Студопедия — Завдання №2.(4-6 балів)При виконанні завдання використайте матеріали з папки Практична №6.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Завдання №2.(4-6 балів)При виконанні завдання використайте матеріали з папки Практична №6.

 

1. Машины и агрегаты металлургических заводов. В 3-х томах. Т.ІІІ. Машины и агрегаты для призводства и отделки проката. / Целиков А.И., ПолухинП.И., Гребеник В.М. и др. - М.: Металлургия, 1988.

2. Королёв А.А. Конструкция и расчет машин и механизмов прокатных станов. - М.: Металлургия, 1985.

 

 

Варіанти завдань для виконання практичної роботи № 9

Р, МН х, мм   13,0   13,5   14,0   14,5   15,0   15,5
             
             
             
             
             

 

Інструкційна картка

Для проведення практичної роботи № 6

з навчальної дисципліни «Інформатика»

Тема: Створення інформаційного бюлетеня і буклету.

Мета: познайомитися з інтерфейсом програми Microsoft Publisher, вивчити основні прийоми роботи зі створення публікацій, навчитися готувати до друку бюлетені та буклети на основі стандартних макетів.

Обладнання: інструкційна картка, ПК із встановленим пакетом прикладних програм Microsoft Office 2003/2010 з додатком для створення презентацій PowerPoint включно.

Час виконання: 2 год.

Методичні вказівки до виконання роботи

Завдання №1. (1-3 балів)

  1. Завантажте програму MS Publisher за допомогою команди Пуск – Все программы - Microsoft Office - MS Publisher. Ознайомтесь з основними елементами вікна MS Publisher.
  2. В області задач Новая публикация у групі Начать с макета виберіть варіант Публикации для печати, а потім тип макету Бюллетени. У правій частині екрану у вікні перегляду колекцій при цьому будуть відображатися зразки різних макетів інфор­маційних бюлетенів. Спробуйте знайти найбільш близький до потрібної теми, наприклад, Бюллетень. Волны.
  3. Клацніть на макеті Бюллетень. Волны. Майстер повинен вивести на екран діалогове вікно Личные данные. Клацніть Отмена.
  4. В області задач Параметры: Бюллетень клацніть посилання Содержимое страницы та вкажіть кількість стовпців 2 для свого документа.
  5. Клацніть посилання Цветовые схемы. Виберіть зі списку ва­ріантів колірної схеми елемент Водопад.
  6. Клацніть посилання Шрифтовые схемы і виберіть елемент Школьная.
  7. Для того, щоб зберегти створений майстром проект, у меню Файл виберіть команду Сохранить как. Знайдіть і відкрийте свою папку. Введіть ім’я файлу Безпечна веб-країна. За допомогою застосування MS Publisher 2003/2010 файл буде збережено з розширенням.рub. Клацніть кнопку Сохранить.

Контрольні запитання:

1. Які є заготовки публікацій для друку?_______________________________________________________________

2. Які є зразки макетів?_____________________________________________________________________________

3. Які є кольорові і шрифтові схеми?__________________________________________________________________

Завдання №2.(4-6 балів)При виконанні завдання використайте матеріали з папки Практична №6.

1. Збільште масштаб відображення сторінки бюлетеня. Клацніть у будь-якому місці поля Название бюллетеня і введіть його назву Безпечна веб-країна.

2. Заповніть поля першої сторінки:

Поле Зміст
Заголовок основной статьи За безпечний Інтернет для дітей в Україні
Основная статья Текст з файла За безпечний Інтернет для дітей в Україні.doc
Заголовок дополнительной статьи День безпечного Інтернету
Дополнительная статья Текст з файла День безпечного Інтернету.doc

3. Додаткова стаття зайняла два зв’язані стовпчики. Щоб вона займала тільки один стовпчик, виконайте такі дії:

3.1. Роз’єднайте поля, клацнувши на першому полі додаткової статті, а потім – кнопку Разорвать связь со следующей на панелі інструментів Связать текстовые поля.

Примітка. Текст із роз’єднаного поля переміститься до спеціальної області Текст в области переполнения, яка на екрані не відображається. У нижній частині поля з’явиться значок , який вказує, що частина тексту прихована.

3.2. Видалить друге поле додаткової статті, клацнувши його і натиснувши клавішу Delete.

3.3. Розтягніть праворуч рамку поля, щоб воно займало всю нижню частину першої сторінки.

4. Перейдіть на другу сторінку бюлетеню і введіть текст першої внутрішньої статті другої сторінки згідно з таблицею:

Поле Зміст
Заголовок внутренней статьи Небезпечні програми
Внутренняя статья Текст з файла Небезпечні програми.doc

5. Перейдіть на останню сторінку бюлетеню. Введіть заголовок статті на останній сторінці (розташована в нижній частині): Правила користування електронною поштою

6. Щоб ознайомитися з роботою в області переповнення, збільште розмір шрифту. Для цього клацніть у полі статті на останній сторінці і на панелі форматування встановіть розмір шрифту 14 пт.

7. Заповніть поле останньої сторінки.

Поле Зміст
Статья на последней странице Текст з файла Правила користування електронною поштою.doc

Примітка. Під час введення тексту значних розмірів та частина, що не поміщається на поточній сторінці стає невидимою. Вона зберігається в спеціальній області Текст в области переполнения (має значок ).

8. Щоб вмістити статтю виконайте такі дії. Створіть додаткове поле, спочатку клацніть кнопку Надпись на панелі інструментів Объекты. Потім клацніть нижче статті і розтягніть текстову рамку додаткового поля щоб в ньому помістився прихований текст. Щоб зв’язати додаткове поле зі статтею, спочатку клацніть поле, в якому є надлишковий текст. Після цього клацніть кнопку Создать связь с надписью на панелі інструментів Связать текстовые поля. Курсор миші матиме вигляд . Щоб «вилити» надлишковий текст, клацніть у будь-якому місці додаткового поля. Курсор миші матиме вигляд .

9. Перейдіть на першу сторінку бюлетеню.

10. Щоб замінити рисунок, виконайте такі дії. Виділіть рисунок разом з підписом, клацнувши на ньому, а потім ще раз клацніть на рисунку, щоб виділити тільки його (з’явиться панель Настройка изображения).

Встановіть область задач Коллекция клипов, вибравши її назву із списку областей. Щоб переглянути готові рисунки, клацніть кнопку Начать, яка розташована у верхній частині області задач Коллекция клипов. В ній з’являться рисунки на різні теми. Виберіть рисунок, наприклад, использование компьютера і клацніть на ньому. Новий рисунок замінить попередній.

11. Щоб замінити підпис до рисунку, виконайте такі дії. Клацніть на полі, що розташовано під рисунком.

Збільште масштаб зображення підпису, клацнувши кнопку Крупнее на панелі інструментів Стандартная. Введіть текст підпису За безпечний Інтернет. Клацніть поза межами поля.

12. Збережіть зміни в бюлетені, клацнувши кнопку Сохранить.

Контрольні запитання:

  1. При зміні розмірів поля частина тексту може не вміщатися в текстове поле. Що треба зробити щоб текст публікації залишався видимим?________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

  1. Які графічні об’єкти може містити комп’ютерна публікація?_________________________________________

_________________________________________________________________________________________________

Завдання №3. (7-8 балів)

Майстер створив шаблон бюлетеню, в якому є зайві поля. Їх потрібно видалити та змінити розташування полів та виконати форматування тексту, щоб надати бюлетеню привабливого вигляду. Для цього виконайте такі дії:

  1. Перебуваючи на першій сторінці бюлетеню, видаліть зайві об’єкти, залишивши назву бюлетеня Безпечна веб-країна, заголовок основної статті За безпечний Інтернет для дітей в Україні, основну статтю разом з рисунком, заголовок додаткової статті День безпечного Інтернету, додаткову статтю.
  2. Перемістіть назву бюлетеня в верхню частину сторінки, основну статтю разом із заголовком розташуйте під назвою бюлетеня, а під нею – додаткову статтю із заголовком.
  3. Перейдіть на другу сторінку, видаліть зайві об’єкти, залишивши заголовок внутрішньої статті Небезпечні програми, внутрішню статтю.
  4. Виділіть поле з внутрішньою статтею і розтягніть його на висоту сторінки. Текст статті помістився в одному стовпчику (полосі). Видаліть порожні рамки. Перетягніть поле зі статтею на середину сторінки.
  5. Виділіть текст статті та збільште розмір шрифту до 18 пт.
  6. Видаліть третю сторінку. Для цього виберіть команду Удалить страницу в меню Правка. Виберіть перемикачі Только страницу справа і клацніть кнопку ОК. У відповідь на запит про видалення парної сторінки клацніть кнопку ОК. Остання сторінка стала третьою.
  7. Видаліть зайві об’єкти на третій сторінці, залишивши заголовок статті на останній сторінці Правила користування електронною поштою та статтю на останній сторінці.
  8. Перемістіть статтю на останній сторінці разом із заголовком в верхню частину сторінки.
  9. Виділіть текст статті та збільште розмір шрифту до 14 пт.
  10. Збільште стовпчики статті на висоту сторінки.
  11. Збережіть зміни в бюлетені, клацнувши кнопку Сохранить.

 

Завдання №4. (9-11 балів)




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ РОБОТИ. Виконати перевірочний розрахунок на міцність прокатного валка чорно-вої кліті заготівельного стана, якщо задано: загальні параметри стану | Авторское агентство

Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 390. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Классификация потерь населения в очагах поражения в военное время Ядерное, химическое и бактериологическое (биологическое) оружие является оружием массового поражения...

Факторы, влияющие на степень электролитической диссоциации Степень диссоциации зависит от природы электролита и растворителя, концентрации раствора, температуры, присутствия одноименного иона и других факторов...

Йодометрия. Характеристика метода Метод йодометрии основан на ОВ-реакциях, связанных с превращением I2 в ионы I- и обратно...

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

ОСНОВНЫЕ ТИПЫ МОЗГА ПОЗВОНОЧНЫХ Ихтиопсидный тип мозга характерен для низших позвоночных - рыб и амфибий...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия