Студопедия — Дострокові вибори президента були однією з основних вимог Євромайдану, і пояснити їх перенос суспільству буде важко, кажуть експерти
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Дострокові вибори президента були однією з основних вимог Євромайдану, і пояснити їх перенос суспільству буде важко, кажуть експерти






Але чи можна проводити вибори у ситуації, коли частина території України фактично не контролюється київською владою?

Керівник центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко: "А якщо виявиться, що ця територія буде окупованою ще дуже довго, то що, тепер взагалі не проводити президентських виборів? Чи чекати, щоб ще більша частина території країни була окупована?" – задає риторичне питання.

Голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко:

"Не треба бути ворожкою: перенос виборів сьогодні вигідний двом силам".

Перша з них – це Партія регіонів. Її парламентську фракцію протягом останніх тижнів залишили десятки людей, вона досі не оприлюднила свою офіційну позицію з найболючішого нині для України кримського питання і, зрештою, досі офіційно не визначилася з кандидатом на президентські вибори.

"В Партії регіонів зараз йде досить жорстка боротьба за те, хто від неї висуватиметься в президенти", – каже Володимир Фесенко.

Друга сила, яка, за словами Олександра Черненка, була б не проти перенести вибори, – це "Батьківщина".

"Батьківщина" сьогодні фактично є партією влади, але Юлія Тимошенко, згідно з даними останніх опитувань, не є лідером президентського рейтингу".

Об’єднання інтересів Партії регіонів та "Батьківщини" теоретично могло б дати ініціаторами переносу виборів 226 голосів депутатів, необхідних для ухвалення переносу виборів у сесійній залі парламенту.

Однак у самій "Батьківщині" ці закиди називають "дивними".

"Чим швидше оберуть президента України, тим швидше країна почне виходити з політичної кризи", – заявив голова її парламентської фракції Сергій Соболєв. За його словами, "Батьківщина" виступає проти переносу дати президентських виборів, а тому постанову авторства пана Мураєва підтримувати не буде. При цьому пан Соболєв додає: йдеться наразі про його особисту позицію, офіційного рішення фракції з цього приводу ще немає (Відкладення виборів президента: хто, як і навіщо // Перевесло (http://www.pereveslo.org.ua/index.php/politika/item/7556-vidkladennya-vyboriv-prezydenta-khto,-yak-i-navishcho.html). – 2014. – 14.03).

Голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко:

Ще одним варіантом, як кримчанам проголосувати на президентських виборах, може бути електронне голосування.

«Проте для реалізації такого доволі екзотичного способу голосування необхідно чимало коштів із бюджету і політичної волі від теперішньої влади» (Експерт назвав можливі варіанти проведення президентських виборів у Криму // Інформаційна агенція СТРАЙК (http://www.socportal.info/news/ekspert-nazvav-mozhlivi-varianti-provedennya-prezidentskih-viboriv-u-krimu). – 2014. – 13.03).

Голова Верховної Ради, виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов:

«Жодних підстав для перенесення виборів президента України на грудень немає. Вибори мають відбутися 25 травня. І що швидше це відбудеться, то краще»

«Кожен громадянин України, незалежно від того, де він живе чи якою мовою розмовляє, матиме змогу підтримати того кандидата, який йому подобається і який, на думку виборця, буде гідно виконувати обов’язки глави держави».

«Переконаний, що в нас вибори президента відбудуться зразково і ми покажемо всьому світові, що можна без будь–яких обмежень, без будь–якого політичного тиску та фальсифікацій провести вибори в Україні» (Турчинов: Підстав для перенесення президентських виборів немає // TBI (http://tvi.ua/new/2014/03/13/turchynov_pidstav_dlya_perenesennya_prezydentskykh_vyboriv_nemaye). – 2014. – 13.03).

Лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок вважає неактуальним питання виборів Президента України. Але в той же час припустив, що вони можуть і не відбутися 25 травня:

«Про вибори зараз, не знаю, чи взагалі хтось думає. Це неактуальна і неважлива тема зараз на цей момент, але їх ніхто не скасовував».

«Я чітко задекларував, що вибори мають відбутися 25 травня. Друге – все може бути, вони можуть і не відбутися, залежно від того, наскільки буде дестабілізована ситуація з боку Кремля тут в Україні» (Тягнибок припустив, що президентські вибори 25 травня можуть і не відбутися // News.ua (http://www.newsru.ua/ukraine/13mar2014/bytilinebyt.html). – 2014. – 13.03).

Політолог Фесенко Володимир В'ячеславович:

«Якщо в.о. президента та уряд України ставитимуть питання про перенесення президентських виборів в Україні на грудень, то вони гратимуть на користь Путіну. Росії важливі не самі президентські вибори у грудні, а їм важливе руйнування державності в Україні. Що довше в Україні буде тимчасова влада, яку Росія називає нелегітимною, то впевненіше вони говоритимуть, що такої держави як Україна не існує».

«Нам терміново потрібно провести президентські вибори, а до грудня повністю завершити перезавантаження влади» (Росії важливо, щоб в Україні перенесли вибори президента на грудень// Пента (http://penta.org.ua/expert_comments/1812/). – 2014. – 13.03).

Депутат Украины от Партии регионов Вадим Колесниченко:

“Партии регионов нельзя принимать участие в выборах президента Украины. Не думаю, что на съезде Партии регионов будет Виктор Янукович. У Партии регионов к нему вопросов больше, чем у других. Но я против судов Линча. Пока Януковичу никто в рамках закона ничего не предъявил. Все должен принимать суд. Нельзя принимать решения под дулами автоматов”.

"Мы можем вернуть себе доверие электората в условиях, если Партия регионов будет не со спонсорами, а с лидерами общественного мнения. Которые ради своих личных интересов и конъюнктуры не бросают на плаху партийцев. Они ведь ни в чем не виноваты. Электорат мобилизацию может объявить не благодаря словам, а благодаря действиям. Нельзя принимать участие в выборах президента. Иначе Партия регионов окончательно потеряет доверие электората. Если мы определяемся, что власть захвачена под дулами автоматов и что государственный переворот произошел - с какой целью нам легитимизировать эту самопровозглашенную власть уничтожая рейтинги Партии регионов?" (Депутат Вадим Колисниченко: Партии регионов нельзя принимать участие в выборах президента Украины // ИА REGNUM (http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/polit/1777592.html). – 2014. –13.03).

 

Ростислав Павленко, народний депутат від "УДАРу":

"Єдиною легітимною підставою для відкладення виборів є запровадження військового чи надзвичайного стану. Лише на цей час вибори відтерміновуються, але після цього кампанія запускається знову. Це передбачено Конституцією. Поза тим, вибори мають відбутися 25 травня. Це стане також фактором стабільності, коли люди оберуть того голову держави, який найбільше відповідатиме інтересам більшості громадян", - сказав Павленко.

…"Зараз говорити про певні остаточні варіанти виборчої кампанії ще зарано. Кампанія попереду, і головне, щоб ця кампанія була змаганням того, яку країну хочуть побудувати кандидати, а не певний обмін іміджевими ударами" (Вибори президента 25 травня мають стати фактором стабільності в Україні // Агенція регіональної інформації та аналітики (http://galinfo.com.ua/news/156790.html). – 2014. – 13.03).

Петр Симоненко, лидер Компартии Украины, глава фракции КПУ в Верховной Раде:

«Согласно уставу, 25 марта Коммунистическая партия Украины проведет съезд, на котором будет определен кандидат в президенты от нашей партии. Если, конечно, эти выборы состояться.

Потому что с начала избирательной кампании прошло уже три недели, а еще ни один кандидат не зарегистрирован. Я участвовал в президентских избирательных кампаниях с 1998 года и всегда говорил, что, если выиграю, своим первым решением отменю институт президентства в Украине» (КПУ намерена участвовать в президентских выборах, если они состоятся, - Петр Симоненко.// МОСТ ДНЕПР - новости Днепропетровска и Украины (http://most-dnepr.info/news/politics/100526.htm). – 2014. – 12.03).

Секретар РНБО Андрій Парубій:

Вибори президента, заплановані на 25 травня, є «важливим моментом легітимності влади в Україні, яку Путін і його пропагандисти намагаються поставити під сумнів».

«На сьогодні вкрай важливо, щоб 25 травня в Україні пройшли вибори президента. Також ми усвідомлюємо, що через свої групи впливу політичне керівництво Росії робить все можливе, щоб ці вибори були зірвані».

Саме тому за словами Парубія, РНБО не ухвалювало рішення про введення надзвичайного стану, оскільки це передбачає припинення усіх виборчих кампаній. (Парубій: Росія намагається зірвати президентські вибори // Українська правда (http://www.pravda.com.ua/news/2014/03/12/7018516/). – 2014. – 12.03).

Вячеслав Ковтун, политолог (Украина)

В экспертном сообществе перенос выборов рассматривается как вариант, но вариант в поисках компромисса. А если произойдет аннексия Крыма, то тогда компромисса не будет.

Андрей Томский, политолог (Украина)

Путину бы очень хотелось работать с Юлией Тимошенко, он сам об этом говорил в свое время неоднократно, это исходило из подтекста его речей. Но в данный момент Тимошенко не при власти, она неугодна на Майдане, и для того, чтобы каким-то образом сделать эту кандидатуру приемлемой для президентских выборов, должно пройти время и определенная информационная кампания. До 25 мая эту кампанию провести невозможно, опять же учитывая те эскалационные моменты, которые в данный момент наблюдаются в Крыму. Поэтому в большей части этот вброс партии «Батькивщина», лидером которой является сама Юлия Тимошенко до сих пор, может иметь под собой основания и [рассматриваться] как определенные знаки для тех или иных политических сил, которые не получают темников напрямую от своих высших руководителей (Перенесут ли выборы в Украине // БФМ.РУ (http://www.bfm.ru/news/250374?doctype=article). – 2014. – 12.03).

Бывший Народный депутат Украины VI созыва Валерий Коновалюк:







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 315. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Понятие и структура педагогической техники Педагогическая техника представляет собой важнейший инструмент педагогической технологии, поскольку обеспечивает учителю и воспитателю возможность добиться гармонии между содержанием профессиональной деятельности и ее внешним проявлением...

Репродуктивное здоровье, как составляющая часть здоровья человека и общества   Репродуктивное здоровье – это состояние полного физического, умственного и социального благополучия при отсутствии заболеваний репродуктивной системы на всех этапах жизни человека...

Случайной величины Плотностью распределения вероятностей непрерывной случайной величины Х называют функцию f(x) – первую производную от функции распределения F(x): Понятие плотность распределения вероятностей случайной величины Х для дискретной величины неприменима...

САНИТАРНО-МИКРОБИОЛОГИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ ВОДЫ, ВОЗДУХА И ПОЧВЫ Цель занятия.Ознакомить студентов с основными методами и показателями...

Меры безопасности при обращении с оружием и боеприпасами 64. Получение (сдача) оружия и боеприпасов для проведения стрельб осуществляется в установленном порядке[1]. 65. Безопасность при проведении стрельб обеспечивается...

Весы настольные циферблатные Весы настольные циферблатные РН-10Ц13 (рис.3.1) выпускаются с наибольшими пределами взвешивания 2...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия