Студопедия — Задание Maple
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Задание Maple






1. Згідно зі ст. 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Чи стосується ця вимога юридичних осіб-платників податків? Якими нормативними актами встановлюється цей обов'язок щодо юридичних осіб?

2. Фірма "Сокіл" реалізовувала побутову продукцію на ринку впродовж року і при цьому не вела податковий облік, не платила податки, збори та інші обов'язкові платежі, не надавала податкову звітність. Коли все це з'ясувалося, районна податкова інспекція визначила суму податкового обов'язку фірми "Сокіл" непрямим методом у розмірі 100 тис. грн.

Розкрийте зміст непрямого методу визначення податкового зобов'язання? Яким чином буде обчислена сума прихованого від оподаткування прибутку? Як слід вирішити цю справу і які види відповідальності необхідно застосувати до правопорушників?

3. Платник податків Бородін був визнаний у судовому порядку обмеженим у цивільній дієздатності внаслідок зловживання спиртними напоями, але як платник податків Бородін мав у власності транспортний засіб, нерухоме майно та орендував земельну ділянку.

Яким чином буде формуватися податковий обов'язок цього громадянина?

4. Семирічна талановита співачка отримує суми коштів у вигляді гонорару за виступи на концертах.

Яким чином і якою особою буде реалізовуватися обов'язок з ведення податкового обліку, сплати податку, податкової звітності з грошових надходжень цієї дитини?

5. Платник податків - суб'єкт підприємницької діяльності громадянин Петров протягом останнього року своєї підприємницької діяльності ніс великі збитки, внаслідок чого у нього не було можливості своєчасно і в повному обсязі виконати свій податковий обов'язок. Разом з тим він не припинив підприємницьку діяльність, тому що мав непогані перспективи на майбутнє. Петров звернувся до районної податкової інспекції з проханням роз'яснити йому, які є у нього інші засоби погашення податкового боргу. У податковому органі Петрову запропонували наступні альтернативи: податковий кредит, податковий компроміс, податкове доручення.

Що це за податкові механізми і яким чином здійснюється їх регулювання? Чи мав право платник податків на податкове роз'яснення в районній податковій інспекції? Які податкові механізми слід застосувати в цій ситуації?

6. Громадянин Севр протягом року працював токарем на заводі в Польщі. Сума заробітної плати за весь термін перебування в Польщі склала еквівалент 60 тис. грн. При цьому Севр щомісячно в Польщі платив податок з отриманого доходу. По поверненню в Україну Севр подав до районної податкової інспекції декларацію про доходи за минулий рік.

Визначте суму податку з доходів фізичних осіб, яку повинен сплатити Севр, якщо інші доходи протягом звітного року він не отримував.

7. Підприємство "КВІНТ" зареєстровано як платник податку на додану вартість. Воно набуло партію кришок для консервування в підприємства "ГАЛА", яке звільнене від сплати податку на додану вартість. При такій реалізації цих кришок цей податок був нарахований на різницю між закупівельною і продажною ціною. При проведенні перевірки податковий інспектор нарахував ПДВ, виходячи з вартості реалізованих кришок. Таким чином, зазначена угода для підприємства "КВІНТ" з прибуткової перетворилася на збиткову.

Які операції звільняються від обкладення податком на додану вартість? Правомірне чи ні рішення податкового інспектора в цій ситуації?

8. Юридична особа "Тюльпан" здійснювала підприємницьку діяльність з вирощування і продажу садових квітів. Після двох років роботи юридична особа "Тюльпан" вирішила розширити організацію і створила дві філії, без статусу юридичної особи - "Конвалія" і "Лілія". Філії "Конвалія" і "Лілія" мали окремі банківські рахунки, вели окремий облік своєї діяльності і становили баланс, але філія "Конвалія" була розташована на території іншої територіальної громади ніж юридична особа, а філія "Лілія" була розташована на одній території з юридичною особою.

Яким чином у даній ситуації буде обчислюватися й сплачуватися податок на прибуток? У якому випадку філія, без статусу юридичної особи виступає самостійним платником податку на прибуток? Який правовий режим оподаткування, обліку та звітності буде застосовуватися до філій "Конвалія" і "Лілія"?

9. Релігійна організація, яка була зареєстрована в порядку передбаченому законом, здійснювала діяльність з надання культових послуг (хрещення, укладення церковного шлюбу, похорон, молебень і т. п.) і отримувала в результаті такої діяльності кошти. Крім цього, релігійна організація здавала в оренду земельну ділянку юридичній особі і отримувала у зв'язку з цим кошти за договором оренди.

Яким чином у даних ситуаціях буде здійснюватися оподаткування релігійної організації?

10. У липні 2011 р. громадянин Петров отримав листа з районної податкової інспекції, де він перебував на обліку, з вимогою пояснити і звітувати щодо джерела коштів, на які він придбав автомобіль "ВАЗ-2109" в травні 2010 р.

Чи є правомірними вимоги податкової інспекції?

11. У зв'язку з непередбаченими обставинами Закон України про Державний бюджет України набув чинності 10 січня. Весь цей період Кабінет Міністрів України здійснював витрати на основі проекту цього закону.

На яких умовах і чим повинен був керуватися Кабінет Міністрів України при здійсненні видатків Державного бюджету згідно з проектом закону?

12. У зв'язку з проведенням парламентських виборів у березні наступного року, Верховна Рада України прийняла постанову про продовження бюджетного періоду для Державного бюджету України на термін до 3 місяців.

Чи є правові підстави для такого рішення? За яких обставин Державний бюджет України може бути прийнято на інший період, ніж один календарний рік?

13. У зв'язку з дефіцитом Державного бюджету Кабінет Міністрів отримав позику в розмірі 5 млн. грн. Ці кошти були використані для виплати пенсій населенню.

Дайте аналіз ситуації. Які існують джерела фінансування дефіциту Державного бюджету? Хто має право на здійснення позик? Який порядок використання грошових надходжень, отриманих в результаті запозичення?

14. Під час розгляду проекту закону про Державний бюджет України на засіданні Кабінету Міністрів України Міністр фінансів запропонував включити в законопроект норму про можливість надання кредитів Національним банком України для фінансування поточного дефіциту на стадії виконання Державного бюджету.

Чи може Закон про Державний бюджет України містити таку норму? Які джерела фінансування дефіциту бюджетів передбачені чинним законодавством?

 

Задание Maple







Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 643. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Билиодигестивные анастомозы Показания для наложения билиодигестивных анастомозов: 1. нарушения проходимости терминального отдела холедоха при доброкачественной патологии (стенозы и стриктуры холедоха) 2. опухоли большого дуоденального сосочка...

Сосудистый шов (ручной Карреля, механический шов). Операции при ранениях крупных сосудов 1912 г., Каррель – впервые предложил методику сосудистого шва. Сосудистый шов применяется для восстановления магистрального кровотока при лечении...

Законы Генри, Дальтона, Сеченова. Применение этих законов при лечении кессонной болезни, лечении в барокамере и исследовании электролитного состава крови Закон Генри: Количество газа, растворенного при данной температуре в определенном объеме жидкости, при равновесии прямо пропорциональны давлению газа...

Ганглиоблокаторы. Классификация. Механизм действия. Фармакодинамика. Применение.Побочные эфффекты Никотинчувствительные холинорецепторы (н-холинорецепторы) в основном локализованы на постсинаптических мембранах в синапсах скелетной мускулатуры...

Шов первичный, первично отсроченный, вторичный (показания) В зависимости от времени и условий наложения выделяют швы: 1) первичные...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия