Студопедия — Общие сведения. - вільний від вирощування культур період
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Общие сведения. - вільний від вирощування культур період







 


- вільний від вирощування культур період



 


Мста: Оцінити використання агрокліматпчних ресурсів сільськогосподарськими культурами по полям польової сівозміни

Спосіб виконання - розрахунково-графічний

Завдання 1 Визначити рівень використання земдеробського ресурсу часу сільськогосподарськими культурами по полям сівозміни

Теоретичні положення та методика виконання В умовах. України виробництво сільськогосподарської продукції на протязі року обмежено, рамками безморозного періоду. Раціональне використання ресур­су часу повшшо забезпечити збільшення загального обсягу виробництва про­дукції.

В даній роботі використання землеробського ресурсу часу сільськогоспо­дарськими культурами пропонується відображати графічно на карто-схемі. Осно­вою для складання карто-схеми є порядок чергування культур в сівозміні, встано­влені дати посіву, сходів і збирання кожної сільськогосподарської культури.

Згідно шифру індивідуальні завдання по структурі посівних площ випису­ють з додатку Д?. Дати посіву, появи сходів та збіграння культур встановити са­мостійно, користуючись додатком

Будують карту-схему слідуючим чином. На осі X відкладають календарний рік в в днях, позначаючи відповідні декади і місяці. Для зручності подальші.ч розрахунків рекомендується відкладати тривалість календарного року в масштабі 1 мм= Ідень. По осі У відображають культури згідно їх чергування в сівозміні. Для кожного поля - окрема смуга. Ширина смуги рекомендується 1,5-2 см. На виділе­них полосах по кожній культур, яка займає дане поле відображають в^рт^кальщі-мн рівними суцільними лініями дати посіву, зб/рання та появи сходів. Період від посіву до появи сходів заштриховують горизонтальними лініями, а від сходів до збирання - вертикальними. Незаштриховані ділянки на полосах відображають вільну від вирощування сільськогосподарських культур частішу календарного року. Товстою лінією позначають початок і кінець безморозного періо-ду.Подвійною лінією позначають дати початку і кінця вегетаційного сезону, а суцільною лінією - період активного росту рослин. Приклад карто-схемн наведе­ний нижче. Дані довільні.

По П5 Піо К;о Кі_____

сяці і декад Карта-схема розміщення тсу.'пе польової сівозміни Уиовні позначений:

*=!. досходовий період рШ - післлеходовип період


ПО. КО -календарні дати початку і кинця безморозного періоду

П5, К5 -календарні дати початку і кіпця іїегетаційтіого сезону

ПІО, К10 - календарні дати початку ілоїщя активного росту культур

початок і кінець безморозного періоду

початок і кінець вегетаційного сезону

початок і кінець періоду активного росту рослин

Розрахунок використання землеробського ресурсу часу проводять по періодам з відповідним діапазоном температур. В таблицю 2.1.1. записують дані використання часу сільськогосподарськими культурами сівозміни весною та осін­ню за період з температурами від 0 до +5°С. В кожній таблиці в колонки 1 та 2 записують номера полів та сільськогосподарські культури, які їх займають зіідно схеми чергування. Загальна тривалість (ресурс) часу в хожний період виписується з полосової діаграми загального обсягу ресурсу пасу, розрахованій при вико­нанні завдання І першого розділу. Використаня ресурсу часу визначають по тер­міну присутності культур на кожному полі в аналізуємий період-по карто-схемі. Ступінь викорнсташія землеробського ресурсу часу в окремі періоди на кожному полі визначають за формулою:

Т

Ст. вик. = ---- 100, %

Р

де: Св - ступінь використання ресурсу часу,%: Т - термін присутності культури або культур

на полі в даний період в днях: Р - загальний обсяг землеробського ресурсу часу в даний період, днів. При наявності на полі підсівної культури термін її присутності враховують лише після збору покровної культури. Кількість невикористаного ресурсу часу визначають, як річницю між загальним обсягом ресурсу часу в даний період та терміном присутності культури на полі в даний період. Загальна юлькість невико­ристаного землеробського ресурсу визначають, як суму невикористаного ного об'єму весною та осішпо. В загальному обсязі невикористаного землеробського ресурсу часу піідітяіоть біологічно необхідніш об'єм втрат даного ресурсу)період від посіву до появи сходів). Об'єм вільного землеробського ресурсу часу вгапа-часться, як різниця між загальним обсягом невикористаного ресурсу та біологічно необхідними його втратами.

Аналогічно описаній методиці розрахови-тьск г.іікорпстапня землеробсько­го ресурсу часу в період з темпратурамн під -о'О Ш + І0'''С. Результати розра­хунків землеробського ресурсу часу за за період ШПИКИ Росту росі:::;:а;:;;оу-ють» таблицю 2.1.3. Втрата зем;.^)обського ресурсу часу розраховується окремо для веспяно-літиього та лїгцьо-о.сіппього періоду. Рівень вкорпеталня земле­робського ресурсу часу необхідно відобразити г. г.олосових діаграмах кожного поля сівозміни. За основу необхідно взіти розроблену в першому роздіті карту-схему. Приклад приведений нижче.

В аналізі отриманих результатів необхідно порівняти рівень використанії:! землеробського ресурс' часу г. ■ШИ| з назначений періо.тіз та по полям сівозміни.


.1.3. Вик(

2.1.1 Використання землеробського ресурсу часу в період з темні.„іуріїмн від 0 до +5°С по полям сівозміни

 

 

 

 

 

 

 

Г7й і по­ля Культур» сівозміни В є с н о ІО і
ресурс, днів зайнято кулі турами, днів -1 % викорис 1 таніїя -і не віпеориста-| но. днів !
          і б
1.     2. 3. Горох озима п-ця Разом Оз. ггшгнкця Кукурудза В середньому   -    
      |
    і  
      і  

л-ання землеробського ресурсу часу в період активного росту

 

 

по ля Культу ри сі­возмі­ни Загаль об'єм ресурсу днів Використання   іе використано Віль-!
зайня­то куль тур, дн ступінь викор, % в весня но-літ-ній,дн в літн-о сінній днів разом і в т.ч. не вико і біолог ристан! необхід ний ре сурс! часу ]
1.           .7     10 |
1. Горох Оз. пш. Разом             і
2. Оз. пш.         1 і  
  Кук-за           |  
  В серед         ---------------------- і------------    

 


продовження таблиці 2.1.1.

 

О с і н н ю Нгвшсори стано днів разом ■ тому. ч. біологічно необхідні втрати, дн Вільний ресурс, ДНІВ
ресурс, ДНІВ зайнято І % вико-куль-ми, рис-тання днів не вико­ристано, днів
  8 9        
  |     •г    
щ т% п   І 1  
  ";     "  
           

2.1.2. Використання землеробського ресурсу часу в період з температурами
від -ь5°С до + 10° С полям сівозміни __________________

 

 

 

 

 

 

 

по­ля Культури СІВОЗМІНИ Весною
ресурс, днів зайнято куль-1 % викорис-турами, днів і таяня не віжорцста-; но, днів
    3 4 5  
1. 2. 3. Горох озима п-ця Разом Оз. ппгешщя Кукурудза      
     
  .......... 1
В середньому   і

123456 78 9 10 И

Місяці і декади року

Карта-схема використання землеробського ресурсу часу культурами по полям ланки польової сівозміни

Умовні позначення:

|=) - досходовий період

- післясходовий період

- відбнин від вирошуванпя культур період

ПО, К0 -календарні дати початку і юшця безморозного періоду П5, К5 - календарні дата початку і кінця вегетаційного сезону П10, К10 -календарні дати початку і кінця активного росту культур


 


 

Осінню і Невікорн в тому. ч.! Більшій біологічно | ресурс, необхідні 1 днів втрати, дн | І
ресурс, ДНІВ зайнято |% вико-1 не вико-1 стало днів куль-ми, рнс-тання ристано,, разом днів 1 і днів
  8 1 9 ю! п! 12 із
  ■ і ____ і 1
  !
    1! • ' ________________________ 1
  | і І _]
       

початок і кінець оезморозного періоду

початок і кінець вегетаційного сезону

початок і кінець періоду активного росту рослин


 

Завдання 2 Визначити ріаснь використання активних температур

по полям сівозміни

Теоретичні положення та методика виконання В першому розділі визначеній! загальний обсяг ресурсу активних темпера-тур та термін ного надходження. В цьому завданні необхідно визначити рівень використання даного ресурсу по полям сівозміни. Всі результати розрахунків за­писують втабліщю № 2.2.1. Використання ресурсу активних температур, як і ре­сурсу часу може бути лише при наявності рослин на полі, тому що лише вони здатні використовувати активні температури і лише в період від появи сходів до збирання. Чим більший термін присутності культури на полі в період можливого інтенсивного росту культур, тим виша ступінь використання даного ресурсу. Точ­ний каледдрні межі використання встановлюються по кожній "культурі по полям по картосхемі. За даний період розраховується сума активних температур за фор­мулою і методикою, які наведені в завданні 2 першого розділу. Ступунь викори­стання даного ресурсу розраховується за формулою:

С
Сг. вик. =--------- 100, %

де: Ст.вик. - ступінь використання ресурсу
активних температур;
І, - сума активних температур, °С;

і л,г - загальна сума активних температур за період активного росту рослин (загальний обсяг даного ресурсу). Сільськогосподарські культури можуть займати період активного росту рослин повністю або частково, тому невикорстання активішх температур може спостерігатися в весняно-літній' або в літньо-осінній період. По картосхемі визна­чають в кожний з названих еЙріодів календарну дату початку і кііщя терміну втра­ти ресурсу активних температур. Загальні втрати даного ресурсу в весняно-літнін та літньо-осінній періоди записують в колонку одинадцять таблиці 2.2.1.

З загальної суми невикористаного ресурсу активних температур необхідно вилічити біологічно необхідні втрати, які відбуваються за час від посіву до появи сходів. Різниця, між загальним обсягом невикорисганого ресурсу активних темпе­ратур та його біологічно необхідними втратами становить об'єм вільного ресурсу на кожному полі сівозміни.

В палЬі отриманих результатів необхідно порівняти рівень використання та об'єм вільного ресурсу в весняно-літній та літньо-осінній періоди по полям сівоз­міни і вшгілитн поля, на яких спостерігається максимальний і мінімальний рівень використання даного ресурсу.


 

2.2.1.

Використання ресурсу активних температур ькогосподарськими культурами по полям сівозміни

 

Культури ссівозміни Загальний обсяг ре­сурсу, °С   Використання
строк з по............. сума актив темпер. °С ступунь використан
           
1. Горох Оз. пш-ця Разом        
2. Оз. гапениц        
3. Кукурудза        
  В середи.        

 

 

 

 

      продовження таояиш    
Невикористання ресурсу Вільний ресурс активішх температ
весняно-лзтши літньо-осінній Разом невикор ак. темп. в т.ч. біологіч. необ
строк з... по........... сума ак. темпер. строк з... по......... сума ак. темпер. строк з... по.......... сума ак. темпер.
      . 10        
               
             
             
  ...........           .

п0 п5

123456 78 9 10

Місяці і декади року Карта-схема використання ресурсу активних температур культурами по полям ланки польової сівозміни

Умовні позначення:

- досходовий період

-післясходовнн період

-вільний від вирощування культур період

ПО, К0 -календарні дати початку і кшщя безморозного періоду

П5, К5-календарні дати початку і кіпця вегетаційного сезону

П10, КК) -календарні дати почату і кіпця активного росту культур



Заклання 3 Визначити рівень споживання ресурсу фотоситтезо

активної радіації

Теоретичні положення та методика виконання Споживання ресурсу ФАР сільськогосподарськими культурами може відбу­ватися лише в період їх присутності на полі. В зв'язку з тим, що на рівень вико­ристання сутташл вплив справляє температура, то споживання ФАР необхідно розраховувати по періодам з різним рівнем температури.

В розділі 1 такими принципово біологічно різними температурними межа­ми є періоди з температурами 0 - +5°С; +5 °С - + 10 °С та більше 10 °С Відповідно по кожному з цих часових періодів з різними температурними межами розраховується рівень споживання ФАР, яка надходить в даний період.

В таблиці 2.3.1. визначається споживання ФАР в період з температуратур-ними межами від 0 до + 5°С, а в таблиці 2.3.2. - в період з температурними межами від +5°С до + 10°С. В зв'зку з тим, що такі періоди спостерігаються два рази на рік, то то розрахунок проводиться окремо на весняний і осінній час.

Загальний ресурс ФАР весною і осінню по кожному періоду необхідно взя­ти з полосової діаграми загального обсягу ресурсу ФАР, розрахованій в першому розділі.Обсяг споживання ресурсу ФАР в кожний з визначених періодів розрахо­вується на основі кліматограми з використанням додатку 3 по методиці викла­деній в першому роздіті до завдання 3. Ступінь використання ресурсу ФАР розра­ховується за формулою:

ФАРсп

Ст. вик. фар =------------ 100%

ФАРзаг де: Ст.вик.фар - ступінь споживання ресурсу ФАР в процентах; ФАР сп. - сума ФАР за час споживання в даний період; ФАР заг - загальна кількість ресурсу ФАР в даний період. Різниця між загальним ресурсом ФАР в даний період та кількістю спожито­го визначає обсяг невикористаного ресурсу ФАР. Загальна кількість неспожитого ресурсу визначається, як сума невикористаного ресурсу весною та осінню. В за­гальному обсягу неспожитого ресурсу є біологічно необхідні його втрати, які відбуваються в період від посіву до появи сходів культури. Різниця між загальним обсягом неспожитого ресурсу та біологічно необхідною кількістю його втрат складає вільний обсяг ресурсу ФАР в період з даними температурними межами.

В часовий інтервал з температурою > 10°С (табл. 2.3.3.) - період активного росту рослин споживання ФАР розраховуютьпо описаній вище методиці, але не­використаний обсяг ресурсу ФАР визначають окремо для весняно-літнього та літньо-осіннього періодів, тому що ці дані будуть мати суттєве значення при розробці заходів підвищення рівня використання агрокліматичних ресурсів.

Визначену кількість спожитого ФАР необхідно відобразити на картосхемі Для зручності і спрощення розрахунків карто-схема чергування культур в сівозміні поєднується з полосовою діаграмою загального обсягу даного ресурсу по температурним періодам, розрахованій в першому розділі. Приклад наведений нижче.

В аналізі отриманих результатів необхідно співставити ступінь використан­ня ресурсу ФАР в часові інтервали з різним рівнем температури та по полям сівозміни.


 

 

 

    .3.1. Споживання ресурсу ФАР в період з темп від 0 до + 5С по полям сівозміни ературамн
ш Культури по схемі сівозміни В весняний період
загальний ресурс ФАР спожито ФАР процент споживання невикориста­но ФАР
І         6
1. Горох Оз. пшениця Разом      
2. Оз. пшениця        
3. Кукурудза        
- В середньому по сівозміні     і ' 1

продовження таблиці 2.3.1.

 

В осінній період Заг. мль-ть невикорис ФАР в т.ч. біо­логічні втрати Вільний обсяг рсс. ФАР
заг. ресурс ФАР. спожито ФАР процент споживай невикорис тано ФАР
      '•• 10      
             
             
             
             

2.3.2. Споживання ресурсу ФАР в період з температурами від + 5°С до+10 °Спо полям сівозміни

 

 

 

Культури по схемі сівозміни В в є с н:ян и й період
загальний ресурс ФАР спожито.. ФАР процент споживання невикориста­но" ФАР
          6 ■;
1. Горох Оз. пшениця Разом        
2. Оз. пшениця        
3. Кукурудза        
  В середньому по сівозміні        

 

 

    продовження таблиці 2.3.2.    
В осінні й період Заг. кіль-ть незикорис ФАР в т.ч. біо­логічні втрати Вільний обсяг рсс. ФАР
заг. ресурс ФАР спожито ФАР процент споживай невикорис тано ФАР
    9. | 10 у    
           
           
    і      
    І      
             

2.3.3. Споживання ресурсу О АР в період активного росту рослин (температура > Ю''С)

 

 

 

Культури по схемі сівозміни Весняно-літній період
загальній! ресурс ФАР спожито ФАР процент спожив ання невихорцета-но ФШ
           
І. Горох Оз. пшениця Разом        
2. Оз. ппіешщя        
3. Кукурудза        
  В середньому по сівозміні        

 

 

    продовження та блиці 2.3.3.    
Літньо-осінній період Заг. кіль-ть невикорис ФАР в т.ч. біо­логічні втрати Вільний обсяг ргс. ФАР
І заг. ресурс ФАР спожито І процент ФАР 1 споживай невикорис тано ФАР
        П    
          .  
        І  
             
             

По П

2345678 9 10

Місяці і декади року

Карта-схема використання ресурсу Ф АР культурами по полям ланки польової сівозміни

Укойііі позначенні:

досходошш період

НІНІ - тслясходовий період

періоду

[ 1 - відбннй від вирощування культур період ПО, К0 - календарні дати початку і кінця безморозного П5, К5 -календарні дати початку і кінця вегетаційного егзо П10, К10 -календарні дати початку і кінця активного росту культур

початок і кінець безморозного періоду

початок і кінець вегетаційного сезону

початок і кінець періоду активного росту рослин


З адача 4. Визначити рівень споживання ресурсу опадів

Теоретичні положенні та методика виконання

Вище ми відмічали, що ресурс вологи, основним джерелом надходження якого е опади, здатен, на відміну від інших ресурсів, накопичуватися, тому аналіз рівня ного споживання доцільно проводити не за календарний, а за біологічний рік. Біологічним роком вважається термін часу від, збирання попередника до зби­рання до збирання наступної культури. Розрахована в першому розділі полосова діаграма відображає лише розподіл ресурсу опадів по періодам з різними темпе­ратурними умовами на протязі календарного року. Полосова діаграма рівня зво­ложення розрахована по співвідношенню температури і опадів характеризує умо­ви зволоження, які можуть формуватися в кожний конкретний періодопадамн і температуррою цього періоду, але не враховує стрені на цей період за попередай цчас запаси даного ресурсу, а тому не може бути абсолютним показником фак­тичного рівня забезпеченності рослин вологою.

Для більш точної оцінки забезпеченності рослин даним ресурсом та ступеня його споживання, що і є метою даного завдання, необхідно екпати карту-схему надходження і використання опадів по полям сівозміни, яка буде основою для разрахунків і заповнення таблиці 2.4.1. Карту-схему будують по методиці описаній в попередніх завданнях. Приклад карти-схеми наведений нижче.

По карто-схемі вігзначають календарну дату початку і кінця біологічного року для кожної культури. За цей термін, користуючись додатком 3, визначають загальну кількість опадів за біологічний рік. Методика розрахунку кількості опадів за певний період приведена в завданні 4 першого розділу.

Споживання ресурсу вологи, як і інших ресурсів, відбувається лише в період присутності рослин на полі. Зверніть увагу, при цьому цей період триває від посіву до збирання, на відміну від періоду споживання інших ресурсів, який починався після появи сходів. Користуючись полосовою діаграмою загального об'єму (V) ресурсу опадів необхідно визначити і записати на карто-схемі процент використання ресурсу опадів кожною культурою за період її присутності на попі від загальної кількості опадів за біологічний рік., при цьому вважайте що поре-редником першої культури є остання культура ланки сівозміни. Озимі культури та багаторічні трави в міжсезенний період не споживають хоч і присутні в цей час на полі.

Таким чином, визначені по карто-схемі строки споживання культурами ре­сурсу та кількість опадів за ці періоди записуються в таблицю 2.4.1., а процент їх від загального за біологічний рік- на карто-схему. Користуючись карто-схемою та додатком 5", визначають терміни та об'єми надходження ресурсу опадів в періоди його накопичення. В загальному проміжку часу накопичення вііділяють слідуючи періоди, які мають суттєві відмінності і значення:

1. Літньо-осіншн - від збирання'попередника до кінця безморозного періо­ду;

2. Міжсезеоншшй періож - бід кінця безморозного періоду до кого початку в наступному календарному році:

3. Весняно-літній - від початку безморозного періоду (дата переходу серед­ньодобової температури через 0"С) до посіву сільськогосподарської культури. Сума опадів за всі ці прсіоди становить загальну кількість опадів, які надходять в період накопичення на поле зайняте даною культурою. Всі результати розра­хунків записують в таблицю 4.2.1.

В аналізі отриманих результатів необхідно співставити споживання та надхлджеппя ресурсу опадів різними культурами при даній схемїіх чергування. Вказати культури, у яких накопичення переважає над споживанням.


! к«

2.4.1. Розподіл ресурсу опадії; по періодам біологічного року

 

 

п Культури по схемі сівозміни Біологічний рас Опади за Період Сі ПММІ і
по ля початок, дата кінець, і опади, дата І ми календар­ний рік строк з...., опади, і ПО.................. | ММ
      4 5 6  
І. Горох   |      
їГ) Оз. пшен.   і      
3. Кукуруд.        
  В середи.        
               

 

 

        продовження таблиці 2 4.1.
Пері од н а к опичення  
ЛІТНЬО-О СІННІЙ міжсезонний ! ВеСНЯНО-ЛІТНІЙ Разом за пер. нак.
3.... ПО.... опади 3... ПО... опаді Із... по... опади
        1 із    
      І    
             
               
             

По П3

23456 789 10

Місяці і декади року

Карта-схема використання ресурсу опадів культурами по полям ланки польової сівозміни

Умовні позначення:

ЦЦ - досходовий період

ЩЩ - післясходовий період

І__ І - відонии від вирощуваїшя культур період

П0.К0 -календарні дати початку і кінця безморозного періоду П5, К5 -календарні дати початку і кінця вегетаційного сезон Н П10, К10 -календарні дати початку і кінця активного росту культур

початок і кінець оезморозпого періоду

початок і кінець вегетаційного сезону

початок і кінець періоду активного росту рослин


Завдання,5 Визначити рівень реалізації потенційної

біопродуктивності по полям сівозміни

Теоретичні положення та методика виконанння В першому розділі в завданні 5 викладена методика розрахунку потенційної бюпродуктивності рослин по наявному об'єму ресурсу ФАР, рівню зволоження та температурі в окремі часові інтервали безморозного періоду.

В даному розділі необхідно розрахувати ступінь реалізації потенційної біо­продуктивності конкретними культурами вашої сівозміни яд кожному полі Розрахунок реалізованої біоггродухтивності на кожному полі проводиться для часових інтервалів обмежених температурою від 0 до +5 °С" від +-5°С до +10°С та більше Ю«С по методиці описаній в першому розділі. Агрокліматнчні ресурси мо­жуть реалізовуватися в потенційній біопродуктивності лише під час присутності культури на пот, тому основою для розрахунків реального рівня біопродуктив­ності є карта-схема розміщення сільськогосподарських культур по полям сівоз­міни на протязі безморозного періоду. '

Користуючись діаграмою рівня зволоження та карто-схемою, визначають часові інтервали з різним рівнем зволоження в час присутності культури на полі в весняний та осінній сезони, які записують в таблиці 2.5.1., 2.5.2. та 2.5 3 Кори­стуючись додатком 4 по кожному з встановлених часових інтервалів визначають суму ФАР. По формулі наведеній в першому розділі розраховують реалізовану бюпродуктивність на кожному полі сівозміни в окремі періоди. Якщо на полі в Даний період присутні дві культури, то реалізовану біоігродуктивність розрахову­ють для кожної культури окремо, а потім сумують.

Значення потенційної біопродуктивності по кожному періоду вибирають з полосової діаграми біопродуктивності, розрахованій в першому розділі. Для всіх полів вона буде однаковою.

Ступінь реалізації потенційної біопродуктивності розраховують за форму­лою:

ПВП

Ст. рпб. N--------- 100%

РБП

де: Ст.рпб. - ступінь реалізації потенційної біопродуктивності, %; ПБП - потенційна біопродуктивність, т/га; РПБ - реалізована потенційна біопродуктив­ність, т/га. Всі результати розрахунків записуються в таблиці 2.5.1., 2.5.2. та 2.5.3. Реалізовану потенційну біопродуктивність на кожному полі необхідно відобрази­ти на карто-схемі чергування культур вашої сівозмііш. Для порівняння зверху карто-схеми відображають полосову діаграму потенційної біопродуктивності. Приклад наведений нижче.

В аналізі отриманих результатів необхідно співставити ступінь реалізації потенційної біопродуктивності в чавові інтервали з різним рівнем температури та по полям сівозміни і культурам. Визначити об'єм втраченої біопродуктивності в кожний період по кожному полю.


М.&. Реалізація потенційної біопродуктнвності культурами в період з температурами вище +10° по полям сівозміни (період йіїПіиііоі'о росту рослин)


 


       
 
   
 


ОЗ.ишен Р алом 2. | От. піп ЗТ~ Куку-за-" В серед | ньому І


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  К'уш.ту- I"! "»   1 Щ И Ь ПНЖОЖ. И*і і їй* (Я К О Ж Є 1 л_| _ _ і'Ч'п її-іонши (ікнро Д) 1.111,1. 1 Іоіеіг Ступінь цаЬш і реилі і:і
счгмі сі 1 СГрОК 1НПМ1ІШ І І...110... "к-..ті,~ ФАР СІ рик :і...По... К СІЇ. ФЛГ про» 1...ІЮ... "~7..,' ФАІ? бнніро дукти» [. її""; ІШ ҐМГ, Оюі:],од 11
2 1 3   «''  
1- Горох ОЗ.ПШСН Разом            
2. Оз.пш   . 1 ~~ '. і.....    
3. Куку-за І 1 1        
  В серед ньому              

продовження таблиці 2.5.1.


 

 

 

 

В осінній період Реалізова­на біопро-дуктивніст т/га Потенцій- Ступінь
достатнє зволож. | иестійхе зволоже \ посуіялггаі умоз на біопро- І реалізапі
строк З...ІІО... к-сп. ФАР строк З...ПО... к-сть ФАР строк З...ПО... к-сть ФАР духтив-ність, т/га потенцій біопоод
              3 20
                 
                 
               
             

2.5.2. Реалізація потенишної біопродухтнвносгі культурами в період з температурами від + 5°С до +10° по полям сівозміни

 

 

 

 

 

 

 

Культу­ри ПО схемі сі­возміни В весняний період і Реаді- Потен­ційна бюпро-духтив Ступінь реаліза­ції ПОТ.. біопрод
  достатнє зволож. 1 нестійке зволоже і посушливі умови І зована
  строк З...ПО... к-сть ФАР строк З...ПО... к-сть ФАР строк З...ПО... к-сть і біопро-ФАР і дуктив.
            3! 9   11
1. Горох оз.пшен Разом           і І    
2. Оз. пш            
3. Куку-за       |    
  В серед ньому   І   і 1 1  

345678 9 10

Місяці і декади рок Карта-схема реалізації потенційної проггуктттвності території культурами по полям ланки польової сівозміни

Умовні позначення:

- досходовий період

- післясходовии період

вільний від вирощування культур період

 

ПО, КО -календарні дати початку і кзшда безморозного періоду П5, К5 -календарні дати початку і кінця вегетаційного сезону П10, К10 -календарні дати початку і кінця активного росту культур


 


продовження таблиці 2.5.2.

 

 

 

 

 

 

 

 

В _ о ДОСЇМП1* сгрок 1...ПО... І! сіни 1ВОПОЖ. й період   Реалізова­на біопро-дукпшніст і т/га 1 Потенцій­на біопро-' дуктив-1 шеть, т/га | Ступінь І і ре:ьзізат 1 і потеплій | 1 біопрод і
нестійке зволоже і посунго БІ УМОВ
к-сть фар _ із строк к-сть 1 строк з...по... ФАР І з...по... :<-сть ФАР
14 1 15 і 16   "18' 1 19 і 20 1
  і ЦГ~ _^       ! 1
          [ 1
|__ 1 '!!        
і— ____ 1 -І________ ■'     і ТИ

початок і кінець безморозного періоду

початок і кінець вегетаційного сезону

початок і кінець періоду активного росту рослин

Общие сведения

Химические катионитовые водоочистки служат для получения умягченной воды, используемой для подпитки котлов и теплосети. Смягчение воды происходит







Дата добавления: 2015-08-17; просмотров: 570. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Типовые примеры и методы их решения. Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно. Какова должна быть годовая номинальная процентная ставка...

Выработка навыка зеркального письма (динамический стереотип) Цель работы: Проследить особенности образования любого навыка (динамического стереотипа) на примере выработки навыка зеркального письма...

Словарная работа в детском саду Словарная работа в детском саду — это планомерное расширение активного словаря детей за счет незнакомых или трудных слов, которое идет одновременно с ознакомлением с окружающей действительностью, воспитанием правильного отношения к окружающему...

Характерные черты немецкой классической философии 1. Особое понимание роли философии в истории человечества, в развитии мировой культуры. Классические немецкие философы полагали, что философия призвана быть критической совестью культуры, «душой» культуры. 2. Исследовались не только человеческая...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит...

Кран машиниста усл. № 394 – назначение и устройство Кран машиниста условный номер 394 предназначен для управления тормозами поезда...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия