диссоциации зависит от природы электролита и растворителя, концентрации раствора, температуры, присутствия одноименного иона и других факторов...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия