Студопедия — Прием на работу и его документирование
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Прием на работу и его документирование






Комерційні банки утворюють другий рівень банківської системи Росії, правову базу якої становлять два основних закони: "Про банки і банківську діяльність у РФ" (у ред. 1995 року) та "Про центральний банк РФ (Банк Росії)" (у ред. 1994 року).

За діючим законодавством Росії комерційні банки є кредитними організаціями, яким на підставі ліцензії, виданої Банком Росії, надається право залучати грошові кошти фізичних і юридичних осіб та від свого імені розміщувати їх на умовах повернення, платності, строковості, а також відкриття та ведення банківських рахунків фізичних і юридичних осіб. На поточний момент Банком Росії зареєстро­вано 1032 банки (усього кредитних організацій в Росії – 1098).

Банки РФ можна класифікувати за такими ознаками.

1) За належністю капіталу банки РФ поділяються на три групи:

А) Банки з державною участю – це такі банки, у капіталі яких приймають участь державні підприємства та організації. Зараз налічується більше 20 банків, у статутних капіталах яких доля державної участі перевищує 50%. Найпотужнішим з таких банків є Ощадний банк Росії, більше 60% капіталу якого контролюється ЦБР.

До даної групи також відносяться так звані росзакордонбанки, які є правонаступниками радян­ських банків. Найбільш відомими є: Зовнішторгбанк – один з провідних банків країни, акціонером якого є Уряд (99,9%); Россільгоспбанк – це акціонерний банк, 51% акцій якого володіє Уряд.

Б) Банки з участю іноземного капіталу – це банки, в статутному капіталі яких певна доля яких належить нерезидентам – юридичним і фізичним особам. Зі 100% іноземним капіталом в Росії діє 74 кредитні організації. Основними напрямками їх діяльності є: кредитування зовнішньої торгівлі та банківське обслуговування власних та російських підприємств.

В) Банки, засновані на приватній власності, тобто власниками яких є недержавні підприємства, організації та приватні особи.

2) За діапазоном операцій банки РФ умовно можна поділити на дві групи:

А) Універсальні банки – це банки, що надають широке коло послуг державі, підприємствам і населенню, здійснюючи різноманітні банківські операції (залучення депозитів; надання кредитів; розрахунково-касове обслуговування клієнтів; ведення рахунки клієнтів та банків-кореспондентів, у тому числі іноземних; купівля-продаж у країні та за її межами іноземних валют та банківських металів; ви­пуск, купівля-продаж, зберігання цінних паперів; фінансування капітальних вкладень за дорученням клієнтів та за рахунок власних коштів банку; здійснення лізингових, факторингових та трастових операцій; надання дистанційних, консультаційних та інформаційних послуг; та ін.).

Банківські операції можуть проводиться як у національній валюті (рублях), так і в іноземній валюті за наявності відповідної ліцензії Банку Росії – внутрішньої або генеральної. Внутрішня ліцензія дає право на валютне обслуговування клієнтів у межах власних валютних засобів. Гене­ральна ліцензія дає можливість комерційному банку встановлювати прямі корвідносини з інозем­ними банками та відкривати кор рахунки для проведення валютних операцій з іншими банками.

Б) Спеціалізовані банки. У Росії, у порівнянні з іншими країнами, майже всі банки універсальні. І тим не менш, слід виділити три підгрупи банків, що обслуговують певну категорію клієнтів (клієнтська спеціалізація), обслуго­вують певну галузь (галузева спеціаліза­ція) або надають обмеженукількість послуг (функ­ці­о­нальна спеціаліза­ція).

До банків з клієнтською спеціалізацією можна віднести Ощадний банк Росії – це найпотужніший банк Росії за обсягами капіталу та активів, за мережею філій та кількістю клієнтів. На ринку банківських послуг Ощадному банку Росії належить провідна роль у залученні вкладів фізичних осіб (банком залучено 75% усіх вкладів). Він активно займається і кредитуванням фізичних осіб.

Галузева спеціалізація. Для багатьох Російських банків є характерним цей вид спеціалізації, оскільки ще в СРСР вони створювались для обслуговування тих чи інших галузей промисловості (Промбудбанк, Агропромбанк, Житлосоцбанк, Зовнішекономбанк). Зараз ці традиції багато в чому збережено і в Росії діють потужні універсальні банки з широким колом послуг, але з особливостями галузевої спеціалізації (Промбудбанк, Россільгоспбанк, Газпромбанк, Зовнішторгбанк та ін.).

За функціональною спеціалізацією можна виділити два напрямки діяльності банків:

іпотечні банки, які займаються кредитуванням нерухомості під її заставу. Прикладом такого банку є АБ «ГПБ-Ипотека», який входить до банківської групи «Газпромбанку»;

інвестиційні банки, що спеціалізуються на фондових операціях та надають послуги з випуску цінних паперів. До даної категорії відносять себе КІТ Фінанс Інвестиційний Банк, БКС-Інвестиційний Банк та інші, але таких банків небагато у зв’язку з нерозвиненістю ринку ЦП.

Комерційні банки РФ можна класифікувати і далі, за різними ознаками (за розміром активів, за розміром власного капіталу, за наявністю філій, залежно від території діяльності та ін.), оскільки в країні діє більше тисячі кредитних організацій з певною специфікою банківської діяльності.

Прием на работу и его документирование

 

1. Поиск работы: служба занятости, обращение на предприятие, резюме в Интернете или газете.

2. Документы при поступлении: паспорт, трудовая книжка или справка о последнем занятии, документы об образовании, квалификации, стаже.

3. Дополнительные документы: медицинские документы о возможности выполнения работы (опасные, вредные, с детьми, общественное питание); служебная характеристика с последнего места работы (по конкурсу); сведения об имущественном положении (на государственную службу в федеральные органы) и другие.

4. По решению фирмы: резюме, анкеты-резюме, рекомендательные письма, тестирование.

 

Постановление Госкомстата России от 6 апреля 2001 г. № 26 «Об утверждении унифицированных форм первичной учетной документации по учету труда и его оплаты». Документы группы «Т».

 

Трудовой контракт (договор) с работником

 

Приказ (распоряжение) о приеме работника на работу Т-1

 

Запись в трудовой книжке Личная карточка работника Т-2

 

Лицевой счет по заработной плате Т-54

 

Приказ (распоряжение) о приеме работников на работу Т-1а,

Личная карточка государственного служащего Т-2ГС,

Учетная карточка научного, научно-педагогического работника Т-4

 

Допуская лицо к работе, работодатель считается заключившим с ним трудовой договор со всеми гарантиями, которые определены законом, даже если он не оформил документы. Но работнику в суде надо доказать, что он работал, срок работы и размер оплаты труда.

 

Прием на работу осуществляется в соответствии со Штатным расписанием.

Штатное расписание - правовой акт, определяющий структуру, штатный состав и штатную численность организации; относится к унифицированным формам по учету труда (форма № Т-3).







Дата добавления: 2015-08-27; просмотров: 309. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Тема: Изучение фенотипов местных сортов растений Цель: расширить знания о задачах современной селекции. Оборудование:пакетики семян различных сортов томатов...

Тема: Составление цепи питания Цель: расширить знания о биотических факторах среды. Оборудование:гербарные растения...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

Понятие и структура педагогической техники Педагогическая техника представляет собой важнейший инструмент педагогической технологии, поскольку обеспечивает учителю и воспитателю возможность добиться гармонии между содержанием профессиональной деятельности и ее внешним проявлением...

Репродуктивное здоровье, как составляющая часть здоровья человека и общества   Репродуктивное здоровье – это состояние полного физического, умственного и социального благополучия при отсутствии заболеваний репродуктивной системы на всех этапах жизни человека...

Случайной величины Плотностью распределения вероятностей непрерывной случайной величины Х называют функцию f(x) – первую производную от функции распределения F(x): Понятие плотность распределения вероятностей случайной величины Х для дискретной величины неприменима...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия